login |

JAws 2020: Legjobb női mellékszereplő (40 perces sorozat)

2021. 01. 06. 15:50 - Írta: Thomas

14 hozzászólás | kategória: szavazás, , , , , , , , ,

Ritkán fordul elő a JAws-ban, hogy nyolc jelölt közül is választhattok egy kategóriában, de a rendkívül szoros verseny miatt most mégis ez a helyet. Ennek ellenére mindössze két hölgy tudott visszatérni a tavalyi döntős hatok közül, és míg hármuknak a sorozata befejeződött vagy kihagyta ezt az évet (Stranger Things sem volt, így ismét új győztest avatunk!), addig a The Crown-os Helena Bonham Carter kiesett a kegyeitekből.

Eddigi győztesek: 2007: Lisa Edelstein | 2008: Lisa Edelstein | 2009: Jennifer Carpenter | 2010: Julia Stiles | 2011: Emilia Clarke | 2012: Maisie Williams | 2013: Emily Bett Rickards | 2014: Emily Bett Rickards | 2015: Lena Headey | 2016: Thandie Newton | 2017: Yvonne Strahovski | 2018: Yvonne Strahovski | 2019: Maya Hawke

Emma Corrin

Azért a The Crown rajongóinak így is lesz kire szavazniuk, hiszen a 2019-ben és 2015-ben is ezüstérmes Gillian Anderson a Sex Education mellett idén a Netflix történelmi drámájában is feltűnt Margaret Thatcher szerepében. Ráadásul színésztársa, a The Crown stábjához Diana hercegnőként szintén ebben az évben csatlakozó Emma Corrin is elég jelölést tudott összegyűjteni a döntőhöz.

A tavaly a dobogó harmadik fokára felkapaszkodó, és a The Affair-rel néhány éve még a 40 perces főszereplők között versenyző Ruth Wilson (His Dark Materials) harmadszorra is megpróbálkozhat a győzelem elhódításával. Sarah Paulson ugyancsak a főszereplők között volt korábban döntős (idén a Ratched-del nem lett az), de akkor csak az utolsó helyre futott be. Vajon az új kategória és a Mrs. America-beli szerepe meghozza számára a sikert?

JAws-szűznek számít viszont a Fargo 4. évadjában feltűnő Jessie Buckley, akit tavaly a Chernobyl-ben még nem szúrtatok ki, valamint a kétszeres Emmy-díjas, Ozark-os Julia Garner és a Killing Eve stábját erősítő Fiona Shaw, akik a jelek szerint idén érezhettek rá igazán a szerepükre. És egyetlen “újoncként”, az év egyik közönségkedvence, a The Queen’s Gambit is delegált egy jelöltet, a korábban csak elvétve sorozatozó Marielle Heller személyében.

A döntőről hajszállal lemaradók között találhatunk végre egy országos sorozatból érkezett színésznőt, Chandra Wilson-t (Grey’s Anatomy), egy nem angol anyanyelvűt, Danna Paola-t (Elite), illetve az eddig főként színpadi szerepeiről ismert Cynthia Erivo-t (The Outsider).

Tehát a jelölt sorozatok magyar címmel: A korona, A korona, Az Úr sötét anyagai, Mrs. America, Fargo, Ozark, Megszállottak viadala és Vezércsel.

Legjobb női mellékszereplő (40+ perces sorozat)

  • Gillian Anderson (The Crown) (28%, 466 Votes)
  • Ruth Wilson (His Dark Materials) (17%, 287 Votes)
  • Marielle Heller (The Queen's Gambit) (15%, 250 Votes)
  • Julia Garner (Ozark) (14%, 227 Votes)
  • Emma Corrin (The Crown) (10%, 169 Votes)
  • Fiona Shaw (Killing Eve) (7%, 120 Votes)
  • Jessie Buckley (Fargo) (6%, 94 Votes)
  • Sarah Paulson (Mrs. America) (3%, 53 Votes)

Total Voters: 1,666

Loading ... Loading ...

14 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 01. 06. 15:59

Egyik jelöltem sincs itt, de Marielle Heller játékát szerettem, így rá szavaztam.

Érdekes, mostanában sokan jelölik a Grey’s-es színészeket a legjobb alakításoknál. Chandra közel kerülésének nagyon örülök, nem is gondoltam volna, hogy lehet esélye.

Kati néni - 2021. 01. 06. 16:14

A Mrs Americát nem láttam, a többit igen.

Anderson és Heller közül azért választottam Marielle-t, mert szeretném még látni sorozatokban / filmekben. Ő inkább rendezni és írni szokott és nincs színészként valami nagy renoméja. Nagyon-nagyon mély benyomást tett rám.

Anderson sem alkatban, sem arcerendezésben nem hasonlít Thatcherre (Gillian jóval alacsonyabb és szabályosan arca van). Megnéztem viszont pár videót YouTube-on, amelyekben Margaret szerepel, Scully remekül visszaadta őt (hanghordozás, gesztikuláció, testbeszéd), az illúzió tökéletes volt.

winnie - 2021. 01. 06. 16:21

én a kritikámban is leírtam, hogy marielle heller volt nálam az mvp, szóval.

Lea - 2021. 01. 06. 16:29

Chandra Wilson :( Neki kellett volna nyerni, amit a Covidos helyzetben leművelt a sorozatban, az csoda volt. És 15 év után ez nem semmi teljesítmény.

Paulsonnak örülök, tök nem értem, hogy Uzo Aduba és Margo Martindale miért kapott jelölést az Emmy-n, és Paulson (vagy Bryne) miért nem.

Shaw idén volt a legjobb! És szerintem vitte az évadot a kollégái elől. Rá ment a szavazatom.

Paola és Erivo is méltó jelöltek lettek volna, de hol van pl Liza Weil a lemaradók közül? Idén minden HTGAWM-ös lemaradt :=( szomorú.

Shannen - 2021. 01. 06. 17:05

Szerintem idén nekem ez a legnehezebben eldönthető kategória.

A Fargo-t és a Mrs. America-t nem láttam, szóval legalább ennyuvel könnyebb a dolog.

Fiona Show tényleg most jutott igazán jó szerephez a Killing Eve-ben. Marielle Heller is remek volt TQG-ben, de mindkét alakítás kicsit hátrányból indul nálam, mert hajlamos vagyok a látványosabb alakítások felé húzni.

Julia Garner még mindig remek, de idén talán nem kellett annyi pluszt hozzátennie a karakterhez.

Ruth Wilson félelmetes a HDM-ban. Hihetetlen kisugárzása van annak a nőnek, színházban is brutál volt, amit láttam tőle.

Gillian Anderson egy zseni. Ennyi.

Emma Corrin viszont annyira a derült égből villámcsapásként jött, látott és elvarázsolt, hogy muszáj rá voksolnom.

Kicsit sajnálom, hogy a Dispatches from elsewhere-t kevesen nézték, pedig Eve Lindley-nek is itt lenne a helye, vagy legalább a lemaradók közt.

DarkEagle - 2021. 01. 06. 17:09

Baromi erős ez a mezőny a Crown-os nők közül egyszerűen képtelenség választani kb. Emma is zseniális volt de Gillian talán több teret kapott. Az a baj hogy szerintem a komoly díjátadókon nem úgy lesz majd megosztva hogy mindkettő kaphasson díjat pedig megérdemelnék nagyon.

Heller szintén zseniális volt tényleg remélem hogy látjuk még másban is.

A többiekről nem tudok nyilatkozni mert azokat még nem láttam de azt tudom hogy mind remek színsznő.

heidfeld - 2021. 01. 06. 18:26

The Crowt nem láttam – nem is érdekel -,de Pennyworth első évadát igen, tavasszal, így Emma Corrin kapja a szavazatom a mezőnyből. Varázslatos, bájos, helyes, elegánsan játszik.
Fiona Show is jó, de karakterét ki nem állhatom.Túl sok időt rabolt az évadból.
Sara Paulson csodálatos, és kár, hogy nincs “Legerősebb színészi gárda” kategória. MRS. Amerika jó eséllyel nyerhetné!
Jelöltjeim voltak:
Ánie Rose Daly – Hanna S2 Hihetetten finoman, elegánsan játszott.
Narges Rashinsi – Brutális élményekre kellett reagálnia.
Leonie Bennesch – Babylon Berlin. Szívem szerint, mindenkivel megnézetném, Babylon Berlin S2x07-et, aki színészetre adná a fejét!
Nagyon várom az új munkáját.

Adam9456 - 2021. 01. 06. 18:51

Itt van 2 jelöltem is Gillian Anderson és Jessie Buckley, a harmadik meg Rhea Seehorn volt, ő a főszereplőknél jutott be megérdemelten. Emma Corint is majdnem jelöltem.
The Crown idei évadát számomra ez a 2 nő, plusz Josh O’Connor vitte a hátán, bár veleményem szerint Gilian nem adta át tökeletesen az igazi Thatchert, mégis nagyon tetszett az alakítása.
Emma Corin pedig az év felfedezése számomra, nagyszerű valasztás volt a fiatal Dianának.
Jessie Buckley kattant, gyilkos minnesotai nőverkéje az elég hullámzó es felemás Fargo 4. évad egyik fenypontja volt.
Fiona Shaw talán most volt a legjobb ebben az évadban, igazán dramai sztorival, itt megjegyezném meg Harriet Waltert is, aki eleg vicces orosz merenylőnő volt. (Plusz a Belgraviában is ő volt az egyik legjobb mellékszereplő)
Marialle Heller is eleg emlékzeteset nyújtott, mint nevelőanyja Bethnek, abban a 2-3 részben amiben benne volt.

sunny - 2021. 01. 06. 21:01

Gillian annyira brilliáns volt, hogy nem is érdekel, hogy a felsoroltakból 3-at egyáltalán nem láttam. Nálam Thatcher-ként vitt mindent!

Adam9456: Te láttál az igazi thatcher-ről videot? miről beszélsz? a hanglejtése, a beszéde, gesztikulációja tökéletes volt.

Adam9456 - 2021. 01. 06. 21:33

sunny: Igen, több interjút és archív felvételt is láttam vele és szerintem Gillian inkább az öregebb Thatcherhöz járt közelebb, mint amilyen miniszterelnöki időszakában volt. Más volt a hanghordozása és a beszéde.
Meryl Streep a Vasladyben közelebb járt hozzá, ez a véleményem. De leírtam, hogy ettől függetlenül nagyon is tetszett Gillian alakítása, rá is szavaztam, el tudtam ettől vonatkoztatni.

Gerdina - 2021. 01. 06. 22:33

Nagyon durva, hogy GA alakítása mennyire megosztó Tatcherként. Akárhol olvasok kommenteket, vagy egy zseninek tartják a szerepért vagy azt írják, hogy túljátszotta. Érdekes, mennyire másként tudunk látni alakításokat még úgy is, hogy bárki láthatja a “source materialt” is. Én hatalmas rajongóként (konkrétan fanvideokat készítettem róla tiniként és megnéztem mindent, amiben 2 percig is szerepelt) sem gondolom, hogy megérdemelné az első helyet.

Julia Garner alakításának a sikerét először még értettem és az első Emmy-díjának örültem is, de azóta is ugyanazt a “mindjárt sírok és remeg a hangom meg lebiggyed a szám” alakítást hozza minden jelenetben, szituációtól függetlenül, szerintem az ő játékában ennyi volt.

Marielle Heller fantasztikus volt, nem az ő hibája, hogy az alakítása alatt végig az járt a fejemben, hogy “Koós Réka, Koós Réka, Koós Réka, nem igaz, hogy nem ő a Koós Réka, rá kell keresnem imdb-n, pedig tudom, hogy nem ő, de talán egy rejtett ikertestvér…” stb. Az alakítás és a karakter is nagyon izgalmas volt. Biztos nem rokona Koóséknak?

Emma Corrin kapta a szavazatomat.

Casquero - 2021. 01. 06. 23:22

Nagyon erős a mezőny, de amit Jessie Buckley nyújtott a Fargoban… az mindent visz szerintem

nino - 2021. 01. 07. 01:12

Gillian Anderson. Pont. Nálam ő volt az abaszolut favorit a mezőnyből. Megmondom őszintén Ő számomra totálisan kiszorult a látómezőmből az X-akták után amit még gyerekként néztem. Utána egyszerűen a nő eltűnt a radaromról. Nem érdekelt miben játszik, vagy ha bele is futottam itt-ott a neten nem figyeltem rá. Sorozatot és filmet sem láttam tőle. Nem volt tudatos, de így alakult. Aztán jött a Korona. Még a 3. évadot daráltam amikorra totál beszippantott a sorozat és elkezdtem utánna nézni mi jöhet még. Színészek, történelmi események amit feldolgoznak stb. és akkor megint jött velem szembe egy hír és Gillian Anderson. Margaret Tatcher. Aztán jöttek a fotók, az előzetes a 4. évadról és a pofám leszakadt. Még mindig a földön van és bár még csak a 4. évad felénél járok de lenyűgöz a nő. Annyi éven keresztül nekem (és szeritem nagyon sok másnak is) Scully ügynök volt. Kész. Nem láttam többet rajta ha megláttam valahol. Minden rangosabb díját az X-aktákért kapta ami tulajdonképpen egybe forrt a nevével. Így igazán jó, vagy kiemelkedő színésznőnek sem gondoltam. Idáig. Sokan mondják hogy az alakítása felér, de legalább megközelíti Meryl Streep játékát az Iron Ladyben. Én is így gondolom. Márpedig azért a szerepért Streep Oscart kapott. És ha Anderson képes volt akkorát alakítani hogy Streephez mérjék akkor igen is jár neki a díjeső. Emmy, Golden Globe. Bármi, de ne maradjon díjak nélkül.

heidfeld - 2021. 01. 07. 07:01

Narges Rashinsi – London Gangs- ban játszotta a kurdok vezetőjét.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz