login |

Batwoman: kezdett a 2. évad

2021. 01. 19. 19:30 - Írta: Necridus

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Igen, igen, Ruby Rose tavaly távozott a Batwoman éléről, akinek a helyére a God Friended Me-s Javicia Leslie érkezett, de nem egyszerű színészváltásról van szó, teljesen lecserélték Kate Kane karakterét, így egy új figura, Ryan Wilder kerül középpontba.

Ez az egyik oka annak, hogy kimondottan vártam az S2-t, ugyanis nem egy mellékszereplőt írnak ki és raknak be egy másikat a helyére, hanem a főhőst, aki körül minden és mindenki forog a sorozatban. Kemény feladat lehet ez az íróknak, hiszen nemcsak egy karaktert kell felépíteni egyidőben egy másik eltüntetésével, hanem össze is kell kötni a többi karakterrel az új főhőst úgy, hogy ne legyen erőltetett.

Nehéz még levonni egyértelmű következtetéseket, hiszen a 40 percbe nem akarták belesuvasztani Wilder olyan szintű beolvadását, hogy jövő héttől már arra se emlékezzünk, ki az a Kate Kane – nem véletlen, hogy még meg se kapta a saját szerelését és parókáját, csak Rose-éban feszít. De nyugodtan áldozzanak több időt a beillesztésére, ha igényesen teszik azt. Azt viszont elmondhatjuk, hogy Javicia Leslie kielégítően teljesít a szerepben amellett, hogy a karaktere kimondottan érdekes.

A másik oka annak, hogy az Arrowverse-sorozatok közül ezt vártam a legjobban (most elgondolkoztam, mennyire várom egyáltalán a többit – a tavalyi búcsú óta az univerzum nem az igazi), hogy a közepes minőség ellenére a Batwoman mégis egy merészebb, kockázatosabb lépésekkel operáló sorozat, amikkel néha az Arrow korai évadjaira emlékeztet – nem éri el azt a szintet, de emlékeztet!

Na, vessük bele magunkat a spoilertengerbe a tovább mögött.

Tavaly még nyoma se volt annak, hogy Kate Kane egyszerre köddé válik, csak a hírekből tudhattuk, így az ezeket kerülő nézők minden bizonnyal igen komolyan meglepődhettek, hogy a nyitójelenetben egy furgonban lakó nőt mutatnak, miközben mellé zuhan egy repülőgép. Rettegve nézi a romokat, hátha valakin tud segíteni – újra is éleszt valakit -, majd megtalálja a Batwoman szerelést, miközben Mary és Luke a denevérbarlangban Kate Kane repülőjáratának eltűnése után nyomoz. Aztán leesik nekik.

Így mutatkozik be az új Batwomanünk, aki amint megtalálta a szerkót, le is lépett két bűnözőt elgyepálni, de szerencsére nem úgy mutatták be, mint egy tapasztalt igazságosztót. Vidáman kísérletezett az új szerelésével, miközben bénázott is egy kicsit. Előtte viszont elment a szociális gondozójához (ezt a Joker filmből vették?), ahol leöntötte a nézőket a háttérsztorijával. Megtudtuk, hogy Ryan árva volt, akit örökbe fogadtak, de nevelőanyját megölték, majd őt elítélték olyan bűncselekményért, amit nem is ő követett el.

Szóval kapott hideget-meleget rendesen, ha az eddigi életéről van szó. Ezzel a rengeteg traumával pedig bőven lehet mit kezdeni, amit el is kezdtek, mert az elhunyt édesanyja miatt Ryan szeretne napról napra jobb ember lenni. Nem is csoda, hogy hamar letett édesanyja gyilkosának megöléséről – aki, mint az utólag kiderült, közvetve Alice volt, így sikerült összekapcsolni a gonoszunkkal, aki miatt aggódtunk, hogy testvére nélkül el fog veszni.

Egyelőre nem csapott össze Alice és Ryan (lesz még bőven idejük erre), mert a Bruce Wayne-ként pózoló Thomas Elliot (vagyis Hush) nagyobb gondot okozott. Az évadzáróban ugye az előtte kifejezetten jól működő Hush felvette a milliárdos playboy arcát (na jó, ez még mindig röhejes egy kicsit, de lépjünk túl rajta), most pedig bejutott a denevérbarlangba, elvette a kriptonitot és ment egy kört a Batmobillal is! Sajnos rá is jöttek, hogy csak egy imposztor, így a fake Bruce Wayne-szál elég gyorsan lezáródott, pedig bőven lehetett volna mit kezdeni vele.

De nem csak Elliot gonoszkodását siették el. Jacob és Sophie is megtudta, hogy Kate volt Batwoman (egyik Alice-től, másik egy levélből), amit egyelőre nem igazán értek, miért kellett ilyen sürgősen letudni. Túlságosan rohantak, nem is jött ki jól, hogy szinte egymás után következő jelenetekben tudta meg Batwoman valódi személyazonosságát a korábbi főhős két szerette. Sophie-nál ráadásul a Juliával való kapcsolati drámát is előhozták, aminek már végképp nem értem, miért kellett bekerülnie az epizódba.

Kate eltűnésének következményei közül viszont (Ryan megjelenése mellett) pozitív Alice változása. Remek jelenet volt, ahogy “Bruce Wayne” előtt gyakorlatilag idegösszeroppanást kap, amiért testvére eltűnése miatt céltalannak érzi a tetteit. Kitervelte, hogy Jacob ölje meg Kate-et, de a repülőbalesettel az ördögi terve kudarcot vallott.

Szerencséjére hamar új célt nyert élete, amikor megtudta, hogy Safiyah tehet a katasztrófáról. Meg is esküdött Mouse holtteste felett, hogy elintézi az eddig nem látott gonoszt. Bár nem tudom, hogy fog elsülni, ha a Batwomanről szóló sorozatban két gonosz egymásnak esik, és nem is a főhőssel vannak elfoglalva.

Azért a szokásos apróbb, de annál észrevehetőbb ostobaságok most sem maradtak el. Ryannek például mágikus cserépbe van ültetve a növénye (akihez beszél, mintha az anyja lenne), hiszen Hush az furgonhoz vágta, két jelenettel később viszont ismét egyben volt a cserép. Wilder furgonja ráadásul van olyan gyors, mint a Batmobile! Nem gondoltam, hogy ilyen hosszú autós üldözést tudnak kihozni egy hihetetlen jó autó és egy öreg, karbantartást igénylő furgon használatával anélkül, hogy nem szólal meg senki, hogy ez nevetséges. Wilder pedig csak addig menekült, amíg nem volt lehetősége eltűnni. Amint Hush hátramaradt, ő is inkább megállt a furgonnal.

De ezek még mindig olyasmik, amik miatt igaz, lehet kiabálni a képernyővel, mégsem minősülnek válóoknak. Cserébe Mary és Luke diszfunkcionálását nagyon nem tudtam hova tenni. Nyilván ők ketten azok, akik a legtöbb időt kapták Wilder mellett, el is voltak foglalva Kate és a Batsuit eltűnésével, valamint Hush-sal, de amint elkezdtek lelkizni, az egész kínosan rosszba csapott át. Luke ráadásul elkezdte okolni magát a repülőgép-katasztrófa miatt.

Az epizód végén Wilder sebe körül megindultak a zöld csíkok, amik a kriptonit lövedék miatt lehetnek, amivel Hush meglőtte. Akkor most mindannyian egyszerre legyintsünk. Senki nem gondolja, hogy bármi következménye lesz ennek, és komolyabb baja lesz a gyakorlatilag 40 perce jelen lévő főhősünknek, ugye? Nem kell aggódni, Javicia Leslie Ryan Wilderje marad (egyelőre, legalábbis, aztán lehet, hogy itt is előjön a Dynasty-szindróma), de én nem is bánom, mert a karaktere is érdekesebb, mint Kate Kane, és a színésznő is ígéretes(ebb, bár Rose is pozitív csalódás volt összességében). A remekül működő Kara/Kate-dinamika miatt pedig már nem kell sokat aggódnunk, ugyanis a Supergirl is kaszát kapott nem is olyan régen.

A Batwoman új évadja tehát elég nehéz feladattal néz szembe, de úgy tűnik, egyelőre sikerül helyt állni. Az új figura ígéretes (csak a szerelésben ne nézne ki ilyen bénán – aztán lehet, hogy “élőben” sokkal jobb lesz), a sztoriba pedig eddig ügyesen illesztették, így sikerült az első nagyobb akadályon túllendülnie a sorozatnak. Remélem, hasonlóan fog tenni a következő epizódokban.

U.i.: elég sok olyan jelenet volt, amit azért nem mutatnak minden nap a sorozatban (lezuhan egy repülőgép, tapadós bombával pusztítja a denevérbarlangot a Bruce Wayne-hasonmás, kriptonittal fertőzött seb, autósüldözés, végre egy valós, nem két másodpercig tartó beöltözés), amik szintén megállták a helyüket. Megérdemel a stáb egy elismerő biccentést!

32 hozzászólás Ne habozz!

Skirm - 2021. 01. 19. 20:00

Hmm mintha nem ugyan azt a részt néztük volna, az én véleményem szerint borzalmas volt, legalja szint. Az egyetlen értékelhető dolog az volt hogy az új színésznő legalább tud érzelmeket kifejezni az arcával. Egyébként az új Batwoman “felépítése” mint új Batwoman, a plot, a megoldások, (az a batmobil mi volt már ? :D ) A sorozat logikája szerint bárkiből lehet szuperhős aki vett pár karate önvédelmi leckét, Bruce tiszta hülye volt a sokéves felkészüléssel :D Itt volt a lehetőség egy rebootra, hogy valami értelmes, hihető sztorit találjanak ki, erre előállnak ezzel a volt elítélt nővel akinek történetesen a családi tragédiája Alicehez köthető és persze hogy ő találja meg a Batwoman ruhát… áhh nem tudom mit szívtak az írok. Ahelyett hogy azzal lettek volna elfoglalva, hogy kb 30 másodperc után jelezzék a közönség egy részének hogy “héj ne aggódjatok az új Batwoman is leszbikus!” kitalálhattak volna valami értelmeset is. A sorozat a valaha volt második legrosszabb nézettségét produkálta történelme során. Én őszintén kíváncsi voltam hogyan oldják meg a főszereplő cserét, talán kicsit naivan is vártam, de ezek után nekem kasza a sorozat.

winnie - 2021. 01. 19. 20:20

nekem nem volt gondom a rêsszel, korrekt volt, és a lenyeg, hogy szimpatikus az új főhős. nem tudom, hogy maradok-e, még az első évaddal sem vagyok sehol, nem tudtam eldönteni, hogy marad-e vagy kasza:)

DarkEagle - 2021. 01. 19. 20:30

Szerintem is korrekt kezdés volt mondjuk én nagyon letettem a lécet a csere után de azt tudtam hogy Javicia jó lesz mert láttam a God Friended Me-ben is. A szokásos CW-s hülyeség megvoltak sajnos de ez vele jár.

Annak viszont nagyon örülök hogy a fake Bruce-t hamar letudták mert baromi idegesítő lett volna ha Tom gyerek aki semmit sem tud kb Bruce kapcsolatairól részeken keresztül átver olyanokat akik konkrétan vele nőttek fel mint pl Julia. Majdnem tapsoltam kb mikor a kis szöszi Pennyworth-nek rögtön leesett hogy ez nem Bruce. Ezt várom el a sorozattól nem azt hogy feleslegesen húzzanak olyan szálakat amiknek semmi értelme. Nyilván még Hushként visszatérhez de Bruceként már nem fog ez szinte biztos. Alice továbbra is remek, kvázi a legjobb a sorozatban. Annak is örülök hogy végre nincs titok és szerencsére a kapcsolati drámán is túl vagyunk Sophie és Julie közt. Hajat téptem volna ha most azon kezdenek el rinyálni hetekig hogy ki kibe szerelmes szóval ezért is jár a pacsi. Így talán tényleg csak a karaktere valódi lényegére fognak majd konocentrálni.

Mary és Luke nekem nem voltak vészesek igazából. Szokásos CW dráma volt de elemnet egynek. A Flash már amúgy is immunissá tett a sok “Beszélek vele” meg “Az én hibám” baromságukkal. :D

Egyelőre maradok de nem sokáig leszek türelmes ha romlik ennél lejjebb a minőség.

Necridus - 2021. 01. 19. 20:51

Skirm:

El tudom fogadni a véleményed, ahogy bárkiét, de azért reagálnék néhány gondolatodra bármiféle kötözködés nélkül:

Elősztori: öhm, jobb lett volna, ha egy abszolút unalmas csajt rángatnak el az utcáról, aki tiptop életet élt eddig, és most hirtelen Batwoman lesz? Persze, ott lett volna Sophie és Julia is, akikből lehetett volna Batwoman, de ha már új karakter, szerintem a legokosabb lépés az, ha mélyről, tele fájdalommal indítják, hogy lehessen hova fejlődnie a karakternek. Pont ez a lényege az ő karakterének és Batwomannek is, hogy valaki olyan hordja a parókát, akinek sokat kell még fejlődnie, de teljes erővel küzd Gothamért és azért, hogy jobb legyen. Ryan be is látta, hogy ő nem Batwomannek való, de a jövőhéten eljutunk oda minden bizonnyal, hogy rájön, hogy mégis, hiszen így nem csak magával, de a várossal is jót tesz. Gothamet pedig ismerjük, mennyire legalja város és mekkora hatalma van ott a bűnöző csoportoknak, így persze, mondhattuk, hogy nyííílvááán, de talán nem is annyira erőltetett, hogy pont Alice bandája ölte meg anyját. Valahogy össze kellett kötni őket.

A sorozat logikája szerint bárki lehet Batwoman: hát de nem? Kell pár évet harcművészetet tanulni, aztán a szerelés elintézi a többit. (Az Arrowban is ott volt pl. Wild Dog, de mondhatnám a Titans-ből Nightwing-et, ők sem szuperképességgel vannak megáldva, lényegében ők is lecserélhetőek. A Stargirl is pont ezzel dolgozik, hiszen az új csapat is lecserélte az előző hősöket úgy, hogy felvették a szerelésüket meg kezükbe vették a kütyüket. Nem az a lényeg, ki mennyire kiváltságos, hanem hogy ki tud valóban hősies lenni – jelen esetben pedig ki az, aki méltó az eltűnt hős pótlására). Szóval igazad van, bárki lehet Batwoman. De az, amit Batwoman képvisel, az már nem mindenki. Egyelőre Ryan se az, de nyilván változni fog.

Skirm - 2021. 01. 19. 21:22

Necridus

Engem nem az a tény idegesített fel, hogy ő is leszbikus, hanem hogy ezt annyira fontosnak tartották kinyilatkoztatni, hogy a legelején meg kellett tudnunk, ha most mondjuk egy későbbi részben elmegy egy randira egy csajjal, az ember megrántja a vállát, hogy hmm oké leszbikus, na bumm.

Nem arra gondoltam hogy unalmas legyen a karakter, de ez lusta történet írás volt, nekem ez már túl mélyről indulás hogy hitelesen lássam benne a Batwomant. Nem vagyok író, de mondjuk ha valami háborús veterán lett volna aki a katonaság után a rendőrségnél próbálkozott volna, de a korábbi traumák miatt elvesztette állását, utcára került és valamilyen komolyabb történettel kötik össze a ruhával, nem úgy hogy szó szerint leesik mellé az égből :D Akár Aliccel is össze lehetett volna kötni egy későbbi részből, ez nekem megint írói lustaság volt.
Kate-nek Alicel való kapcsolatát elég sok részen építették fel, hihetőnek éreztem a történet, itt kicsit sem.
Én nem akarom elvenni senki örömét, te másképp láttad a részt, örömödet lelted benne, ebben a depressziós időszakban szerintem ez pozitív dolog :)
Én szándékosan kerültem a spoilereket miután megtudtam hogy Ruby távozik tényleg vártam volna valamilyen értelmes rebootat amit én személy szerint nem kaptam meg, ami lehet hogy téves elvárás volt a sorozattal kapcsolatban és emiatt vagyok harapós a részre.
Ha még írni fogsz a sorozatról, azt el fogom olvasni, hátha miután (szerintem ultrabénán) letudták a kötelező bemutató köröket, valami jó irányba indulnak a dolgok.

Gegory - 2021. 01. 19. 22:15

Az első évad épp, hogy megütötte az elfogadható szappanopera szintjét. Igaz ez nem a Titánok de őszintén ez már a Smallville legalja szintje.

Natália - 2021. 01. 20. 23:43

Nem volt rossz, viszont az új színésznő legalább tud színészkedni, Ruby színészi játéka anno nem vett le a lábamról.

Denisa - 2021. 01. 23. 18:51

Ez most komoly?!
SPOILER és felháborodás
Ennyire gyengék a forgatókönyvírók meg a stáb, hogy ilyen gyengusz lezárása legyen a karakternek?!
Banyek, elindult National Citybe, ott ragad, hogy segítsen Supergirlnek, aztán békésen álldogál befagyva a Super barlangban, vagy fekszik egy kórházi ágyon és csókolom, de nem eltűnik a balfenéken egy darabokra eső repülőből, nyom nélkül. Egyik forgatókönyvíró sem nézi a Légikatasztrófákat?!

Tök komolyan egymásnak eresztenek két gonoszt, valódi főszereplő nélkül?!
Számomra Ryan karaktere és a színésznő is nagy csalódás, az egész tálalása eléggé gyengére sikerült.
Ok, elengedték Rubyt, érthető, de esetleg meg lehetett volna oldani áthidalással, pl. bénulással, és ő tanítja ki az új Batwomant. A tini mentettkéje pl tök alkalmas lett volna rá, de így?! Semmivel nem kötődik a többi DC karakterhez, gyakorlatilag Lukehoz sem, random járókelő.
Megnézem, mi lesz belőle, de félek, már csak a crossoverek fognak a DC sorozatokból érdekelni :(
UI: Könyörgöm, valaki lőjje már le Alicet, lassan tényleg ő lesz a főszereplő, és nem a Batwomant játszó karakter…

sire - 2021. 01. 23. 23:39

Az új hölgy jobbnak tűnik mint az előző volt. Igaz ez nem nagy érdem. Végig azt éreztem, hogy Ruby Rose csak téblábolt a vásznon.
Az az igazság, hogy az új főszereplővel jó lett volna, ha feljavul a sorozat, de nem így lesz. Ez látszik az évadnyitóból. Ahogy elnézem, már mindenkivel leszerződtek az előző évadból, mire Ruby Rose kilépett. Így aztán nem véletlen, hogy egy árva exfegyenc lett a főszereplő. -> Nem hoz magával további szereplőket. Mehet minden a régi stábbal. És ez így nagyon gáz. A történet szempontjából is, meg nem ártott volna megszabadulni pár karaktertől. Pl: apukától (vele az egész varjas, exbarátnős kompániától), de a szemüveges okostojás sidekicktől is. Ilyen irritáló karaktereket sorozatban még nem láttam. Könyörgöm, lője már le őket valaki! Meg persze jó lett volna az írókat is lecserélni. Kritikán aluli, amit műveltek. Az Alice szál is mehetne a levesbe. A színésznőt sajnálom, mert jól játszott. Arról nem tehet, hogy szarul írták meg a karakterét, meg a történet is röhejes. A karakterében nincs annyi, hogy évadokon átívelő főgonosz legyen. Az új főszereplő miatt okafogyott a jelenléte.

Rossz előérzetem van.

winnie - 2021. 01. 24. 06:26

Denisa : nem lehetett visszahozni a színészt, a végén elég látványos volt az is, hogy nem az ő hangján hallatszott a levél felolvasása. a készítők azzal főznek, amivel tudnak.

winnie - 2021. 01. 24. 06:29

sire: “Ahogy elnézem, már mindenkivel leszerződtek az előző évadból, ”

technikailag a sorozat kezdése előtt szerződtek le mindenkivel 6-7 évadra. nem célja a készítőknek, hogy általuk kedvelt kollégákat tegyenek munkanélkülivé (olyanokat, akik közül nem egynek ez élete nagy lehetősége), épp ezért először megpróbálnak kreatív megoldást találni az egész beágyazására. nyilván nem lesz egyszerű megmagyarázni, hogy az előző batwoman hozzátartozói miképp fognak értelmesen a képben maradni, de erre vannak a további részek. minden 2. évados főszereplőváltás elég komoly kihívás az íróknak.

Shaalfi - 2021. 01. 25. 12:44

Annyi tuti hogy Ryan szimpatikusabb mint Kate…és egész vállalható volt, a magyarázat pedig hááát szuperhősös témába illik. De gyerekek mi volt az a Bat Camel Toe ott a torony tetőn? :D

DarkEagle - 2021. 02. 02. 00:33

Hát ez a 3. rész egyszerre volt borzalmas és jó is. Mármint CW szinten jó. Borzasztó amit az írók csinálnak. Még mindig semmi infó arról mi van Ryan sebével amit ugye a kriptonit okozott. Az új parókája meg a ruha mozgásban sokkal jobb bár továbbra se értem hogy lehet ilyen parókában harcolni de oké. Ryan karaktere továbbra is kedvelhető de Batwomanként baromira nem szuperál szerintem. Nyilván mert kezdő és sokat elvesz az egészből az hogy látszik hogy pont az hiányzik belőle ami Ruby Rose-ban megvolt. A hihető akció jelenetek. Bár ez lehet a rendező hibája inkább. Az viszont írók hibája hogy annyi cringe szöveget kapott 1 rész alatt mint Ruby egész évad alatt. Elég szánalmas. Azt a rádiós nőt aki folyamatosan beszél meg el kéne már felejteni, baromi idegesítő.

Safiyah jó casting bár szerintem kicsit öreg és azt sem értem mi a francnak raktak rá parókát. De legalább kiderült hogy nála van Kate még ha hülyén is oldották meg.

Victor Zsasz viszont remek lett de jó hamar elbántak vele. Remélem visszatér. És közben belebegtették Black Mask-ot is. Gondolom ő már nem egy részes gonosz lesz. A szokásos gagyi szövegeléseket meg a felesleges drámázást leszámítva még mindig jobb az évad mint vártam. De nagyon jó lenne ha kezdenének valamit Ryan karakterével.

Ja igen még egy dolog: Jack Napier név bedobás nem tudom egyelőre tetszik-e vagy sem. Remélem nem több egy easter eggnél. Ajánlom hogy Joker ne tűnjön fel.

sire - 2021. 02. 02. 21:10

Hát engem a 2-3 rész rendesen kiakasztott.
2. rész: Mi volt ez a denevéres jelenet. Most akkor Alice Batman? Meg egy busznyi denevér pánikoltat be egy nagy térnyi embert! Röhej. Alice-szel amúgy is jól elbántak az írók már az első évadban. Hiszen ha jól nézzük, végülis minden az ő hibája. Ott volt az ajtó másik oldalán a testvére. Csak jeleznie kellett volna, hogy életben van, és megmentik. De nem tette. -> Ezért haragszik a testvérére (aki akkor még gyerek volt) meg az apjára!!!! De ez az egész az ő hibája. Most meg ott tartunk, hogy a testvére meghalt és 2 “tudományágban” is kb. Nobel díjat kaphatna -> élethű maszk, denevérek irányítása. Ezeket ha eladná annyi pénzt kereshetne, hogy élete végéig koktélozhatna a tengerparton. -> Mit keres még itt? Teljesen értelmetlen az ittléte. Nem a színésznő (az írók) hibája, szerintem messze kimagaslik a sorozatból.
3. rész: Szerintem Victor Zasz a sorozat legnagyobb mellényúlása. Ennyire elcseszni egy karaktert!!! Értem én, hogy az írók ijesztőre akarták csinálni. Csak nem sikerült. Az tök jó volt, ahogy bejutott a párocskához a szobába. Még a gyilkosság is elment. De aztán gatyára vetkőzik és elkezdi vagdosni magát!? A gyilkosság helyszínén!!! Összevérez mindent, meg elszór néhány szőrszálat a helyszínelők legnagyobb örömére. -> Ezzel az erővel egy kis kártyát is otthagyhatott volna. “Viktor voltam, a megbízóm meg Józsi.” -> Ki bízna egy ilyen marhára egy gyilkosságot?! De nem ez volt a legalja, hanem amikor előkapott egy páncélöklöt egy szobában! Egy szobában!!! Még szerencse, hogy volt nyitott ablak(Köszönet az íróknak), és sikerült rajta kilőnie, mert ha nem akkor Viktor barátunk már csak egy lábjegyzet lenne a gyászjelentések között. Azt hiszem most már értitek, hogy a sorozat sok hibája közül, miért a forgatókönyvírókat tartom a legnagyobbnak. Erre nincs mentség: Az írók egyszerűen hülyék.

DarkEagle - 2021. 02. 03. 16:48

Épp azért bízzák meg mert ilyen idióta. Ez a védjegye hogy megvágja magát minden gyilkosság után. Őt nem érdekli hogy a rendőrség rájön-e ki a gyilkos. Neki az csak újabb pluszt jelentene a renoméjában. a megbízóit meg csak az érdekli hogy a munka legyen elvégezve semmi mást.

Abban egyetértek hogy az írók segghülye hibákat vétenek de ami Zsasz-t illeti őt szinte tökéletesen adaptálták. Képregényben is ilyen idióta. Sőt ott még durvább.

sire - 2021. 02. 19. 22:52

@DarkEagle “Még mindig semmi infó arról mi van Ryan sebével amit ugye a kriptonit okozott.”
Pont ezen gondolkodtam a 4. rész kapcsán. Ez – már szokás szerint – kiakasztott.
Az egy dolog, hogy az írók kb. csak azért tették bele a kritptonit szálat, hogy fokozzák az izgalmakat, de szerintem ötletük sincs, hogy mit kezdjenek ezzel a szállal, de ha van is, akkor sem fognak tudni ebből jól kijönni. Hogy miért?
Mit is tudunk a kriptonitról. Hogy Superman gyenge pontja, az egyetlen anyag ami árt neki. Ami áthatol a bőrén. -> A kriptonit az egyetlen anyag, ami áthatol a batruhán?!! Akkor ezek szerint Superman bőréből készült a ruha? Ez egy alternatív DC történetben akár igaz is lehetne, de itt biztos nem. Ahhoz tökösebb sorozat kell. Ehhez képest bármit is találnak ki az írók, minimum erőltetett lesz.
A másik probléma, hogy ha engem meglőnének egy idegen világból származó anyaggal, akkor az első dolgom lenne, hogy keresnék egy orvost. Pláne ha a segédeim között amúgyis van egy. Ehelyett miért is titkolja? Ez a hülye meg sérülten lengedezik kötélen a városban. Most komolyan ennél nem volt jobb ötletük az íróknak? Kreáltak egy problémát a semmiről. Meg bebizonyították, hogy a főszereplők kb. annyira hülye, hogy még a wc-re se lehet kiengedni egyedül. Hogy higgyük el róla, hogy ő lesz a hős, aki megmenti a várost?

Necridus - 2021. 02. 20. 10:43

sire:

“Akkor ezek szerint Superman bőréből készült a ruha?”

Mi?:) Nem, egyszerűen csak olyan erős anyagból készült. Wikit idézve: Lucius Fox made the entire suit out of a military-grade kevlar woven with enriched carbon nanotubes of his own design; this means that in spite of the thin and skintight layering over the wearer’s body and seemingly cloth-like pliability it shows when worn, the suit’s main fabric is nothing short of legitimately resilient. Nothing except for a projectile fired from a specially-made rail gun, coil accelerator or a piercing projectile of pure Kryptonite is able to pierce the suit from a distance.

De ez miért a Batwoman hibája? A szuperhősök nagyrészének golyóálló szerkója van. Ez már kb. az a kategória, hogy Kal-El szemüvegben felismerhetetlen. El kell fogadni szuperhősös sorozatnál.

Utóbbi gondolataiddal egyet értek, a titkolózást én sem tartom jó ötletnek. Ettől függetlenül mondjuk én még nem mondanám, hogy nem alkalmas a város megmentésére.

sire - 2021. 02. 21. 16:11

Necridus:
Azt hiszem nem voltam világos. A gondom ott van:
Mikor lett a kriptonit a DC (Arrowers) univerzum adamantiumja? Mert amennyire én tudom, eddig nem volt az. Ezt talán nem egy félmondattal kellett volna lerendezni.

Ez kb. olyan, mintha Pókember kivenné Thor kalapácsát a szekrényből, megpörgetné a feje körül és elrepülne. -> Ez akár lehet majd egy tök jó történet, de ehhez kell egy jól kidolgozott előzmény.

Csak szerintem ilyenjük a forgatókönyvíróknak nincs.

Remélem így érthetőbb.

DarkEagle - 2021. 02. 23. 13:03

Ez az 5. rész nem is volt rossz. De most már tényleg jó lenne kezdeni valamit azzal a sebbel Ryan-en. Nekem az a gyanúm amúgy hogy azért nem kezdtek még vele semmit mert így akarják majd megoldani hogy Ryan később is maradhasson hiszen féltávnál Kate valószínű előkerül és Ryannek lesz valami szuperképessége. Mert nyilván a kriptonit átalakítja majd a dns-ét nagyjából Smallville sorozatos módra.

Egyébként azért is jár a pacsi hogy választottak egy erős témát ezzel a zsaruk túlkapása ugye a színesbőrűekkel szemben meg úgy általában és nem vitték túlzásba. Igazából csak kicsit beszéltek róla és megmutatták. Ha így csinálta volna a Supergirl stáb is az elmúlt jó pár évet nem is téptem volna a hajam tőle.

Amúgy csak nekem jutott rögtön eszembe a Kick-Ass arról a csávóról aki ugrándozott a kamu festménnyel? Bár nem is tudom most így hirtelen minek nevezzem mert ő az első non-binary karakter a sorozatban és meg ehhez hülye vagyok hogy ilyenkor mit kell mondani rájuk magyarul.

Isaac - 2021. 03. 02. 16:41

Nem tudom ez egy jelzés akar e lenni,de lassan ott tartunk,hogy az egyetlen hetero a sorozatban , egy kicsit örült-szociopata-sorozat-tömeggyilkos szőke csaj (mondjuk lassan a színésznő miatt nézem csak). Értem,hogy Batwoman a képregényben meleg,de miért kell mindenkinek annak lennie lassan. Alfréd lánya,az Ex,a tolvaj csaj,most a tolvaj klapec… Fox és Mary még nem coming outolt ,de nincs is tuti info erről.Nem tudom a képregényben is a történetek rovására megy e ez , de itt már zavaró tud lenni.

winnie - 2021. 03. 02. 17:07

Nem “kell”, hanem max az. Szerintem mondjuk az arányokat sem kell félteni (és pont az a lényeg, amit írsz, hogy “nincs tuti infó”, mert egy sorozatban általában lényegtelen az orientáltság, szóval lehet, hogy máshol erősebbek az arányok, csak nem játszik szerepet a szexualitás, így nem tudsz róla:), ha valaki korrektségre vágyik, de ha valaki azonos neműhöz is közeledik, akkor nem feltétlenül meleg.

sarkanyka - 2021. 04. 06. 22:54

Sokat javult szerintem a sorozat, ki hogy látja?

sire - 2021. 04. 10. 00:01

@sarkanyka
Javult a sorozat? Remélem igazad van. Csak mert az 5. résszel újabb mélypontra ért a sorozat. Legalábbis szerintem.
Csak egy példa miért:
Újdonsült főhősünk bajba kerül. Nem akarják beengedni egy illegális aukcióra, ahova egy batarang-gal akar bejutni!!! – Nem lett volna egyszerűbb a homlokára írni, hogy én vagyok Batwoman? Szerintem simán beengedték volna!!! Mielőtt valaki megijed nem ez a probléma. Hanem, ami utána jött. A semmiből megjelent az exnarkós ex(vagyis már nem)barátnő, és ő lett a nap hőse. Ja és közben kiderült, hogy már nemcsak leszokott a drogról, hanem szuper munkája is van. Díler lett!!!! Mert hát pénz kell az új élethez! Ez aztán a jellemfejlődés, és ez a nő Batwoman barátnője!!!!!
Próbálkozott ez a sorozat valami mondanivalóval a kirekesztettségről. Hát most dobta ki a kukába.

Az ugrándozó szöcskéről ne is beszéljünk, aki az aukció szervezőjeként nindzsának öltözik, még egy sokkoló elől is félre tud ugrani, de egy autóval már nem boldogul. Nem lett volna egyszerűbb, ha szól valamelyik emberének, hogy cseréljék ki a festményt tartalmazó ládát egy másikkal? És még sorolhatnám…

Mate4182 - 2021. 05. 01. 13:53

Kivancsi voltam miert csendesedett el ez a kommentszekcio (neha ideterek mert Wallis Day felbukkanasat varom a kommentek kozott hogy tudjam: van e ertelme megnezni egy epizodot miatta)
Gondoltam hatha epp szunet van Batwoman-eknel, de az IMDB szerint holnap kerul adasba a 3. Resz :D
Flash is gyanus a datumokkal szoval feladom
Most valami szunet lenne CW fronton?

Necridus - 2021. 05. 01. 14:18

Mate4182:

Jaja, Batwoman is tartott szünetet, meg a Flash is. Kicsit kaotikus, én meg nem mondom, mikor miért volt szünet, de egy-két heteket kihagytak. Wallis már pár hete forgat, azt hiszem, a következő vagy azutáni részben jön.

DarkEagle - 2021. 05. 04. 12:43

2×12: Na, megérkezett Wallis Day Kate-ként vagyis egyelőre nem önmaga de nagyon vártam mert Wallist nagyon szeretem és nem okozott most sem csalódást. Jól elverte Ryant és Alice-t. Elég jól is volt koreografálva és felvéve a harcuk. Látszott mennyire fölényben van Kate.
Vannak hülyeségei még a sorozatnak, nyilván ezek nem is fognak elmúlni de azért hozza azt a szintet amit lehet élvezni és Alice és Ryan párosa baromi szórakoztató volt. :D

Viszont az nagyon nem jött be hogy Ryan csak úgy ott hagyta. Ha tényleg megölik mit kezdett volna magával?

sire - 2021. 05. 13. 08:56

Én még a 2×10-nél járok. Az utóbbi időben inkább a Sólyom és a tél katonáját néztem. Azért az egy sokkal jobb sorozat még a hibái ellenére is.
A 2×10 részt meg kell dicsérnem. Az utánpótlásért aggódó börtönigazgató tényleg jó ötlet volt. Végre egy igazi képregényes gonoszt. Viszont az exdrogos, exdíler, exbarátnő sztorija már kezd nagyon unalmas lenni. Most megjavul, most mégse, aztán mégis, de az írók inkább ezt is elszúrták. Most kaphatott volna egy korrekt lezárást, de nem. Kiderült róla, hogy szupervegyész. Mármint a nyomorúságos gyerekkora, a drogos fiatalkora, és a dílerkedés közben valahogy lediplomázott kémiából, és volt ideje megtanulni a drogkészítést!!!!???? Úgy hogy más ezt nem is tudja!!! Ezt miért kellett? Mi fog még róla kiderülni? Hogy 2x volt már az USA elnöke, és ő az első nő, aki járt a Holdon? Ezért nagy kár volt.

sire - 2021. 05. 13. 14:43

Ja, még annyit, hogy kinek mi a véleménye a kriptonit/Safiyah cselekmény lezárásáról? Mindenki hallgat róla.
Szerintem újabb mélypontot ért el a sorozat.
Egyrészt a kriptonitot teljesen felesleges hozták be a sorozatba.
De a legrosszabb a Safiyah szál lezárása volt. Szerintem ezt hamarosan oktatni fogják a filmes kurzusokon mint elrettentő példa.
Szegény Shivaani Ghai teljesen alkalmatlan volt a szerepre. A külseje alapján inkább egy brazil szappanoperába való nem főgonosznak. És sajnos a színészi képességei sem voltak elegek, hogy eljátssza, hogy ő gonosz. Ezt még megmenthette volna a történet, de az írók egy igazi csődtömeget csináltak belőle.
Nálam simán nyeri minden idők legrosszabb sorozatos főgonoszát. Örökre. A csodanövény ültetvény leégéséről nem is akarok beszélni. Én szégyelltem magam az írók helyett. Persze pusztulnia kellett, de nem így.
Egyedül Alice karakterénél történt javulás. Kapott egy olyan hátteret, amitől hihetőbbnek tűnik a megőrülése, amire a karakternek szüksége is volt.

DarkEagle - 2021. 05. 19. 16:17

Baromi erős lett az elmúlt pár részben a Batwoman. Mármint a sorozat nem a karakter. Nem tudom mi történt de hatalmasat változott a minőség írás szempontjából. A heti rész is nagyon durva lett. Hihetetlen hogy egy CW sorozat tud ennyire komoly is lenni és jól is tdja kezelni ezeket a témákat.

sledge - 2021. 05. 24. 12:18

Valóban, kicsit komolyabb lett, a zombis epizód helyenként emlékeztetett szegény megboldogult Gothamre. Csak el ne rontsák.

sire - 2021. 05. 29. 11:10

Hogy kicsit ellentmondjak a javulásnak.
Az igaz, hogy a 13. rész szerintem messze a sorozat legjobbja. De a zombis rész szerintem kifejezetten sz@r lett. Nem is a zombik miatt. Hanem a egyrészt leszbikus nem fehér nők kontra rasszista fehér férfiak miatt. Másrészt apukát reméltem kiírják végre a sorozatból. Gondolom semmilyen következménye nem lesz, hogy egy “rendőrfőnök” majdnem belehal a kábítószer függőségébe. Nem rúgják ki, nem fokozzák le, nem küldik szabadságra stb. Ja és persze egy beszélgetéstől kigyógyul a függőségéből.
De mindennek a legalja a vége. A “világ legokosabb emberét” agyonlövi egy rendőr, mert előveszi a telefonját!!! Értem én, hogy kellett valami fordulat a végére. Meg meg kell alapozni a következő főgonosznak. De nem ilyen szarul. Úgyhogy szerintem a zombis rész bőven átlag alatti.

sire - 2021. 06. 17. 22:27

Amikor azt hiszem már nincs lejjebb, a sorozat írói mindig meglepnek. A 2×14 annyira rossz volt, hogy nem tudtam végig nézni.
Hagyjuk apukát, meg a szemüveges okostojást. Ők már szóra sem érdemesek. Következzen a rész két fénypontja:
1. A “csodanövény”
Azt valamikor jól ismerték fel az írók, hogy egy univerzális gyógyszer alapjaiban átírná a sorozat világát. -> A csodanövény ültetvénynek pusztulnia kellett. De a hülyék azért hagytak egy cseréppel, és elfelejtették, hogy aki birtokolja ezt a növényt a világ ura lehet. -> Nagyobb veszély jelent Gotham-re az az egy növény mint az összes bűnöző együttvéve. III. világháború? Atombomba? Biológiai fegyverek? Egyik se nagy ár a megszerzéséért. Itt meg úgy kezelik mint egy szobanövényt. -> Még annyi esze sincs a szereplőknek, hogy szaporítani próbálnák. De ez mind semmi a következő ponthoz képest.
2. Alice. Nem a színésznő hibája. Az egyetlen szerethető karakter a sorozatban. Nálam ő a főszereplő. Volt is a karakterének egy íve. Kifejezetten tetszett, hogy próbálták megmagyarázni az őrületét. Jót tett a karakterének. De most sikerült teljesen elbarmolni. Alice valamikor egy Joker/Harley Quinn utánzatnak indult. Egy rögeszmés őrült tömeggyilkos. Megölte a mostohaanyját, a mostohatestvérét, meg egy rakás embert. Ja és persze kínhalált szánt a tulajdon apjának és a testvérének. Egy ilyen karakter számára nem létezik happy end. -> Ezek közül választhat: villamosszék, börtön, diliház. Az egyetlen karakter, akinél fel sem merülhet egy szerelmi szál. Legfeljebb olyan mint Joker és Harley Quinn között. Erre mit kapunk! Alice szerelmes és a testvérével is ki akar békülni! Mármint a történtek után. Itt hagytam abba. Azóta sem tudom eldönteni, hogy Alice karaktere az őrültebb vagy az írók. Bár szerintem az íróknál az a baj, hogy senki nem szólt nekik, hogy a sorozatot 5 évnél idősebbek is nézik. Vagy a másik opció, az írók már nem akarnak 3. évadot, mert akkor jól dolgoznak. Szerintem itt kéne abba hagyni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz