login |

Home For Christmas: a 2. évad – írta Diapolo

2021. 01. 08. 17:50 - Írta: vendegblogger

2 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika,

Abban szerintem mindenki egyetértett a kommenteknél, hogy a norvég, itthon a Netflixen látható Új barát karácsonyra első évadja egy nagyon kellemes szórakozás volt Karácsony tájékán: kellően feelgood, havas és az ünnephez kapcsolódó. Magam is meglepődtem, hogy milyen könnyen fogyasztható és mennyire jó érzés fogott el abban a 3 órában, amíg ez az élmény tartott. A most bemutatott S2 kapcsán is minimum ez volt az elvárásom.

Aki végignézte a szezont, az biztosan folytatta is, mert csak egy kérdés foglalkoztatta: vajon ki csengetett? Ki áll az ajtó túloldalán? A kérdésre a válasz a tovább mögött következik – spoilerveszély.

Nem Henrik, nem is Stein, bár én előbbire tippeltem volna. Egy futár, a kezében 100 szál rózsával. Szegény Johanne, mivel ugyanazon logika mentén gondolkodott, mint én, illetve Henrik már úgyis randira hívta, így végül a kórház már-már szemtelenül jóképű orvosa mellett köt ki. Adva van a lehetőség, hiszen az idei karácsonyi vacsorára végre nem egyedül kellene mennie, de több dolog is bezavar, átírja a számításokat, így egy elég különös karácsony készül a norvég tél közepén. 

Azt hiszem, érdemes megemlítenem a sorozat kapcsán, hogy rajongok a skandináv kultúráért, és azt az elvet vallom, hogy a karácsony tényleg csak hóban az igazi, a tengerparton ugyanezt az élményt nem élheti át az ember, ráadásul az a régimódi vagyok, aki 24-én díszíti fel a fát, mert nekem nem október végén, vagy december közepén kezdődik az ünnep, hanem karácsonykor. 

Ez az évad más volt, a hangulat szerintem továbbra is pazar, de kétségtelen volt az is, hogy az első évad elemei itt már nem működnének, így inkább hozzányúltak a készítők. Az arányokat szerintem nagyjából eltalálták, Jørgunn Spanyolországba távozott Raullal az oldalán, ami indokolt volt, mert nem éreztem abban a szálban több potenciált, cserébe Johanne életét további emberekkel bővítették. Knut szerintem egy teljesen normális arc volt, de azt hiszem, kevés nőt tudna levenni a lábáról, csakúgy, mint Nick.

A folytatást illetően vannak kétségeim, mert bár jó a sorozat, de az évad lezárása szerintem akár keretbe is foglalhatná az eddig történteket. Johanne úgy tűnik, Jonas személyében talál társra, aki talán nem okoz majd olyan sokkoló meglepetést, mint Henrik okozott a „szünet” alatt. De ezeket a kártyákat sokszor újra lehet keverni, mire Johanne tényleg megállapodik valaki mellett.

Aki az első évadot szerette, szerintem ezt is élvezettel nézte, különösebb visszaesést nem érzékeltem a minőség kapcsán, így azért van bizakodni való egy esetleges harmadik évadra.

2 hozzászólás Ne habozz!

puppa - 2021. 01. 08. 19:05

Én szerettem ezt az évadot is! Tetszett az a megoldás, hogy több hónapot csak egy jelenettel letudtak. Én nem annyira örültem a végkifejletnek, de várom a következő karácsonyi sztorit!

Teljesen más a sorozat hangulata mint egy amerikai, ez nagyon tetszik, és sikerül meglepniük, nem nagy firdulatokra gondolok.

SzilKa - 2021. 01. 11. 21:24

Imádtam, mindkét évadát igazi feelgood, jó humorral, szerethető szereplőkkel, nálam abszolút top! Remélem jövőre is lesz új évad :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz