login |

JAws 2020: Legjobb női főszereplő (40 perces sorozat)

2020. 12. 29. 18:50 - Írta: Necridus

32 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , ,

Ez az a kategória, ahol nem kell a szokásokat követnünk, hiszen minden évben lecserélődik a jelöltek nagy része. Tavaly például az újonc Zendaya nyerte (egész szoros küzdelemben) a díjat amellett, hogy az Emmy-díjátadón is elsöpörte a tévés veteránokat. Ki tudja, milyen rekordokat hoz még számára a Euphoria.

A korábbi évek győztesei: 2007: Kristen Bell | 2008: Evangeline Lilly | 2009: Yvonne Strahovski | 2010: Yvonne Strahovski | 2011: Claire Danes | 2012: Jennifer Carpenter | 2013: Claire Danes | 2014: Claire Danes | 2015: Krysten Ritter | 2016: Evan Rachel Wood | 2017: Carrie Coon | 2018: Amy Adams | 2019: Zendaya

Nagy esélyes volt tavaly Zendaya mellett Jodie Comer, aki már három éve folyamatosan megjelenik a JAws-on a Killing Eve-nek köszönhetően. Természetesen idén sem maradhatott le (viszont főszereplőtársa nemhogy lecsúszott, de még az épp hogy lemaradók közt sincs). Idén nem volt Euphoria (leszámítva azt a remek különkiadást), így nagyobb esélye van Comer-nek, cserébe kaptunk egy újabb első (és egyetlen) évados sikerszériát. Ezúttal Anya Taylor-Joy kápráztatta el a nézőket a The Queen’s Gambit-ben, amiért természetesen itt van a jelöltek közt.

Taylor-Joy mellett még négy olyan hölgyre lehet idén szavazni, akikre eddig sosem. Rhea Seehorn a Better Call Saul ötödik évadjában valami olyat tett le az asztalra a szemetekben (végre?), ami miatt elegendő szavazatot kapott a top6-ba kerüléshez. A Mrs. America-ban nyújtott alakításáért pedig Cate Blanchett-re lehet szavazni, mint legjobb női főszereplő, aki igen nagy név a színészek közt, viszont nem olyan rég kezdett csak aktívabban sorozatozni.

Olivia Colman átvette a The Crown harmadik évadjában a királynő szerepét Claire Foy-tól, aki még sosem került a jelöltek közé. Utódjának sikerült, így megküzdhet a legjobb női főszereplő címéért a Defending Jacob-ban szereplő Michelle Dockery-vel együtt, aki a Downton Abbey és a Good Behavior után végre itt van. Kérdés, hogy egy ilyen erős mezőnyben van-e esélye nyerni.

Az éppen csak lemaradók közt érdekes, hogy talán sokkal nagyobb nevek vannak, mint a top6-ban amellett, hogy igen népszerű sorozatok színésznői is ide kerültek. Itt van Viola Davis a How To Get Away With Murder-rel, aki hiába hozta kiválóan a főszerepet, nem sikerült egyszer sem nyernie (és így idén sem). Nicole Kidman a The Undoing-gal indult, mégis lemaradt (de a Big Little Lies-szal sem sikerült neki sajnos győzni).

Az egykori gyerekszínész, Elle Fanning a The Great-ben nyújtott alakítása miatt közel került a döntőhöz, de éppen lemaradt, ahogy a Raised By Wolves-ból ismert Amanda Collin és Anya Chalotra is, vagyis a The Witcher Yenneferje. Utóbbi igen nagy meglepetés, hiszen relatíve újonc a szakmában.

A jelöltek sorozatai tehát: Megszállottak viadala, Vezércsel, Better Call Saul, Mrs. America, Jacob védelmében és A korona.

Legjobb női főszereplő (40 perces sorozat)

  • Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) (50%, 929 Votes)
  • Rhea Seehorn (Better Call Saul) (17%, 307 Votes)
  • Jodie Comer (Killing Eve) (14%, 253 Votes)
  • Olivia Colman (The Crown) (10%, 189 Votes)
  • Michelle Dockery (Defending Jacob) (5%, 84 Votes)
  • Cate Blanchett (Mrs. America) (4%, 80 Votes)

Total Voters: 1,842

Loading ... Loading ...

32 hozzászólás Ne habozz!

Scat - 2020. 12. 29. 19:01

A Koronán és a Vezércselen kívül egyiket sem láttam (ezért nem is szavazok), de vajon veszíteni fog a Vezércsel? Annyira népszerű az a sorozat, hogy egy fabábú is lehetett volna a főszereplő, valószínűleg akkor is nyerne.

Deny - 2020. 12. 29. 19:11

Anya Taylor-Joy gondoskodott róla, hogy megjegyezzem a nevét, és odafigyeljek a jövőbeli munkásságára. Ment is a szavazat.

winnie - 2020. 12. 29. 19:14

scat: az eddigiek alapján közel sem mindig a legnépszerűbb sorozat képviselője nyer, arról nem is beszélve, hogy az mégiscsak egy 2 hónapos sorozat, és itt van pár 4-5 éves is

Shannen - 2020. 12. 29. 19:36

Scat: nem értem a kommented a Vezércselről. Az a sorozat elsősorban azért lett sikeres, mert találtak hozzá egy baromi erős színésznőt. Tehát ha egy falábút raksz oda főszereplőnek, kétlem, hogy ekkora sikere lett volna. Szóval ha valaki, akkor Taylor-Joy abszolút megérdemelten lett jelölt a sorozatból. És persze ment is rá a szavazatom.

Időközben rájöttem, hogy a Normal Peoplet és a színészek rossz kategóriákban jelöltem, de remélem azért a 20-30 perceseknél ott lesznek.

Colman idén tényleg jobb volt mint tavaly,ami annak is köszönhető, hogy jobb sztorikat is kapott idén, de én Foy-t jobban szerettem.

Dockery jó volt, de eszembe se jutott volna jelölni.

Comer továbbra is brilllírozik, de hát ez az évad nem annyira sikerúlt sajnos.

A Mrs America-ból még csak egy részt láttam, de abszolút elhiszem, higy Blanchett végig lenyűgöző.

Better Call Saul az egyedüli, amit nem nézek.

Skate - 2020. 12. 29. 19:43

Anya Taylor-Joy kapja a szavazatot. A többi képviseltető mellett se mennék el szó nélkül.
Rhea Seehorn-t nagyon bírom. Kiváló színésznő, viszont a karrierje során nagyon hasonló szerepekbe tündökölt eddig. Talán a Better Call Saul-ban a legjobb.
Jodie Comer remekül alakít egy hanyatló sorozatban. Kicsit kezd már halovánnyá válni benne.
Olivia Colman-t korábbi szerepeiről ismerem. Még A korona várat magára, hogy elkezdjem. Ő neki esélye is lehetne a sakkbajnok ellen eddig játékait figyelembe véve.
Michelle Dockery kiváló partnere volt Chris Evans-nek, így nem meglepő helyet kapott a palettán, mégis lefölözi a konkurencia.
Ms. America-t még nem láttam, Cate Blanchett bármilyen szerepben nagyot alakít. Nem vitatom a jogosultságát a JAws-on.

Flanker - 2020. 12. 29. 19:50

Menyi ideig érvényes a szavazás?? 19:45-kor nyitottam meg és már nem tudtam szavazni..

DarkEagle - 2020. 12. 29. 19:56

Winnie valamiért nem tudok szavazni? Vagy ez csak nálam van így? Olyan mintha már szavaztam volna pedig nem is. A külföldi soriknál szavaztam ugye nem az hatott ki erre a szavazatra?

Egyébként én Anya-t a ‘The VVitch’ óta követem szóval nagyjából a karrierje kezdete óta. Ideje volt már hogy felfigyeljenek rá jobban.

Mondjuk az kicsit szomorú hogy a másik Anya nem került be a listába. Ő is megérdemelte volna de hát Anya csak egy van, nem? :D

winnie - 2020. 12. 29. 20:15

flanker: annak oka van, valami helyi bug, passz, de 3 napig lehet általában.

winnie - 2020. 12. 29. 20:22

darkeagle: nem, elvileg mindig előfordul nagyon kis számban ilyen pár embernél egy-egy kategóriánál, gőzöm nincs, hogy mi az oka, mert nyilván más nem szavazott a gépedről.

Energiavampir - 2020. 12. 29. 20:23

Ez nem kérdés annak aki látta a sorozatot:

Jodie Comer

Ripazha - 2020. 12. 29. 20:30

Hmm… Nálam is olyanm intha szavaztam volna, pedig nme nagyon akartam, mert egyiket se láttam ezek közül, maximum más szerepeikből tudnék meríkezni, de az nem helytálló.

Lehet a Nat-olás miatt, valakinek van egy azonos ip címe, és az szavazott. De ez egy nagyon erős tipp, mert más hirtelen nem jut eszembe.

Shyllard - 2020. 12. 29. 20:32

Imádom Anya Taylor-Joy-t mindenben, Queen’s Gambitba meg végre bizonyíthatott is, de Rhea Seehorn egyszerűen fenomenális volt a Better Call Saul idei évadjában. Hideg futkosott a hátamon, mikor Jimmy-t ki mentette a hosszas sivatagi tortúrája után.

Necridus - 2020. 12. 29. 20:34

Queen’s Gambitet láttam ezek közül (viszont a Killing Eve már nagyon érik!), ATJ pedig ügyes volt, így megy rá a szavazatom. Azért sajnálom, hogy Kaley Couco (The Flight Attendant) és Jane Levy (Zoey’s Extraordinary Playlist) nem kerültek közel sem a tophoz, én rájuk szavaztam, mert szinte minden percét élveztem a játékuknak. Megmutatták, hogy tudnak ők. Viola Davis (How To Get Away With Murder) kapta a harmadik szavazatomat, ő abszolút megérdemelné a győzelmet, csak úgy tűnik, a sorozata nem tartott meg elég nézőt az utolsó évadra (aki levélben szavaz is). Kár.

DarkEagle - 2020. 12. 29. 20:46

Winnie: Szerintem ez csak egy szokásos WordPress hiba lehet. De egyébként azóta megjavult.

Amúgy ez a lista elég erős szóval bárki nyer az csak jó lesz.

Shannen - 2020. 12. 29. 20:47

Közben az is leesett, hogy milyen kár, hogy a Homeland utolsó évada ennyire feledésbe merült, és a korábbi háromszoros győztes, Claire Danes még a lemaradók között sincs. Pedig hát kifejezetten erősen zárt a sorozat és Danes is remek volt. Gyanítom Patinkin sem lesz a döntősök között (tegyük hozzá, én is elfeledkeztem róla a jelöléseknél).

519 - 2020. 12. 29. 20:52

Hm, a három jelöltemből csak Michelle Dockery került be (Davis és Levy volt a másik kettő), pedig a három közül ő volt nekem a harmadik… mindegy, ment rá a voks. Jane Levynek még lesz esélye jövőre is, Viola Davist viszont sajnálom. :(

ddd - 2020. 12. 29. 20:52

Anya Taylor-Joy tehetségéhez kétség sem férhet, de Jodie Comer így is lemossa a pályáról! :)

Valószínűleg azonban a Queen’s Gambit népszerűsége miatt (ami teszem hozzá vitathatatlan) előbbi hölgy fog győzni.

Lea - 2020. 12. 29. 21:02

Nálam egyértelműen Dockery, és mindenkit láttam.

Colman és Comer helyett találtam volna jobb jelölteket, de elfogadom az olvasók akaratát. :)

Shannen - 2020. 12. 29. 21:13

Ja és úgy tünik, hogy az Ozark sem kapott idén elég figyelmet, Laura Linney-nek is bőven itt lenne a helye, márcsak az évadzáró alapján is.

De hát mindenki nem lehet egyszerre döntős ugyebár.

heidfeld - 2020. 12. 29. 21:34

Ebben a kategóriában volt a második legkönnyebb döntésem, az egyébként nagyon erős évben, és mezőnyben.
Magasan Szon Jedzsin nyert nyerné. Crash Landing on You.
Amit leművelt, kíváncsi, észak-koreai asszonyok leszerelésével a kapuban, illetve a reakciói, amikor hallotta őket, ahogy kibeszélik a háta mögött..
Színészet volt, lehető legnemesebb értelmében. arról nem is beszélve, hogy könnyeztünk a nevetéstől…
Szavazatomat azzal nyerte Blanchett, ahogy a fia tudomására hozta, hogy tudja a titkát, és félti őt.
Colman és Comer csodálatos. Dockery korrekt volt, de eszembe sem jutna jelölni.
Elle Fanning, Diane Guerreo /Doom Patrol voltak még a jelöltjeim.

Adam9456 - 2020. 12. 29. 22:01

Elég erős kategória.
Jodie Comer, Anya Taylor Joy és Rhea Seehorn voltak a jelölteim (bár utóbbi a mellékszereplőknél)
Michelle Dockery is nagyon jó volt, a Defending Jacob pedig az egyik legjobb új sorozat volt idén. Gondolkodtam is hogy jelölöm őt is, de végül már nem volt számára hely.
Nehéz dönteni, Comer az oroszos hazatėrős részben volt zseniális, Anya Taylor végig kiemelkedő volt és megérdemelten győz,
Rhea Seehorn pedig nemcsak a Lalos tízperces konfrontációval de az egesz evados teljesítmenyével kiérdemelte a jelölést.
Plusz Olivia Colman hozta a kötelezőt. Vegül Jodie Comerre szavaztam, az az oroszos Killing Eve rész az egyik kedvencem volt idén.

Adam9456 - 2020. 12. 29. 22:03

A harmadik jelöltem Caitriona Balfe, sajnálom hogy iden sem került be. Az idei Outlander finaléban elég erős volt az alakítása.

_Peter - 2020. 12. 29. 22:28

Rhea Seehorn kiemelkedő volt.

csicseri - 2020. 12. 30. 10:17

Hát úgy tűnik most is igen sok más sorozatot nézek mint az átlag.De mégis egyik jelöltem itt van:-)

A jelöltek közül 3 színésznő teljesítményét tudom értékelni,mert ezeket a sorozatokat láttam.

Queen’s Gambit jó, de azt gondolom 5 másik színésznő is ugyanilyen nagyszerűen megtudta volna oldani a főszerepet, nagyon jó benne Anya Taylor Joy ezt nem vitatom, de valljuk be hálás és jó szerep.És valahol kis hazánkba ha másért nem Polgár Judit miatt sokan meg is nézték/nézik-ami valljuk be szuper:-)

Michelle Dockery újabb és újabb remek szerepeket választ, ebben is jó volt-amit ki lehetett hozni a szerepből azt kihozta.Szóval várom az újabb sorozatait.

Cate Blanchettre ment a szavazatom,a széria összeségében lett jó, és azt gondolom itthon nem hypeolták. Maga a sorozat, valljuk be témáját tekintve nem az ami 60 percig képernyő elé szegezné a nézőt, de színészileg amit lehet kihozták belőle,ezért is szavaztam és jelöltem őt.

Mate4182 - 2020. 12. 30. 10:25

A voksom Rhea Seehorn-nal landolt.
Szemelyes velemeny de a Killing Eve szinesznoit 1-1 elismeresen tul mar tulzasnak tartom. Mindenhol Jodie Comer jelolese jon velem szemben evek ota :D
Kicsit ugy vagyok vele mint Jensen Acklessel az eyecandyn: persze ferfikent is latom hogy jokepu meg minden, de baszki mindig o ? :D

Luke - 2020. 12. 30. 12:52

Sak-matt lesz itt korán.

Diapolo - 2020. 12. 30. 16:37

Rhea Seehorn és a baromi erős Better Call Saul idei etapja tényleg megérdemli a voksom.

Pracsa - 2020. 12. 30. 20:25

Olivia Colman (The Queen) 
Ez nem The Crown akar lenni?

Necridus - 2020. 12. 31. 15:50

Pracsa:

De-de, köszi az észrevételt, javítva lett.

dAve - 2021. 01. 02. 17:29

Jodiera ment a voks mert egyszerűen imádom amit csinál és mert éreztem hogy Taylor-Joy simán behúzza. Hozza teszem, teljesen megérdemelten mert brutál jó volt ahogy maga a Queen´s Gambit is.

Reamreal - 2021. 01. 02. 21:41

Én sem tudok szavazni. Mintha már leszavaztam volna mindenhol. Ahogy olvasom, ez elég gyakori. Lesz valami megoldás?

winnie - 2021. 01. 03. 07:48

passz, de lehet, hogy másnap fog menni. velem is előfordult már, de nem gyakori, hanem ritka, legalábbis a kommentek alapján. (mármint még a 10 eset is ritka lenne, de nem kaptunk annyi jelzést sem elvileg.)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz