login |

Folytatódik a Szex és New York

2021. 01. 11. 17:34 - Írta: winnie

15 hozzászólás | kategória: az év híre, hírek, ,

Pár hete már írtuk a reggeli hírblokkban, hogy sajtóértesülések szerint az HBO Max tárgyalásokat folytat és már nagyon közel áll ahhoz, hogy berendelje a Sex and The City felélesztését/folytatását, azaz kvázi 7. évadját, most pedig már hivatalos hírként is beszámolhatunk róla, hogy 6 évad, 2 film és 1 spinoff után ismét visszatér Carrie Bradshaw. Meg Miranda. Meg Charlotte – Samantha azonban nem.

Szóval folytatódik a történet Sarah Jessica Parker, Kristin Davis és Cynthia Nixon közreműködésével, de Kim Cattrall nélkül (ő korábban többször elmondta, hogy végzett a karakterrel) – olyannyira, hogy a tovább mögötti teaser előzetest is kirakta Sarah Jessica Parker az Instagramjára.

A folytatás/felélesztés 10 részes lesz, a címe pedig And Just Like That… A színészekkel együtt a régi széria showrunnerje és a filmek rendezője, Michael Patrick King is visszatér executive producerként (talán showrunner is lesz)

A forgatás tavasz végén fog kezdődni New York City-ben, és a történet a három jóbarát, a korábbiaknál is komplikáltabb életét és barátságát fogja bemutatni, immáron 50-esként.

15 hozzászólás Ne habozz!

Andrea1 - 2021. 01. 11. 18:33

Catrall nélkül szerintem nincs értelme, meg amúgy se..

winnie - 2021. 01. 11. 19:01

anélkül, hogy láttam volna az eredetit, én abszolút látok értelmet benne, mert 50+-os haver/kapcsolati dramedy azért nincs olyan sok, szóval potenciál _lehet_ benne. hogy kiaknázzák-e, az majd kiderül, de ma már meg lehet valósítani egy ilyen sorozatot, és míg az eredeti köntös nem nagyot tudna újat mondani, ez az új mondhat, döntögethet némi tabut is akár:)

Never - 2021. 01. 11. 19:25

90es evek vegen meg az oralis kielegites is tabu tema volt. 2021ben, 3x 55+ (60?) gazdag no NYC kozepen mivel tudna megfogni a mai modern noket? Persze fashion meg brand show lesz ugy mint a mozikban de azon kivul max. csak egy gyenge limonadet tudok elkepzelni.

Ennek a sorozatnak a 2000es evekben volt értelme mert olyan temakhoz nyult amik sokkoltak minket. Ha nincs sokk faktor akkor mi marad?

winnie - 2021. 01. 11. 19:46

Never: ne viccelj, hiszen számos (filmes) példa mutatta meg az elmúlt években épp azért lehet valami tabu, ahogy sokan ezt az életkort elképzelik. ld. fent, amit írtam. anno nem volt divat 50+-os nőkről randizásáról, szerelmi életéről, de konkrétan, még barátságáról sem sorozatot készíteni (biztos vannak címek, amik nem jutnak eszembe de mivel eleve nem nagyon akadtak ilyen korú női főszerepek, ezért merem ezt mondani). hogy a példánál maradjak, biztos tabu valakinek, ha egy 58 éves nő orálisan kielégít egy fiatal pasit, vagy ha egy fiatal pasi teszi ezt vele. tudom, mostanság mindkettőre több példát is láttunk sorozatban is, de ismerve a mai sztereotípiákat és elvárásokat, akadnának, akik bizonyos dolgokon megütköznének az idősebb nőkkel kapcsolatban.

winnie - 2021. 01. 11. 19:48

(btw. biztos, hogy a mai modern nőket kell megfogni? és, ha igen, akkor biztos van olyasmi, amivel meg lehet fogni őket, és ha van, akkor be lehet dobni ebbe a sorozatba, mert… miért ne lehetne?:)

meg egyébként is, nem kell sokkolni, lehet ismert karakterekre építeni pusztán, sokaknak ez is elég lenne, de én továbbra is a kiaknázatlan terep miatt írtam fent, hogy ha valaminek, hát ennek van értelme.)

Eni - 2021. 01. 11. 20:03

Az Emily in Paris sem volt több egy felhígított SATC-től. Mégis nagyon ment a Netflixen. Gondolom kell a tartalom a HBO Maxra és a SATC-nek a mai napig nagy a rajongó tábora.

winnie - 2021. 01. 11. 20:16

Eni: a miért?-et csatorna/platform szempontjából más megmagyarázni, mint készítőiből. az tény és nem vitatható, hogy bármi, ami ismert cím, az előnnyel indul, és ez a megközelítés alkalmasabb leginkább arra, hogy új előfizetőket szerezzen, akik a kedvencük folytatásába belenéznének. onnan már csak az a cél, hogy a megnézés után maradjanak is.

Eni - 2021. 01. 11. 20:42

winnie: Szerintem az egész revivalt csak ebből a szempontból lehet magyarázni. A sorozat után le volt zárva a történet, a két film után meg főleg. Évekig csak a 3. filmről lehetett hallani, most meg inkább sorozat lesz. Covid miatt érthető is. Kellenek az előfizetők…

Zoli - 2021. 01. 11. 20:59

A sorozatnak nagy rajongója voltam/vagyok. Mai napig újra tudom nézni, még mindig megállja a helyét. Az elejétől a végéig jó utat jártak be a karakterek, volt értelme a lezárásnak stbstb.

A mozifilmek viszont teljesen szembeköpték a sorozatot, csak a hülye divat meg ruhák és a felszínesség maradt meg (vagyis lett bevezetve, mert a sorozatban közel sem volt ennyire “főszereplő” a divat, legalábbis nem ennyire hányingerkeltően volt az arcunkba tolva egy-két résztől eltekintve). Rendkívül rossz szájízt hagytak a filmek maguk után, amivel a SATC rajongók 99%-a egyetért szerintem. Teljesen méltatlanok a sorozathoz.

Ami Samanthát illeti, nélküle is van benne potenciál. Amiért azt a karaktert szereti mindenki, azt 50-60 évesen eljátszva nem lenne jó látni. A filmekben is már inkább gáz volt, mint vicces. Mondom ezt úgy, hogy Samantha a kedvenc karakterem.

Sajnos előre látom, hogy a “folytatás” se lesz jobb a filmeknél, de hátha tévedek. Csak az a kérdés, hogy van-e még benne sztori, amit érdemes elmesélni. Hátha megint sorozat formátumban jobb lesz.

Tig - 2021. 01. 11. 21:34

Már a 2 film is nagyon kínos volt. Sőt – pont most nézem újra közel negyvenesként – és be kellett látnom, hogy Carrie egy rémes nőszemély. Ettől függetlenül a sorozat többi karaktere jó, az outfitek miatt pedig még a filmeket is képes voltam többször megnézni.
Eddig tenyleg nem értettem, minek újra, de abszolút látok rációt abban, amit winnie mond,lehet értelme – ahogy egy Grace és Frankienek pl- csak remélem, jó oldalról közelítik majd meg.
Azért szegény Cynthia Nixonnak nagyon melós lesz, hogy úgy nézzen ki, mint a filmek idején (nyilván plusz az öregedés).

winnie - 2021. 01. 11. 22:07

eni: meglátjuk, milyen lesz a szerkezete, de michael patrick king részvetele is azt jelezheti, hogy mint a marvel sorozatos eseteben, valojaban egy hosszu filmet kapunk feldarabolva. a harmadik filmet bovitett verzioban:)

geryT - 2021. 01. 11. 22:49

Olvastam annak idején egy interjút MPK-gel, hogy előző sorozata a Melrose Place után, alig várta, hogy igazi emberekről készíthessen sorozatot. Így én is látok benne potenciált, hogy a már bejáratott karakterek hová fejlődtek közben.
Ráadásul a SATC egyik fő pozitívuma számomra a nagyon jó humora volt, ha ezt hozni fogják, az szerintem már félsiker.
Összességében a sok csajos, divcsis cucc miatt ezt mindig női sorozatként aposztrofálták, számomra viszont ez egy intellektuális történet volt amiben egy okos és érdekes nő keresi a szerelmet, miközben a barinői ellenpontoznak. Ezt is lehet hozni egy rebootban, remélem sikerülni fog, én nagyon szurkolok!!!

Lengabor - 2021. 01. 12. 00:02

Újra kellene néznem az egészet. 12-13 évesen láttam, amikor a VIASAT3 adta (tehát 2003/2004 környékén). Nem sok minden maradt meg belőle, csak az, hogy Samanthat imádtam a leginkább, mert mindig ő dugott a legjobbakat. Nélküle el sem tudom képzelni a folytatást, legalábbis egyelőre. Egy újranézés után ez változhat.
A két filmet is láttam valamikor, de azok nem tetszettek.

juhaszvik - 2021. 01. 12. 08:01

A mai napig nem értem a sorozatot. Felszínes emberek néha nem felszínesen viselkednek, közben a javarészt a new yorki elithez tartozó szereplők hétköznapinak bemutatott gondjain pörögnek. A szókimondása megsüvegelendő… volt 20 éve, ma fogalmam sincs, hogy mit tudna letenni az asztalra a fan servicen kívül.
Mondjuk az is érdekes, hogy a legkedveltebb karaktere (Samantha) egy olyan valaki volt, aki lényegében szexuális tárgyként kezelte a másik nemet. Nyilván ez egy tükör akart lenni a férfiaknak, pont ezért furcsa, hogy mégis vele azonosulnak leginkább az emberek.

Divide - 2021. 01. 12. 08:04

Az első reakcióm az volt, hogy inkább hagyják békében nyugodni a sztorit, már a két bugyuta film se esett jól, de lehet, hogy van abban valami, amit winnie írt, és ha a sorozat fonalát veszik fel, még lehet rá esély, hogy kapunk némi mondanivalót a divatshow helyett. Vagy mögött.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz