login |

JAws 2020: Legjobb női főszereplő (20/30 perces sorozat)

2021. 01. 06. 20:20 - Írta: DennyKeh

13 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , ,

Idén ismét hatan kerültek a döntőbe, közülük hárman ismét szerepelnek a legjobbak között, míg a maradék három hölgy újonc sorozatból érkezett.

Az eddigi győztesek: 2007: Mary Louise-Parker | 2008: Alyson Hannigan | 2009: Kaley Cuoco | 2010: Kaley Cuoco | 2011: Kaley Cuoco | 2012: Zooey Deschanel | 2013: Kaley Cuoco | 2014: Julie Bowen | 2015: Julie Bowen | 2016: Julia Louis-Dreyfus | 2017: Kristen Bell | 2018: Kristen Bell | 2019: Kristen Bell

Ismét döntőbe került Kristen Bell, hogy megvédje immár háromszoros címét valószínűleg utoljára, hiszen a The Good Place örökre leköszönt. Visszatért tavalyról még a “halálos páros”, Christina Applegate és Linda Cardellini, sokakban maradandót alkotott a Dead to Me 2. évadja.

Egyik újoncként itt van Anna Kendrick a Love Life-ból, mely az HBO Max debütáló sorozata volt, úgy látszik, nem lőttek mellé a színészválasztással. Angliából érkezett Daisy Edgar-Jones a Normal People-ből, illetve itt van még Sophia Lillis az I Am Not Okay With This-ből, mely sorozat a junkie-k körében igen kedvenc lett.

Lemaradók között ott szerepel a veterán párosunk, Jane Fonda és Lily Tomlin (Grace and Frankie), illetve szintén újonc sorozatból került elő a neve Hannah Waddinghamnek (Ted Lasso) és Maitreyi Ramakrishnannak (Never Have I Ever).

A jelöltek tehát még egyszer: A jó hely, Halott vagy, Halott vagy, Normális emberek, Love Life és Ez így nem oké – vajon sikerül-e Kristen Bell címvédése sorozatának utolsó évadjával, vagy esetleg egy újonc kerül ki a győztesnek a csatából? Hamarosan kiderül.

Legjobb női főszereplő (20 perces sorozat)

  • Kristen Bell (The Good Place) (27%, 379 Votes)
  • Christina Applegate (Dead To Me) (20%, 277 Votes)
  • Daisy Edgar-Jones (Normal People) (17%, 232 Votes)
  • Sophia Lillis (I Am Not Okay With This) (16%, 230 Votes)
  • Anna Kendrick (Love Life) (11%, 150 Votes)
  • Linda Cardellini (Dead To Me) (9%, 131 Votes)

Total Voters: 1,399

Loading ... Loading ...

13 hozzászólás Ne habozz!

mark - 2021. 01. 06. 20:34

Christina Applegate és Linda Cardellini továbbra is nagyszerűek, még ha az aktuális évad nem is volt túl erős. Kristen Bell szerintem a kifejezetten gyenge záróévadban sem hozott valami nagyot. A szavazat Sophia Lillisre ment, mert azon túl, hogy jól játszott, sajnos több esélye nem lesz (legalábbis az I Am Not Okay with This okán).

Necridus - 2021. 01. 06. 20:52

Christina Applegate minden mennyiségben!
Kristen Bell-t és Linda Cardellini-t jelöltem még, de számomra Applagate a legmeggyőzőbb színésznő hármuk közül. Sophie Lillis-t nem tartottam annyira nagy számnak az I Am Not Okay With This-ben, Normal People-nek pedig még nagyon az elején járok, de eddig nem tartom őt sem tartom a legjobbnak a felsoroltak közül. Love Life-ig még nem sikerült eljutnom.

Shannen - 2021. 01. 06. 21:32

Dead to me-t anno egy rész után kaszáltam, bár mindkét színésznőt szeretem és elhiszem, hogy jól játszanak ebben is.

Kristen Bell számomra sosem alkotott kimagaslót, de tény, hogy a The Good Place-beli szerepe nagyon passzolt hozzá.

Sophia Lillis-re remélem még sok jó szerep vár, mert nagyon tehetséges, az I am not okay with this-ben is remek volt.

Anna Kendrick azt hozta a Love Life-ban, amit eddig is megszokhattunk tőle, se többet, se kevesebbet.

A szavazatom tehát gondolkodás nélkül Daisy Edgar-Jones-ra ment. Akárcsak Mescal-nak, neki sincs nagy esélye ebben a kategóriában az egyedüli full dráma jelöltként sajnos. Hatalmas tehetség, alig várom, hogy másban is lássam majd a jövőben.

heidfeld - 2021. 01. 06. 21:42

Kristen Bell kapta a szavazatot. Igazi, önző Eleanor, csak ritkán villant meg, de zseniállian hozta. Sophie Lillis roppant tehetséges, de a sorozata harmatos.
Maitrei Ramakrishan-t jelöltem, mert nagyon könnyedén játszott.
Kategóriát Jessie Ennis nyerné Mythyc Quest: Raven’Banquet. Szavakkal leírni nem lehet, amit művelt. Valaha látott, Top 10 kedvenc karakterem között a helye!

Lea - 2021. 01. 07. 04:24

Bell-nek nagyon szüksége van egy 4. díjra ebben a kategóriában…

Reea - 2021. 01. 07. 07:47

Anna K.-re ment a szavazatom. Amúgy az utolsó felsorolásból kimaradt a Love Life…

spamdog - 2021. 01. 07. 09:49

Kristen Bell a legtúlértékeltebb a sorozatjunkie-n.

Energiavampir - 2021. 01. 07. 11:03

Egyiket se nézem, sőt a felét nem is ismerem..ez a gond ezzel az egész szavazósdival, akik leadják a szavazatukat, jó esetben a jelölt sorozatok felét ha látták, volt olyan olvastam, hogy 1 jelöltet ismert és így rászavazott.. ez egyáltalán nem a valós helyzetet tükrözi..Olyan mintha az Oscarra az akadémiai tagok az 5 jelöltből csak egy filmet néznének meg, és mindegyik arra szavazna.

winnie - 2021. 01. 07. 11:48

Energiavampir: szerintem bevághatnék ide egy 2007-es kommentes választ is magamtól, de írok újat:)

a valós helyzetet (mert remélem, nem arra gondolsz, hogy van valami univerzális, objektív helyzet akár színészek játékának, akár sorozatok minőségének illetően) pont az tükrözi, ami történik. és nem az, hogy három ember, aki látta mondjuk az összes sorozatot, megmondja, hogy mi a végeredmény. ööö, WTF?:)

viccen kívül: az, hogy az olvasók szerint ki a legjobb, azt pont az mutatja meg, hogy az olvasók szavaznak arról, hogy ki a legjobb. mi más lenne erre mérce? és az olvasók szavaznak. A JAws nem azoknak az olvasóknak az ízlését hivatott reprezentálni, akik minden jelöltet látnak. (tuti van kategória, ahol én is csak egy jelöltet láttam.)

“Olyan mintha az Oscarra az akadémiai tagok az 5 jelöltből csak egy filmet néznének meg, és mindegyik arra szavazna.”

ööö, mert szerinted mindegyik jelöltet megnézik? az elég komoly lenne, főleg, ha a 15-25 cím mellé az 5 idegennyelvű, az 5 doku, az 5 animációs, és a 15 rövidfilmet is megnéznék.

épp ezért van is, hogy az akadémiai tagok csak egy filmet néznek meg. vagy egyet sem. de a szavazás nem kötelező, nem kell arra az egyre szavazni, ha nem jó. ha viszont csak egyet lát valaki, akkor fura lenne, ha letiltanák arról, hogy szavazhasson rá. és, ahogy az lenni szokott majd minden díjnál, sokan olyanra szavaznak, amit nem láttak, de mások jónak tartanak. ami nyilván ellentmondásosnak tekinthető, de mind tudjuk, hogy ez így van.

Eltiron - 2021. 01. 07. 12:28

Most látom először ezt a posztot, mégis ott van a végén a szavazatom. A lehetőségek:
1. Álmomban szavaztam;
2. A rendszer áthozta a tavalyi szavazatom, amikor tényleg C. Applegate-re voksoltam. Idén ezt nem tenném magamtól, mert a Dead To Me 2. évadát még nem is láttam.
Voltaképp nem is lényeges, amúgy is a sima győztesnek tűnő Bellre ment volna a szavazat, csk eléggé fura a dolog :)

Energiavampir - 2021. 01. 07. 14:26

Vicc az benne winnie, hogy tulajdonképp megerősítetted amit írtam :)

winnie - 2021. 01. 07. 15:43

ha eddig tévképed volt bármilyen szavazásról (mondjuk politikai szavazásokról), akkor egyetértek. ha arra célzol, hogy azt erősítettem meg, amit leírtál, hogy félreérted, hogy mi ez a jaws, akkor is egyetértek. amit te gondnak látsz, arról szól a szavazás. nem valami fiktív és megfoghatatlan “valós helyzetről”. ha létezne ilyen absztrakt dolog szubjektíven megítélhető műfajban, akkor sem érdekelne minket, mert annak meghatározására lennének más platformok. minket csak az érdekel, hogy te mit láttál és nem az, hogy mit nem láttál. az irreleváns.

vagyis kizárólag arról szól a Jaws, hogy akik szavaznak, azok szerint kié volt a legjobb alakítás, mi volt a legjobb sorozat. ennek kiderítésére pedig az az egyetlen mód, hogy lehetőséget adunk arra azoknak, akik szavazhatnak, hogy szavazzanak.

VanillaSky - 2021. 01. 07. 21:16

Kristen Bell igazán meglepett, talán a fanservice játszik még az ősidőkből vagy nem tudom, de hatalmas antitalentum! Bár a TBBT is évekig győztes lehetett, szóval bármi előfordulhat.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz