login |

Cobra Kai: vége a 3. évadnak – írta Spyblat

2021. 01. 13. 21:20 - Írta: vendegblogger

14 hozzászólás | kategória: kritika,

Azt hiszem, hogy az finálé utolsó jeleneténél döntöttem el, hogy ez lesz a kedvenc évadom. Na nem, mintha amúgy nagyon billegett volna. A Cobra Kai ezúttal is stabilan hozta a tőle megszokott minőséget. Sőt, még az ilyenkor jellemző drámákat sem tolták nagyon túl.

Egy kis előtudás azért nem árt a Karate kölyök-filmek kapcsán: ott van ugye az 1984-es első rész, majd a 86-os második rész, illetve a 89-es harmadik. Mindhárom ismerete ajánlott, hogy maximálisan élvezhető legyen ez a szezon annak dacára, hogy minden ide vonatkozó jelenetnél vannak bejátszások a harmadik évadban – mindháromban Daniel karaktere lépked Miyagi ösvényén.

Van ugyan egy negyedik rész, amelyben már nem Ralph Macchio a Karate kölyök, hanem Hilary Swank. Ez az 1994-es ”Az új karate kölyök”. Ha minden igaz, akkor az alkotókon nem múlik, hogy őt is behozzák a történetbe, de ezt csak úgy mellékesen említettem meg.

Az a helyzet, hogy nagyon nehéz összeszedetten beszélnem a Cobra Kai-ról, mert nagyon sok mindent akarnék mondani. Többek között azért is, mert annyira jól megfogalmazza az egész bullyzás jelenséget, illetve az azzal járó lelki vetületet, hogy már szinte költői. És akkor egy, a megvalósítás terén a legjobb esetben is 4-es alá sorozatról beszélünk.

Tűpontosan áll bele minden iskolai és szülői nézőpontba egy olyan világban, ahol vagy nem vesznek tudomást a valódi zaklatásokról, vagy az áldozatot hibáztatják, vagy legjobb esetben is arra nevelik a nemzedékeket, hogy csak az számít, aminek vannak tanúi. Te jó ég, annyi gondolatom van, hogy nem is fog az összes eszembe jutni!

Menjünk is spoilerekkel a tovább mög

A jó negatív szereplők attól jók, hogy a karakterük árnyalva van, nem simán csak gonosz valaki, oszt’ kész. A Cobra Kai ráadásul ezt azzal fejelte meg, hogy nem igazán tudtad eldönteni, hogy itt most ki is a negatív karakter. Persze akadt benne olyan, aki jobban kilengett a rossz irányba, mégis érthető maradt a motivációja.

A harmadik évadra azonban egyértelműen állást kellett foglalniuk az alkotóknak, hogy akkor most melyik karakter hányadán áll. Az évad pedig az egyetlen logikus lépést hozta meg: John Kreese lett ismét a főg**i. Esküszöm, hogy amikor elkezdték flaschbackekkel árnyalni az ő karakterét, akkor azért megijedtem.

Egyszerűen el nem tudtam képzelni, hogy működhet Kreese szerepeltetése, hiszen egy 84 óta, három filmen keresztül egy sima szemétláda volt (különösen emlékezetes, amikor a második film elején majdnem agyonveri Johnny-t, mert az csak második lett a tornán). És basszus, működött!

A készítők nem akarták mentegetni Kreese-t, egész egyszerűen csak bepillantást nyújtottak a fejébe, hogy miért olyan, amilyen. Ettől még nem lesz jó. Hasonlóan jártak el Tory-val is, akinek a szemét és közveszélyes viselkedését azzal az egyszerű, de hatásos magyarázattal oldották meg, hogy szar az élete. Van ilyen.

És, ha már itt tartunk, itt bizony mindennek van következménye. Mármint mindennek, amit tudnak bizonyítani. Így Tory-t kicsapták az iskolából, amiért késsel fenyegette és megsebesítette Sam-et, majd próbaidőt kapott és felügyelő tiszthez kell járnia. Hasonlóan Robby is, aki javítóba került, amiért kvázi megnyomorította Miguel-t.

Valahogy így képzelem ez azt, amikor következménye van valaminek. És itt jön az, amit írtam, hogy csak arra igaz ez, amit tudnak bizonyítani. Hiszen, ha egy elzárt helyen törik ki valaki karját, akkor letagadható a dolog, ahogy a suliban is csak akkor viselkednek a bully-k, amikor egy tanár sem lát semmit.

Apropó, Robby karaktere eléggé háttérbe szorult, amit én nem bántam. Nem kapott felesleges szálat, egyszerűen elvadították a két főszereplőtől. Tették ezt azzal, hogy LaRusso dobta fel a zsaruknak, hogy kedvezőbb ítéletet kapjon és ne döntse romba az életét. Robby pedig nyilván csak annyit lát ebből, hogy megint el lett árulva.

Az apjáról meg felesleges is beszélni. Vele amúgy sem volt minden rendben. Jó húzás volt, hogy Kreese végül pont arra a srácra teszi rá a kezét, akivel a főszereplők törődnek.

Aki még egy sarkalatos pont a sorozatban, az Hawk. A kezdeti áldozat után villámgyorsan vált belőle egy nagyon ügyes, félelmetes harcos, hogy aztán szép lassan átmenjen vadállatba. Innen pedig egyenes út vezetett a következő szintre: ő maga lett a bully, miközben számolt le az egykoron őt zaklatókkal. Az ő agyába is sikerrel mászott bele Kreese, és úgy van vele, hogy, ha a baleset előtt Miguel nem ”gyengül el” és kitöri Robby karját, ahogy azt kell, akkor eleve nem lett volna baleset. Mégis, látni rajta a vívódást, ahogy azért felismeri, hogy most ő az, akik anno őt tartották rettegésben. Külön zseniális, amikor Miguel szembesíti ezzel.

Jacob Bertrand pedig nagyon jól játszotta el mindezt. Az egyetlen dolog, ami miatt gondolkodtam, hogy fél pontot levonok, az a pálfordulása. Az egyik pillanatban még széttör a bunyó hevében egy üveget valaki fején, aztán egy pillanatra realizálja, mi lett belőle és döntést hoz. De végül ez is tudott működni.

Beszélhetnénk amúgy arról, hogy mennyire komolyak a bunyók. Gondolok arra, hogy sokszor tényleg vérre mennek, nem törődve a következményekkel. Romba döntenek egy házat, üveget törnek szét egymáson, késelnek, karokat törnek és ököllel ütnek egy gerincsérült gyereket. De Kreese okos, annyit mond egy esetleges eljárás során, hogy mindenki végig ott volt vele és igazából nincs is ügy. Én ezt is koncepciónak érzem. Aláírom, hogy a koreográfia lehetne jobb is, de így legalább van némi bája is.

Volt egy rész, ami a második filmre épült. Ebben rengeteg visszatérő szereplő volt: Kumiko, Chozen és Yuna. Szép volt a viszontlátás, ráadásul mindenkit az eredeti színész alakított. Még Yunát is, akinek olyan kis szerepe volt 86-ban, hogy akkor nem is volt nevesítve. Gyönyörű véletlen volt, hogy végül ő segített Danielnek. Nagyon jól sikerült visszahozni Ali-t is. (Természetesen ismét Elisabeth Shue alakításában.) Ügyesen lett ő a békítő a két főszereplő között. Az amúgy meg csak hab a tortán, hogy megtudtuk, Sam és Daniel miért nem maradtak együtt és azt is, hogy Miyagi abszolút kapcsolatban maradt Daniellel és még a lányát is ismerte.

Mindig lesz, aki azt mondja, hogy az erőszak nem megoldás, vagy, hogy mindig békésen kell elrendezni a vitákat. A széria állást foglal a bully-zás ellen. Beleáll a véleményébe, miszerint van az a szint, amikor nem lehet máshogy leállítani a szekálókat, csak, ha kiállsz magadért, megtanulod megvédeni magad és visszavágsz.

Végül: én egyszerűen imádom azokat a jeleneteket, melyekben egy szó nélkül el tudják játszani a színészek, hogy mi jár a fejükben. A végső jelenet sok szempontból amúgy is nagyon jó, de ebből a szempontból egyenesen hidegrázós. Mondjuk ebben segített az In the Air Tonight-feldolgozás is. Annyira feltette a habot a tortára az a jelenet, hogy az nem igaz.

Valószínűleg lesznek konfliktusok az együttműködés során. Már alig várom, hogy láthassam és látni is fogom, hiszen már be van rendelve a 4. évad. Szóval nálam ez egy 9,5/10 volt. Szerintem megérdemli. Nagyszerű élmény lett.

14 hozzászólás Ne habozz!

joshua7 - 2021. 01. 13. 22:01

Épp most végeztem a 10. résszel.
Nekem is tetszett a szezon, jöhet a következő!

alma - 2021. 01. 13. 22:21

egyhuzamban neztem meg a 3 evadot, durvan berantott, mar mar a spartacus baberjaira tor, annyira jo

Bazsi - 2021. 01. 13. 23:06

Marha jó volt ez az évad is, imádtam! Nem tudom meddig lehet húzni még, remélem sokáig ebben a minőségben!

Scat - 2021. 01. 13. 23:54

Amikor végeztem a harmadik évaddal, azon gondolkodtam, hogy mi a baj. Valamitől más lett a sorozat. Nem tudni mitől, mint mikor szúrja valami a tenyered, de nem látod a a szálkát. Gondolkodtam, meghánytam-vetettem a dolgot és arra jutottam, hogy az egésznek a gyökere, Kreese.

Őt behozni a második évadban és ezzel tovább árnyalni Johnnyt, nagyon jó ötlet volt. Egyértelműen hozzáadott és kicsit kihúzta a sarkos, “légy kőkemény” skatulyából. Viszont eltolódtak az arányok. Előbbiből egy igazi köcsögöt csináltak, aki mindenkit el akar ásni, mert megérdemli, utóbbiból viszont elkezdték kiölni a férfias és karakán hozzáállást. Mondhatnám úgy is, hogy kezdik puhítani.
Viszont ez nem jó, erre ott van Daniel, aki a konfliktuskerülő, folyton kompromisszumot kereső és lágy hozzáállásval tökéletes ellensúlya volt Johnnynak. Így viszont szépen elkezd két szék közt a pad alá esni a karaktere.

Nem tetszik. A sorozat pont arról szólt az elején, hogy nem csak két véglet van, a PC mintapolgár és az elvakult gyűlölet. Hanem létezik egy tökös, férfias hozzáállás, ami nem úgy oldja meg a problémát, hogy a világot hibáztatja, hanem önmagunkat kell megváltoztatni (azt sokkal könnyebb, mint a világot).
Erre jó példa a sorozatból Miguel vagy akár Hawk is, akiket ütöttek-rúgtak, elzárkóztak a saját kis közegükbe. De a picsogás ezen nem fog változtatni, hanem csak a tettek. Magukat kezdték átalakítani, nagyon leegyszerűsítve elpusztították a régi énjüket, hogy azok legyenek, akik mindig is akartak. Erősek, népszerűek, kedveltek.

És ezt mind Johnny tanításainak köszenhették. A harmadik évad pedig érzésem szerint ezt a nagyon jó és tanítandó hozzáállást ásta alá folyamatosan azzal, hogy Kreesen keresztül kisarkította az egészet. Megtartották a pusztítást, de az okokat már nem. Azért akarnak a tanítványai mindenkit leverni, mert “brühü, rossz életem van, a másikok szemetek, jaj”.

Direkt utána kerestem, hogy változtak-e az írók, de nem. Megmaradtak a régiek, igaz, most már többen írják a részeket mint eddig.
Talán ezért tűnt nekem olyan faramucinak, hogy nem nyilvánvaló a gond, ami áthatotta az évadot, hanem csak fel-felsejlett.

Ennek a szezonnak a legjobb részei azok voltak, amikor Johnny és Miguel szerepeltek. Ők még visszaidézték bennem az első évad (nekem az a kedvencem) varázsát, a kapcsolatukra szerencsére nem hatott ki vagy nem tudott még kihatni ezt kisarkítottság.
Az meg, hogy Johnny a laptopot sem tudja feltölteni, már röhejes túlzás volt. A facebookkal kapcsolatos tudatlanságát simán elhiszem, de azt még John McLane is tudta, hogyan kell feltölteni dolgokat.

Ugyanakkor Kreese háttere tetszett. Egyszerű volt, de jó. Maga a karakter rendben van, csak úgy érzem, hogy folyamatosan elbontja azt, amit Johnny által kaptunk eddig a sorozattól. És itt nem arra gondolok, hogy szó szerint átalakítja a dojot.

Más, nagyobb problémát nem tapasztaltam, bár Robbyt simán ki lehetne írni, haszontalan a karakter, már csak megakasztja a cselekményt.

Én a harmadik évadra 7,5-et adnék, max nyolcat, ha jókedvem van aznap.

Ela1010 - 2021. 01. 14. 01:35

Es Robby meddig volt a javitoban, 2 napig?
Egyaltalan nem bizom ebben a Hawk gyerekben.Amilyen gyorsan attert a masik oldalra, ugyan olyan gyorsan vissza is terhet. Hihetetlen, hogy ilyen hamar megbocsajtanak neki.Miguel felepulese is teljesen hiteltelen.Sok komas beteg orulne, ha ebredes utan,ennyire rovid ido alatt ujra edzhetnenek.Sokan koma utan beszelni sem tudnak.
De mindezek ellenere nagyon elvezheto a sorozat, foleg annak aki 30 evvel ezelott latta eloszor a filmeket.

winnie - 2021. 01. 14. 05:18
heidfeld - 2021. 01. 14. 06:05

Kreese háttere sokat adott hozzá és hozhat még újat. Tetszik, hogy nem minden fekete, vagy fehér. Volt egy rész, ami ritka rosszul volt vágva-rendezve. Műhelyben álldogál a pali, miközben a többiek verekednek.
Bunyóknál kicsit kevesebb, több lehetne. Püföljük egymást, agyba-főbe, és megyünk tovább.. Oké, adrenalin, meg kemények.. Nem egy bunyóban volt részem, ellenfelek szurkolóival, rendőrökkel. Egy Diósgyőr- meccs után, beszorítottak minket a zsaruk, és úgy megvertek, hogy 3 napig lábra sem tudtam állni…
Kóma utáni felépülés mindenkinél más. Jonnhy tervei a terápiára – Szakadtam a nevetéstől. Zacciban az alkudozás – Szintén. Mondjuk, nagy hiba, hogy nem láttuk, az igazi érték kapcsán a történéseket…
Néha érződött, mintha kivágtak volna jeleneteket. Páran alig szerepeltek, mint Hawk ex-csaja, vagy a túlkoros csávó, aki elég szórakoztató. Jonnhy haverjai??
Oké. Készítők, már 6 évaddal, terveznek, meg bővítenék a világot spinoff- terveivel. Ehhez meg kellene néznem 3-4 filmet is, vélhetően.
Legjobban Jonnhy-Alli epizód tetszett. Tényleg olyan érzésem volt, mintha csak rögtönöztek volna, csak a neveket megváltoztatva. Olyan szinten érezhető volt a kémia, ami igen ritka. Alli békítőként is remek. És tényleg jobban hasonlítanak egymásra, mint bevallanák. Oké, első évadban, tesztvezetésnél ez már világos volt, és ez a nagyon működik.
Faccebook kapcsán szintén potyogtak a könnyek. Sokan, tök természetesnek hiszik, hogy kenik-vágják a számítógépes dolgokat, de ez nem így van. Nekem elég, ha egyszer megmutatják, és már nem kell kétségbeesetten hívnom öcsémet, vagy rendszergazda haverom, ha problémával találkozok.
Hiányérzet fiatalok történetében volt. Több időt kell szánni rájuk.
8/10 az osztályzatom, óriási, nosztalgikus hangulata végett. Óriási húzás volt a Netflix részéről a megvétele. Remélem, több nagy klasszikust is leporolnak!Cobra Kai, Star Trek, Star Wars óriási sikerei utat törhetnek több, régi kedvencünknek!

Mom - 2021. 01. 14. 07:06

Ahogy Scat leírta Jhonny és Daniel megközelítését a problémákhoz, eszembe jutott egy érdekes párhuzam.

A karate stílusok ugye nem mind egyformák, és ma már ráadásul nagyon sok leágazásuk is van, de tradicionálisan 3 stílusirányzat létezett, amiből 4 modern nőtt ki. Sosem említették, de abból, ahogy Daniel karatézik és az a kata is amit folyton előhúznak a kalapból (seienchin) a Goju-ryu stílus egyik klasszikusa. A Goju-ryu azt jelenti, hogy kemény-lágy stílus. Amit gyakorlatban úgy lehet elképzelni, hogy a védekezésben sok lágy mozdulatot, kitérést, eltérítést használnak és a legtöbbször nem erő az erő ellen megy, hanem igyekeznek a támadás energiáját elvezetni. Viszont ezt kemény, masszív, erőteljes visszatámadás követi. Daniel a lágy, kompromisszumkereső, Jhonny a kemény, teljes erőfeszítésével támadó. Lehet, hogy nem volt ilyen szándék az írók fejében, de számomra érdekes párhuzam.

Jhonny nekem nem elpuhultnak tűnik, hanem inkább összeszedettnek. Mint aki megállt egy pillanatra, átgondolta, hogy mit is szeretne elérni és elkezdett többé-kevésbé következetesen tenni érte. Biztos vagyok benne, hogy bármikor ráugranak újra Kreesre, mint ahogy volt is rá példa az évadban.

A kibeszélőnél már írtam, de én Robbie karakterét nem annyira tudom értékelni. Meglennék nélküle, eléggé megnyomorodott a kis lelke, meg a felnőttek sem igazán tudnak jól hozzáállni, szóval minden szempontból borzasztó nézni.

Kreese árnyalása nekem bejött, de azt én sem szeretném, ha ezzel átesnénk a ló túloldalára.

Ami pedig a bunyókat illeti: nem tudom, mire gondoltok jobb koreográfia alatt, már most is teljesen életszerűtlen amit csinálnak. Látványosnak látványos, csak éppen egyértelműen nem realista. Mondjuk Samről, aki egész gyerekkorában karatézott, el is tudnám hinni, amit és ahogy csinál. De két-három év karate után egészen biztosan nem fogsz úgy bunyúzni, mint ezek a srácok. Még csak nem is az erő, vagy a sebesség nem lesz benne, hanem a technikák. Mondjuk van egy nehéz rúgás, mint az, amelyiknél felugrás-fordulásból rúgják az ura mawashi gerit (hook kick). Ezt a technikát darabokra szedve gyakorlod évekig, mire úgy néz ki, mint itt (feltételezve, hogy a fizikai adottságaid egyébként megvannak, erőt és egyensúlyt akkor is bele kell tudni adni). Viszont még akkor sem lesz belőle harci technika, azt külön be kell gyakorolni és éles harcban a legfontosabb dolog, hogy olyan technikákat használj, amikben magabiztos vagy. Ha megnézitek az edzésekről készült egyébként nagyon minimális jeleneteket, akkor mit gyakorolnak? Ütéseket! Nem véletlenül egyébként. Amikor pedig gyakolró bunyó van az edzésen mit csinálnak? Csupa olyan technikát, amit még nem láttál edzésen gyakorolni…
Na mindegy, a lényeg az, hogy egészen biztosan nem így verekedne az, aki még csak ilyen rövid ideje karatézik, teljesen mindegy, mennyire agresszív edzője van. Ha még ennél is “jobbak” lennének a bunyók, csak erősítenék ezt.

Végül bocsánat, de ezek nagyon szúrták a szemem az egyébként olvasmányos kritikában:
“Azt hiszem, hogy az finálé”
“spoilerekkel a tovább mög”
“Valahogy így képzelem ez azt”

duddits - 2021. 01. 14. 07:47

Nekem nagyon tetszett az évad , látszik, hogy a készítők mennyire szeretik illetve tisztelik az alapanyagot.Kezdve a Japán úttal és az ottani szereplőkkel egészen Kreese katona barátjáig, Terry esetleges visszahozásával a 4. évadban.

Tényleg Johnny összeszedettebb lett, ebben az évadban már kezdett idegesíteni, hogy mindig visszaesik a karakter az ivás és az önsajnálat mocsarába.

Hawk pálfordulása számomra nem igazán volt hiteles, nagy de nagyon jó volt nézni amikor a kobrás haverjait elkezdi verni.

Ha már bunyókat illeti, számomra inkább Daniel-t játszó színészen látszik, hogy rossz az időzítése a koreografált verekedéseknél illetve nem is igazán gyors már így gagyi hatást érnek el sajnos. Ennek ellenpólusa Johnny-t játszó William Zabka aki számomra sokkal jobban csinálja ezeket a jeleneteket.

Visszatérve Terry Silver-re, Kreese egyik bajtársa a flashbackes résznél, pont úgy nézett ki, mint a Terry-t játszó színész erre az egyik részben pont Őt lövik le.. (lehet, hogy az egy red herring volt a készítőktől?)és egy olyan srácot ment meg kreese aki nem is hasonlít Thomas Ian Griffith-re. Másnak is furcsa volt?

https://static3.srcdn.com/wordpress/wp-content/uploads/2021/01/Martin-Kove-as-John-Kreese-Vietnam-War-Photo-Young-Terry-Silver.jpg?q=50&fit=crop&w=960&h=500

Wyrr - 2021. 01. 14. 14:29

@ duddits

Pedig ő Silver. Amikor a másikat lelövik, és ő kiabál, hogy “Oh, god, he’s dead, beacuse of me. It’s my fault. God!” Az őrmester rámordul, hogy “Shut your goddamn mouth, Silver!”
A nevet eléggé elharapja, de azért ki lehet venni, mit mond, és a felirat szerint is Silvernek nevezi.

Scat - 2021. 01. 15. 01:46

@Mom

Érdekes amit írsz. a küzdőstílusról. Sajnos én ehhez ennyire nem értek, pedig anno űztem a sótókan karatét kis ideig. Bár, egy idő után kevertünk ott már minden stílust, a hatékonyság volt a szempont :)

Johnny valóban összeszedett volt a második évadra. Az elsőben már megvoltak az alapok hozzá, de még meg kellett tanulnia azokat átadni, kimutatni, nem pedig az önsajnálatban dagonyázva legyinteni a világra, hogy “én jobb vagyok!”.
Viszont a harmadikban már kezd sodródni az árral. Miguel miatt folyton kapunk a “klasszikus Johnnyból”, viszont mostanra ez már nem olyan látványos. Puhult. Kompromisszumkeresőbb lett. Talán kissé fatalista is azzal, hogy simán átengedte a Cobra Kai-t, mert “hát ez van”.
Plusz attól, hogy ráugranak Kreesre, nem lesz a régi. Az a mentalitást nem állítja vissza.

Persze, jópofa ez a közte és Daniel között megszületett kényszerszövetség, de én ezt nem akartam látni. Akarta bárki is?
Az első két évad egyik sarkalatos pontja éppen az volt, hogy mi nézők láttuk, hogy igazából hiába állnak másképpen az élethez, ha nem hordoznák a gyerekkori sebeiket magukkal, akár barátok is lehetnének.
Viszont így, hogy nem maguktól, vagy kisebb női ráhatástól (összességében szerintem nagyon jól használja a sorozat a felnőtt női karaktereit, a tinédzserek, mint Sam is, sokszor hiteltelenek) jutottak el ide, hanem kényszerből a közös ellenség miatt, ezt én erőltetettnek tartom. Klisének, sablonnak. A történet ezt kívánta, hát megírták.

A bunyóknál amúgy sokszor kilóg a lóláb, lehet én forogtam más közegben, de ilyen köríves ütéseket az életben nem használtunk karateedzésen. Plusz sokszor nagyon látszik, hogy a szereplők a másik elé ütnek. Igaz, ez főleg az első évadot jellemezte, mostanra a vágással egész jól sikerül olykor-olykor elrejteni.

@winnie

Láttam itt is, meg szerintem a facebookon is a megosztásotokat erről. Meglepődtem az összetételen, tekintve a feldolgozás mibenlétét.

Mom - 2021. 01. 15. 06:48

@Scat

Az egyébként, hogy különböző edzők közös dojót használnak, az a valóságban sem elképzelhetetlen. Sőt, nálunk kifejezetten erőltették is, hogy közös edzőtáborok legyenek, hogy ne mindig csak ugyan azokkal az ellenfelekkel kerülj szembe. És nem minden sensei kedvelte a másikat (mondjuk ilyen ősellenségek se voltak, amennyire én tudom), de mégis hagyták, hogy a tanítványok kicsit mást is lássanak (nálunk is volt pl, aki sokkal agresszívebb hozzállást nevelt a tanítványaiba, és ezért nem annyira szerettünk velük párba állni). Még az sem ritka, hogy egy edzésen több sensei is jelen legyen, és amíg az egyik vezeti, addig a másik mondjuk körbejár és javítja a tanítványokat, aztán cserélnek, stb.
Szóval értem, mire gondolsz azon, hogy erőltetett, de ez egyébként abszolút egy létező dolog, nem ilyen hollywoodi találmány.

bigpetya - 2021. 01. 20. 19:56

Egyetértek a kritikával , de szerintem ez a mondat nem ez akart lenni:
“És akkor egy, a megvalósítás terén a legjobb esetben is 4-es alá sorozatról beszélünk”
Hanem ez: És akkor egy, a megvalósítás terén a legrosszabb esetben is 4-es alá sorozatról beszélünk.

Alig várom a 4-ik évadot, mert ez piszok jó volt! Így kell egy franchise-t tisztelettel kezelni és továbbvinni. A Star Wars filmeket készítők tanulhatnának.

Mezoand - 2021. 01. 22. 21:13

Hawk pálfordulása számomra nem volt meglepő. A Cobra Kai-ban egyre inkább a háttérbe szorult, sorra veszi be Kreese azokat az arcokat, akik Hawk-nak nagyon nem jönnek be (Tyler és bandája), Kreese kirúgja Szararcot is, aki pedig valóban hűségesen ott van minden balhénál. És a végső lökés: amikr Kreese beveszi a csapatba, mit beveszi, egyenesen dédelgeti Robby-t, aki majdnem nyomorékká tette Hawk egyetlen igazi haverját, Miguelt.

Ne felejtsük el, hogy Hawk a Coyote Creek-i kis bunyó ellenére is, többször meglátogatja Miguelt a kórházban, és olyankor mindig haverként köszöntik egymást. Hawk szerintem tiszteli Miguelt, és nem felejti el, hogy az első Cobra Kai versenyen egymás mellett küzdöttek, és egymást biztatták.

Szóval, Hawk körül a Cobra Kai-ban lassan elfogy a levegő, az összes általa utált badass ott gyülekezik, miközben azok, akikkel kezdett, már sehol sincsenek. Én nem tartottam furcsának, hogy ezek után visszatért az alapokhoz, demetrihez és Miguelhez.

És dramaturgiai okokból is meg kellett ezt tennie az alkotóknak: a Miyagi-do és az Eagle Fang is halovány gyenge. Csak Miguel és Sam az, akik kemények és esélyesek a Cobra Kai ellen. Kellett melléjük még egy hős. Így talán ki is alakult a 4. évad három nagy küzdő párosa: Miguel – Robby, Sam – Tory és Hawk – Tyler.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz