login |

Pilot: Call Me Kat

2021. 01. 07. 17:50 - Írta: human

18 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

A FOX új, többkamerás komédiája (aminek az alapja az angol Miranda) pár napja indult, és a The Big Bang Theory-ből ismert Mayim Bialik a főszereplője. Ennyi alapján is már lehet, hogy sokan belenéznek? Amúgy vannak benne megosztó húzások, amivel a Call Me Kat próbál kicsit több lenni, mint “alánevetős” társai.

A történet középpontjában egy 39 éves szingli nő áll, aki otthagyta unalmas matematikus karrierjét, és nyitott egy látszólag népszerű macska kávézót. Ez alatt azt kell érteni, hogy macskákkal van tele egy sima kávézó, így növelve a békés hangulatot.

Nyilván a főbb téma az egyedülállóság, amiben egész jól érzi magát, de persze az anyja piszkálja, hogy miért nem tesz ellene. Szóval hagyományos randizós darab, amiben előkerül azért más is, hiszen a mellékszereplők kapcsán a többi emberi kapcsolat is jelen van, nem csak randikra rohangál a főhős.

Ezen kívül a történetről nem lehet sok mindent írni, főleg egy rész alapján, sitcomos alaphelyzet, amiből bármit ki lehetne hozni. És itt valamennyire sikerül is? Bár a sok hasonlót látott fejemnek a humor kicsit fáradt volt, viszont igyekeztek feldobni. Konkrétan úgy kell ezt érteni, hogy amolyan Negyedik Falas kibeszélős az egész.

Mayim Bialik folyamatosan kommentálja nekünk a történéseket. Modern példa hasonlóra nyilván a Deadpool, de van még pár sorozat és film, ami nézett már ki így ránk. És igazából a legjobb poénokat is ide rejtik, amik felénk hangzanak el narrátorosan, azok között akad pár mosolygós. Viszont ennek kapcsán a színésznő vállán is sok nyugszik, mert ha kicsit is idegesítő, akkor semmilyen kedvelhető mellékszereplő nem húzza ki a csávából a Call Me Katet.

Bár behúzni nem tudtak, és összességében szerintem olyan 6/10, de a legvége teljesen érdekes volt, végképp borult a Fal: nem is tesznek úgy, mintha valódi lenne az egész sorozat. A stáblista alatt mindenki integet, vége a felvételnek, a színészek “meghajolnak”.

18 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 01. 07. 18:07

nem győzött meg, de nem volt rossz. a negyedik falas kibeszélés bejött. alapbül is bejönne, de voltak benne kreatív megoldások.. poén szinten inkább csak mosolygós volt, de az ötleteket azért értékeltem. most már csak a mellékszereplőkön kéne javítani, mert inkább a kattel együtt érdekesek, magukban nem annyira viccesek.

ja, és a végén azért csak felröhögtem azon a pofán rúgáson:)

6/10.

ja, és a legvége: jé, ezt így is lehet? főleg, hogy nem szimpla színészmeghajlás volt, hanem valami meta. (erről jut eszembe, hogy olyan ötletekre gondolok, mint az utcai riporteres vagy a francia barátnős.)

wickee - 2021. 01. 07. 18:14

Konkrét mondatokat és szitukat áthoztak a Mirandából, ami nekem #1 kedvenc angol sitcom, szóval egyelőre nem tudom hogy viszonyuljak hozzá… De talán ezen majd túllépnek és saját poénokat is beleraknak. :D

winnie - 2021. 01. 07. 18:15

pilotszinten még ez szokás, ez a lényege az adaptációknak, utána már el fognak szerintem.

gromit - 2021. 01. 07. 18:15

a Miranda szokott így zárni, hogy you have been watching és jönnek a nevek, miközben táncolnak-integetnek a szereplők :)

wickee - 2021. 01. 07. 18:18

winnie: Remélem, hogy hamar eltérnek, mert a magamfajtának aki kb kívülről tudja a Mirandát nem volt túl izgi, hogy megnéztem szinte szöveg szinten is ugyanazt, más színészekkel… :D Persze számítottam hasonlóságokra, de ez azért erős volt. :D

userguide - 2021. 01. 07. 18:19

A vége – és még jó néhány dolog – konkrét átvétel a Mirandából.

Az eredeti után nekem teljesen értékelhetetlen, Bialik sztem sokkal kevésbé karakteres, mint Hart. Anyuka a műségével szinte leesik a képernyőről, nem értem a castingot. Patricia Hodge az eredeti talán legjobb szereplője, az itteni verziója meg műanyagedény.

A többiek dekára, hiper PC-n kiadagolva, minden megvan, csinálhatjuk. Minek ez?

Diapolo - 2021. 01. 07. 18:30

Mindenképp kap még két részt, mert nem volt annyira rossz, de nekem a kibeszélés nagyon rákfeném, és ezzel nagyon okosan kell bánni, hogy ne billenjen át a ló túloldalára ez a megoldás. Szerintem a legjobb arc eddig Phil, nekem egyértelműen az öreg vitte a hátán az első részt :) viszont abban igazat adok, hogy Mayim Bialik nélkül nem működött ez a pilot olyan jól. Annyira viccesnek nem mondanám, de van egyfajta nagyon egyedi és kedves hangulata, ami viszont nagyon pozitív. A végén viszont szerintem eszméletlen jó volt a Fal lebontása és az, ahogy azt éreztem, hogy egy színházterem első sorának közepén ülve, csak nekem játszanak a színészek néhány másodpercig. A végére meggyőztem magam is, 7/10-et adnék a kezdésre.

Mom - 2021. 01. 07. 18:42

Hát a pilottól nem voltam elragadtatva. Első ránézésre semmi extra, de nem is fájóan idegesítő, vagy bármi más negatívum. Langyos víz, talán így tudnám jellemezni.

Deny - 2021. 01. 07. 19:15

Hú, ez nekem is fura élmény volt. Az állandó kiszólás nagyon kizökkentett, pedig alapvetően egy korrekt pilot volt. Nem tudom, kap még esélyt, de nekem ezt a negyedik-fal-áttörést még szoknom kell.

6/10 részemről is

Alain Prosztó - 2021. 01. 07. 20:23

Na ez az a sorozat, amiből 5 percet nem bírtam megnézni. Tipikus, semmi extra országos csatornás komédia. Ami igazán irritáló, az a konzervröhögés az olyan “poénok” után, amiken elmosolyodni se lehet.
Brrrr, rémséges.

PositiveRush97 - 2021. 01. 07. 21:08

Nekem egészen bejött :) Bialik fantasztikus ebben a szerepben, öröm volt nézni a játékát, jó ötlet volt a 4.fal megtörése, kellemes 20 perc volt a pilot, poénok terén még erősödhet, inkább mosolygós mint nevetős bár volt pár jobb poén így is. A műfajnak rajongója vagyok de nem sok fog meg hosszútávon, ez egész ígéretes úgyhogy maradok, holnap jön is a 2.rész

FrankLuck - 2021. 01. 07. 21:24

Ami ebben kreatív volt, az 100%-ban a Mirandából van, semmi nem saját ötlet (kiszólások, borul a fal, stb.). Meglepett, hogy Mayim Bialik ennyire jó (konkrétan csak ő jó), az öreg kolléga borzasztó, anyuka szintén. Azért kap még esélyt, mert szórakoztatott, Miranda meg nálam is alapmű.

winnie - 2021. 01. 07. 21:29

az irreleváns, hogy honnan, ami jó, az jó, de az öreg kolléga, ês az anyuka (másnál is) említése meglep. tény, hogy leslie jordan és swoosie kurtz pont olyan, mint legtöbbször, mondjuk a cool kidsben és a mike and mollyban, de működni szoktak a karaktereik, és általában közönségkedvencek.

Thomas - 2021. 01. 07. 23:04

A nézőknek való kibeszélés tényleg érdekes volt, hozott is pár jobb poént, de lehet, hogy hosszú távon nem lesz már olyan érdekes. Az igazi bajom az volt, hogy én sokkal több macskázásra, macskákkal kapcsolatos poénra számítottam, de sajnos a cicák eléggé díszletelemek maradtak. Tudom, hogy állatokkal nehéz dolgozni, pláne macskákat megtanítani valamire, de épp azért vártam, mert azt hittem, hogy ettől lesz egyedi. Hát nem, így ez is csak egy “tucatszitkom” lett a szememben, amiben itt-ott feltűnnek macskák is a háttérben. A kávézó is olyan üres, egyszerre 1-2 cicánál többet nem láttam, azok is békésen ültek a helyükön vagy egy üres széken, a vendégek közelébe sem mentek. Remélem, ezen majd még javítanak.

Thomas - 2021. 01. 08. 14:02

1×02:

Most már biztos, hogy kirúgnám a sorozat macskakoordinátorát, úgy ülnek végig egy helyben a cicák, mintha be lennének nyugtatózva, vagy oda lennének ragasztva:) Teljesen életszerű. A többi aspektusa meg nem igazán mozgat meg a sorozatnak, totál tucatsitcom, amire sajnálom az időt. A vége volt a legjobb, amikor felvette a plakáton szereplő macsekot, gondoltam, mégis benevezek még egy részre, de igazából felesleges. Ennyiből is látszik, hogy ez teljesen más, mit amit én szerettem volna nézni.

nargli - 2021. 01. 10. 17:00

Tudom, nyitottabbnak kellene lennem, de a Miranda számomra annyira tökéletes, hogy ebbe bele se merek nézni…

Thomas - 2021. 01. 18. 13:03

Találtam egy jó kis írást az első 4 részről, ugyanazt kifogásolja, mint én: túl kevés a macska, az is csak kellék, ülnek nyugodtan a helyükön. Talán érdemes lenne folytatnom, mert a 3. részben több macska volt, a 4.-ben meg az egyik kap egy kis szerepet.

https://decider.com/2021/01/04/call-me-kat-more-cats/

CaTo - 2021. 01. 21. 10:30

nargli: én is így vagyok vele :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz