login |

JAws 2020: Legjobb 40 perces sorozat (7-13. hely)

2021. 01. 05. 15:50 - Írta: Neoprimitiv

7 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , , ,

Ahogy a számozásból is látszik, elég nagy lett a tolongás az élen, sőt a lemaradók jelölésénél is, így a B-mezőnybe is hét jelölt került a szokásos öt helyett. “Természetesen” csupa kábeles/streaming széria, a tartalmi kínálat viszont a teljes spektrumot felöleli: könnyed abszurd komédiától a csak antidepresszánssal fogyasztható drámáig minden van a mostani hetesfogatban. Változatos a korfa is, leköszönő nagy öregtől az abszolút újoncig lehet válogatni. Egy kis visszaemlékezésnek az előző évek kategória szavazásai:

2007: House; 2008: Lost; 2009: Lost; 2010: Dexter; 2011: Game of Thrones; 2012: Game of Thrones (6-10. hely); 2013: Breaking Bad (6-10. hely); 2014: Game of Thrones (7-11. hely); 2015: Game of Thrones (6-10. hely); 2016 Game of Thrones (6-10. hely); 2017: Game of Thrones (6-10. hely); 2018: Daredevil (7-11. hely); 2019: Chernobyl (6-11. hely)

A Homeland az utolsó évadjával ha a topra nem is jutott vissza, de azért szépen búcsúzott, ez a kommentekből is kiderült. Ha nem is volt mindenben tökéletes ez a nyolc év, aki a végéig maradt, nem bánta meg.

Homeland 8. évad

A búcsúzó klasszikus után jöjjön három (még) nem lezárt ismerős. Közülük a Warrior van a legkényesebb helyzetben, mert a Cinemax kiszáll a sorozatozásból és a sorozatnak még nincs új otthona. A kommentek alapján kár, mert bár a Banshee szintjét nem is éri el, a zsáner kedvelői nem panaszkodnak rá. SőT!

Az Ozark harmadik évadaj teljesen maga mögött hagyta az első évad időnkénti könnyedségét, mostanra elég sötét lett. A kommentekből úgy néz ki, ez jót tett neki, mert a kritikák jobbára csak az egyik karakter (amúgy szándékos) irritálóságát hozták fel hibaként és a nézők várhatják a következő szezont.

Ozark 3. évad

A Sex Education továbbra is maradt a komoly dolgokról szórakoztatóan mezsgyén. Nekem az első évad után egy kicsit kevésbé jött be, a nagyon elcsépelt évad végi cliffhangert pedig gondolom sokan szeretnék meg nem történtté tenni, de azért várom a folytatást.

Három újonc is került a válogatásba, ebből az I Know This Much Is True című HBO-s darab minisorozat volt, vagyis nem is tervezik a folytatását. Kicsit meglepett, hogy az idei évben is volt elegendő közönsége egy érzelmileg ennyire lehúzó sorozatnak, én nem mertem belevágni.

I know this much is true

A Nagy Katalin életére épülő The Great szinte pont az ellentéte volt a maga abszurd, néha gyalog-galoppos fekete humorával és pazar látványvilágával. Már bejelentették a folytatást, kíváncsi leszek rá.

The Great 1. évad

Év végére pedig szó szerint az ölünkbe pottyant a The Flight Attendant, Kaley Cuoco poszt-Penny csetlés-botlásaival egy gyilkossági ügy kellős közepén. Nem csak a szavazás, a kommentek alapján is bejött a nézőknek és persze itt is jön a második évad.

The Flight Attendant 1. évad

Tehát a legjobb 40 perces sorozat döntőjéről éppen csak lemaradtak: Homeland – Belső ellenség, Harcos, Ozark, Szexoktatás, Ez minden, amit tudok, Nagy Katalin: A kezdetek és A légikísérő.

Legjobb 40 perces sorozat (7-13. hely)

  • Sex Education (26%, 462 Votes)
  • Homeland (23%, 420 Votes)
  • Ozark (14%, 254 Votes)
  • The Flight Attendant (13%, 236 Votes)
  • The Great (10%, 177 Votes)
  • Warrior (8%, 153 Votes)
  • I know this much is true (6%, 104 Votes)

Total Voters: 1,806

Loading ... Loading ...

7 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 01. 05. 16:09

Sokat gondolkoztam, hogy TFA vagy SE (amit még láttam, az az IKTMIT, de nem lett annyira az én sorozatom), de végül a The Flight Attendant-ra szavaztam, mert hiába jó a Sex Education, a második évad tényleg nem ért fel az elsővel, viszont Couco sorozata nemcsak bemutatta, hogy a színésznő remekül játszik és bőven többet tud, mint amit Pennyként láttunk belőle, hanem a stílusa is remek. Nem lett túlbohóckodva, nem is éreztem nem odaillőnek a humort, kitűnően egyensúlyozták ki a két stílust.

Snoopyzit30 - 2021. 01. 05. 16:28

Valószínűleg örülnöm kellene, mert mind a három jelöltem itt van, de ez csak a 7-13. hely, szóval annyira azért nem örülök. Ez azt jelenti, hogy az 1-6. helyen csak olyanok lesznek, amik szerintem nem kiemelkedően jók. Sebaj, majd rábökök ott is valamire, amit azok közül még elfogadhatónak tartok majd. Gondolom mások is így csinálják…

Shannen - 2021. 01. 05. 16:43

A fentiek közül egyedül a Warriort nem láttam (és nem is fogom), illetve a The Great felénél járok most, és az alapján abszolút döntőközelben van tényleg a helye.

A Sex Education második évada is tetszett, de én még így se sorolnám a legjobb 13 közé.

Az I know this much is true tényleg ütős volt (meg persze lehúzós). A The Flight Attendant baromi szórakoztató volt. A Homeland tökéeltes zárt.

A szavazatom viszont határozottan az Ozark-ra megy. Nem is értem, hogy nem jutott a döntőbe. Szerintem a Succession mellett (után) a legjobb jelenlegi nagy betűs dráma sorozat. Félelmetesen erős volt a harmadik évad is, az alakításokról már nem is beszélve.

Diapolo - 2021. 01. 05. 16:49

Szerencsés vagyok, a Warrior kivételével mind megvolt. Ez alapján pedig a The Great sima befutó nálam, a második tavalyi legjobb 40 perces nálam. Az elsőre remélem a következő körben szavazhatok :)

Adam9456 - 2021. 01. 05. 16:59

Csak a Homelandet és a Flight Attendantet láttam ezek közül.
A Homelandet jelöltem is, nagyon izgalmas, pörgős és drámai volt az utolsó évad, jót tett végül az alapokhoz való visszatérés. Claire Danes és Mandy Parinkin pedig 8 évig kiemelkedőek voltak.
A Flight Attendantet nemrég fejeztem be, tényleg nagyon szórakoztató popcorn sorozat volt, Kaley Couco kellemes meglepetés, örülök hogy lesz folytatás.
Az Ozark pedig már régóta tervben van nálam, de jelenleg a Dead to Me-t kezdtem el darálni.

heidfeld - 2021. 01. 05. 17:44

Homeland nagy pótlás. Egész remek sorozat. Jenna spinoff jöhetne!
The Great egész kellemes volt, káprázatos színészekkel, de valami hiányzott.
The Flight Attendant megtekintése nem saját ötlet. első 3 rész kapcsán egyet is értek a dicséretekkel, ám utána óriási zuhanás. Couco továbbra is igen jó, de jobban érdekeltek a mellékszálak. Szórakoztatónak nem találtam. Vékony volt a történet.
Belefásulva a sok sorozatba, Warrior hozott vissza.
Remek történet, sok statiszta, szép díszletek, kor hangulata, feszültség, szép fényképezés. 2×09 döbbenetes élményt nyújtott.
Warrior egyik jelöltem volt, 2020 legjobb sorozatára.

csicseri - 2021. 01. 05. 22:54

Hát 2 általam jelölt sorozat is itt van, ahol valahol számítottam is- ezért is jelöltem őket, ha már első 3-ba nem lesznek -ne legyenek elfelejtve:-)
Akárhogy is gondolkodom nem igazán jövök rá az 1-6 közötti összes jelöltre, na mindegy majd kiderül mennyire jól tippeltem, hogy kik a Junkie kedvencek.
Ozark bevallom kimaradt eddig, de listán van pótlásra.
Így a többi jelölt közül gondolkodtam.
A szavazatom a Warriorra ment végül is, az oka, a története eltér a megszokottól. A szereplők jók, az íve a sorozatnak nem veszett semmit a 2. szezonra.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz