login |

American Gods: kezdett a 3. évad

2021. 01. 12. 21:30 - Írta: Shyllard

30 hozzászólás | kategória: kritika,

Ezúttal a kettő helyett, csak másfél évet kellett várni az Amerikai istenek új évadjára, aminek idei, itthon hetiben az Amazon Prime Video-ra érkező folytatását már sokkal kevesebb izgalommal vártam, mint a 2019-est. A showrunner-cserélgetésről már volt szó bőven az oldalon is. Annyi biztos, hogy Neil Gaiman-nek továbbra is van szerepe a stábban, ami egyfajta bizalomra is adhat okot.

A kreatív irányítók váltogatása mellett a 3. évadnak nem csak újra bizalmat kell nyernie a nézőkben, de véleményem szerint a könyv egyik legkevésbé tévébarátabb részét is élvezetessé kell majd tennie. Egyáltalán nem irigylem a készítőket, mert nincsenek könnyű helyzetben, és Gaiman közösségi médiás tevékenységét követve, az író co-showrennerködése lehet csak amolyan névleges pozíció. A Good Omens forgatása alatt és után számos helyszíni posztot osztott meg, miközben az American Gods 3. évadjára ez nem volt annyira jellemző.

A háttérinfók és esetleges találgatásokat követve viszont rátérnék a lényegre: Milyen lett az évadnyitó?

Röviden: nagyon lagymatag, építkező, s talán az egyik eddigi legkevésbé élvezetesebb epizódja a sorozatnak. Az intró nekem még mindig óriási kedvenc, illetve a Bryan Fuller-által (álompárosítás volt!) megkezdett hiper stilizált felütés továbbra is megmaradt, azonban a fókusz már annál kevésbé. Továbbra is készülődnek a háborúra, ami így három évad után kicsit fárasztó, miközben főbb karaktereinket elhelyezték a sakktáblán. A kérdés, hogy az elkövetkező részekben mit kezdenek majd velük. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Gaiman is beharangozta, hogy Shadow Moon idén végre ellátogat majd Lakeside-ra, visszatérve a könyvben lefektetett történetívéhez. Akik olvasták a forrást, tudják, hogy a főszereplő fejlődése szempontjából mennyire fontos szerepet tölt be ez a város. Miközben örülök, hogy végre ellátogatunk Gaiman sztoriján belül az egyik kedvenc helyszínemre, sokkal több aggodalom, mint izgalom van bennem.

Lakeside egy csöndes, visszafogott és merengő részlet volt, amit a sorozat tempóját tekintve semennyire sem lenne előnyös egy az egyben adaptálni. Érthető eltérésre tehát lehet számítani, a kérdés, hogy rontani vagy javítani fog-e az élményen. Remélhetőleg előbbi, de sok bizalmam nincs az ügyben.

Shadow Moon eljuttatása Lakeside-ra kicsit nyögvenyelősre sikeredett, ha a 2. évadban előbbre látók a készítők, az egész elintézhették volna egy jelenetben. Ehelyett egy egész epizód lett áldozva az ügyre. Ráadásul elkezdték visszahozni Mad Sweeney-t is a pakliba, amit abszolút nem értem milyen szándékkal tesznek. A történetét, még ha nem is a könyvvel megegyezően, de bejárta. A karakternek örülök, mert nagy kedvenc, de remélem van értelem és cél is a döntés mögött – azon kívül, hogy elbúcsúzhattunk egy időre Laurától.

Két másik fontosabb szál, pedig Odin-é és Mr. World-é volt. Előbbit Shadow Moon-nal kötötték össze, s a karakter számomra a rész fénypontja is lett. Ian McShane-t továbbra is élvezet nézni a szerepben, mintha ráöntötték volna. Remekül képes ellenszenves lenni, miközben még pont annyira szimpatikus, hogy az ő oldalán álljunk.

Mr. World átvedlése Ms. World-be viszont több ponton is sántít nekem. Valós kilétével kapcsolatban már nem sok kérdés lehet, ami a könyvhöz képest mindenképp nagyon korai leleplezés. Emellett Dominique Jackson sehol sincs egyelőre Crispin Glover-hez képest. Nem tudom mennyire maradandó ez a változás, de semmiképp sem örülök neki. McShane mellett Glover volt az egyik legerősebb tagja a stábnak.

Összefoglalva tehát egy nagyon átlagos évadnyitót kaptunk, ami több aggodalomra, mint bizalomra adott okot. Kíváncsi vagyok nagyon mit kezdenek az évaddal, mert van még bőven puskapor a történetben. Sajnos kezdem úgy érezni, hogy nagyon elnyújtott adaptálásnak lehetünk szemtanúi. A 4. évad berendelése, pedig pozitívum, ha végre sikerül megtalálniuk saját magukat, azonban negatívum, ha csak újabb csapongásra számíthatunk.

Jelenleg csak a forrásanyag és Gaiman neve tart itt, de nagyon remélem, hogy vissza fogunk térni az első évados minőséghez valamikor.

30 hozzászólás Ne habozz!

Taz - 2021. 01. 13. 02:20

Jaj, hát ey nem volt túl jó. Inkább csak vergődés volt az egész. Látszott, hogy nagyon erősen próbálják kitalálni, hogy mitől is volt olyan jó az első évad és mindent próbáltak beletuszkolni, csak nagyon nem jó helyen keresgélnek. Kicsit olyan érzésem van, mintha csak egy helyben toporogna a sztori és semmivel sem vagyunk előrébb, mint az első évadban. Mindeközben kétségbeesetten próbálják másolni a zenés montázsokat ami az első 15 percben leginkább idegesítő és teljesen kizökkent a világból. Minden 2 percben egy új dal, miközben a művészinek, vagy épp badass nek szánt képsorok váltják egymást, csak éppen nem történik semmi. Aztán az epizód második felében már zenés képsorok sincsenek, de ugyanúgy nem történik semmi. Aztán jött a buszozás a térképen, egz kis zenével, mert hát tutira ez hiányzott a második évadból, így már minden oké.

Szegény Dominique Jackson meg hiába próbálkozik félelmetesnek, elszántnak, vagy épp dühösnek látszani, leginkább nevetséges és ripacs a játéka. Pedig még a baseball ütőt is meglengeti, hogy megmutassa, hogy ő itt a főnök. Crispin Glover eszméletlenül hiányzott, neki elég volt csak megjelennie a képernyőn, azonnal a hideg futkosott a hátamon.

Maradok még egy darabig, hátha javul a helzyet, a második évadnál csak jobb lehet. De azért nem mondanám, hogy alig bírok magammal hétfőig.

Levike - 2021. 01. 13. 12:48

No igen Crispin Glovert nagyon nem lehet pótolni, amiben eddig láttam, akár a Hot Tub Time Machine szintjén is, mindig húzóember… :D

Kicsit lagymatag volt a rész, de azért tetszett.

csermely - 2021. 01. 14. 12:30

Mr World jó lenne, ha visszatérne, hátborzongatóan jó volt nézni, még akkor is, ha nem szólalt meg. A nő meg amolyan semmilyen, pedig adtak a kezébe bőven lehetőséget arra, hogy félelmetesen nagyhatalmú legyen.
Viszont Crispin Glovernek elég csak felnézni és már mindneki tudta, hogy mi a helyzet.

Mikilós - 2021. 01. 15. 21:53

Nekem bejott a kezdes, jobban mint a masodiké volt. Kicsit rebootnak is ereztem, ha nem lett volna az elozmenyek akkor lovesem nem lett volna, hogy mi tortent a 2. annyira unalmas es egy helyben totyogós volt.

Jó volt a Mr. World az igaz, foleg az 1-ben hatborzongato alakitas nyujtott, de Dominique Jacksont os orom volt.nezni mas szerepben a Pose utan. Nehéh volt kisé elvonatkoztatni ettol a szereptol a Posebelitől. Vartam mikor fog tajtékozni, meg asztalt boritani xd

Hogy mi lesz ebben az evadban azt nem tudom, de kivancsi leszek. Az ihaz hogy mar tortenhetne valami a haboruval kapcsolatban, mert eddig mindneki csak intézkedett, de nem nagyon cselekedtek.
Kár hogy Bryan Fullert kirugtak, mert kivancsi lettem volna hogy o milyen iranyba vitte volna a sorozatot.

Peti - 2021. 01. 22. 18:02

Itt a random hipszter aki elmondja országnak világnak, hogy a könyv jobb volt.

A könyv jobb volt.
(balra el)

Továbbra is van egy egyedi atmoszférája a sorozatnak, és szeretem az ilyen idilli amerikai kisvárosokat (illetve a kisvárosi settinget filmekben), de úgy, hogy ismerem a történetet, lehetetlen “izgulni” egy-egy karakterért. Aki nem olvasta a könyvet, annak nem túl vontatott a sorozat? Nem sok benne az ilyen misztikus átvezető elem?

citrom - 2021. 01. 25. 11:19

Meh.
( nagy Gaiman rajongó, az American Godst kivülről tudó uncsi izé vagyok. nah)

A könyvben a Lakeside-os fejezetek a kedvenceim. Itt most valahogy nem jön át, pedig lubickolok a steril, gloomy hangulatban.
Crispin Glover hiányzik.

Maradok, mert Gaiman… és mert a főcímben a keresztre feszített asztronauta örökre megfogott.

Ripazha - 2021. 01. 27. 10:21

Hiányoznak a régi szereplők, most már kezd sok lenni az állandó szereplőváltás.
A könyvek ismeretének hiányában csak a látottak alapján tudok ítélkezni (bár lehetségesnek tartom, hogy lesz eltérés a végén) de eddig azért érdekesnek találom, a látványvilág mintha kicsit feloldódott volna, és már csak próbálkoznak bryanfulleresek lenni. Egy picit csalódott vagyok, de még valamennyire fenntartja az érdeklődésemet. Még bármikor kiszállhatok.

K. - 2021. 01. 30. 21:31

A kezdetektől követem a sorozatot,imádom a hangulatát,a mitológiai történeteket,a képi világát és nagyon érdekel Shadow története,
DE MindenekAtyja segíts ….ilyen lassú történet vezetést én nem tudom láttam-e máshol…kiakadok néha rajta :D

a_n_d_r_e_w - 2021. 02. 01. 16:06

Eddig nekem jobban bejon, mint a 2. eved, ott szerintem valami nagyon felrement, rossz volt nezni. Itt most nem erzem azt a kesztetest mint az elso evadnal, hogy ide nekem de rogton (1 hettel le vagyok maradva igy is), de azt a fajdalmat se, mint a masodiknal. Majd meglatjuk, eddig megfelelt nagyjabol az elvarasaimnak.

Enzo - 2021. 02. 12. 01:16

3×01 (pótlás)

Na adok még egy esélyt ennek a sorozatnak…
Az új évad végülis nem kezdett rosszul, próbált behúzni néhány király jelenetettel (rögtön a kezdés a balettből metálkoncertbe átcsapással, meg Laura amikor viszi Sweeney-t a bevásárlókocsiban és szól az egyik kedvenc számom [The Dead South: In Hell I’ll Be In Good Company]), ugyanakkor annak nem örülök, hogy a legtöbb valamirevaló karaktertől búcsúzunk: Mr.Nancy nem lesz már, Sweeney-t a fene tudja, de egy darabig Laurával együtt biztos nem, és most Crispin Glover ijesztően széles szájú Mr.Worldjét is lecserélték egy fekete nőre, aki próbált némi kegyetlenséggel behozni valamit a hátrányból – jó, megmagyarázták hogy nem trendi a white guy, meg itt az istenek világában eleve kevésbé zavar a recastolás, de akkor is, Glover egy olyan tökéletes színész volt erre a szerepre, egyetértek a posztban írtakkal :(

Darabkák:
– Bilquis még mindig semleges, sőt határozottan ezt ki is jelenti, és még úgy néz ki, lesz külön szála is, yay.
– Technoboy lyukacsos mintájú pólója mekkora instantget!
– Nahát, pont csak Lakeside-ba megy busz a hóvihar miatt, annyira kitalálható volt, hogy Wednesday azért csak megtalálja a módját Shadow (izé, Mike) “jó helyre” küldésének…
– Apropó Wednesday, ez a Cordelia nevű jegyese jó arcnak tűnik :)

3×02 (pótlás)

Kicsit talán “földhözragadtabb” ez az évad, ez mindenképpen jó dolog. De azért a random mitológiai és látomásos jeleneteket még mindig nem sikerült elhagyni, azt látom – most is volt valami eszkimó törióra meg tűzszemű bölény… hát, legalább előbbi jelenet kapcsolódott az utolsóhoz az égen átsuhanó sötét árnyakkal.
Lakeside és a kisváros-sztori amúgy jól sikerült, olyan tipikus, amit már láthattunk máshol sokszor, konkrétan egyszerre emlékeztet a WandaVision-re (Westview) és a Groundhog Day-re (Punxsutawney). A “Ms.Property Manager” csaj meg ShadowMike között már most látom, hogy fel fog lángolni valami (és nem a kazán), a túraboltos kiscsaj (Alison) meg nagyon cuki és jófej, kár hogy eltűnt, remélem megkerül.

Darabkák:
– Régen volt már “állatok az autó előtt” rovat, úgyhogy ShadowMike annak rendje és módja szerint el is csapott valamit.
– Bilquis szex közbeni “benyelése” még mindig creepy, de legalább az eyecandy vonalat hozza.
– Zorja Vecsernaja megemlékezése érdekes volt, főleg a rég látott Czernobog és Wednesday bunyó-tánca tetszett :D Erre a távcsöves lányra meg már nem is emlékeztem az első évadból.

Alf Stokes - 2021. 02. 22. 08:34

A regenyben nalam jaratosabb kollegat kernek, vilagositson mar fel, halad ez a sztori a vegkifejlet fele?

Ripazha - 2021. 02. 23. 15:54

Eléggé pang a kibezélő :D
Spoiler veszély.
Érdekes volt az új rész. De továbbra se haladunk túlságosan, mivel eleve akkor nézek meg egy részt amikor épp eszembejut, vagy épp sikerül, így igazából most tűnt fel, hogy 6 rész, és a lakeside dolog, meg úgy az egész alig haladt… Jó oké még van 4 rész, de… Mindegy, ezt azért már a második évad után is érezhettük, hogy nem a tempójáról lesz híres.
A látványvilága továbbra is bejön, van annyira erős, hogy azért még ott tartson. Sőt még shadow és Wednesday karaktere is, és nem tömítve nézem, így azért nem készülök ki, de azért Anansi hiányzik. Továbbra is kettős érzés nézni.
De sajnos igen, nem jut eszembe hasonló(mintha igen, de inkább mégsemet mondanék) képivilág mozgóképkultúrából. A bryanfullereskedés mellettire gondolok, mert azt még mindig fullba nyomják…

Shyllard - 2021. 02. 24. 17:21

Ripazha:
Én sem igénylem a tempót mindig, de most a legutóbbi rész is abszolút egy helyben toborgás volt. Az, hogy a Demeter-Odin szál így ért véget, egyszerűen felhúzott. Értem én, hogy utóbbit akarták elmélyíteni, de már 3. évadnál járunk, és nem érzem azt, hogy újabb oldalát mutatták volna meg. És 7. rész jön, sehol sem vagyunk, a Technical Boy szintén kérdéses mit akarnak vele. Ha bármit is, vagy csak tölti ki a játékidőt karakterével.

Ripazha - 2021. 02. 25. 16:46

Igen egyébként ez a bajom nekem is. Valószínűleg a könyvet hamarabb vegigolvasom :-D
Ahogy elolvastam a szinopszist, a lakeside ae egy hosszadalmas történetszál, de itt valahogy nem halad, pedig érdekelne.
Valahogy nem így kellene összevágni a sztorit, vagy én nem tudom. Ezért mondom hogy mindegy is. De ha a negyedik évadra nem huznak bele, nem tudom hogy berendelik e a továbbiakat vagy sem.

Shyllard - 2021. 02. 25. 23:28

Ripazha: Igen, alapból lassab a Lakeside, de könyvben működik (ami persze nem jelenti azt, hogy sorozatba is adaptálható). De gondoljunk csak bele, Shadow Moon-nal alig foglalkoztak ebben az évadban is, eddig igaziból a szomszéd nővel szemezgetett, és ennyi. :D Így könnyű elnyújtani egy sorozatot, ha főszereplőt mindig háttérbe szorítják és csak első meg utolsó részben csinálnak vele bármit is.

Ripazha - 2021. 02. 26. 15:50

Nagyjából a főhős mellekkarakter lett, mindenki csak talalkozik vele :-D
Kap kb 5 percet, meg egy kigyurt felső testtel festegeteket… :-D Meg néha fényeket lát. Aztán majd az utolsó részben megtalja amit meg kell.
A karakter mélyítő szándékú részek csak nyújtják a dolgot és nem lesz annyira mélyítő…
Amúgy ha windows movie makerrel összevágnánk a lakeside dolgot valószínűleg működne :-D
A heist jelenet jó volt de az is 5 perc. Ha ilyen 5 perceink lennének még azt mondanám oké. Eltelt egy hét két rész alatt de olyan mintha mégse.
Közbe persze a készítők próbálnak hude PCk lenni, és ez lassan az egesz kárára megy…

Zoli - 2021. 03. 04. 21:34

Nagyon rendben van az évad.ODin exe 2 részes szál valami csodálatos volt minden tekintetben

Shyllard - 2021. 03. 06. 22:34

Ripazha: Igen, nekem többek között valahogy ez a Marilyn Manson kiírás sem volt annyira igényelt. Mint ahogy anno a Kevin Spacey-vel már leforgatott halom anyag kidobása is furcsa döntés volt nekem… Itt meg eskü, én fel sem ismertem Mansont, amíg fel nem lett hívva rá a figyelem, és szerintem ezzel még sokan voltunk így.

Mate4182 - 2021. 03. 09. 18:29

En mostanaban kezdtem csak el jatszani a gondolattal hogy elolvassam a konyvet. A kommentek alapjan erdemesnek tunik

Nekem bejon a 3. Evad. A Masodiknal valoban klasszisokkal jobb, de legyunk oszintek az nem is rakta magasra a lecet…

Furcsa volt Shadow hajjal az elejen, de megszoktam.
Annak meg kulon orulok hogy Laura Moon is maradt, a Lemony snicket film ota imadom azt a not :)

Brigante - 2021. 03. 11. 14:51

háááátttt végignéztem….

Jó volt, de bennem kérdőjeleket hagyott.
Az utolsó résszel vagy az utolsó kettővel nem voltam kibékülve.

Mate4182 - 2021. 03. 12. 14:41

Brigante – nem csak 8 resz jott ki eddig a 10bol?
Valamirol lemaradtam ? :D

Ripazha - 2021. 03. 15. 16:46

@Shyllard
Igen egyébként tudtam hogy benne lesz, de nekem is meg csak valamelyik previouslyben tünt fel, hogy bazz az nem a manson. De megoldották így is a szerepét ha azt vesszük. Bár azért kiváncsi lennék milyen lett volna ha benne lehet rendesen.

most megint kimaradt két rész, szóval most jól pótolni fogom, aztán a finálét “realtimeba”.

Érdekes én valahom Emily browningot nem tudom befogadni, pedig a suckerpunch megnézéséhez biztos köze volt. De egyébként egyszerűen nem működik nekem.

Shyllard - 2021. 03. 15. 19:48

Ripazha: Én bírom, de eddig a sorozatban nekem annyira nem működött, bár sokszor nem is valami hálás a szerepben. Őszintén sok bajom van az évaddal, de ezúttal pont az ő szála jön be a legjobban, úgy érzem Sweeney nélkül sokkal jobb az egész. (nomeg mutattak vele elég érdekes, világépítő dolgokat is)

Ripazha - 2021. 03. 18. 16:48

@Shyllard
Ilyen téren jobb a harmadik évadban a szála, de nem tudom ez az én hülyeségem, de őt nem.

Ellenben pótoltam az elmaradt részeket, végre lakeside végére értünk. Ez a két rész egész működött, csak kurva lassan értünk ide.
Techboy szála még fura, de asszem tudom hová akarják kifuttatni.

De ha minden igaz akkor az évadzáróban végre kezdenek valamit shadow félistenségével.

(na jó azért a zach snydereskedős, bryan fullereskedős lassítós harcjelenetes, és “mézpornó” kicsit nem jól működik. A fentebb említetteknél működnek ezek, ha kopizni próbálják, nos akkor kevésbé.)

Mate4182 - 2021. 03. 24. 12:41

Na, azt szerintem ki lehet jelenteni hogy a 3.evad jobb volt mint a 2.
Ebbol nem lesz vita :)

Ja es lattam a kommenteket hogy Mr World kene ujra a soriba.
Ugy tunik nem csak ti hianyoltatok :)
Kivancsi vagyok merre csavarjak majd a 4. Evadban a sztorit.

Szamomra simian Eros 8/10 volt az egesz evad, varom a kovetkezot

Enzo - 2021. 04. 14. 00:33

3×03 (pótlás)

Hát ebben a részben nem sok minden történt: Shadow elment megkeresni Bilquist, Wednesday meg Démétért próbálta beszervezni, ezen a két szálon kívül inkább Laura purgatórium-beli tartózkodása volt a középpontban. A mondanivaló egész jól átjött: a lány megtudja az élete filmjéből, hogy csak bemesélte magának, hogy az életében minden rossznak ő maga az okozója.

#hétidézete:
“-I’m here to see Demeter.
-All right. Is that a first or last name?
-That’s the whole name.
-Like Beyoncé?
-Precisely.” :D

3×04 (pótlás)

Na, két szálon is komoly gamechanger: Sweeney-nek elvileg véglegesen csöngettek, viszont a gris-gris segítségével Laura visszatért és most már tényleg újra életben van; a metálbandás Johan meg felrobbantotta a bárt, és ettől Wednesday megőrült…vagy mi.(?)
Ez utóbbi mondjuk elég vicces volt, mint ahogy több mókás jelenet is került az epizódba: amikor Technoboy “benyelte” a telefont; meg az ő “képességével” győzték meg Sanders emberét, hogy árulja el Bilquis rejtekhelyét; és azon is felröhögtem, amikor Bilquis összekapcsolódott a bevezetőben látott afrikai istenekkel (vagy mi), az őrők meg azt hitték, hogy a zúzós metálra bulizik a villódzó fényben :D
Ja és Crispin Glover is back, bicsiz! \o/

Enzo - 2021. 04. 28. 22:19

3×05 (pótlás)

Na, itt már láttam olyan jelenetet, ami kifejezetten bejött, de ehhez az kellett, hogy teljesen stílust váltson a sorozat: Cordelia és Shadow ahogy elrabolta a gyám fickónak a gépét, az klasszik tökéletes “heist movie” utánérzés volt: a montázsos vágás, a brit akcentus, minden, remekül sikerült.
Wednesday-ről azt hittem, hogy egy darabig zakkant marad, aztán kiderült, hogy csak megjátszotta az egészet, hogy bejusson az intézetbe, cseles! A Démétér szál úgy egyébként eléggé untat, úgyhogy kellett bele valami pozitívum már. De a szokásos idegesítő motívumait nem vetkőzte le a sorozat, most is erre a világkiállításos nyitásra az első 10 percben megint mi szükség volt, nem tudom (még úgy se, hogy a végén a jelenben is visszautaltunk Technoboy bábujára).
Mi történt még… Salim be akart állni harmadiknak a cairo-i temetkezős bizniszbe jobb híján, de végül inkább roadtrip lett belőle neki Laurával Lakeside-ig, ahova meg is érkezett a végén Shadow-hoz a csaj; Bilquis pedig segítségül hívta a vizet és megmenekült börtönéből.
(Sidenote: kéne érteni, hogy miért a 37-es számmal utalt Wednesday a rablásra?)

#hétidézetei:
“All right, Bieber, do your thing.” :D /Shadow/

“You kind of forget about being hungry when you’re dead.” :D /Laura/

“-I might need your help finding a car too.
-Here. Take mine.
-Either you are very generous or you really want me to leave.” :D /Salim/

Enzo - 2021. 06. 03. 00:56

3×06 (pótlás)

1. A Laura-Shadow-Marguerite találkozó nagyon kínosra sikerült, de annak is kellett lennie, és jól is volt megírva. Különösen tetszett a “my late wife” kifejezés, meg hogy Laura most hallotta először, hogy Shadow-t itt Mike-ként ismerik, de nem buktatta le, hanem belement a játékba.
2. Nafene, Mr.World szerepében most meg Danny Trejo? Ez a váltás már jobban tetszik, még Crispin Glover hiányát is meg tudom bocsátani emiatt.
3. Shadow falfestős jelenete teljes WTF :D
4. Sam Black Crow Marguerite húga? Akkor ezért volt a previously-ban egy ilyen “régi” jelenet! Viszont ennek a húzásnak most nem tudom mi értelme volt, ennyivel is csak belterjesebb lett a sorozat…
5. Minimál cliffhangerek a végén: megvan a bugyitolvaj, Derek személyében, Demeter meg el…porladt? szublimált? vagy mi…

#hétidézetei:
“I don’t need drugs. I am drugs.” :DD /Wednesday/

“So, 7:00 PM? Black tie and straitjacket?” :D /Wednesday/

“-What do we do now?
-I don’t know. Maybe we should go back to the motel three states away and ask the f*cking TV.” :DD /Laura/

3×07 (pótlás)

Lassan kezd összeállni az évad vége, kik lesznek a szembenálló felek, stb – ebben leginkább az a szál segített, amikor Mr.World felkérte Laurát Wednesday megölésére (ugye ha ők ölnék meg, az háborút jelentene, míg ha a csaj, az csak egy személyes bosszú, win-win), és itt volt az egyik kedvenc jelenetem: Salim ahogy ledarálja a mindenre kiterjedő jogi szöveget, Laura meg csak mosolyog közben :D A másik kedvenc jelenetem meg gyakorlatilag bármelyik, amelyikben Oshun szerepel, a színésznő (Herizen F. Guardiola) is nagyon csinos, a karakterből meg csak egyszerűen árad a végtelen pozitivitás :)
Bilquis szálát úgy egyébként nem nagyon tudtam hova tenni… az kiderült, hogy ez az Eugenia nevű öreglány volt a bába Shadow születésénél, de hogy mire kell ez az egész, meg ki lehet az a bizonyos “Másik”, akit meg kell találni, azt nem tudom. Mint ahogy az epizódban előforduló egyéb látomás/álom-szerű jeleneteket (érme a jégen; Shadow a hóviharban) se tudom hova tenni, de hát ez már ebben a sorozatban szinte alap.

Darabkák:
– Rég szerepelt a “dolgok az úton az autó előtt” rovat, de most felírhatunk ide egy égő hullát. Yay.
– Oshun remek hangulatának ellenpontjaként szerepelt ez a Dunker nevű hentes fickó, akinél Wednesday-ék keresték Johant – hát ez valami kegyetlen undorító egy hely, fúj.
– Na, Shadow végre összejött Marguerite-tel, ami eyecandy szempontból viszonylag mérsékeltre sikeredett, ugyanakkor várható volt már.
– Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy Johan (vagyis a belőle lett vérengző izé) valójában megölte Tyr-t és alakot cseréltek, de majd meglátjuk.
– Hangulatos volt a zenés zárás az indokolatlan szereplőmontázzsal együtt is, kellenek az ilyenek néha.

#hétidézetei:
“When my boss announces he’s a god and someone is killing his followers, which apparently explains why it’s partly cloudy with a chance of human remains! I mean, what the f*ck?” :D /Cordelia/

“-Godspeed.
-Eat a dick.” :D /Laura/

Enzo - 2021. 07. 06. 01:14

3×08 (pótlás)

Hát egy Sense8 epizódnak is elment volna ennek az epizódnak a nagy része, gondolok itt a Grand Peacock-ban rendezett partira, és ugye ráadásul a heti törióra során is a szálló történetét ismerhettük meg valami nyúl-istenséggel megspékelve. Az a párhuzam tetszett, hogy Salimnak és Laurának is el kéne engednie valakit (Ifrit/Sweeney), és ahogy látom, sikerült is, utóbbit explicit meg is mutatták a hamvak folyóba szórásával. Bár, jobban belegondolva, előbbit is elég “explicit” mutatták… :’D
Tyr-rel kapcsolatban meg ezek szerint túlgondoltam a dolgot és tényleg ő a szörnyeteg. Az Odinnal való csatája mérsékelten látványos lett, a halál viszont szerintem béna húzás volt, ne már hogy a háború istene hátat fordít ellenfelének anélkül, hogy megbizonyosodott volna a haláláról…

Darabkák:
– Na, megérkezett a sorozatba Iwan Rheon, az új kobold, Liam Doyle szerepében, érdekes adalék, hogy őt bérelték fel először Laura megölésére. És csak megszerezte azt a lándzsát, tudtam én hogy nem hagyja cserben a csajt…
– Ez az egész Technoboy kényszerzubbonyos-hallucinációs szál valahogy nem illett a részbe, illetve Bilquist először fel se ismertem így, annyira máshogy nézett ki.
– Elsőre nem is értettem, hogy Shadow miért megy Floridába Lakeside helyett, de aztán másodszor elindítva a részt leesett a previously miatt, hogy Marg fiát felkutatni.

#hétidézete:
“-Do you swear that’s true?
-I swear on my grave… graves.” :DD /Laura/

Enzo - 2021. 07. 27. 01:37

3×09 (pótlás)

Kimerítő volt ez a rész – sok szálon fontos dolgok történtek, de valahogy nem igazán akarnak összeérni, pedig 1 epizód van hátra az egészből. Túl vagyunk majdnem 3 teljes évadon, a sorozat eleje óta készülünk a háborúra, erre most Wednesday (nem túlzottan sikeres) béketárgyalásokat kezd el folytatni Világ Úrral. Remek… totál meg is értem Laurát, hogy beteljesítette küldetését és leszúrta az öreget.

A másik szál jobban tetszett, bár az elején meglepett, hogy Shadow-t már Lakeside-ba visszatérve látjuk újra, és a floridai eseményeket csak elmeséli. Sandy nem volt ott, Derek meg nincs életben (RIP), Shadow viszont összeköti a szálakat, és vele együtt mi is: gyanúsak voltak a decemberi eltűnések, és a jégen álló kocsinál látott érme ismételt felbukkanásánál már ki is lehetett találni, hova tűnnek a gyerekek és hol van Allison: csomagtartó! És akkor Ann-Marie (azaz szintén valami istenség-féle) a hunyó, akivel egy egészen libabőrös, néhol horrorba átcsapó jelenetben végeznek Shadow meg a rendőr fickó. Már csak egy rész, hát nagyon kíváncsi vagyok, hogy zárják ezt le…

#hétidézete:
“-You do have a plan for that, I assume? Stabbing a god?
-Yup. Get spear, shank shithead.” :DD /Laura/

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz