login |

JAws 2020: Legjobb férfi mellékszereplő (40 perces sorozat)

2021. 01. 05. 20:00 - Írta: Shannen

11 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , ,

Idén senki nem tért vissza a tavalyi döntősök közül a kategóriába, azon egyszerű ok miatt, hogy vagy minisorozatból volt jelen vagy olyanból, amely idén kihagyott egy évet. Ráadásul a mostani döntősök közül még egyikük sem volt soha JAws-jelölt, úgyhogy mint néhány más kategóriához hasonlóan, itt is új győztest fogunk avatni. Az biztos, hogy nem lesz egyszerű választani, hiszen egyszerre vannak itt igazi közönségkedvencek fanfavorit és presztízs sorozatokból egyaránt.

Eddigi győztesek: 2007: Robert Knepper2008: Michael Emerson2009: John Litghow2010: Michael Emerson2011: Peter Dinklage2012: Peter Dinklage2013: Aaron Paul2014: Peter Dinklage2015: Peter Dinklage2016: Ed Harris2017: David Harbour, 2018: Vincent D’Onofrio, 2019 Stellan Skarsgard,

Nem tagadom le az elfogultságom és a sort Tom Pelphrey-vel nyitom, aki az Ozark harmadik szezonjában mondhatni ellopta a show-t. Bár az Emmy-n még jelöléshez sem jutott, talán majd a JAws igazságot szolgáltat neki? Lehetséges, de azért van itt még néhány ütős alakítás, amit érdemes számba venni. Josh O’Connor például Károly hercegként érte el, hogy a nézők ökölbe szorult kézzel nézzék, ahogy feleségével bánik a The Crown idei szezonjában. Jóval hálásabb szerep jutott a veterán Bill Camp-nek, aki a The Queen’s Gambit mentorát alakította hatalmas szível.

Ugyan a Killing Eve idei évadja kevésbé volt ütős, úgy tűnik Kim Bodnia most jutott több lehetőséghez, hogy megcsillogtassa a tehetségét és ezzel el is érte, hogy döntőbe kerüljön. Végezetül a két képregény-adaptációból érkező jelölt bár tavaly lecsúszott a döntőről, most mindketten bekerültek, Antony Starr, mint a jelenlegi legkedveltebb sorozatos gonosz a The Boys-ból és Robert Sheehan a The Umbrella Academy-ből, akit tavaly még egyébként a főszereplők közt jelöltetek.

Nem kapott elég szavazatot a döntőbe jutáshoz, bár nem sokkal maradt le Michael Sheen (Prodigal Son), Jack Falahee (How To Get Away With Murder), Thomas Brodie-Sangster (The Queen’s Gambit) és Ncuti Gatwa (Sex Education) sem.

A jelölt színészek sorozatainak magyar címei: Ozark, A korona, Vezércsel, Megszállottak viadala és Az Esernyő Akadémia – valamint a The Boys, ami még nem kapott hazai bemutatót. Most pedig lássuk, hogy ti kire voksoltok!

Legjobb férfi mellékszereplő (40+ perces sorozat)

  • Antony Starr (The Boys) (40%, 653 Votes)
  • Robert Sheehan (The Umbrella Academy) (22%, 355 Votes)
  • Josh O’Connor (The Crown) (13%, 221 Votes)
  • Bill Camp (The Queen's Gambit) (12%, 194 Votes)
  • Tom Pelphrey (Ozark) (7%, 112 Votes)
  • Kim Bodnia (Killing Eve) (7%, 107 Votes)

Total Voters: 1,642

Loading ... Loading ...

11 hozzászólás Ne habozz!

mooo - 2021. 01. 05. 20:04

Vagy a cím,vagy az eddigi győztesek nem stimmel.

winnie - 2021. 01. 05. 20:11

javítva

Skate - 2021. 01. 05. 20:41

Erős mezőny. Bill Camp-nek is erőteljes jelenléte volt a Queen’s Gambit-ben. Ahogy Robert Sheehan brillírozott az Umbrella Academy-ben. Kim Bodnia egyetlan pozitívuma a Killing Eve-nek. Mégis nálam Homelander a befutó. Eggyé vált a szereppel teljesen Antony Starr. :)

Alain Prosztó - 2021. 01. 05. 20:50

Ugyan a mezőny lecserélődött, de nem kevésbé erős a kategória, mint a korábbi években. Ezt jelzi, hogy négy résztvevő közt vacilláltam erősen – mind a három jelöltem bejutott, és Pelphrey is nagyot alakított. Végül O’Connorra ment a szavazatom.

519 - 2021. 01. 05. 20:50

“Eggyé vált a szereppel teljesen Antony Starr. :)”

Én azért remélem, hogy nem, mert még egy ilyen visszataszító férget rég láttam már sorozatban. Alapból nem tartom nagy eresztésnek a 2. évadot, és az, hogy Homelandert ennyire előtérbe helyezték az első évadhoz képest, csak tovább rontott rajta. Bár azt aláírom, hogy Anthony Starr nagyon jól hozza a figurát. De a voks akkor is Klausra ment. :)

Adam9456 - 2021. 01. 05. 20:52

Josh O’Connor a tavalyi évaddal szemben idén igen csak ellenszenves volt, de nagyon jól megoldotta, főleg a fináléban a vegső konfrontációja Dianával díjat érdemel! Ő volt az egyik jelöltem.
The Queen’s Gambitben a mellekszereplőket nagyon eltalálták, Bill Camp mentorát, az ikerpárost, Bennyt és Henryt, Borgov-ot. Itt mondjuk nekem kicst jobban tetszettek az ikrek, vagy Henry karaktere, de az öreg gondnoknak is fontos szerepe volt.
A Killing Eve-ből pedig nem jutott volna eszembe pont Konstantint jelölni, az előző évadokban szerintem kiemelkedőbb volt.
Én már több éve Jon Voight-ot jelölöm ebben a kategóriaban szinte mindig, isteni a vén svindlis Mickey Donovankent immáron 7 évada. Remélem hogy egyszer majd kap rendes lezárást a Ray Donovan, ha nem akkor most jelöltem utoljára sajnos.
A másik jelöltem pedig Hugh Dancy volt, aki a Homeland utolsó évadaban zseniálisan alakította a neokon héja szerepét.
Jonathan Bankst csodálom, hogy a lemaradók között sincs, bár az idei évadban az ő sztorija tényleg kissé gyengébb volt a BCS-ban.

Shannen - 2021. 01. 05. 21:32

Mondanám, hogy erős a csapat, de igazából nagyon könnyű volt 2 színészre redukálni a választási lehetőségem.

Kezdjük azzal, hogy a The Boys-t nem nézem, szóval Starr alapból kiesik, a The Umbrella Academy-nek az első évadából láttam pár részt, értem is, hogy miért kedvelik a nézők Sheehan-t, de a döntőbe én nem raknám.

Kim Bodnia semmi különlegest nem mutatott idén (nem is nagyon volt alkalma vagy legalábbis nem több, mint korábban). Bill Camp tényleg jó volt, de az ilyen visszafogott alakításokat mindig kicsit beárnyékolják a látványos alakítások.

Mint amilyen O’Connor-é volt például a The Crown-ban. Elképesztően zseniális volt, imádtam utálni minden percben. Úgyhogy majdnem rászavaztam.

De mivel szerencsére Pelphrey bejutott így naná, hogy oda ment a voksom. Szerintem simán az év alakítása volt, és még mindig fáj érte a szívem, hogy az Emmy-n még csak jelölést sem kapott.

@Adam9456: tényleg Dancy! Totál kiment a fejemből a jelölésekkor. Őt is öröm volt utálkozva nézni. :)

Kati néni - 2021. 01. 05. 21:35

Az idén az első olyan brancs, amelyből mindegyiket láttam. Hűha. Kire is, kire is. Legyen Homelander. Ő égett a legjobban az agyamba. Elég egy pillantás és már rosszul vagyok tőle, az embernek viszket a tenyere, legszívesebben leütném.

heidfeld - 2021. 01. 05. 21:50

Egyik legkönnyebb döntés.
Anthony Starr – The Boys.

FülBemászó Kiflimaradék - 2021. 01. 06. 22:27

Nem kérdés: Starr
[Homelander] Egyszerűen zseniális alakítás. Tényleg egy aljas rohadék a karakter, épp ezért jó a színészi munka.

Ela1010 - 2021. 01. 07. 00:27

Tbh szerintem az Umbrella Academybol Number 5 is megerdemelne a jelolest.
Anthony Starr alakitasa mindent visz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz