login |

JAws 2020: Legjobb vendégszereplő

2021. 01. 01. 14:57 - Írta: Necridus

21 hozzászólás | kategória: szavazás, , , ,

Hahh, nem semmi listát hoztunk össze!

A legjobb vendégszereplő kategóriája az, ahol igen kevés az ismétlődés (Gillian Anderson eddig a rekorder három jelöléssel), így még senki nem tudott duplázni. Idén azonban erre egy úriembernek van lehetősége. Ez a kategória egyébként talán a legérdekesebb, hiszen csak néhány percnyi anyagról döntünk úgy, hogy iszonyat sok vendégszereplő bukkan fel egy-egy évben a sorozatokban.

A korábbi évek győztesei: 2011: Mos Def2012: Andrew Scott | 2013: Iwan Rheon | 2014: Pedro Pascal | 2015: Mark Hamill | 2016: Bella Ramsey | 2017: Alexis Bledel | 2018: David Tennant | 2019: Brett Gelman

Tavaly is eggyel kevesebb jelöltünk volt, már csak hat emberre lehetett szavazni, most pedig már csak ötre. Mondanám, hogy ezzel könnyebb a voksolás, de tekintve, hogy 3 (3,5?) figura ugyanabban sorozatban bukkan fel, nem lesz egyszerű dolga a széria rajongóinak.

Ne is ködösítsünk tovább. A The Mandalorian elhozta Timothy Olyphant nagyszerű alakítását a második évad premierjében Cobb Vanth képében (aki a The Grinder miatt kétszer már majdnem bekerült), majd Bill Burr Migs Mayfeld-jét visszahozta az első évadból, de a két vendégszereplés közt megjelent Rosario Dawson, mint Ahsoka Tano első élőszereplős megformálója, aki a sorozat talán legnagyobb meglepetésének számít.

A másik idei nagy robbantása (bár a kommentekben sok a csalódott vélemény) Mark Hamill szerepeltetése, ami necces, elvégre csak a hangját adta a Max Lloyd Jones által alakított, erősen deepfake-elt figurának. Cserébe a What We Do In The Shadows-ban való megjelenése miatt már abszolút jogos a jelenléte. Mellette pedig Sean Delaney az, aki nem a The Mandalorian miatt van itt, hiszen ő a Killing Eve-ben vendégeskedése miatt érdemelte ki nálatok a jelölést.

A lemaradók közt ott van a Love, Victor-ban megjelenő Nick Robinson, aki az “apafilm” főszereplője, Simon, valamint Vanessa Bayer, aki a Brooklyn Nine-Nine-ban Debbie Fogle-t alakította három epizódban. Mögöttük pedig még megjelent Karla Souza is a How To Get Away With Murder-ből, aki ugyan főszereplő volt öt évadon keresztül, az utolsó szezonban már csak vendégeskedett. Ő képviseli utoljára a vendégeknél éppen csak lecsúszó HTGAWM-es színészt idén, hiszen nem egyszer előfordult már, hogy a sorozat vendégei (és a főszereplőknél idén Viola Davis is) éppen csak kimaradtak a legjobbakból.

Szóval A mandalori, A mandalori, A mandalori, A mandalori / Hétköznapi vámpírok – A sorozat és Megszállottak viadala. A győztes pedig?

Legjobb vendégszereplő

  • Mark Hamill (The Mandalorian / What We Do In The Shadows) (28%, 470 Votes)
  • Rosario Dawson (The Mandalorian) (26%, 440 Votes)
  • Timothy Olyphant (The Mandalorian) (20%, 347 Votes)
  • Sean Delaney (Killing Eve) (16%, 278 Votes)
  • Bill Burr (The Mandalorian) (10%, 171 Votes)

Total Voters: 1,706

Loading ... Loading ...

21 hozzászólás Ne habozz!

Lea - 2021. 01. 01. 15:13

:O

Hm, akkor legyen Sean Delaney. A lemaradó brigád sokkal izgalmasabban hangzik számomra, mint az öt jelölt… :)

Silver-sama - 2021. 01. 01. 15:17

Nem unfair, hogy szinte csak a The Mandalorian-ból lehet választani?

csb - 2021. 01. 01. 15:23

Silver-sama: Erre mit lehet mondani? Nem. Azokra lehet szavazni, akik a legtöbb jelölést kapták.

Necridus - 2021. 01. 01. 15:23

Silver-sama:

Nem. Ezekre a szereplésekre érkezett a legtöbb szavazat. Nyilván közrejátszik, hogy ezek a legfrissebb -és leghypeoltabb- vendégszereplések, de a levélszavazatokból ez a mezőny alakult ki, így nem mondanám egyáltalán unfairnek.

Csiki - 2021. 01. 01. 15:31

Na bakker az eddigi legnehezebb valasztas :D Imadtam Bill Burr es Timothy Olyphant alakitasat is a Mandoban… :/ :D

Necridus - 2021. 01. 01. 15:31

Engem annyira nem nyűgöztek le a Mandalorian vendégszereplések (a többi sorozatot pedig nem nézem (még)), legalábbis nem a színészi játékokkal, de azért tudtam ezek közül is választani. Viszont a jelöltjeim voltak: Karla Souza (HTGAWM), akit ha jól rémlik, minden évben jelöltem legjobb fő- vagy mellékszereplőnek. Volt még Maya Rudolph, aki a karakterének túlhasználtsága ellenére is remekül hozta a The Good Place-ben a bírónőt. A harmadik pedig Ezra Miller volt a Crisis On Infinite Earths miatt, ami oké, hogy nem volt túl jó crossover, de Miller szinte a legjobb jelenetét hozta a crossovernek, és nem csak azért, mert itt volt a filmes Flash, hanem játéka miatt is. Gondoltam Nick Robinsonra is a Love, Victor miatt, de beteltek a helyek.

Skate - 2021. 01. 01. 15:46

Nekem az elmúlt év legnagyobb csalodása a Mandalorian 2. évada. Mark Hamil jelölésének egyedül így van értelme, másban is szerepelt. Valószínűbb fizikaliag is jelen volt, nem csak egy effekttel megoldva.
Egyedül Rosario Dawson alakítását tudom értékelni. Rá ment a szavazatom.

steelwolf88 - 2021. 01. 01. 15:49

Akkor gondolom Tom Pelphrey a mellékben indul :D

Adam9456 - 2021. 01. 01. 16:13

Micsoda Mandalorian dominancia!
Bill Burrt és Timothy Olyphantet én is jelöltem, Olyphant a Fargóban is az egyik legjobb karakter volt idén.
A harmadik nekem Ed Speelers volt az Outlanderből, aki elég jó gonosz volt, idén utolérte a végzet a karakterét.
Rosario Dawson engem annyira nem győzött meg egyelőre.
Sean Delaney alakítasát sem éreztem annyira kiemelkedőnek, viszont ami történt vele az évad premierjében az kétségtelenül sokkoló volt.

szk - 2021. 01. 01. 17:37

Nem követtem az előzetes híreket, így csak a hangjáról ismertem meg Rosario Dawsont. Nem kicsit meglepődtem, de jól játszotta a kiugrott Jedi-t, nekem messze ez volt a legjobb Mandalorian epizód idén, őrá megy a szavazatom.

Shyllard - 2021. 01. 01. 18:42

Hamill része a What We Do In The Shadows-ban a legjobb volt, remekül működött Jackie Daytona-val, mást el sem tudok képzelni abban a szerepben.

heidfeld - 2021. 01. 01. 19:09

Oké, itt mindenkit láttam.
Hamill nagyon jó volt What we Do In The Shadows-ban. Olyphant király mindenben.
Bill Murr kapja a szavazatom. Nagyon bízom benne, hogy látjuk még SW-sorozatokban!
Nálam, Nacco Marraco nyert. Szomszédom, Javier. Öreg díler, és az “ukrán” cucc:D:D:D. Óriásit játszott!

winnie - 2021. 01. 01. 19:11

steelwolf88: igen.

DarkEagle - 2021. 01. 01. 19:52

Maga a lista annyira nem meglepő de én azért bedobtam volna Winnie-ék helyében pár másik szereplőt is. Sőt Hamill-t betenni butaság is. Ő nem szerepelt a sorozatban. Csak a hangját adta a karakternek minden más VFX volt ergo nem tekinthető valódi alakításnak.

Egyébként akármilyen jó volt Rosario, Bill szerintem jobban megérdemelné a díjat mert ő egy olyan részben hozott remekül amiben átlag Józsit kellett alakítania nem pedig egy milliók által imádott karaktert.

Necridus - 2021. 01. 01. 20:14

DarkEagle:

Nem szándékos, winnie már úgy küldte át a listát, hogy ő is megjegyezte, hogy érdekes lista jött össze a jelölésekből. De ehhez az ötöshöz jött a legtöbb szavazat. Úgy alakult a lista, hogy ők vannak az élen, akik elhúztak és a levélben küldött jelölések alapján érdemesek elvinni a díjat.

Hamill a What We Do In The Shadows miatt már jogosan van itt, ahogy írtam, szóval nem gondolom, hogy butaság a megjelenése.

DarkEagle - 2021. 01. 01. 20:26

Igen ezt tudom én is Necridus csak én a helyükben bedobtam volna 1-2 plusz jelöltet hogy ne legyen ennyire egyhangú. Hamill-nél a Mandora gondoltam a másik szavazat az valóban jogos de a többség tuti nem amiatt szavaz rá.

Lea - 2021. 01. 01. 20:29

Magát azt a részét értem, hogy erre az öt jelöltre jött a legtöbb szavazat, szóval technikailag fair play a szavazás, és nincs is mit kritizálni rajta. Ugyanakkor abban is látok logikát, ha ilyenkor megtoldjátok két névvel a listát, hogy legyen egy kis diverzitás a jelöltek között. Ismerve a Brooklyn 99 népszerűségét, Vanessa Bayer simán faktor lehetett volna a győzelemre, de szerintem Nick Robinson is vitt volna el szavazatokat a The Mandalorian szereplőktől. Karla Souza-t szeretem, de nem lett volna esélye, ahogy a HTGAWM-nek évek óta nincs szavazótábora az “éles” versenyben.

Mindenesetre, mint írtam, ez nem kritika, csak logikailag látok benne fantáziát a jövőre nézve, még akkor is, ha az 5. és a 6. között óriási a szakadék. :)

winnie - 2021. 01. 02. 07:44

lea: igazából próbálok minél kisebb ráhatással lenni a listákra, így mérhető dolgok alapján toldok meg döntőket, nem saját preferencia alapján. ahol nagyon szoros az összesereglés, ott van 6-7-es, sőt, idén (is) 8-as döntő, de ahol az első 5 nagyon ellép, ott maradunk náluk akkor is, ha szívesen behoznék még jelölteket a lemaradók közül.

Ayrons - 2021. 01. 02. 08:58

DarkEagle :

Akkor egy kicsit olvass utána a Luke cameonak, és felfedezed, hogy ténylegesen ott volt Hamill, és forgatott. Egyedül az akciózásnál volt más színész.

Hououin Kyouma - 2021. 01. 02. 12:27

Amikor Luke arcát láttuk, ott ténylegesen Hamillt láttuk digitálisan megfiatalítva, a dublőrt csak az akciójelenethez használták. Szóval az nem igaz, hogy csak a hangját adta Luke.

Lea - 2021. 01. 02. 16:25

@winnie, teljesen érthető az indoklásod, mint írtam, nem kritizálom a döntést, csak logikailag lekövettem a hozzászóló ötletét :) Remek munkát végeztek, nem kételkedem a döntéseitekben! :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz