login |

JAws: Junkie Awards 2020 – Szavazásra fel!

2020. 12. 21. 19:30 - Írta: winnie

62 hozzászólás | kategória: szavazás,

Akkor kezdődjön megint a szokásos év végi szavazós JÁTÉKUNK – immáron tizennegyedjére, amivel elleszünk a karácsonyi időszak posztokban nem túl bőséges napjaiban, egészen január eleje magasságáig.

JELÖLNI CSAK LEVÉLBEN LEHET!

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2020@gmail.com címre! A jelölés szokás szerint levélben történik, a legjobbakra pedig már a blog felületén lehet szavazni.

A tavalyi győztesek listája itt – itt pedig az összes JAws-poszt régről – de a legfontosabb link ez: a 2020-ben bemutatott sorozatok listája (de a 2019 végi sorozatok is játszanak – előfordulhat, hogy egy év végi premier, aminek már van 2. szezonja, még újonc), aki biztosra akar menni, ne siesse el a jelölést, böngéssze a kommenteket, ahol lehet kampányolni, vagy jelölő listát bemásolni. Sokan hajlamosak elfelejteni a tavaly indult és év elején pár rész után leköszönő sorozatokat.

(Nyilván nem tippeket akarok adni, de a naptárt böngészve év eleji volt például a Dracula, a The New Pope, a Sex Education S2, a Doctor Who S12, a The Outsider vagy a Zoey’s Extraordinary Playlist, és tavaly, a kései premierje miatt a You S2, a The Witcher vagy a Vikings S6 nem nagyon lehetett tényező, míg például a The Expanse az volt, kérdés, hogy a mostani pár része alapján mennyire jelölhető.)

Azt emelném ki a fő szöveg szövetéből, hogy a jelölés a játék egyik legfontosabb része, amely során eldől egy-egy kategóriában a legjobb 5-6 kiléte. Természetesen sokkal kevesebb jelölés érkezik levélben, mint szavazat a “döntőben”, ezért itt minden egyes voks számít(hat), sokszor egy-két szavazat dönt a bejutásról.

És azt hangsúlyozom, hogy ez az a rész, amely során lehet taktikázni is. Nem tudom, korrekt-e vagy sem, de az is megoldás, hogy az ember nem jelöli a tuti, mások által úgyis bejutó favoritokat, inkább saját, nem feltétlenül kommersz kedvenceit nyomja meg, hogy esetleg bejussanak 4-5. helyen, így alakítva a döntősök mezőnyét. (De persze ennek az a veszélye, hogy ha mindenki ezt csinálja, akkor favoritok nem kerülnek a legjobbak közé.)

Fontos, hogy idei (vagy idén, illetve a legutóbbi JAws óta látott) szezonok alapján jelöljünk, szerintem érdemes a jelölésekkel jelezni azt, ha egy kedvenc csalódást jelentő évadot produkált, és viszont, mert egyébként mindig ugyanazok a sorozat és színészek szerepelnének.

Aki részt akar venni a jelölésben, küldjön maximum 3-3 jelöltet a poszt alján lévő kategóriák alapján a junkieawards2020@gmail.com címre!

Jelölni csak levélben lehet. A kommentek mindössze iránymutatások, ajánlások, kampányok, emlékeztetők, az ottani szavazatokat nem számoljuk. (Ne feledjétek, a legjobb 5-be kerülők mindegyike nagyon sok sorozatból/színészből kerül kiválasztásra, szóval a döntőbe kerülni mindenképp fél siker.)

Induljon akkor a jelölés a 14. Junkie Awards (JAws) fő kategóriáira, plusz szokás szerint lesz még pár mellék kategória, amelyekre majd kommentben lehet szavazni (ld. év epizódja, év idézete, eyecandy).

Szabályok:

 1. A JELÖLTEK EGYENÉRTÉKŰEK, nem számít a sorrendjük. Természetesen vannak, akik nem jártasak minden kategóriában, így nem fontos mindenhova szavazni és nem 3-at írni sem, csak érdemes, ha tud az ember. Ha valaki szerint csak két jelölt érdemel jelölést, akkor elég annyi, nem kell kegyelemszavazatot adni. Csak a legjobbak versengjenek.
 2. Jelölni a 2019. decemberétől sugározni és/vagy streamelni kezdett sorozatokat lehet (csonka évad nem akadály), és ezek az epizódok, illetve évadok jelentsék a jelölés alapját – ha egy kedvenc idén nem produkált kiemelkedőt, nyugodtan lehet kritikusnak lenni, nem érdemes megszokásból szavazni.
  (Alapból az a filozófiánk, hogy az játszik, amit az ember 2020-ban látott, szóval akár lehetne régi sorozatokat is jelölni, de sok értelme nincs, mert más jó eséllyel úgysem jelölné, így pocsékba menne a voks.)
 3. A legtöbb jelölést kapókból minimum 5-öt, maximum 8-at fogunk végső szavazásra bocsátani – csakis a mi döntésünk, hogy hányas döntő lesz. Ne feledjétek, hogy januárban is adtak sorozatok, és voltak hamar kaszált, pár részt megért gyöngyszemek is.
 4. Szokás szerint, a szeretett-utált módon 20-30 és 40+ perces sorozatokra szedtük szét a mezőnyt. Ezek általában komédiák, illetve drámák, de lehetne “normál hosszúságú és rövidebb” szériáknak is nevezni őket. A stream korszakban azonban vannak 35-38 perces, komikusabb, és rövidebb, drámaibb sorozatok is – ezeknél maradjunk a 40 perc alatti vagy fölötti határvonalnál. De ha véletlenül valaki “rossz” kategóriába jelöl, A SZAVAZAT AKKOR SEM VÉSZ EL, csak átsoroljuk a megfelelő helyre a sorozatot. A megfelelő hely az lesz, ahová többen jelölitek.
 5. A minisorozatok, limitáltnak hívott sorozatok, antológiák továbbra is a “normál” sorozatok között versengenek, az epizódjaik hosszának függvényében.
 6. Azt, hogy ki mellékszereplő és ki főszereplő csakis ti döntitek el. Mindenki oda kerül végül, amelyik kategóriába több jelölést kap tőletek, de viszi magával a másik kategóriába kapott jelöléseit is. Itt is igaz, hogy “rossz” helyre kerülő szavazat nem vész el. Így nem mi döntjük el, nem tudunk manipulálni, hanem csak a ti véleményetek számít.
 7. A nem amerikai sorozatoknál az elsődlegesen sugárzó csatornát érdemes nézni (vagy kérdezni kommentben), bár vannak koprodukciók, ahol nem annyira egyértelmű, de általában a csatorna működik ökölszabályként. És ide is jelölhetők természetesen magyar sorozatok.

Íme a kategóriák. Lehet bevágni a levelekbe ezt a pár sort – a 2020-ban bemutatott több száz újonc és folytatódó sorozat címe itt olvasható. (Tényleg érdemes végignézni mindet, mindig vannak olyanok, akik elfeledkeznek erről-arról.)

 • legjobb 40+ perces sorozat:
 • legjobb 20-30 perces sorozat:
 • legjobb első évados sorozat:
 • legjobb magyar sorozat:
 • legjobb nem amerikai sorozat:
 • legjobb animációs sorozat:
 • legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
 • legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
 • legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
 • legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
 • legjobb vendégszereplő:

(Vendégszereplő kategóriában férfiak, nők, 20 és 40 perces sorozatokból ömlesztve jöhetnek, a lényeg, hogy olyan színészre lehet szavazni, aki nem rendszeres szereplő, csak egyszer-kétszer tűnt fel, de egyszerűen zseniális volt. Hogy ki vendégszereplő vagy mellékszereplő ugyancsak ti döntitek el, az lesz, amely kategóriában több szavazatot kap. De a vendégek általában csak az adott évadban, vagy évadonként pár epizódban tűnnek fel, a mellékszereplők gyakrabban, de ezt érzi az ember szerintem.)

Szavazni érdemes mihamarabb, folyamatosan megy az összesítés – határidő 5-6 nap, de majd mi döntjük el, hogy mikor kerülnek ki a szavazások. Amint egy-egy kategóriában kikristályosodik a végeredmény, és mondjuk az 5. és a 6. között akkora a különbség, ami pár nap alatt nem hozható be, akkor jövünk az 5 vagy 6 legjobbal, lehetőleg napi kettővel. Általában 27-én vagy 28-án kezdünk, szóval mindenképp az ünnepek után lesz az első szavazás. Az utolsó pedig már 2021-ben.

Ha valami nem tiszta, kommentben is lehet kérdezni – valaki biztos válaszol. Ha meg elkerüli a figyelmünket, akkor jelezzetek a reggeli hírekben vagy levélben!

62 hozzászólás Ne habozz!

Gabi - 2020. 12. 21. 19:52

2020 annyira kiabrandito volt, hogy meg sajat logot sem kapott? 😁

Szuper, mindig a Jaws alapjan dontom el, hogy mit nezzek jovore 😊😛

Lea - 2020. 12. 21. 19:53

Egyelőre ez a lista, aztán lehet, hogy változtatok rajta:

legjobb 40+ perces sorozat:
– Defending Jacob
– The Good Fight
– Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Better Things
– Love, Victor
– Modern Family

legjobb első évados sorozat:
– Cursed
– Defending Jacob
– Love, Victor

legjobb nem amerikai sorozat:
– Belgravia
– Doctor Who
– Sex Education

legjobb animációs sorozat:
– American Dad!

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Asa Butterfield (Sex Education)
– Chris Evans (Defending Jacob)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Iain Armitage (Young Sheldon)
– Wyatt Oleff (I Am Not Okay with This)
– Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Viola Davis (How to Get Away with Murder)
– Michelle Dockery (Defending Jacob)
– Melanie Scrofano (Wynonna Earp)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Linda Cardellini (Dead to Me)
– Rachel Hilson (Love, Victor)
– Issa Rae (Insecure)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Jack Falahee (How to Get Away with Murder)
– Finn Wittrock (Ratched)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Eric Stonestreet (Modern Family)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Cherry Jones (Defending Jacob)
– Cynthia Nixon (Ratched)
– Chandra Wilson (Grey’s Anatomy)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Yvonne Orji (Insecure)
– Sofía Vergara (Modern Family)
– Bebe Wood (Love, Victor)

legjobb vendégszereplő:
– Edward Asner (Modern Family)
– Nick Robinson (Love, Victor)
– Cicely Tyson (How to Get Away with Murder)

DarkEagle - 2020. 12. 21. 20:07

Lehet csak fáradt vagyok vagy nem tudom de szerintem rossz linket osztottak meg 2020-hoz. Ott csak a Decemberi premierek vannak. Van link a többihez is? Bár igazából mindegy. Majd kinézem a listát valamilyen sorozatos oldalon. :D

e-batta - 2020. 12. 21. 20:23

A belinkelt bejegyzésben 2020. decembere a kezdő dátum, az előtte indult bemutatókat megpróbáltam a 2019-es linkkel, de az pont befejeződik 2019. decemberrel. Esetleg van olyan bejegyzés, amiben 2020. januártól 2020. november végéig fel vannak sorolva a bemutatók?
Vagy jó a link, csak rossz az évszám, 2019 kellene a december fölé és utána 2020 és 2021 (nem pedig 2021 és 2022).

Shannen - 2020. 12. 21. 20:32

e-batta: ha lejjebb görgetsz a 2020-as linknél, akkor ott van az idei év többi hónapja is januártól kezdve (2022 után).

DarkEagle - 2020. 12. 21. 20:47

Shannen: Eléggé félrevezető tekintve hogy a 2022-es év után van írva. Nem is értem miért. :D

Steelwolf88 - 2020. 12. 21. 20:49

Tom Pelphrey (Ozark) mellék vagy vendég?

winnie - 2020. 12. 21. 20:54

szerintem mellék, de ahova tobb szavazatot kap, es majd osszeadjuk.

winnie - 2020. 12. 21. 20:55

jogos, megcsinaltam a naptarat, januartol kezd.

csb - 2020. 12. 21. 21:06

Steelwolf88: szerintem is mellék, lehet én is szavazok rá.

Szeretnék kampányolni a The Last Dance mellett, ami szuper volt+remélem nem csak én fogok szavazni a Sunderland ‘Til I Die című alkotásra, ami egy másik remek sportos doku :)

Alain Prosztó - 2020. 12. 21. 21:17

Durva, hogy megint elment egy év.

Shyllard - 2020. 12. 21. 21:22

Hát asszem van egy pár fura szavazatom, legfőképpen abban reménykedek, hogy senki sem felejti majd el, hogy Rhea Seehorn mennyire dominálta a Better Call Saul idei évadját.

legjobb 40+ perces sorozat:
oBetter Call Saul
oDark
oThe Third Day

legjobb 20-30 perces sorozat:
oBojack Horseman
oLast Week Tonight With John Oliver
oWhat We Do In The Shadows

legjobb első évados sorozat:
oDevs
oThe Third Day
oHarley Quinn

legjobb nem amerikai sorozat:
oThe Forest of Love: Deep Cut
oDark
oKaguya-sama: Love Is War

legjobb animációs sorozat:
oHarley Quinn
oBojack Horsmeman
oKaguya-sama: Love Is War

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
oLast Week Tonight With John Oliver

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
oBob Odenkirk (Better Call Saul)
oJude Law (The Third Day)
oEthan Hawke (The Good Lord Bird)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
oWill Arnett (Bojack Horseman)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
oCate Blanchett (Mrs. America)
oRhea Seehorn (Better Call Saul) (mondja bárki is, hogy nem volt főszereplő az évadban)
oDiane Guerrero (Doom Patrol)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
oKaley Cuoco (Harley Quinn)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
oNick Offerman (Devs)
oGiancarlo Esposito (Better Call Saul)
oAlex Hogh Andersen (Vikings)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
oRhea Seehorn (Better Call Saul)
oKatheryn Winnick (Vikings)

legjobb vendégszereplő:
oMark Hamill (What We Do In The Shadows)

Steevee - 2020. 12. 21. 21:26

A Ted Lasso azt melyik kategóriába lehetne sorolni?
A 20-30, vagy a 40+? Mert van olyan része, ami 30 alatti, de van, ami 30 feletti :D

Meryl - 2020. 12. 21. 21:58

Legjobb 40 perces sorozat:
– Transplant
– Normal People
– Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat:
– The Good Place
– What We Do in the Shadows
– Homecoming

legjobb első évados sorozat:
– Normal People
– Never Have I Ever
– Defending Jacob

legjobb nem amerikai sorozat:
– Normal People
– Unorthodox
– Fauda

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Asa Butterfield (Sex Education)
– Paul Mescal (Normal People)
– KJ Apa (Riverdale)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Ted Danson (The Good Place)
– Michael Cimino (Love, Victor)
– Matt Berry (What We Do in the Shadows)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Michelle Dockery (Defending Jacob)
– Daisy Edgar-Jones (Normal People)
– Sandra Oh (Killing Eve)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Maitreyi Ramakrishnan (Never Have I Ever)
– Linda Cardellini (Dead To Me)
– Christina Applegate (Dead To Me)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Ncuti Gatwa (Sex Education)
– Kim Bodina (Killing Eve)
– Tom Pelphrey (Ozark)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– George Sear (Love, Victor)
– Jaren Levinson (Never Have I Ever)
– James Marsden (Dead To Me)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Madelaine Petsch (Riverdale)
– Chandra Wilson (Grey’s Anatomy)
– Fiona Shaw (Killing Eve)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Poorna Jagannathan (Never Have I Ever)
– Ana Ortiz (Love, Victor)
– Hong Chau (Homecoming)

legjobb vendégszereplő:
– Sean Delaney (Killing Eve)
– Tom Hanks (Saturday Night Live)
– Shannen Doherty (Riverdale)

Tom Vajner - 2020. 12. 21. 22:04

legjobb 40+ perces sorozat:
-Warrior
-The good lord bird
-The Great
legjobb 20-30 perces sorozat:
-Breeders
-Mythic Quest: Raven’s Banquet
-Ted Lasso
legjobb első évados sorozat:
-The Great
-Mythic Quest: Raven’s Banquet
-Ted Lasso
legjobb magyar sorozat:
-Mellékhatás
-Mi kis falunk
-Segítség itthon vagyunk
legjobb nem amerikai sorozat:
-The Great
-Suburra
-After Life
legjobb animációs sorozat:

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
-Álarcos énekes
-Konyhafőnök
-Cápák között
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
-Survivor
-Circle (US)
-Too hot to handle
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
-Ethan Hawk (The good lord bird)
-Nicholas Hoult (The Great)
– Chris Evans ( Defending Jacob)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Ricky Gervais (After Life)
-Andy Smaberg (B99)
-Martin Freeman (Breedes)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
-Elle Fanning (The Great)
-Jane Levy (Zoey’s extraordinary playlist)
-Emma Mackey (Sex Education
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
-Charlotte Nicdao (Mythic Quest)
-Melissa Fumero (B99)
-Anna Kendrick (Love life)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Robert Sheehan (The Umbrella Academy)
-Salvatore Esposito (Fargo)
-Kieran Culkin (Succesion)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Phil Dunster (Ted Lasso)
-Andre Braughter (B99)
-David Hornsby (Mythic Quest)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
-Phoebe Fox (The Great)
-Jessie Buckley (Fargo)
-Gillian Anderson (Sex education)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
-Juno Temple (Ted Lasso)
-Raegon Revord (Young Sheldon)
legjobb vendégszereplő:
-Maya Hawk (The good lord bird)
-Dev Patel (Modern Love)
-Sofia Boutella (Modern Love)

Necridus - 2020. 12. 21. 22:39

legjobb 40+ perces sorozat:
– Zoey’s Extraordinary Playlist
– The Flight Attendant
– The Boys

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Dead To Me
– Love, Victor
– Breeders

legjobb első évados sorozat:
– Zoey’s Extraordinary Playlist
– The Flight Attendant
– Stargirl

legjobb nem amerikai sorozat:
– Oktoberfest: Beer & Blood
– Dark Desire
– Sex Education

legjobb animációs sorozat:
– BoJack Horseman
– Hilda
– Star Wars: The Clone Wars

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– Floor is Lava
– Songland
– Unsolved Mysteries

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jensen Ackles (Supernatural)
– Jack Dylan Grazer (We Are Who We Are)
– William H. Macy (Shameless)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Martin Freeman (Breeders)
– Michael Cimino (Love,Victor)
– Joshua Bassett (High School Musical: The
Musical: The Series)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Kaley Couco (The Flight Attendant)
– Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist)
– Viola Davis (How To Get Away With Murder)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Christina Applegate (Dead To Me)
– Linda Cardellini (Dead To Me)
– Kristen Bell (The Good Place)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Ethan Cutkosky (Shameless)
– Rafael De La Fuente (Dynasty)
– Jack Falahee (How To Get Away With Murder)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– George Sear (Love, Victor)
– Anthony Turpel (Love, Victor)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Katie Cassidy (Arrow)
– Audrey Esparza (Blindspot)
– Elizabeth Henstridge (Agents Of Shield)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Raegan Revord (Young Sheldon)

legjobb vendégszereplő:
– Maya Rudolph (The Good Place)
– Karla Souza (How To Get Away With Murder)
– Ezra Miller (Crisis On Infinite Earths)

mooo - 2020. 12. 21. 23:09

Van olyan oldal vagy lista ahol megtudom nézni,hogy melyik sorozat nem amerikai? :)

winnie - 2020. 12. 21. 23:33

kérdezz:) a wiki oldal és az imdb is megmondja, de a nem amerikai sorozatokat kategorizáljuk mi is, ld. kanadai, angol, ausztrál címke az angol nyelvűek kapcsán, de van ázsiai és európai is.

Reea - 2020. 12. 22. 06:57

Homeland jutott elsőnek eszembe, hogy szívesen jelölném Claire Danes-szel együtt. The Umbrella Academy. The Last Kingdom Alexander D. – vel.

Briliáns barátnőm, Alice in Borderland, The woods, Elite.
A vezércsel, Nagy Katalin – A kezdetek, Love life, The circle.

Diapolo - 2020. 12. 22. 11:00

legjobb 40+ perces sorozat:
Tales From The Loop
Dark
The Great

legjobb 20-30 perces sorozat:
Dead To Me
Ted Lasso
Home For Christmas

legjobb első évados sorozat:
Ted Lasso
Tales From The Loop
The Great

legjobb nem amerikai sorozat:
Dark
Sex Education
The Great

legjobb animációs sorozat:
Bojack Horseman
Archer

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
Survivor
Love Is Blind

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
Konyhafőnök
Mi Kis Falunk
Mellékhatás

A színészeket kihagyom, azt hiszem nem tudnám normálisan összeszedni őket. De büszke lehetek magamra, idén azt hiszem minden fronton egyéni rekordot döntöttem a sorozatnézésem során.

Alain Prosztó - 2020. 12. 22. 12:51

legjobb 40+ perces sorozat:
Better call Saul
I know this much is true
The Boys

legjobb 20-30 perces sorozat:
Black Monday
Ted Lasso
What we do in the Shadows

legjobb első évados sorozat:
The Queen’s Gambit
I know this much is true
I am not okay with this

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
Dark
After Life
The Grand Tour

legjobb animációs sorozat:

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
The Last Dance
Last Week Tonight with John Oliver
The Grand Tour

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Mark Ruffalo (I know this much is true)
Bob Odenkirk (Better call Saul)
Ben Mendelsohn (The Outsider)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Jason Sudeikis (Ted Lasso)
Don Cheadle (Black Monday)
Ricky Gervais (After Life)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Olivia Colman (The Crown)
Claire Danes (Homeland)
Kaley Couco (The Flight Attendant)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Linda Cardellini (Dead to me)
Sophia Lillis (I am not okay with this)
Anna Kendrick (Love Life)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Bill Camp (The Queen’s Gambit)
Josh O’Connor (The Crown)
Antony Starr (The Boys)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Andre Braugher (Brooklyn 99)
Steve Buscemi (Miracle Workers)
Ken Marino (Black Monday)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Julia Garner (Ozark)
Jessie Buckley (Fargo)
Rhea Seehorn (Better Call Saul)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Juno Temple (Ted Lasso)
Casey Wilson (Black Monday)
Valerie Mahaffey (Dead to me)

legjobb vendégszereplő:
Mark Hamill (What We Do In The Shadows)
Seth Rogen (Future Man)
Timothy Olyphant (The Mandalorian)

Florabell - 2020. 12. 22. 14:11

legjobb 40+ perces sorozat:
The Great,Blindspot,The Flight Attendant

legjobb 20-30 perces sorozat:
Love Life
legjobb első évados sorozat:
Miss Scarlet and The Duke, The Stranger, The Undoing

legjobb magyar sorozat:Mellékhatás

legjobb nem amerikai sorozat:
We Hunt Together, Dead Still, Dark

legjobb animációs sorozat:
Harley Quinn
legjobb férfi főszereplő(40+ perces sorozat):
Jason Watkins (McDonald & Dodds)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Charlotte Hope(The spanish princess),Elle Fanning(The Great),Hermione Corfield (We Hunt Together)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):Kerr Logan(Dead Still), Noah Jupe(The Undoing)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):Harriet Walter( Killing Eve),Tamsin Greig (Belgravia) Eileen O’Higgins(Dead Still)

Adam9456 - 2020. 12. 22. 14:33

The Mandalorian 30 vagy 40+ perces sorozatnak számit?
Idén voltak felváltva 40+ perces részei, de 30 perc körüliek is.

Desmond Wallace - 2020. 12. 22. 15:01

Még gondolkodnom kell, de ezek biztos ott lesznek a jelöltjeim között:

The Boys
A vezércsel

A mi kis falunk
Mellékhatás

Tízen voltak

Virtuózok
Exatlon Hungary

☺️ - 2020. 12. 22. 15:33

legjobb 40+ perces sorozat:
You
Lucifer

legjobb 20-30 perces sorozat:
American Housewife
Brooklyn 99

legjobb első évados sorozat:
9-1-1: Lone Star
Love, Victor

legjobb magyar sorozat:
Drága örökösök
Egyszer volt Budán Bödör Gáspár

legjobb nem amerikai sorozat:
Home
Sex Education

legjobb animációs sorozat:
Ninjago
Paradise PD

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
Bűnös lelkek
Exatlon Hungary

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
America’s Got Talent
The Graham Norton Show

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Sterling K. Brown / This Is Us
Penn Badgley / You

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Michael Cimino / Love, Victor
Anthony Anderson / Blackish

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Ellen Pompeo / Grey’s Anatomy
Emily VanCamp / The Resident

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Rachel Hilson / Love, Victor
Katy Mixon / American Housewife

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Alexander Ludwig / Vikings
Ronen Rubinstein / 9-1-1: Lone Star

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
George Sear / Love, Victor
William Jackson Harper / The Good Place

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Chandra Wilson / Grey’s Anatomy
Melissa McBride / The Walking Dead

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Allison Janney / Mom
Melissa Fumero / Brooklyn 99

legjobb vendégszereplő:
Morena Baccarin / The Twilight Zone
Ron Cephas Jones / This Is Us

Shannen - 2020. 12. 22. 16:18

winnie, ugye majd kirakjátok ezt a posztot oldalra, hogy feltűnőbb legyen és közvetlenül elérhető?

heidfeld - 2020. 12. 22. 16:50

Utóbbi jó egy évben sokat tudtam pótolni, tartani a lépést, rengeteg újdonsággal.Őszre kicsit sok is lett a jóból, alig néztem valamit, meg idő se volt rá..
Warrior hozott vissza, keltett új életre! Ódákat zenghetnék róla, de nézzétek, ha van időtök.
Hatalmas fájdalmam, hogy nincs “Legkellemesebb sorozat” kategória! Crash Landing on You. Magasan nyerné, mert nagyon szórakoztató, sokszor drámai, nagyon szerethető, észak-koreai karakterekkel, remek színészekkel, csodálatos tájakon, gyönyörűen fényképezve.
És még egy, nagyon hiányzó kategória: “Legjobb karakter”! Mythic _Quest: Raven’Banquest Jo, az őrült asszisztens nyerné! Jessie Ennis elképesztő, de ugye meg is kellett alkotni írók-rendezőknek is a karaktert. És, itt említeném, országoson általam látottak között, valaha legjobban bejött karaktert, amit pótlásban láttam: Dylan – Speechless.
Elvileg, ezt küldöm át.
Legjobb 40+sorozat
– Warrior
– The Boys
– Gangs of London

Legjobb 20-30 perces sorozat
– Mythic Quest: Raven’ Banquest
– Upload
– Never Have I Ever

Legjobb első évados sorozat
– Messiah
– Gangs of London
– Mythic Quest: Raven’ Banquest

Legjobb férfi főszereplő 40+sorozat
– Nicolas Hoult – The Great
– Anthony Starr – The Boys
– Mehdi Dehbi – Messiah

Legjobb női főszereplő 40+sorozat
– Ella Fanning – The Great
– Szon Jedzsin – Crash Landing on You
– Diane Guerreo – Doom Patrol

Legjobb férfi főszereplő 20-30 perces sorozat
– Quim Gutiérrez – Szomszédom, Javier
– Jason Sudeiklis – Ted Lasso
– Jonh Malkovich – Space Force

Legjobb női főszereplő 20-30 perces sorozat
– Jessie Ennis – Mythic Quest: Raven’ Banquest
– Juno Tempe- Ted Lasso
– Maitreyi Ramakrishan – Never Have I ever

Legjobb férfi mellékszereplő 40+sorozat
– Chance Crawford – The Boys
– Stephen Kunnen – Billions
– Hoon Lee – Wang Chao

Legjobb női mellékszereplő 40+sorozat
– Narges Rashindi – Gangs of London
– Áine Rose Daly – Hanna
– Leonie Bennesch – Babylon Berlin

Legjobb férfi mellékszereplő 20-30 perces sorozat
– Craig Mazin – Mythic Quest: Raven’ Banquest
– David Hornsby – Mythic _Quest: Raven” Banquest
– Ga-ta – Dave

Legjobb női mellékszereplő 20-30 perces sorozat
– Reagen Ravvord – Young Sheldon
– Ming-Na Wen – The Mandalorian
– Caitlin McGee – /Sue/ Mythic Raven’ Banquest

Legjobb nem amerikai sorozat
– Babylon Berlin
– London Gangs
– Crash Landing on You

Legjobb animációs sorozat
– American Dad

Legjobb vendégszereplő
– Bill Murr – The Mandalorian
– Nacco Marraco – Szomszédom, Javier /”Beütött” az ukrán cucc:D:D:D/


Shannen - 2020. 12. 22. 16:52

Oké, akkor először jöjjenek az emlékeztetők/kampányolások:
– volt idén Kidding (Jim Carrey megint remekelt),
– Inside No 9. 5.évad is volt év elején,
– az egyik legjobb és legszívmelengetőbb újonc: Dispatches From Elsewhere,
– rövidke volt ugyan, de a Tennant-Sheen páros sziporkázott a karantén alatti Staged-ben,
– Tom Pelphrey az év alakítását produkálta az Ozark 3. szezonjában,
– az év egyik felfedezettje számomra Michaela Coel és az I may destroy you,
– a másik pedig Shira Haas az Unorthodox-ban,
– Mark Ruffalo duplán zseniális volt az I know that much is true-ban
– és évvégén még kaptunk egy Euphoria különkiadást, ami szintén jelölhető (Colman Domingo & Zendaya.

legjobb 40+ perces sorozat:
– Ozark
– The Queen’s Gambit
– The Crown

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Ted Lasso
– I may destroy you
– Better Things

legjobb első évados sorozat:
– Dispatches From Elsewhere
– We are who we are
– Normal People

legjobb nem amerikai sorozat:
– Dark
– La casa de papel
– The woods

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jason Bateman (Ozark)
– Jack Dylan Grazer (We are who we are)
– Paul Mescal (Normal People)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Jason Sudeikis (Ted Lasso)
– Jim Carrey (Kidding)
– Martin Freeman (Breeders)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Laura Linney (Ozark)
– Daisy Edgar-Jones (Normal People)
– Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Michaela Coel (I may destroy you)
– Daisy Haggard (Breeders)
– Esther Smith (Trying)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Tom Phelprey (Ozark)
– Colman Domingo (Euphoria különkiadás)
– Josh O’Connor (The Crown)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Nick Mohammed (Ted Lasso)
– Paapa Essiedu (I may destroy you)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Eve Lindley (Dispatches From Elsewhere)
– Emma Corrin (The Crown)
– Odessa A’zion (Grand Army)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Junos Temple (Ted Lasso)

Idén összesen 21 visszatérő sorozatom volt, amit néztem, emellett 69 pilotot próbáltam be, amiből 49 lett nézős (ez nálam tuti egyéni csúcs). Ebből a 70 sorozatból 30 volt olyan, amit most fontolóra vettem ilyen-olyan szempontból, és ezek közül 17 sorozat kapott helyet a listámon. Van néhány kategória (főleg a 40+-osok), ahol szinte lehetetlen volt csak hármat választani. Még jó, hogy az a kb. egy tucat nem-idei sorozat, amit idén pótoltam, most nem játszik, pedig onnan is tudtam volna jelölni, az biztos.

zoliszekely - 2020. 12. 22. 17:49

legjobb 40+ perces sorozat: Dark, Mr. Robot, La casa de papel
legjobb 20-30 perces sorozat: The Good Place, Inside no. 9, Servant
legjobb első évados sorozat: The Witcher, Gangs Of London, Ted Lasso
legjobb magyar sorozat: –
legjobb nem amerikai sorozat: Dark, La casa de papel, His Dark Materials
legjobb animációs sorozat: Rick és Morty, Castlevania, Dorohedoro
legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb): Exatlon Hungary
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): Unsolved Mysteries, Éjszaka a földön, The Circle USA/France
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Louis Hoffmann, Rami Malek, Penn Badgley
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Toby Kebbell, Jason Sudeikis, Kayvan Novak
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Lisa Vicari, Dafne Keen, Victoria Pedretti
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Kristen Bell, Lauren Ambrose
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Christian Slater, Jordan Patrick Smith, Lin-Manuel Miranda
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Rupert Grint, Ted Danson
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Ruth Wilson, Anya Chalotra
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): D’Arcy Carden
legjobb vendégszereplő: Mark Hamill

riskaa - 2020. 12. 22. 21:05

Szegényes 2020-as jelöltjeim:

Legjobb 40+ perces sorozat:
– Better Call Saul
– Fargo
– The Boys

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Future Man
– Inside No. 9

legjobb első évados sorozat:
– Devs
– Tales from the loop
– Gangs of London

legjobb nem amerikai sorozat:
– Quiz
– Gangs of London
– Sex education

legjobb animációs sorozat:
– Boejack Horseman
– Archer
– Rick&Morty

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Bob Odenkirk (Better Call Saul)
– Henry Cavill (The Witcher)
– Antony Starr (The Boys)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Josh Hutcherson (Future Man)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Rhea Seehorn (Better Call Saul)
– Emma Mackey (Sex education)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Jack Houton (Fargo)
– Antony Starr (The Boys)
– Tony Dalton (Better Call Saul)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Rhea Seehorn (Better Call Saul)
– Erin Moriarty (The Boys)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Derek Wilson (Future Man)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Eliza Coupe (Future Man)

legjobb vendégszereplő:
. Timothy Oliphant (The mandalorian)

Enzo - 2020. 12. 23. 01:38

Kár, hogy nincs “legjobb utolsó évados sorozat” kategória, jövőre lehetne.

KAMPÁNY time – sorozatok
– Remek záróévados Agents of SHIELD!
– Remek első évados Snowpiercer (amit csak én fogok jelölni kb) meg Motherland: Fort Salem (amit meg pláne) is volt amúgy :) egyébként sikerült a csalódást keltő újoncokat kifognom idén…
– Animációs sorozatok terén ne feledkezzünk el a Star Wars: The Clone Wars utsó évadról, meg amúgy volt Jurassic World: Camp Cretaceous is.
– The English Game / Alex Rider, valaki?
(- Na jó, azon meglepődtem, hogy fentebb 2-szer is említve van a Blindspot. :O)

KAMPÁNY time – szereplők
– Joel Stoffer. Enoch. Agents of SHIELD. Aztamindenit. ’nuff said.
– Annalise Basso mint LJ a Snowpiercerben elképesztő volt, azonnal megy a női mellékszereplős lista élére.
– Amanda Collin mit nyomott már Motherként a Raised By Wolves-ban!
– Brendan Gleeson mint Donald Trump a The Comey Rule-ban, a sorozat egyetlen hatalmas színfoltja!
– A The 100 ugyan elég gáz zárást kapott, de Richard Harmon (Murphy) meg JR Bourne (Russell) azért ott volt a szeren.
– Én benyomtam női mellékbe Princess-t a Walking Deadből (Paola Lázaro), szerintem hatalmas forma :D
– Marshawn Lynch vendégszereplése a Westworldben?

@zoliszekely: a Mr.Robot az tavalyi :D

Ui.: kíváncsi vagyok, valaki jelöli-e Ellen/Elliot Page-t, és ha igen, melyik kategóriában ;)

Thomas - 2020. 12. 23. 01:41

Ez egy olyan év volt, amikor több régi sorozatot néztem, mint jelenleg futót, sőt, a legjobb, amit láttam, nem idei volt (For All Manking), az egyik legnagyobb kedvencem kihagyta az évet (Heartland), a másikat visszamenőleg kaszálták (The Society), és az összes kedvenc realitym csalódást okozott (Big Brother, Survivor, TAR), vagy elbarmolták (American Idol, The Voice, American Ninja Warrior), netán egy műsorvezetőcserével nyírták ki (Dancing with the Stars), így összekapartam azt a pár morzsát, ami maradt a tányér alját, de nem is tudom, hogy van-e értelme ezt beküldeni.

Azért három igazán remek 40 perces sorozatot néztem szerencsére, 20 percesből inkább csak másfelet (szerintem a Love Life-ot inkább kitörlöm, mert azt csak úgy elment, nincs miért jelölni), és az egyébben is a 2 dokusorozat mellett maximum kegyelem jelölést oszthatok a DWTS-nak, mert az idegesítő körítés mellett nem volt ez rossz évad, örültem a döntősöknek és a győzteseknek. A színészi alakítások meg elég irrelevánsak számomra, csak ritkán tűnik fel, hogy valaki nagyon jól hoz egy szerepet, és hogy még év végén is emlékezzek erre, szinte reménytelen, így itt mindig vért izzadok, hogy pár név legyen azért:)

Szóval most ez a helyzet, de talán még érlelem 1-2 napig, mielőtt beküldeném (már ha beküldöm egyáltalán, mert elég sovány lista:)

legjobb 40+ perces sorozat:
– The 100
– Chicago Fire
– Spinning Out

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Betty
– Upload
– Love Life

legjobb első évados sorozat:
– Spinning Out
– Betty
– Stargirl

legjobb nem amerikai sorozat:
– Love & Anarchy
– Alice in Borderland
– Home for Christmas

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
– Életünk története

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– The Last Dance
– High Score
– Dancing with the Stars

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jason Beghe (Chicago P.D.)
– Taylor Kinney (Chicago Fire)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Kaya Scodelario (Spinning Out)
– Elle Fanning (The Great)
– Brec Bassinger (Stargirl)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Eamonn Walker (Chicago Fire)
– Luke Wilson (Stargirl)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Eliza Taylor (The 100)
– Kara Killmer (Chicago Fire)

winnie - 2020. 12. 23. 05:07

shannen: ofkoz!:)

Omikay - 2020. 12. 23. 09:31

legjobb 40+ perces sorozat: Outlander, Grey’s Anatomy, Little Fires Everywhere
legjobb első évados sorozat: Little Fires Everywhere, The Undoing, The Queen’s Gambit
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Hugh Grant – The Undoing, Louis Hofmann – Dark, Patrick Stewart – Star Trek: Picard
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Nicole Kidman – The Undoing, Ellen Pompeo – Grey’s Anatomy, Reese Witherspoon – Little Fires Everywhere
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Josh O’Connor – The Crown, Charles Dance – The Crown, Brian Vernel – Gangs of London
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Lily Rabe – The Undoing, Chandra Wilson – Grey’s Anatomy, Rachel Keller – Dirty John
legjobb vendégszereplő: Sean Delaney – Killing Eve, Adele – SNL, Debbie Allen – Grey’s Anatomy

Tom Vajner - 2020. 12. 23. 10:23

Legjobb vendégszereplőnél Puskás Peti játszhat a Röfi szerepéért? :D

Mikilós - 2020. 12. 23. 12:09

legjobb 40+ perces sorozat:
– Killing Eve
– Raised By Wolves
– Supernatural

legjobb 20-30 perces sorozat:
– Better Things
– What We Do in the Shadows
– Dead to Me

legjobb első évados sorozat:
– The Good Lord Bird
– Defending Jacob
– Love, Victor

legjobb magyar sorozat:
– A mi kis falunk

legjobb nem amerikai sorozat:
– Dark
– Deutschland 89

legjobb animációs sorozat:
– Primal
– Wizards: Tales of Arcadia
– Big Mouth

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
– Álarcos énekes
– #Bochkor
– Comedy Club

legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
– Last Week Tonight with John Oliver
– Saturday Night Live
– Visible: Out on Television

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
– Ethan Hawke (The Good Lord Bird)
– Jensen Ackles (Supernatural)
– Chris Evans (Defending Jacob)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Kayvan Novak (What We Do in the Shadows)
– Matt Berry (What We Do in the Shadows)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
– Jodie Comer (Killing Eve)
– Amanda Collin (Raised By Wolves)
– Sarah Paulson (Ratched)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
– Pamela Adlon (Better Things)
– Natasia Demetriou (What We Do in the Shadows)
– Christina Applegate (Dead to Me)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Joshua Caleb Johnson (The Good Lord Bird)
– Kim Bodnia (Killing Eve)
– Misha Collins (Supernatural)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Anthony Turpel (Love, Victor)
– Mark Proksch (What We Do in the Shadows)
– Craig Mazin (Mythic Quest: Raven’s Banquet)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
– Fiona Shaw (Killing Eve)
– Samantha Morton (The Walking Dead)
– Alex Newell (Zoey’s Extraordinary Playlist)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
– Apara Nancherla (Mythic Quest: Raven’s Banquet)
– Jessie Ennis (Mythic Quest: Raven’s Banquet)
– Bebe Wood (Love, Victor)

legjobb vendégszereplő:
– Mark Hamill (What We Do in the Shadows)
– Nick Robinson (Love, Victor)
– Elizabeth Rodriguez (Shameless)

Enzo - 2020. 12. 23. 14:26

@Thomas: ha Eliza Taylor sem főszereplő a The 100-ban, akkor nem tudom kicsoda igen :D

Shannen - 2020. 12. 23. 14:50

Annyira tudtam, hogy valamit ki fogok felejteni. :D

Szóval az egyéb kategóriánál semmiképp sem szabad elfeledkezni a Song Exploder-ről.
Mindjárt írom is az emailt, hogy ezt még csapjátok hozzá a listámhoz a számláláskor.

eniko24 - 2020. 12. 23. 18:34

legjobb 40+ perces sorozat:
♡ “We Are Who We Are”
♡ “The Good Lord Bird”
♡ “The Outsider”
legjobb 20-30 perces sorozat:
♡ “Room 104”
♡ “Young Sheldon”
♡ “Brooklyn 99”
legjobb első évados sorozat:
♡ “The Outsider”
♡ “Dispatches From Elsewhere”
♡ “Zoey’s Extraordinary Playlist”
legjobb magyar sorozat:
♡ “Apatigris”
♡ “Mintaapák”
♡ “Mellékhatás”
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
♡ Bryan Cranston | “Your Honor”
♡ Skylar Astin | “Zoey’s Extraordinary Playlist”
♡ Ethan Hawke | “The Good Lord Bird”
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
♡ Josh Hutcherson | “Future Man”
♡ Andy Samberg | “Brooklyn 99”
♡ Anthony Anderson | “Black-Ish”
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
♡ Ellen Pompeo | “Grey’s Anatomy”
♡ Jane Levy | “Zoey’s Extraordinary Playlist”
♡ Letitia Wright | “Small Axe”
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
♡ Nick Robinson | “A Teacher”
♡ Ellar Coltrane | “The Good Lord Bird”
♡ Josh O’Connor | “The Crown”
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
♡ Joe Lo Truglio | “Brooklyn 99”
♡ Anthony Turpel | “Love, Victor”
♡ George Sear | “Love, Victor”
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
♡ Alice Braga | “We Are Who We Are”
♡ Julianne Nicholson | “The Outsider”
♡ Chandra Wilson | “Grey’s Anatomy”
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
♡ Raegan Revord | “Young Sheldon”
♡ Melissa Fumero | “Brooklyn 99”
♡ Yvonne Orji | “Insecure”
legjobb vendégszereplő:
♡ Fionn Whitehead | “Inside No. 9”
♡ Jason Bateman | “The Outsider”
♡ Nick Robinson | “Love, Victor”

csb - 2020. 12. 24. 14:16

legjobb 40+ perces sorozat: The Crown, This Is Us, The Mandalorian
legjobb 20-30 perces sorozat: Ramy, Normal People, Upload
legjobb első évados sorozat: The Queen’s Gambit, Normal People, Hollywood
legjobb magyar sorozat: Apatigris
legjobb nem amerikai sorozat: The Crown, Normal People, Into The Night
legjobb animációs sorozat: Bojack Horseman, Rick and Morty, Archer
legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb):
legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb): The Last Dance, Sunderland ’Til I Die, The Vow
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Damian Lewis (Billions), John Malkovich (The New Pope), Chris Evans (Defending Jacob)
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Iain Armitage (Young Sheldon), Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine), Don Cheadle (Black Monday)
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Claire Danes (Homeland), Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit), Amanda Collin (Raised By Wolves)
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Pamela Adlon (Better Things), Daisy Edgar-Jones (Normal People), Lily Tomlin (Grace and Frankie)
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Tom Pelphrey (Ozark), Jack Huston (Fargo), Antony Starr (The Boys)
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Andre Braughter (Brooklyn Nine-Nine), Sam Elliott (The Ranch), Mahershala Ali (Ramy)
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Rhea Seehorn (Better Call Saul), Jessie Buckley (Fargo), Julia Garner (Ozark)
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): May Calamawy (Ramy), Andy Allo (Upload), June Diane Raphael (Grace and Frankie)
legjobb vendégszereplő: Timothy Olyphant (The Mandalorian), Bill Burr (The Mandalorian), Ron Cephas Jones (This Is Us)

spamdog - 2020. 12. 25. 00:10

legjobb 40+ perces sorozat: The Mandalorian, Westworld, The Good Fight
legjobb 20-30 perces sorozat: Young Sheldon, Miracle Workers, Avenue 5
legjobb első évados sorozat:Zoey’s Extraordinary Playlist, Avenue 5, Space Force,
legjobb nem amerikai sorozat: Quiz, Romulus, Tuff Money,
legjobb animációs sorozat: Rick & Morty,
legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb): A West Wing Special to Benefit When We All Vote, Last Week Tonight with John Oliver , The Vow,
legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Jeffrey Wright, Delroy Lindo, Nicholas Hoult
legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat): Hugh Laurie, John Malkovich, Steve Carell
legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Cate Blanchett, Christine Baranski, Jodie Comer
legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Geraldine Viswanathan, Merritt Wever, Allison Janney
legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat): Vincent Cassel, Peter Gallagher, Giancarlo Esposito
legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Steve Buscemi, Wallace Shawn, Andre Braughter
legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat): Sarah Steele, Gillian Anderson, Margo Martindale
legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat): Suzy Nakamura, Phoebe Waller-Bridge, Lisa Kudrow
legjobb vendégszereplő: Rosario Dawson, Katee Sackhoff, Michael J. Fox

Snoopyzit30 - 2020. 12. 25. 11:00

legjobb 40+ perces sorozat:
• Ozark
• Homeland (tökéletes sorozatzárás)
• I know this much is true

legjobb 20-30 perces sorozat:
• Servant
• Breeders
• Normal People
+1 Trying

legjobb első évados sorozat:
• Prodigal Son
• Unorthodox
• I know this much is true

legjobb magyar sorozat: –

legjobb nem amerikai sorozat:
• Unorthodox
• Le Bureau des Légendes
• The Crown

legjobb animációs sorozat: –

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): –

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
• Atlanta’s missing and murdered: The Lost Children
• A World of Calm
• Street Food: Latin America

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
• Mark Ruffalo (I Know This Much Is True)
• Bob Odenkirk (Better Call Saul)
• Jason Bateman (Ozark)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Paul Mescal (Normal People)
• Jim Carrey (Kidding)
• Martin Freeman (Breeders)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
• Shira Haas (Unorthodox)
• Laura Linney (Ozark)
• Olivia Colman (The Crown)
+1 Rhea Seehorn (Better Call Saul)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Daisy Edgar-Jones (Normal People)
• Daisy Haggard (Breeders)
• Lauren Ambrose (Servant)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Tom Pelphrey (Ozark)
• Michael Sheen (Prodigal Son)
• Josh O’Connor (The Crown)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Martin Sheen (Grace and Frankie)
• Rupert Grint (Servant)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Gilian Anderson (The Crown, Sex Education)
• Lisa Emery (Ozark)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Imelda Staunton (Trying)
• Celia Imrie (Better Things)

legjobb vendégszereplő:
• Boris McGiver (Servant)

Ati - 2020. 12. 25. 13:05

• legjobb 40+ perces sorozat: Ozark, Sex Education, The Crown

• legjobb 20-30 perces sorozat: Dead To Me, Ramy, The Mandalorian

• legjobb első évados sorozat: The Witcher, We Are Who We Are, Normal People

• legjobb nem amerikai sorozat: Patria, Dark, Élite

• legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
Dalfutár, Konyhafőnök, Nyerő páros

• legjobb egyéb műsor (reality/doku/talkshow/egyéb):
The Last Dance

• legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat): Henry Cavill (The Witcher), Hugh Grant (The Undoing), Penn Badgley (You)

• legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Ramy Youssef (Ramy), Paul Mescal (Normal People), James Marsden (Dead To Me)

• legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat): Laura Linney (Ozark), Nicole Kidman (The Undoing), Ana Taylor-Joy (The Queen’s Gambit)

• legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat): Christina Applegate (Dead To Me), Linda Cardellini (Dead To Me), Daisy Edgar Jones (Normal People)

• legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Tom Pelphrey (Ozark), Thomas Brodie-Sangster (The Queen’s Gambit), Ncuti Gatwa (Sex Education)

• legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Julia Garner (Ozark), Gillian Anderson (Sex Education), Jordan Kristine Seamón (We Are Who We Are)

• legjobb vendégszereplő: Mahershala Ali (Ramy), Timothy Olyphant (The Mandalorian), Rosario Dawson (The Mandalorian)

Meteor - 2020. 12. 25. 15:11

legjobb 40+ perces sorozat:
The Queen’s Gambit
I Know This Much Is True

legjobb 20-30 perces sorozat:
Ted Lasso
Normal People
After Life

legjobb első évados sorozat:
Ted Lasso
Normal People
The Queen’s Gambit

legjobb magyar sorozat:
Dalfutár

legjobb nem amerikai sorozat:
Normal People
After Life

legjobb animációs sorozat:
Big Mouth
Bojack Horseman

legjobb magyar műsor (reality/doku/game show/egyéb):
Dalfutár

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
Mark Ruffalo (I know this much is true)
William H. Macy (Shameless)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
Paul Mescal (Normal People)
Jason Sudeikis (Ted Lasso)
Ricky Gervais (After Life)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
Anya Taylor-Joy (The Queen’s Gambit)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
Daisy Edgar-Jones (Normal People)
Linda Cardellini (Dead to Me)
Esther Smith (Trying)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
Nick Offerman (Devs)
Thomas Brodie-Sangster (The Queen’s Gambit)
Steve Howey (Shameless)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
James Marsden (Dead To Me)
Phil Dunster (Ted Lasso)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
Juno Temple (Ted Lasso)
Roisin Conaty (After Life)

csicseri - 2020. 12. 25. 21:44

Kicsit lassan értem magam utol, de így jár az aki dolgozik:-)

legjobb 40+ perces sorozat:
• Endeavour
• Warrior
• Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat:
• Ted Lasso
• Upload
• Love, Victor

legjobb első évados sorozat:
• Ted Lasso
• Never Have I Ever
• For All Mankind

legjobb magyar sorozat:

legjobb nem amerikai sorozat:
• Balthazar
• Karppi/Deadwind
• All Creatures Great and Small

legjobb animációs sorozat:
• Hilda

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): –
• Havas Dóra: Álmaim cukrászdája
• Hajós András: Dalfutár
• DTK: Elviszlek magammal

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
• Tiny World
• Down to Earth with Zac Efron
• Street Food: Latin America

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
• Mark Ruffalo (I Know This Much Is True)
• Andrew Koji (Warrior)
• Lauri Tilkanen (Karppi/Deadwind)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Jason Sudeikis (Ted Lasso)
• Hank Azaria (Brockmire)
• Rafe Spall (Trying)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
• Cate Blanchett (Mrs.America)
• Kate Phillips (Miss Scarlet and The Duke)
• Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Hannah Waddingham (Ted Lasso)
• Amanda Peet (Brockmire)
• Catherine O’Hara (Schitt’s Creek)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Raphaël Ferret (Profilage)
• Sameul West (All Creatures Great and Small)
• Matthew Macfadyen (Succession)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Dan Levy (Schitt’s Creek)
• Brendan Hunt (Ted Lasso)
• Brett Goldstein (Ted Lasso)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Julia Garner (Ozark)
• Gilian Anderson (The Crown, Sex Education)
• Amanda Zhou (Spinning Out)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Imelda Staunton (Trying)
• Juno Temple (Ted Lasso)
• Anne Dudek (Corporate)

csicseri - 2020. 12. 25. 21:56

legjobb 40+ perces sorozat:
• Endeavour
• Warrior
• Sex Education

legjobb 20-30 perces sorozat:
• Ted Lasso
• Upload
• Love, Victor

legjobb első évados sorozat:
• Ted Lasso
• Never Have I Ever
• For All Mankind

legjobb magyar sorozat: –

legjobb nem amerikai sorozat:
• Balthazar
• Karppi/Deadwind
• All Creatures Great and Small

legjobb animációs sorozat:
• Hilda

legjobb magyar műsor (reality/talkshow/egyéb): –
• Havas Dóra: Álmaim cukrászdája
• Hajós András: Dalfutár
• DTK: Elviszlek magammal

legjobb egyéb műsor (reality/talkshow/egyéb):
• Tiny World
• Down to Earth with Zac Efron
• Street Food: Latin America

legjobb férfi főszereplő (40+ perces sorozat):
• Mark Ruffalo (I Know This Much Is True)
• Andrew Koji (Warrior)
• Lauri Tilkanen (Karppi/Deadwind)

legjobb férfi főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Jason Sudeikis (Ted Lasso)
• Hank Azaria (Brockmire)
• Rafe Spall (Trying)

legjobb női főszereplő (40+ perces sorozat):
• Cate Blanchett (Mrs.America)
• Kate Phillips (Miss Scarlet and The Duke)
• Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist)

legjobb női főszereplő (20-30 perces sorozat):
• Hannah Waddingham (Ted Lasso)
• Amanda Peet (Brockmire)
• Catherine O’Hara (Schitt’s Creek)

legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Raphaël Ferret (Profilage)
• Sameul West (All Creatures Great and Small)
• Matthew Macfadyen (Succession)

legjobb férfi mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Dan Levy (Schitt’s Creek)
• Brendan Hunt (Ted Lasso)
• Brett Goldstein (Ted Lasso)

legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat):
• Julia Garner (Ozark)
• Gilian Anderson (The Crown, Sex Education)
• Amanda Zhou (Spinning Out)

legjobb női mellékszereplő (20-30 perces sorozat):
• Imelda Staunton (Trying)
• Juno Temple (Ted Lasso)
• Anne Dudek (Corporate)

berc00 - 2020. 12. 26. 02:10

Ted Lasso!!! A sori, ami KELLETT ebben az évben. Az elképesztő pozitivizmusa nagyon üdítő volt, imádtam minden percét.

Snoopyzit30 - 2020. 12. 26. 10:28

@csicseri

A For All Mankind és a Succession is nagyon jó, de sajnos 2020-ban egyiknek sem volt új évada. Pedig vártuk nagyon…

Desmond Wallace - 2020. 12. 26. 14:00

A martfűi rémet szerintem mindenki elfelejtette.
Volt egy ilyen magyar sorozat is a Netflixen a tévépremierek mellett. Már ha látta egyáltalán valaki.

Scat - 2020. 12. 26. 16:04

Nem tudom érdemes-e vagy egyáltalán lehet-e, de én a jövő évi jawsra ajánlanék három új kategóriát.

– legjobb anime
– legjobb szinkron
– legjobb magyar felirat

Ezek közül nyilván az anime lenne az, ami szerintem simán beférne, mert az animáció kategóriába ha jól látom nem azok kerülnek be.

A másik kettő már véleményesebb, kérdés, hogy volna-e rá igény, de szerintem azok is relevánsok lehetnek.
Főleg mióta a netflix ipari mennyiségben szállítja ezeket, szinkronnál meg inkább hbo a meghatározóbb, de ez szubjektív dolog.

winnie - 2020. 12. 26. 16:11

egyetértek, az anime beférhet, a többi esetében nem érzem, hogy annyira jól el lehetne bírálni, illetve végképp sokat számítana a népszerűség. utóbbi nem gond, előbbi esetében viszont valaki elkezdheti az objektív dolgokat felsorakoztatni az első ellen, ami a hitelesség rovására mehetne.

Lea - 2020. 12. 26. 16:25

Ha abból indulok ki, hogy sokan ki sem töltik a nem színészi kategóriákat, nem tudom mennyire kellene még pluszba egy anime kategória. Talán az animációssal együtt? Legjobb animációs sorozat/anime sorozat. Persze csak egy javaslat :)

@winnie, hány szavazat érkezett be eddig idén? Többet sorozatoztunk a Covid miatt vagy nincs akkora érdeklődés, mint tavaly volt?

Scat - 2020. 12. 26. 16:41

Na jó, winnie, de a népszerűség minden kategóriában számít :)
A szinkronnal szembeni lázadás pedig hiába örök dolog, mégis van rá igény. De rendben, nem szívügyem, nem állok neki kardoskodni.

@Lea:

Más a kettő, ezek nem szinonimák, hanem külön kategóriák. Nem javasolnám, hogy mossuk össze.

Az meg, hogy valamit nem töltenek ki az emberek, nem igazán érv. Lehet, hogy lennének olyanok (én is) aki arra írna, de másra meg nem. Ezt nem tudhatjuk előre.

Lea - 2020. 12. 26. 16:51

@Scat:

Persze, igazad van. Az is igaz, hogy nem tudhatjuk előre, hogy jövőre mit fog hozni a JAws, ha lesznek új kategóriái. Ugyanakkor a hozzászólásokat évről-évre követem, amelyek azért adnak egy általános képet arról, hogy melyik kategóriákra szavaznak az emberek és melyikeket hagyják ki.

Én nem követem az anime világát, nem tudom mennyire népszerű Magyarországon a műfaj, ti erről biztos többet tudtok, szóval ha úgy ítélitek meg, hogy kell egy ilyen kategória is, elfogadom. :)

Scat - 2020. 12. 26. 17:05

@Lea:

Afelől nekem sincs kétségem, hogy egy kevésbé népszerű kategória lenne mondjuk a 40 perces sorozatokhoz képest. De létjogosultsága mindenképpen volna, főleg mióta az oldalra is egész rendszeresen kerülnek fel anime írások.

Meg hát a nevezés más dolog, mint a tényleges szavazás. Feltételezem sokkal több szavazat érkezik az összes kategóriához ahhoz képest, hogy mennyien neveztek be oda egy-egy sorozatot :)

Például én sem neveztem még soha semmit, szavazni viszont rendszeresen szoktam.

Thomas - 2020. 12. 26. 22:18

@Enzo: Szerintem az utolsó pár évadban már abszolút nem volt főszereplő, már tavaly sem jelöltem oda. Az első évadokban még simán az volt, aztán háttérbe szorították, utána már inkább sok egyenrangú szereplő volt. De fene tudja, lehet, hogy akkor mind főszereplőnek számít.

gromit - 2020. 12. 27. 01:35

karanténsorozat kategória nincs? vagy mondjuk a Staged a felülről becsülve befér a 20-percesek közé?

vagy ezekre még a jaws 2.0-ban fogunk kitérni?

(a Staged igazából komplett sorozat, még ha rövid is, de volt jópár különkiadás is, pl. W1A, Monk és sokan mások)

Enzo - 2020. 12. 27. 14:01

@Thomas: hát de mindvégig ha egy embert kellett volna mondani, aki “a főszereplő”, akkor az Clarke, vele kezdődött a stáblista, stb. – mondj egy olyan karaktert a sorozatból, aki egyértelműbben főszereplővé vált a végére :) (persze néha nem láttuk 1-2 részig, mert annyira tagolt volt a történetmesélés, de ettől még nem hinném hogy változott volna ez a státusza)

Desmond Wallace - 2020. 12. 27. 14:49

The 100:

Folyamatosan Clarke köré írták a sztorit. Most is ő volt a lényeg. Szerintem egyértelmű, hogy ő volt végig a főszereplő. Pedig voltak nála izgalmasabb karakterek.

csicseri - 2020. 12. 28. 11:49

@Snoopyzit30

Igen valóban:-(Most rá is kerestem, bevallom az év elején láttam őket, és megvoltam győződve 2020-ban is voltak részek, de hát nem- így jár az aki nem csekkolja le, csak nagy lelkesen írja azt ami tetszett:-)))))

Lea - 2020. 12. 29. 04:49

Ma már indul netán a szavazás? :)

Thomas - 2021. 01. 05. 00:24

Enzo & Desmond:

Engem meg épp az zavart, hogy kb. a 4. évadtól nagyon háttérbe kezdték szorítani Clarke-ot. Most itt vagy volt 6-8 főszereplő, akik nagyjából egyenlő súllyal voltak jelen, vagy egy sincs. Most én utóbbiból indultam ki, de tényleg nézőpont kérdése. Lehet, hogy teljesen rosszul gondolkoztam, mert ha ők mellékszereplők, akkor hová jelölnénk a visszatérő szereplőket, akik csak pár részben szerepelnek mondjuk és a vendégszereplőkhöz már nem mehetnek? Mondjuk ilyeneket esélytelen, hogy én megjegyezzek, hogy hogy játszottak:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz