login |

Hírhétfő – DuckTales-kasza!

2021. 01. 11. 09:11 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek,

 • A magyar specifikációval (felirat vagy szinkron) rendelkező, a hazai Netflix-en elérhető sorozatok listáját itt lehet megnézni.
 • Mai magyar premier: Tiger 1. évad
 • Premier: American Gods S3 (vendégblogger?), Heartland S14 (vendégblogger?), Tiger S1, The Circus S6, Mountain Monsters S6, Yum and Yummer S3, Dr K’s Exotic Animal ER S9, Filthy House SOS S2, Bargain Loving Brits in The Sun S6 + Finálé: Lazor Wulf S2, Girl Meets Farm S6, Florida Man Murders S1,
 • Magyar premier – Epic Drama: 02.25 Manhattan (Manhattan) 1. évad
 • Magyar premier – Nickelodeon: 01.18 Noob csapat (Noobees) 2. évad
 • Új a magyar Netflix-en: Brooklyn Nine-Nine S6
 • A Daredevil (második változatának) szinkronhangjai.
 • Továbbra sem tetszik a TV2-nek a hétköznap este kinézete, így előrehozták az Exatlon Hungary kezdését 20:15-re.
 • A CW passzolta az Arrow tervezett spinoffját, a Green Arrow and The Canaries-t. A The 100 tervezett előzménysorozata még “életben van”, berendelhetik.
 • “Heti reboot”: Új Sandokan-sorozat készül. Ezúttal az olasz Lux Vide produkciós cég álmodja képernyőre Emilio Salgari könyveinek hősét, a holland és brit hadak ellen a délkelet ázsiai régióban harcoló 19. századi kalózt, akit Can Yaman fog alakítani. A másik főszereplő, Yanez Luca Argentero lesz. Készítő: Alessandro Sermoneta és Davide Lantieri. A 8 részes első évadot (amit a cég önállóan pénzel, de már tárgyalnak platformokkal és csatornákkal) római stúdiókban és egzotikus helyszíneken fogják felvenni. (A 70-es évekbeli olasz minisorozat Kabir Bedi-vel itthon Sandokan – A maláj tigris címen futott.)
 • A CW spinoffot tervez készíteni az All American-hez. A tervek szerint a 3. évadban vezetnék fel az új sorozatot egy backdoor pilottal, a történet pedig egy történelmileg fekete egyetemen játszódna és az ott kezdő Simone karakterét követné, akit Geffry Maya alakít.
 • A The Stand pilotjában Bryan Cranston volt az amerikai elnök hangja.
 • Az ABC pilotszkriptet rendelt be az L.A. Law című jogi dráma felélesztéséhez, amire az eredeti egyik főszereplője, Blair Underwood visszatérne.
 • A Lady Dicks című kanadai haverzsarus sorozat új címet kapott, ami Pretty Hard Cases. Ez első blikkre nagyon béna, de másodikra talán kiderül, hogy nem arra céloznak, hogy nehéz ügyekben nyomoznak a főhősök.
 • 2020 legjobb sorozatepizódjai a The Hollywood Reporter kritikusai szerint.
 • Amolyan “Miért??”-kategóriás érdekesség, hogy a pár hónapja kaszált LA’s Finest felkerült az amerikai Netflix kínálatába.
 • 2020-ban az amerikai tévés nézettség 3%-kal csökkent csak az előző évhez képest. A hírműsorok nézettsége pedig 29%-kal nőtt. Ha azokat kivesszük az előbbi adatból, akkor 8%-os csökkenéssel van dolgunk.
 • Készítői szerződés: Ilene Chaiken – Universal Television, Bryan Cogman – Entertainment One
 • Karanténforgatás: A The Rookie több pozitív teszt miatt komolyabban módosította tervezett 3. évados produkciós menetrendjét.
 • A New Amsterdam 3. évadja márciusban jön az NBC-re.
 • A Disney Channel elkaszálta a DuckTales-t.
 • Austin Winsberg, a Zoey’s Extraordinary Playlist készítője beszél az évadnyitóról. Itt is. Meg itt is.
 • Jeff Schaffer, a Dave egyik készítője és a Curb Your Enthusiasm showrunnerje beszél sorozatainak forgatásáról a COVID-érában.
 • Vendégszerep: Natalee Linez, Annabelle Zasowski – Power Book III: Raising Kanan (visszatérők), Hannah Levien, Leland Orser, Patrick Fischler – Brand New Cherry Flavor (visszatérők), Eric Ladin – Ozark (visszatérő),
 • Állandó szerep: Ray Fisher – Women of the Movement (ABC), Zibby Allen – Virgin River S3,
 • Interjú: Elisabeth Shue (Ali – Cobra Kai), Rebecca Liddiard (Mary – Frankie Drake Mysteries), Ariyon Bakare (Lord Boreal – His Dark Materials), Jonathan Bailey (Anthony – Bridgerton),
 • Nem nagyon tudom követni, hogy sorozatok érkeznek-e a Filmio-ra (van “ÚJ” menüpont?), de ahogy olvasom, felkerült a Vízipók-csodapók.
 • Új sorozat: Kin – RTÉ/Viaplay, ír, készítő: Peter McKenna és Ciarán Donnelly, egy dublini családról, mely részt vesz a városi bandaháborúban, és leginkább csak a minden nehézségben is kitartó vérkötelékre támaszkodhatnak. Főszereplők: Aidan Gillen, Charlie Cox és Clare Dunne
 • Pilotszkript: Ya Bint – Freeform, készítő: Dina Shihabi és Rolla Selbak, pilotrendező: Sanaa Hamri, executive producer: Danny Strong, dramedy három barátról és kultúrával és elvárásokkal kapcsolatos tapasztalataikról, ahogy a Közel-Keletről Los Angeles-be költöznek.
 • A New Slate Ventures megvásárolta James B. Stewart dokukönyvének, a Den of Thieves-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A készítő Terence Winter lenne. Egy valós esetről, egy bennfentes kereskedelemmel kapcsolatos komoly botrányról, ami megbuktatta a Drexel Burnham Lambert befektetési bankot és pár Wall Street-es nagyágyút is magával rántott, akiknek nemrég adott kegyelmet az amerikai elnök.
 • Meghalt Michael Apted, többek között a zseniális Up-dokusorozat készítője. Ez az a széria, amiben 1964-től elkezdett kamerájával követni pár hét éves brit gyereket, hogy később 7 éves ciklusokban bemutassa az életüket. Szóval 1970-ben 14, majd hét évvel később 21, majd 28, stb. éves alanyokkal jelentkezett sorozatának újabb epizódjaival, mely legutóbb 63 évesen mutatja be a kezdetben még gyerek alanyokat.
 • A RuPaul’s Drag Race 13. évadjának vendég zsűritagjai lesznek: Cynthia Erivo, Nicole Byer, Loni Love, TS Madison, Jamal Sims. Vendégként pedig (általában videóüzenet révén) feltűnik majd Anne Hathaway, Scarlett Johansson, Nina West, Valentina és Heidi N Closet.

16 hozzászólás Ne habozz!

Diapolo - 2021. 01. 11. 09:24

Megerősítették a Sex And The City “folytatását”. https://variety.com/2021/tv/news/sex-and-the-city-reboot-hbo-max-1234882219/

speranza - 2021. 01. 11. 09:31

Hmm, Kabir Bedi karizmatikus kisugárzásával és a szuggesztív, borostyán színű szemeivel nehéz lesz felvenni a versenyt. Neki tényleg tigrisre emlékeztető vonásai voltak. :)

juhaszvik - 2021. 01. 11. 09:48

speranza: gondolom ha nem is főszereplőként, de még belerakhatják a rebootba. Tavalyelőtt láttam a de Angelis testvérek koncertjén, teljesen vállalható formában volt, (főleg Terence Hillhez képest).

Skate - 2021. 01. 11. 10:05

A Rapunzel’s Tangled Adventure se tudta 3 évadon keresztül tartani a minőséget, hát DuckTales se valami erős eddig. A hazai Disney csatorna leadta az 1. évadot 2018-ban, a másodikat tavaly egy hónapig sugározta az m2-ön, váratlanul levette a műsorról. A Disney ismét elkezdte az első évadot ismételni januárban. Talán most már leadja végig a teljes sorozatot (a kaszát nem bánom). Nem kiemelkedő, azért el vagyok vele. A ’80-as, ’90-es évek Disney rajzfilmsorozatai messze verik minőségben a maiakat. Nagyon nem is várom el ezektől, hasonlóan teljesitsenek.

Alain Prosztó - 2021. 01. 11. 10:10

Én ezt a helyetekben “Megint megszakítják a Kacsameséket” címmel tettem volna ki.

Imbuszkulcs - 2021. 01. 11. 11:39

Twitteren írták, hogy a B99 netflixes feliratot konkrétan fansub készítőktől lopták megint…

https://twitter.com/fmark_mark/status/1348572966943125504?s=20

winnie - 2021. 01. 11. 12:22

(minden lenti dolog arra az esetre vonatkozik, ha valóban ez a helyzet, mert saját szemmel nem tudom ellenőrizni a dolgot, így csak a hallomás marad, de tippre az nem alaptalan.)

megint? volt máskor? ahogy olvasom, egyébként csak az alapján készült, nem mintha ez bármit is változtatna a helyzeten.

a fő kommentem természetesen, hogy pff, nagyon gáz. ilyenkor “jó”, hogy kiírják a fordító nevét, szóval bizonyos lehetőségek adottak.

de.

ahogy az anno még nagyon régen a hasonló esetek kapcsán felmerült, (sajnos) minden további nélkül lopható/ihletvételre felhasználható az ilyesmi, mert miért ne lenne, ilyen szempontból az etikusság felemlegetése nem lenne nyerő. de maga a jelenség teljesen érthetetlen, hiszen EGYETLEN LEVÉLLEL el lehetne intézni a maszek fordító felé a dolgot, hogy ad-e engedélyt a “forrás” szabad felhasználására. szimpla méltányossági dolog lenne, nem több, és tippre a legtöbben még akkor is bólintanának rá, ha tudják, hogy más ezért komoly forintszázezreket kap, talán pont azért, mert megkérdezte őket. anélkül sem tilos ilyesmit tenni, és annak ellenére, hogy így is lehet pont ugyanannyi munka vele, mintha saját kútfős lenne, nem jófejség ilyet tenni.

(anno a téma egyébként nem csak például a south park/comedy central lopás kapcsán merült fel, hanem 2017-ben a netflix indulásakor is, a “miért nem használnak rajongói feliratokat?” felvetésre. akkor szerintem azt írtam, hogy ezt ők nem tehetik meg, mert támadhatóak lennének, cserébe a készítő sem nagyon mutogathat magára joggal.)

(mondjuk a téma kapcsán az is kérdés, hogy meddig “etikus” az ihletvétel. van valami százalék a szöveg kapcsán, pár jellemző szó/fordulat átvétele még belefér-e, mert nyilván sok minden eleve azonosan fordul le, és szósorrendet vagy kifejezéseket nem lehet “levédeni”.)

Kati néni - 2021. 01. 11. 12:24

Hiába volt SJP a főszereplője, a Sex and the City-t a legtöbben legikább Kim Cattrall miatt néztük. SJP-től a hátamon áll fel a szőr, annyira nem bírom elviselni, Christin Davis nem túl erős, Cynthia Nixon jobb színésznő, de az ő szálai sosem érdekeltek igazán. Cattrall viszont még hatvanon túl is olyan kisugárzással rendelkezik, hogy nocsak, kár, hogy nem lesz benne a folytatásban.

winnie - 2021. 01. 11. 12:24

megvan, itt írtam róla: https://www.sorozatjunkie.hu/2017/03/08/magyar-feliratok-a-netflix-en/#comment-2500827

nem az én kommentem a lényeg, mert az csak egy látásmód, a többi témába vágó is érdekes lehet. (meg a legelején is szó van a témáról: winnie – 2017. 03. 09. 01:50)

mark - 2021. 01. 11. 12:50

A fent említett tweet tőlem származik. A legvisszafogottabb/legalapabb álláspont szerintem az, hogy “nem szép dolog”. Az nagyon igaz, hogy a legtisztább egy üzenet lett volna, hogy “nem gond-e, ha…”. Ez nem történt meg. Volt már hasonló helyzet, kaptam ilyen mailt, nem volt belőle probléma. Csak tényleg arról van szó, hogy egy évadért kap az ember nem kevés pénzt, és a szöveg 70-80%-ban megegyezik. Nem néztem még meg minden részt, csak párat, ott ez volt a helyzet nagyjából. A kifejezések, szóviccek (amikben bővelkedik a sorozat) szinte egy az egyben megegyeznek. Pontosan tudni, ki a “tettes”, valóban nem első eset.

polovcev - 2021. 01. 11. 12:56

Egyetlen dolog maradt meg bennem a sorozatból. Sandokan és öt embere elindulnak, kettő meghal egy rajtaütésben, majd nyolcan folytatják az útjukat. :)

Ja és persze a vértelen kardok. Ugyanakkor ez a kor velejárója volt. Sem halottak, sem sebesülés.

winnie - 2021. 01. 11. 13:12

mark: köszi az infót! hátha felkapja valamennyire a sajtó a dolgot azt remélve, hogy ilyesmi nem nagyon fordul elő többet…

Kissur - 2021. 01. 11. 13:14

Szerintem ha “rajongói” feliratot tenne a streaming szolgáltató néhány sorozatára, akkor olcsóbban megúszná, mint így. Persze értem, hogy lehet, hogy nem számlaképes az illető, de szerintem megoldható lehetne.

Kissur - 2021. 01. 11. 13:40

Bogdányi Titanilla instára kitett egy részletet, hogy készül a The Expanse szinkronja.

winnie - 2021. 01. 11. 14:48

Kissur: Egyrészt minden bizonnyal, másrészt ki tudja, mert dolgozni ugyanúgy kelleni vele a formátum miatt, és lektoráláson is át kellene mennie. de fő gond, hogy az ilyesmik felkutatására, ellenőrzésére nincs kapacitásuk, és igazából nem is égető számukra.

Pamats - 2021. 01. 12. 15:48

Én majd szerintem írok az american gods-ról már úgyis majdnem szintre hoztam magam

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz