login |

Hírcsütörtök – The Bold Type 5. évad!

2020. 12. 31. 09:05 - Írta: winnie

9 hozzászólás | kategória: hírek,

 • Csak a szokásos időszakos emlékeztető: az HBO Max nem ugyanaz, mint az HBO, csak a nevük hasonló. Előbbi szolgáltatáson valóban megtalálható az utóbbi (és más Warner-csatornák) kínálata, de ugyanúgy gyártanak saját sorozatokat, amikkel nem az HBO-s prémium kategóriát lövik be maguknak.
 • Mai magyar premier: A Simpson család 31. évad, Agatha Christie – Bűbájos gyilkosok 1. évad + Netflix: Sabrina hátborzongató kalandjai 4. évad
 • Premier: The Watch S1 (vendégblogger?), My 600-lb Life S9, True Convictions S3, Celebrity Mastermind S18 + Finálé: Terror Lake Drive S1, Texas 6 S1, NFL: The Grind S2, The Crimes That Changed Us S2 + lement a Mrs. Brown’s Boys ünnepi epizódja
 • Teljes évados premier: Chilling Adventures of Sabrina S4 (Netflix),
 • Magyar premierHBO: nyár The Nevers 1. évad
 • Magyar premier – Duna: 2021 Toldi 1. évad
 • 01.04-től az RTL Klub főműsorideje: 18:00 Híradó, 18:50 Fókusz, 20:10 Keresztanyu, 21:20: Nem Amsterdam – Vészhelyzet New Yorkban, 22:30: Barátok közt (ism.)
 • 01.04-től a TV2 főműsorideje: 18:00 Tények, 18:45 Tények Plusz, 19:50 Doktor Balaton, 20:25 Exatlon Hungary, 22:55 A Bank (ism.)
 • A Vulture szerint 2020 legjobb tévésorozata.
 • Los Angeles közegészségügyi hivatala arra kéri a filmipart, hogy erősen fontolja meg a városban forgó produkciók felfüggesztését pár hétre a vírussal kapcsolatos megbetegedések megugró száma miatt. És a közös utazásokat is minimalizálni kellene szerintük.
 • A CBS Studios, minden bizonnyal a fenti eredményeképp, több sorozatának (pl. NCIS, NCIS: Los Angeles, SEAL Team) meghosszabbította egy héttel az ünnepi szünetét, így azok stábjai csak 01.11-től kezdenek el ismét dolgozni.
 • Érdekesség (számomra legalábbis), hogy a Hunters 2. évad 107 napos forgatást tervez, 3 852 statisztával, 267 színésszel és 160 fős stábbal. Míg a The Right Stuff 2. évad 88 napos forgatásban gondolkozik, 2 204 statisztában, 173 színészben és 214 fős stábban.
 • A Space Force forgatási helyszíne Los Angeles helyett Vancouver lesz, ami jelzi azt is, hogy a költségcsökkentés volt a feltétele a 2. évadnak.
 • Warren Christie (Batman) vissza fog térni a Batwoman – 2×01-re.
 • A Cobra Kai 3. szezonjában nem fog szerepelni Nichole Brown (Aisha). Most neki nem jutott anyag, de később visszatérhet.
 • A The Mandalorian 3. évadjának premierjét a Disney+ 2021. decemberére lőtte be. Legalábbis erről beszéltek, de a későbbi forgatáskezdés miatt, valamint az ugyancsak decemberre ígért Book of Boba Fett miatt lehet, hogy 2022 lesz belőle.
 • A FOX Media időjárásos streaming szolgáltatást tervez indítani 2021-ben Fox Weather néven.
 • Margot Robbie készítői/gyártói szerződést írt alá produkciós cége révén az Amazon-nal.
 • A Freeform berendelte a The Bold Type 5. évadját. (Ez még nem hivatalos, de az írócéh, a WGA oldalán már szerepel az 5. évados írógárda. Még csak tanulom, hogy ez mit jelent, hogy használhatjuk-e ezt is megbízható forrásként (eddig két sorozatnál volt ilyen, és mindkettő később megerősítésre került), mert simán lehet, hogy csak elkezdtek előre dolgozni az új szezonon annak reményében, hogy lesz berendelés, és akkor gyorsabban meglesznek az írással. Gondolom, nemsokára kiderül.)
 • Vendégszerep: David James Elliott, Joel Murray – Heels (visszatérők), Merrin Dungey, Brianna Hildebrand – Lucifer, Essence Atkins, Jordan Carlos, Mikhail Keize – First Wives Club,
 • Teljes az HBO Max-os Susan Sarandon főszereplésével készítendő Red Bird Lane szereplőgárdája: Crispin Glover, Kiersey Clemons, Isidora Goreshter, Danny Huston, Ash Santos, Fiona Dourif, Tara Lynne Barr, Dizzie Harris
 • Survivor-interjúk régi játékosokkal: Carolyn (Worlds Apart), Sugar (Gabon), Albert (South Pacific), Robb (Thailand), Jolanda (Palau), Christina (One World), Jim (South Pacific), Figgy (Millennials vs Gen-X), Brice (Cagayan), Matt (Caramoan),
 • Új sorozat: Five Women – csatorna nélkül (gyártó: Big Beach), készítő: ??, rendező és showrunner: Marielle Heller – Chana Joffe-Walt This American Life-os podcast epizódja alapján, több nő életéről, akikben nincs sok közös, kivéve az, hogy főnökük szexuálisan zaklatta őket A sorozat azzal foglalkozna, hogy a személy (elő)történeteik miképp hatnak arra, ahogy feldolgozták a velük történteket, hogy kik voltak, mielőtt a szóban forgó munkahelyen kezdtek el dolgozni.
 • Új sorozat: Sex – dán, 6 rész, készítő: Clara Mendes, rendező: Amalie Næsby Fick, egy 22 éves nőről, aki ifjúsági tanácsadóként dolgozik egy szexinformációs forródrótnál, és közben négy éve él pasijával.
 • Pilotszkript: The Burying Place – AMC, készítő: Kelly Masterson, pilotrendező: David Semel – Brian Freeman könyve alapján, egy kezdő rendőrnőről, aki éppen azon a napon botlik bele egy sorozatgyilkosba, amikor egy tóparti házból eltűnik egy kisbaba. Elkezd ketyegni az óra, hogy egy démonjaitól űzött nyomozó segítségével megpróbálják megoldani a látszólag nem összefüggő ügyeket, melyből egy macska-egér játék kerekedik ki.
 • A Netflix évösszegző, 2020-as sorozatokra (is) visszatekintő műsora, az Afterparty (amiben David Spade, Fortune Feimster és London Hughes beszélget) heti rendszerességgel fog jelentkezni 2021-ben. Egy ideig?
 • A celebes Wheel of Fortune játékosai lesznek: Chandra Wilson, Karamo Brown, Nicole Byer, Drew Carey, Rachael Leigh Cook, Robert Herjavec, Jeannie Mai, Maria Menounos, Patton Oswalt, Alfonso Ribeiro, Sherri Shepherd, Joe Tessitore, Constance Zimmer.

9 hozzászólás Ne habozz!

unrealnoise - 2020. 12. 31. 09:38

Már megint ez a HBO vs HBO max. Haggyuk már, mintha a HBO csak és kizárólag prémium tartalmakat szállított volna…

Mindig kiemeled, hangoztatod ezt, mintha valami egyetemes alapvetés lenne. Sokkal objektívebb lenne azt közölni, hogy nyilván a HBo Max felfuttatására való törekvés miatt még jobban felpörgetik a tartalomgyártást, amivel nyilván több gyenge tartalom is születendőben lehet. Ez elég evidens. Arról nem beszélve, hogy a hétköznapi átlagember állatira leszarja, hogy mi original HBO mi HBO Max, csupán az érdekli tudja-e nëzni és jó-e. Amúgy a HBO cseszte el valamilyen szinten, globálisan szinte egyszerre kellett volna HBO Maxra váltani mindenhol, egyértelműsítve mindent, mindenkinek…

winnie - 2020. 12. 31. 09:50

az első pont az csak egy FAQ-pont, összeszedtem 10-et a legtöbbször felvetett kérdésekből, illetve félreértésekből, és azokat rotálom, ennyi. mindössze arra szolgál, hogy bizonyos visszatérő kommentek (vö. gyakran ismételt kérdések) száma csökkenjen, és hogy ismételt és ugyanolyan válaszok helyett lehessen linkelni/illetve kopi-pésztelni.

magát a fő témát egyrészt felesleges túlgondolni (ugyanígy le lehetne írni a CBS és a CBS All Access kapcsán is), másrészt az átlagember nem tudja lesz*rni, ha egy HBO Max-sorozatot (vagy filmet) hiába vár az HBO-ra itthon. nyilván, aki tudja “mi a dörgés”, az túl tud lendülni rajta, ahogy a többi FAQ-ponton is.

minden más szubjektív, szeret-nemszeret dolgot ide kár behozni, hol számít az?:) az, hogy mi prémium vagy mi nem, csak arra céloz, hogy az hbo inkább rétegsorozatokban utazik, míg a Max sokkal komerszebbekben, valamint arra is, hogy nyilván előbbi sorozatait fogják inkább díjakra jelölni, nem utóbbiakat.

(ahogy írtuk korábban, az hbo max hazai behozása nem nagyon lehetséges, max a névváltás ugyanilyen tartalom mellett.)

Kukabúvár - 2020. 12. 31. 12:31

Reménykedtem, hogy mégsem így lesz, de a NETFLIX lisámnak a 10%-a ment a kukába ma reggelre, holnap pedig követi őket a Friends is. I hate YOU NETFLIX…

winnie - 2020. 12. 31. 12:46

a lenyegen nyilván nem változtat, de a netflixnek köszönhető, hogy volt, a(z esetek túlnyomó részében a) jogtulajoknak az, hogy nincs tovább. ami főleg akkor bosszantó a jogtulaj kapcsán, ha nem átkerül máshova, hanem sehol nem lesz, mert az nekik sem jó, nekünk sem jó.

nekem a régi vásároltakból a mad men volt legutóbb nagy érvágás, de az csak átkerült az amazonra, viszont annak nem örülnék, ha mondjuk a breaking bad is menne. vagy a happy. vagy a dirk gently. vagy… ideje lenne elkezdenem ezeket is nézni…

Kati néni - 2020. 12. 31. 14:52

Pfff, 50 perc Híradó és 80 perc Fókusz.
45 perc Tények, 65 perc Tények Plusz.
Még egyszer megnéztem, mert nem hittem el.
Ez a nem semmi. Költséghatékonynak költséghatékony, háttértévézésnek is kiváló.

Egy alig tízmilliós országban, ahol sokszor napokig nem történik semmi érdemleges.

Tőlünk kicsit nyugatabbra a főműsoridős híradók maximum felórásak, de sokszor csak nettó 20 percesek. A napi bulvármagazin kb. 2005 óta késődélután megy, sokszor 17-18 óra között. Most megnéztem Németországtól kezdve Anglián át Spanyolországig és Dániáig a kínálatot. A bulvármagazin ritkán tölt ki egy egyórás slotot, a legtöbb helyen azért ez is csak 30 perc.

Vaze, egy 90-120 perces hosszúságú részét egy török sorozatnak elharmadolják, aztán sugározzák 3 napon át, de mindezt úgy, hogy a 30-40 perccel 75-öt töltenek ki. Egy 40 perces telenovellára is rápakolnak 25-30 perc műsorajánlatot és reklámot.

Nincsen semmi kiszámíthatóság és logika a műsorrendben, sok ország tartja magát ahhoz, hogy a legtöbb műsort negyedkor, félkor vagy egészkor kezdje. A műsorrendbe pedig rendszeresen beletúrnak, nulla állandóság. Itt Németországban az is hírszámba menne, ha a 15 perccel hamarabb kezdődne a GZSZ, kikerülne a legtöbb online portál címlapjára. Mellesleg a nagy csatornák óraműpontossággal indítják a daily routine-t, a néző tudja, hogy hatkor kezdődik a kvíz már évek óta az ARD-n, megnézi 18.45-kor az RTL-Aktuellt vagy hétkor a ZDF-en a heutét, ha szappanfüggő, akkor marad az RTL-en, ha nem, akkor jön egy másiknak kvíz, egy tudományos magazin vagy dokusoap, esetleg a ZDF-en valami krimi, amellyel bevárja a 20.15-öt, mert egységesen minden csatornán ekkor kezdődik a főműsoridő.

Enzo - 2020. 12. 31. 16:19

Aszongya “időjárásos streaming szolgáltatás” -> na arra azért kíváncsi lennék, hogy mégis hogy nézhet ki egy ilyen :DD

Mástéma: hétidézete poszt majd legyen plz valamikor, mert lassan egy hónapos lesz szegény :)

Továbbá Boldog Kicsit Kevésbé Sz@r Új Évet kívánok minden junkie-nak, szerkesztőnek, olvasónak, stb.! :)

Energiavampir - 2020. 12. 31. 16:56

Boldogulj Évet kívánok mindenkinek..

moonfire - 2021. 01. 01. 10:42

Tudtok valamit a HOMELAND S02-S07 törlésének okáról netflixen?

winnie - 2021. 01. 01. 13:14

moonfire: nem, de szerintem csak technikai zur, hiszen egyreszt globalis, nem hazai gikszer, masreszt jon a 8. evad. lehet, hogy valamit le kell papirozniuk, mert elfeledkeztek?:) gozom sincs, de elvileg nem fenyegeti a sorozat netflixes letet semmi, hacsak az utolso pillanatban nem kerult a kepbe valami szembenallas, de arrol biztosan lesz szo a napokban a sajtoban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz