login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (12.26-01.01)

2021. 01. 03. 19:20 - Írta: winnie

5 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy mivel ünnepeltek a Netflix-előfizetők.

A Bridgerton-nal. Ami jött, látott és győzött. Ellentmondást nem tűrő módon, nagyjából globális tarolást végzett, kőkeményen dominált mindenhol.

A többi debütáns közül a Chilling Adventures of Sabrina csak a 2. helyen nyitott (ami vagy kritika a sorozatra nézve, vagy elismerés a Bridgerton kapcsán), és az, hogy a globális adatok alapján alig szerzett első helyet, talán megmagyarázza, hogy miért kapott kaszát. A Fast & Furious: Spy Racers és az Equinox csak egyetlen napra tudott top10-es lenni – előbbi várható volt, utóbbi azért csalódás. Ja, és a Vikings a premiernapján későn érkezett és meglepetésként, de rögtön 6. lett, és utána feljebb is lépett.

A The Queen’s Gambit 2021-re zuhant meg egy kicsit, de stabil dobogót hozott 2,5 hónapig, a La Casa de Papel-t az évváltás sem viselte meg, és ott maradt az élmezőnyben a The Crown is. A Tiny Pretty Things ugyan már csúszik, de még tartja magát, a Star Trek: Discovery pedig szokás szerint jön az új epizódjával, magasra tör, majd pár nap múlva eltűnik.

A lekerülők között a Home For Christmas és a Sweet Home van ott – utóbbinak nem jött össze az egy hetes jelenlét, az örökzöldeket pedig ti is látjátok (a The Witcher és a Narcos most újranézős lett sokaknál).

A mostani premierek közül nem lett top10 – megint nincs meglepetés, ezek szinte sehol sem voltak tényezők. A babasorozat pár skandináv országban került fel egy-két napra a top10-be, a gasztroreality pedig Észak-Amerikában, Dél-Afrikában és az Egyesült Arab Emírségekben:

  • 12.26: Tü-tü, Kori (Go! Go! Cory Carson) 3. évad
  • 12.27: Két világ határán (Sakho & Mangane) 1. évad
  • 12.30: Transformers: Háború Kibertron bolygójáért (Transformers: War for Cybertron) 2. évad
  • 12.30: Főzzünk maradékból! (Best Leftovers Ever!) 1. évad

5 hozzászólás Ne habozz!

kopaszbarack - 2021. 01. 04. 00:18

Lehet, hogy volt már hír, de eltűnt a Jóbarátok a Netflixről?!!?!?!??!

Scat - 2021. 01. 04. 00:53

Volt már, és igen, január elsejétől nem elérhető.

winnie - 2021. 01. 04. 05:18

próbáljuk mindig írni azt, hogy mi minden kerül le netflixről. ugye folyamatosan rotálódnak a dolgok, lejárnak szerződések, stb.

Bálint - 2021. 01. 04. 11:54

Elég érdekes a Bridgerton tarolása. Junkie körökben olyan nagyot nem durrant, legalábbis nem tűnt föl, bennem fel se merült, hogy nézzem, pedig átlagon felülinek mondanám a kipróbálási rátámat. Kicsit előítéletesen a Bridgerton célközönségének inkább az idősebb korosztályt gondolom, illetve a kevésbé “geek”rétegeket, szóval számomra az a tanulság, hogy itthon nagyon elterjedt a netflix, és már nem csak a a vpn-el amerikából hackelők kiváltsága, ami tök jó, és lemaradtam az itthoni terjedéséről, pedig biztos voltak bejegyzések ezzel kapcsolatban is..

speranza - 2021. 01. 04. 22:23

Tapasztalataim szerint a kosztümös, romantikus sorozatokat leginkább azok szokták kedvelni, akik a klasszikus irodalmi műveken nőttek fel. Tény, hogy pl. Jane Austen, Louisa May Alcott, Thomas Hardy, vagy a Brontë nővérek könyveit ma már kevesebben forgatják, de tévhit, hogy csak az idősebbek szeretik őket. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz