login |

Emlékeztető: Bob ♥ Abishola (Bob szereti Abisholát) 1. évad

2021. 01. 04. 18:20 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: ajánló,

Ma. 19:25. Comedy Central. Bob Hearts Abishola – 1×01 (premierkritika + évadkritika + szinkronos előzetes + szinkronhangok) – NAPIBAN!

Őszintén meglep, hogy a CC behozta a CBS tavalyi új komédiáját, miközben olyan szitkomok szóba sem jönnek, amikben én személy szerint több potenciált látok a hazai közönség érdeklődése kapcsán. De hátha el lehet adni az Agymenők farvizén ezt a mostanit is, bár fura módon a promók nem hangsúlyozzák ki a Mike & Molly-kapcsolatot.

Ilyenkor, amikor bőven írtunk egy sorozatról, nem nagyon szoktam szócséplésbe bonyolódni, minden olvasható a fenti linkeken erről a meglepően sok szereplős, meglepően nem csak romantikus komédiáról, ami a Chuck Lorre-istállóból jött, és ami természetesen a többkamerás stílust képviseli, azaz élő közönség előtt veszik fel. Más kérdés, hogy itthon, a szinkronban lehet, hogy valami végtelenített nevetősávot fognak használni, pedig volt már valódi is szinkronok esetében.

7 hozzászólás Ne habozz!

jukare - 2021. 01. 05. 09:13

Írod: “én személy szerint több potenciált látok”. Kérdésem, hogy melyekre gondolsz?

goodjohnwin - 2021. 01. 05. 09:31

@jukare: erre én is kíváncsi lennék, mert őszintén szólva, egyikben sem látok hazai potenciált… :)

winnie - 2021. 01. 05. 10:28

nem hazai potenciálról van szó, hanem több potenciálról. és tippre egy sima családi szitkom (kids are alright), egy retró sorozat (aminek van elődje – schooled), egy romantikusabb ensemble darab (single parents), vagy egy öregfiús vicceskedés (cool kids) nagyobb érdeklődést generálhat, mint egy kulturális különbségekre építő darab, aminek a talán “leglátványosabb” eleme (az akcentus) itthon totál eltűnik.

a “goldbergs siker”-logika alapján a schooled-nak nem kéne rosszul futnia, de egy cool kids már csak a koncepciója alapján is érdekes lehet. még akkor is, ha nem lehet belengetni a marketing során a készítőjét.

goodjohnwin - 2021. 01. 05. 11:18

De hát ezt írtad: “több potenciált látok a hazai közönség érdeklődése kapcsán”

A Kids are Alright és a Cool Kids is be lettek mutatva itthon, de ugye egyik egy alig nézett csatornán, és mindkettő egy évados cucc, szóval nem könnyű megtalálni vagy műsoron tartani ilyen kevés részt.

A Cool Kidsnek drukkoltam amúgy, de igazából éppen a koruk miatt, nehéz lett volna több évadon át folytatni…

winnie - 2021. 01. 05. 11:30

a _több_ a hangsúlyos, nem azt mondom, hogy siker is lenne. pont ez olyan, amivel nem próbálkoznék, de például a unicornnal sem.

és elég nagy homály vagyok, hogy ilyen premierekről megfeledkeztem, de akkor legalább nem gondoltam rosszul:)

jukare - 2021. 01. 06. 18:46

Én is csak azért kérdeztem, hátha elkerülte a figyelmemet, a most indulók közül, de ezek szerint semmit nem hagytam ki… 😀

Deny - 2021. 01. 08. 12:37

Én lepődtem meg a legjobban, de ez bizony tökéletes szinkron lett. Mindenkit eltaláltak, és a fordítás is rendben van. Újra is nézem akkor az első évadot.

Igen, az akcentus elveszik, de annyi baj legyen. Örülök, hogy nem erőltetik valamilyen tájszólással. Viszont a joruba mondatoknál nem mindig volt magyar felirat (legalábbis nálam). Erre azért figyelni kéne, mert konkrétan az egyik rész teljes zárójelenete lett így érthetetlen a magyar közönség számára.

Én amúgy a Superstore-ral próbálkoznék a CC helyében. Meg a The Neighborhood is jó választás lehet. Az nem annyira megy rá a kulturális különbségekre, és szerintem kellően vicces is. Arra őszintén szólva előbb számítottam volna, mint a Bobisholára.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz