login |

Chicago PD: kezdett a 8. évad – írta infinity

2020. 12. 22. 20:00 - Írta: vendegblogger

5 hozzászólás | kategória: kritika,

A tűzoltók mellett Chicago-franchise rendőrös részlege is belevágott az újabb szezonba, hogy a megkedvelt karaktereink folytassák a bűnüldözést a szeles városban.

Habár csak két rész erejéig tértek vissza az idei évre – a további részek jövőre jönnek kis szünet után- biztos vagyok benne, hogy az epizódok szépen megfűszerezték a szerda estéket, többek között elég kényes témák boncolgatása közepette.

If you keep running your unit the way you’ve been doing for the last seven years, you may be out of a job by Christmas,

A szezonra visszatérő szereplő lesz Deputy Superintendent Samantha Miller (rendőrkapitány helyettes?!), aki Voight felettese. A karakterek eljárása, valamint módszerei kicsit különböznek, de mindketten egy oldalon állnak. Ennek ellenére egészen biztos, hogy az első két részből kiindulva ígéretes jövő elé nézhetünk, és kétségtelenül érdekfeszítő jelenetek alakulnak majd ki kettőjük között. 

A tovább mögött nézzük, hogy mi történt nagy vonalakban.

A részek középpontjába a készítők többek között a örökzöld témának számító rasszizmust, valamint a rendőrök láthatatlan kódexét helyezték el. Atwater nagyobb szerepet kapott, mondhatni egy átívelő szálat, mivel az események első sorban hozzá voltak köthetőek. 

A probléma tehát egyfelől az volt, hogy Kevin volt az egyetlen szemtanú a lövöldözés során, és ő a rendőrtársa ellen vallott, aki ráadásul meghalt akció közben. Másfelől egy chicagói rendőrt lelőttek, de az elkövetők megúszták bármiféle következmény nélkül, mivel Kevin vallomása szerint Doyle nyomozó hibázott. Ennek következményeként aztán láthattuk, ahogy a kódex megsértése miatt rászálltak Atwater-re és hogy miként kezeli a dolgokat a maga módján.

Mégis úgy tűnt, megoldódott az ügy, lezárták a 2. rész végén, és békén hagyják az egész hírszerzést is. A történések alapján azt mindenképpen érdekes volt látni, hogy ha valaki helyesen akar cselekedni sem könnyű és egyszerű azt véghez vinni, de a készítők ügyesen rávilágítottak arra, hogy nem csak A és B lehetőség lehet érvényben ha megoldást keresünk a nehézségekre. 

Ezenkívül érzékeltették, hogy a kékruhások élete sem egyszerű, manapság már máshogy mennek a dolgok, mint azelőtt. 

Kaptunk természetesen heti eseteket is, és mivel ismerjük már a sorozatot, mint a rossz pénzt, erre tekintettel számíthatunk arra, hogy a jövőben is a bevált receptet követik az írók, tehát biztosan élményekben gazdag részek követik majd egymást a szezonban.

Visszatérve fenti idézethez, szerintem kijelenthetjük, hogy a mi időszámításunk szerint Voight őrmester biztosan megtartotta a munkáját karácsonykor is, de mivel a sorozatban máshogy telik az idő, nem lehet biztosan állítani. Lehet, hogy lesznek meglepetések?

A két részből kiindulva nagyon kíváncsian várom a további epizódokat, hogy kiderüljön Hank továbbra is a szokásos módon oldja meg, illetve rendezi az ügyeket, vagy esetleg ő is beáll a sorba, és felhagy velük? A szezon kérdése. Meglátjuk mi lesz.

5 hozzászólás Ne habozz!

Sigismundus - 2020. 12. 23. 07:47

Örülök hogy egyáltalán el tudták kezdeni. Amilyen volt ez a 2020 év ugye…

Az év első felében még azon töprengtem, (ha folytatónak egyáltalán) a koronavírus hogyan kerül majd be a sorozatok sztorijaiba.

Aztán, május végétől már egészen más esemény és következményeinek bekerülése miatt izgulhattam..

A Floyd-halála ügy, és egészen biztos vagyok benne hogy ennek következményei lesznek, az amerikai rendvédelmi szerveknél. Amelyek alaposan átalakítják az eddigi pár évtizedes, bevált/alkalmazott módszereket. Kevésbé lesz könnyű elsikálni, kimosdatni, egyezkedni, megúszni ilyet.

Márpedig ez Voight őrmester világa eddig, a régi idők zsarujáé. Lehet ebben az évadban ezt fogjuk látni, ahogy ez véget ér. Kevin pedig, már az új idők módszerével mentette ki magát a csapdából.

Jah, és eltűnt Rojas, még annyi búcsút sem kapott, mint Antonio.

Snoopyzit30 - 2020. 12. 23. 09:48

Még én is a sorozattal vagyok, immáron 8. éve. Azért ez durva. Nem gondoltam volna, hogy egy országos, heti ügyes sorozatot el bírok nézni.
Na jó, van minimális átívelés, de azért mégiscsak heti ügyek vannak.
Továbbra is tartja a szintet. Minimális hullámvölgyek mindig is voltak a sorozatban, de arra az 1 órára engem kikapcsol.
Többet nem is várok tőle. Ha Voight karaktere nem lenne, akkor kb. semmit nem érne az egész.

Snoopyzit30 - 2021. 03. 14. 17:22

8×07

Nagyon jó ez az évad eddig. Végre normális témák jönnek elő, a történetek is jobbak.

sherlock20 - 2021. 05. 27. 15:57

finálé

Voight visszatért!! <33 hiányzott már hogy odakeménykedje magát

Sigismundus - 2021. 07. 25. 19:09

8×16

Hát itt is megcsinálták a végére körömrágós drámát, mit a Fire-nél.. Kicsit aggódok, bárhogy is alakul a jövő, kezd szétesni a csoport. Kellene némi vérfrissítés talán?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz