login |

14 hozzászólás Ne habozz!

Terwu - 2021. 01. 01. 18:09

Jody <3 Gyönyörű, mint mindig! Alig várom az új részt!

dragon1986 - 2021. 01. 01. 19:35

Tourchwood cameo

Gegory - 2021. 01. 01. 19:43

Daleks…megint. OK.

DJackson - 2021. 01. 01. 23:32

Jack miatt mindenképp várós!
Remélem jobb lesz mint az előző 2 évad. Azt a lécet már nem megugrani kell, csak nem megbotlani benne.

Terwu - 2021. 01. 02. 00:03

Megnéztem a részt. Fantasztikusan jó volt. A történet nagyon érdekes volt. Jody csodás. A fordulatok ütöttek. Várom a folytatást!

mSO - 2021. 01. 02. 08:30

A “Daleks” lassan a “Bullocks” szinonimája lesz. :D

DJackson - 2021. 01. 02. 11:39

Rosszabbra számítottam, de ettól függetlenül még legjobb esetben is csak közepes volt. Az első 10 évad szintjéhez képest olyan 5/10, a Chibnall érához képest már 8/10.

Tényleg Jack vitte az egészet, valamint a végén lévő csavar ért még valamit. John Barrowman nagyon jól tartja magát, de néha azért már necces volt a hallhatatlan Jack kapitányként (bár ezt még bele lehet magyarázni 2000+ év nagyon lassú öregedéssel).

Amúgy elég lapos volt a story, csak a tavalyi specialban felvetetteket folytatták a legroszabbul sikerült saját (bár itt mi nem az) ellenségeik és a Dalekok n+1 x behozatalával.
A politikai ideologizálás is megmaradt, most már szinte rajzfilmes minőségben, de legalább nem erőltették állandóan a képünkbe.

A companionok elválásának eddig mindig nagy súlya volt és jó okuk. Most először fordult elő velem, hogy teljesen hidegen hagyott! 2 év alatt is annyira üresek maradtak hogy Ryan-nak még a neve sem ugrott be egyből. Graham volt küzölük még a legjobb, kár érte. Még csak normális indokuk se nagyon volt.

Az egyik szemem örülne, ha Jack ismét companion lenne, a másik sírna, látva már hogy cseszte szét Chibnall retroakítvan egy lassan 60 éves sorozat világát…

Gajdos - 2021. 01. 02. 12:53

Az ideologizálás az ideologizálas. Elég nagy gáz, hogy bizonyos alapvető dolgokat valaki a politika témakörebe sorol. Nem minden politikai kérdés, bár tény és való, hogy egyes, társadalmi megosztásra utazó politikusok azzák akarnak tenni mindent…

DJackson - 2021. 01. 02. 14:16

Mindentől távolabb áll tőlem a politika, csak arra vetítettem rá, hogy a Doctor Who eddig, egy (ugyan a miénkre épülő, de) saját világába elvonult, értelmes, csavaros fantasy sci-fi sorozat volt, ami elkezdett az új showrunner alatt egy ideológiai szócső lenni, ami nem túl szerencsés, főleg hogy sokszor a minőség rovására teszi.

SPOILER:
Ebben a részben arról volt szó, hogy az állam biztonság nevében a miniszterelnök gyorsítva legyártatta a velejéig romlott Trump (nem támogatom őt) imitárorral a Dalek techre épülő biztonsági drone-okat. Mivel a biztonság-szabadág ideológiai kérdésése köré építette a PM a kampányát (ezzel is reflektálva az utóbbi évtized valós politikai helyzetére), ezért írtam a “politikai ideologizálás” kifejezést.
Nem tudom ebből miért jött le az, hogy a politikába sorolom ezt a kérdést.

humorpalanta - 2021. 01. 02. 16:52

Hát. a rész nagyon nem volt jó. Egyszerűen már most is tekerni akartam, tudom, hogy nem fogom visszanézni. Hol van ez egy The Husbands of River Song-hoz képest??

Legalább 20 percet le lehetne faragni az egészből, ha a totál szükségtelen időhúzásokat kivesszük belőle.

A vicces az egészben, hogy azt gondoltam, nem fogják tudni normálisan lezárni a Dalek-szálat anélkül, hogy kifigurázva érezzem a régi Dalekokat, de őszintén szólva ez a megoldás tetszett. A legerősebb momentuma volt a résznek.

@DJackson: Nem tudom, hogy mennyire vagy tisztában a dolgokkal, de az ugye meg van, hogy Captain Jack nem tud meghalni, viszont öregedni igen! Így lesz a végén belőle a Face of Boe amit New New York-ban látunk! Szerintem totál rendben volt a kinézete. Viszont szerencsére csak beugrással terveztek, nem lesz belőle companion, ahogy a rész végén elmondják.

Amúgy meg, nagyon látszik, hogy mennyire politikai szűrőn át nézed a világot. Egyáltalán nem Trumpra hasonlított a csávó, de ne zavarjon… Semmi nincs bennük közös.
Mindig is reflektált a Who a valóságra, sokszor ennél jobban is, csak ugye most elkezdett zavarni, mert úgy érzed, hogy a te preferenciádnak szólt be, holott egyáltalán nem. Ugyanezt a biztonságot már egyszer meghúzták a Mesterrel Mr. Saxxonként, akkor nem zavart? Csak most? Itt te öntötted rá a saját politikai véleményedet a sorozatra, még csak nem is sugalltak semmit.

runval - 2021. 01. 02. 17:54

Kritika lesz?

DJackson - 2021. 01. 03. 01:22

@humorpalanta: Tisztában vagyok vele, hogy lassan öregszik, még zárójelben is leírtam az első kommentemben. A torchwoodban is említette, hogy talált egy ősz hajszálat.

A korrupt business man az Arachnids In the UK ban szerepelt először, ahol még az akkori kommentek közt is többen Trump imitátorként emlegették. Itt valóban nem érződött rajta annyira.
Régebben a DW attól még sokkal ritkábban ment bele ezekbe a dolgokba és ha azt is tette jobb minőségben, vagy csak szórakoztatóbban.
Az első kommentemben amúgy ki is emeltem, hogy itt most csak visszafogottan volt jelen.

Nem az a bajom, hogy eltérne az ideológiám, mert 99% ban megyegyezik! (A valós pol eseményeket meg nem is követem, még az emberekkel sem vagyok tisztában).

Az a bajom, hogy a szócsövezés és a “tanmesék” annyira bugyután vannak kivitelezve, hogy a minőség rovására mennek sokszor. A legjobb példa erre az előző évadból a Witchfinders. Már a cím alapján levonható, hogy a boszorkányüldözésről és vele a szexizmusról lesz szó, amibe a doctor is belekeveredik, mert nő lett. Ez még jó is lehetne, de annyira “on the nose” lapos volt a kivitelezés, és minden más, hogy 3 részletben sikerült csak végigszenvednem.

Lehet jól keverni valós kérdéseket és a sci-fit, pl a ST:DS9 erről szólt és az egyik kedvencem is.

humorpalanta - 2021. 01. 04. 17:51

@DJackson: Igen, Chibnaill, khmm, sz@r. Tényleg. 1-1 jó részt tud írni 1 évadba, de annyi. És sajnos tényleg szereti a nagyon átlátszó, rosszul felépített oktatást az epizódjaiban.
Ugyanakkor ebben a részben viszont tényleg nem volt politikai vagy szociális tanmese. Semmi. Itt inkább az érzelmekre fókuszált és abból akart valami bugyuta tanmesét előhozni, de az is borzasztó lett.

Az, hogy a csóka valószínűleg elnök lesz, az lenne a politikai tanítás? Szerintem az egész az előítéleteid miatt jön föl. Az egész részben ez az egy poén volt, mikor a csóka “megmentette” a földet és “ha ennyire akarják, hajlandó elnök lenni”. Az a baj, hogy már az egyszerű dolgokat sem tudjátok politikai szemüveg nélkül nézni.

DJackson - 2021. 01. 04. 18:42

@humorpalanta: Ez a kritikus elég szépen összefoglalta: https://youtu.be/pnd2wTvjUiI?t=128
2:08-4:11

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz