login |

Emlékeztető: Doktor Balaton 1. évad

2020. 12. 27. 17:50 - Írta: winnie

11 hozzászólás | kategória: ajánló, hazai termék,

Ma. 18:55. TV2. Doktor Balaton – 1×01-02 (ismertető + hosszú előzetes + rövidebb promók és karakterbemutatók + főcím)

Jöhetnek a vélemények?

Biztos, hogy ez annyira kiemelt időpont a TV2 új, saját gyártású napi sorozatának (ami nem szappanopera lesz, hanem inkább telenovella, tehát nem végtelen, hanem évados szerkezetű, mint a Drága örökösök vagy a Mintaapák)? Nekem kicsit lóg a semmiben, míg holnap ugye indul az Exatlon, aminek a környezete erősebb is lehet. Majd kiderül, mindenesetre az RTL a Wreck-It Ralph második részét küldi ellene. (Nyilván tudják, mit csinálnak, mert az RTL Klub is vasárnap fogja elindítani a Keresztanyut, de akkor a hétfő már telítettebb lesz, így azt jobban támogatom, a Nicsak-os konkurencia ellenére.)

Szemben a fent említett napi szériákkal, a Doktor Balaton teljesen hazai kútfős darab, amire a hivatalos leírás is igyekszik felhívni a figyelmet – ha én írtam volna, akkor talán a sztorira is kitértem volna, mert ezzel nem sokra megy az ember – főleg, hogy még a főszereplő nevét sem írják ki benne:

Doktor Balaton címmel új, teljes egészében magyar fejlesztésű napi sorozatot indít a TV2. A „magyar Dallas” történetének helyszíne Balatonmeggyes és Budapest, a cselekmény középpontjában pedig az egyedülálló gyógyvíz áll. A dramedy címszereplője Mészáros András, a főbb szerepekben Hirtling Istvánt, Pálfi Katát, Gula Pétert és Sárközi-Nagy Ilonát láthatják a nézők, de a sorozatban feltűnik a Jászai Mari-díjas, érdemes művész Voith Ági és a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas Bodrogi Gyula is.

A gyártó amúgy a ContentLab&Factory (A mi kis falunk, Drága örökösök és még sok más), showrunner: Diószegi Judit.

11 hozzászólás Ne habozz!

LasDen - 2020. 12. 27. 18:32

Elég sokat ment a tv itt a karácsonyi időszakban és engem totál kiégetett ez a töménytelen promo mennyisége. Annyira hogy teljesen elvesztettem az érdeklődésem.

ContentLabon kívül nincs más releváns kontent gyártó jelenleg?

Asd - 2020. 12. 27. 19:31

Szokás szerint próbálják másolni az Rtl-t de nem jön össze. Ráadásul a fél Drága Örökösök szineszgárda itt van.

winnie - 2020. 12. 27. 19:58

asd: itt ez annyiban nem állja meg a helyét, hogy a sorozatnak csak a vevője a tv2 – ha valaki “másol”, akkor az a gyártó. és azért, mert tudja, hogy a korábbi portékájuk bejött már. és a gárda is azért van jelen (ha jelen van), mert a DÖ miatt munkakapcsolata van vele a contentlab-nek. persze lehet, hogy a tv2 kért tőlük valami hasonlót, de tippre a contentlab is akart valami hasonlót csinálni, és erre a tv2 csapott le.

Deny - 2020. 12. 27. 20:12

Hát nem lett szörnyű (Szia, Bödörék!), de igazából elég érdektelen. Viszont őszintén szólva ennél sokkal rosszabbra számítottam, úgyhogy ilyen szempontból picit kellemes csalódás.

Kvanar - 2020. 12. 27. 22:58

Van két ex-barátok közt storyliner a rendezők között. Czibuly Nikol és Csicskár Dávid, ők elég profi rövidfilmeket is rendeztek már.
De az írógárda az a szokásos contentlab, Bús Gábor Olivér, meg akit még le tudtak akasztani, és nem akar pizzafutárnak menni.

winnie - 2020. 12. 28. 00:28

Náluk nem hiszem, hogy különösképp kell akasztani írót, akár fiatalról, akár tapasztaltról van szó, illetve annak tükrében kell, hogy ki nem dolgozik már valamin, illetve ki ér rá, de ez más gyártású sorozatokra is igaz – a contentlabnak csak előnye van az elérhető mennyiség kapcsán.

Kvanar - 2020. 12. 28. 16:37

Már pedig kell nekik akasztani, kb 6-an mondtak vissza náluk melót most, mert Kapitány Iván kezd megkattanni.
Úgyhogy marad a botrányosan gyenge magyar írógárda.

Deny - 2020. 12. 29. 19:50

Ezt muszáj leírnom.

Na jó, ez nagyon hamar átcsapott übergagyiba. Adott nekünk Doktor Balatonunk, aki címszereplő létére igen minimális szereppel bír eddig. Olyannyira, hogy a mai részben nem is szerepelt.

A holnapi előzetesen pedig visítva röhögtem. Címszereplőnk vádját tárgyalja két zsaru, akik közül az egyik megjegyzi, hogy elég nagy az esély rá, hogy Dr. Balla-Tóth András valóban bűnös, mert “a háromnevűek mindig gyanúsak. Lee Harvey Oswald” ugyebár. Ez kész! Miféle logika ez, és ki találta ki, hogy ezt beleírják? Jó tudni, hogy akkor ezek szerint engem is bűnösnek találnának a sorozatban :)

Még megnézem a holnapi részt, aztán el is válnak útjaink. Remélem, a Keresztanyu tovább húzza majd nálam. Ott legalább a műfaj miatt még az esetleges gagyi is elfogadhatóbb lesz.

winnie - 2020. 12. 29. 20:23

uhh…:)

nemsokára megnézem, hátha tudok írni róla, bár 7 rész után pilotkritika fura lesz, de ez akkor komédia (is) akar lenni, vagy csak van benne humor, és egyébként minden, ami jön? dráma, csavar, miegymás.

Desmond Wallace - 2020. 12. 29. 20:30

“bár 7 rész után pilotkritika fura lesz”

Csak 5.
Holnap lesz az utolsó rész a héten.

Deny - 2020. 12. 29. 21:06

winnie: Szerintem nem komédia, pont ezért volt gáz a fenti idézet. Eddig legalábbis nem igazán volt benne semmi vicces.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz