login |

Ezt nézték a magyar Netflix-felhasználók (01.09-01.15)

2021. 01. 17. 18:50 - Írta: winnie

6 hozzászólás | kategória: Netflixes nézettség

(Az előző heti toplista – a Netflixes napi sorozatos toplistái kapcsán itt írtam bővebben, a poszt szerintem elég sok kérdést megválaszol és segít pár tévhit eloszlatásában, érdemes csekkolni.)

Lássuk, hogy a múlt csütörtökkel véget ért Netflix-es hét mit hozott!

Na, a mostani hét nem volt túl eseménydús, max annyit lehetett leszűrni, hogy a Bridgerton nagyon népszerű lehetett itthon a premierje hetében, ha még hetekkel később, minden bizonnyal azért csökkenő nézettségével is megakadályozta, hogy a Star Trek: Discovery fináléja az élen nyisson, illetve, hogy a Lupin a dobogó tetején debütáljon – utóbbi hozta a papírformát, erősen nyitott idehaza.

Ami figyelemre méltó (azon kívül, hogy az Inside The World’s Toughest Prisons egy napra jelezte létezését), hogy a Brooklyn Nine-Nine úgy lett listás, hogy a 6. évad itthon már tévében is lement szinkronnal, plusz a Netflix a felületén még a premier előtt egy nappal sem jelezte, hogy jönni fog.)

És igazából tényleg ennyi, bár a helyzet jobb, mint múlt héten, amikor egy hét alatt 11 sorozat került fel a top10-es napi listákra – most látszik a járvány hatása, hiszen lefeleződött a premierek száma, illetve több a félévados bemutató. A forgatások persze már beindultak, de azt a tavasz után pár hónapos semmit valamikor nyögni kellett nekünk.

Szóval a “tényleg ennyi” azt jelenti, hogy a középtáj (La Casa de Papel, Vikings, The Queen’s Gambit, The Crown) monolit volt (a spanyol sorozat megint 3.!), a Sabrina megúszta a tízből való kikerülés szégyenét, és a meditációs sorozat is megkapaszkodott a legjobbak között, csak a Tiny Pretty Things-től kellett búcsúzni. Az mondjuk fura, hogy örökzöldként megint csak egy sorozat, a Narcos volt jelen, ez sem gyakori.

A mostani premierek közül nem lett top10 – az animációt a Netflix kaszálta is gyorsan (nem lett sehol top10 a folytatás), a true crime doku egy nap késéssel lett listás itthon, míg a Lebowitz-Scorsese sorozat (nemsokára írunk róla) a világon sehol nem tört be a legjobbak közé sajnos:

  • 01.08 Az Idhún emlékezete (The Idhun Chronicles / Memorias de Idhun) 1. évad (folytatás)
  • 01.08 Mintha egy városban lennél (Pretend It’s a City) 1. évad
  • 01.13 Éjszakai vadász: Hajsza egy sorozatgyilkos után (Night Stalker: The Hunt For a Serial Killer) 1. évad

6 hozzászólás Ne habozz!

Zsocaika - 2021. 01. 17. 23:05

Animének kiáltották ki az Idhunt és még a kasza időpontjában sincs elérhető japán szinkronja. NC.

Ytsz - 2021. 01. 18. 12:56

A Cobra Kai haza sikertelensége meglep, hiszen egy generáció fiútagjai látták többször a filmet, de úgy tűnik, itthon nem ők nézik többségében a Netflixet. :)

Egy csomó európai országban a mai napig benne van a top 10-ben, tőlünk nyugatra és keletre is, de pld. egy V4 országban sincs.

A Casa de papel szinte fordítottja ennek, a világ legjobb helyezését produkálja hetek óta nálunk, Európában meg tényleg csak a szomszédainknál (SK, HR, SRB) népszerű annyira, hogy mai napig top 10-es legyen. Spanyoloknál is hónapok óta nincs a top 10-ben. (Nyilván a hazai szinkronfüggés a népszerű termékek kifutási idejét nagyon el tudja húzni)

jCSk - 2021. 01. 19. 13:18

Winnie, melyik oldalon lehet megnézni ezeket a top-10-es listákat országokra bontva?

winnie - 2021. 01. 19. 13:55

a hazai ugye a netflix felületén is látható, de itt frissítik naponta 80+ országra a listákat: https://flixpatrol.com/top10/netflix/hungary – a legördülő menüben választhatod ki, mit akarsz látni.

winnie - 2021. 01. 19. 13:57

“(Nyilván a hazai szinkronfüggés a népszerű termékek kifutási idejét nagyon el tudja húzni)”

itt ugye az az érdekes, hogy sokáig nem volt hozzá szinkron, de amikor pár hónapja kijött, az mindenképp meghosszabbította az élettartamát.

Ytsz - 2021. 01. 22. 10:18

@winnie

így-így, ahogy írod. Az biztos, hogy kialakult egy hype körülötte, ahogy haladtunk előre az időben, úgy találkoztam egyre több emberrel, aki nézte, vagy akinek ajánlották, és egyre több olyan lett, aki nem rendszeres sorozatnéző.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz