login |

Staged: kezdett a 2. évad

2021. 01. 05. 17:50 - Írta: Shannen

4 hozzászólás | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Az egyik legjobban sikerült tavalyi karantén-sorozat (azaz olyan sorozat, melyet a színészek maguk rögzítettek általában webkamerával az otthonukban), a BBC-s Staged volt David Tennant és Michael Sheen főszereplésével. Bár baromi szórakoztató volt az évad, én azért reméltem, hogy egy esetleges folytatásnak már nem lesz relevanciája.

Sajnos azonban nemcsak, hogy aktuális maradt a felállás, de a sors iróniája, hogy a második évad kezdését pont aznap adta le a BBC, amikor a harmadik országos lockdown-t is bejelentették Nagy-Britanniában. Alább az évadkezdésről fogok írni, mert a tévében minden hétfőn és kedden jönnek az új részek, de a premierkor a teljes évad (8 rész) is elérhetővé vált iPlayer-en, ha esetleg valaki darálni szeretné.

A kb. 15 perces részekkel operáló Staged első évadjában Tennant és Sheen, akik önmagukat alakítják, egy színdarabot próbálnak online a darab rendezőjével, Simon Evans-szel (aki a sorozat készítője is). A próbák azonban csak egy részét adják a sztorinak, közben megismerjük, hogy él a két színész bezárva és összezárva a családjukkal (a két feleség is időnként megjelenik), és egyéb átívelő sztoriszálakat is kapunk, mindezek mellett pedig a két színész folyamatosan szívatja egymást.

Bár azt is elnézném, azért szerencsére a sorozat nem kizárólag a két színész közti poénkodásra megy rá, hanem rendes történeteket is elmesél, mind epizód, mind évad szinten. És teszi mindezt roppant szórakoztatóan tálalva. Nem lehet nem észrevenni, hogy mindketten borzasztóan élvezik a sorozat készítését.

Ezek után végülis nem csoda, hogy elkészült a második évad, amely egy igazi meta résszel indult, mellyel a készítők csavartak egyet az alapfelálláson. Most is kaptunk meglepetés vendégeket, és bár megint gyorsan elröppent ez a negyed óra, én legalább olyan jól szórakoztam rajta, mint tavaly. A tovább mögött lelövöm a kezdés fordulatát, így ha valaki még nem látta a részt és meg akar lepődni, az ne olvasson tovább.

Szóval a meta csavar a következő. Az epizód első felében Sheen és Tennant a “6 Months Into Lockdown” című talkshow vendége, ahol elmesélik, hogy nagyon élvezték a Staged forgatását, de abban abszolút nem saját magukat alakították, és most már szeretnének visszatérni az “igazi” munkákhoz. A talkshow egy meglepetés vendéget is tartogat a Monthy Python-os Michael Palin személyében, aki viszont annyira nincs elragadtatva a két színész humorától. Egészen zseniális volt látni, ahogy Palin lesújtó véleményét hallgatja a két színész.

A rész második fele továbbviszi ezt a meta-vonalat és a párosunk arra készül, hogy egy Staged-remake-kel meghódítja Amerikát is. Persze a sorozat nem lenne önmaga, ha ez nagyszerű terv nem ütközne némi problémába.

Hiába az új alapfelállás, a Staged még mindig baromi vicces, a poénok ülnek, az idénre felvázolt szálak is érdekesek, a két színészről pedig továbbra is süt, hogy igazi szerelemprojektben vesznek részt és minden pillanatát élvezik. Egyedül azt sajnálom, hogy mindössze kb. 2 óra lesz megnézni a teljes évadot. Bár ha a jó oldalát nézzük, ez legalább két olyan óra, ami igazán feldobja a lockdown szürke pillanatait.

4 hozzászólás Ne habozz!

boom - 2021. 01. 06. 09:37

Az első 4 részt le is daráltam és nagyon jól szórakoztam eddig!! :)
Nyomatják a meglepi szereplőket szépen.

fajro - 2021. 01. 06. 17:40

Nekem ez sajnos annyira nem jött be, mint az első évad, pedig nagyon vártam.
De majd a teljes évados kibeszélőben kibeszélem. :)

gromit - 2021. 01. 09. 20:17

Az elején eléggé meresztettem a szemem, hogy hogy kerül ide Romesh, de aztán hamar vettem a lapot. Bírom az ilyen meta dolgokat.

azon meg kinyúltam, hogy “Michael Palin doesn’t think we’re funny” :D

Mom - 2021. 01. 12. 11:11

Az első része nekem nem jött be, bele is kellett tekernem. De a másodiknál már megvolt a feeling. A harmadiknál viszont megint meginogtam. Elvileg azért cserélik le őket, mert más színészek jobban eladhatók az amerikai piacon, még említik is Hugh Grantet meg Colint Firth-t, erre két olyan brit színésszel próbáltak, akiket én még életemben nem láttam. Persze értettem, hogy amúgy tök olyanok, mint Michael és David, csak marhára nem tudom kik voltak, így nem ült az egész…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz