login |

Hírpéntek – The Legend of El Cid 2. évad! High Maintenance-kasza!

2021. 01. 22. 09:05 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek, , ,

 • A magyar specifikációval (felirat vagy szinkron) rendelkező, a hazai Amazon Prime Video-n elérhető sorozatok listáját itt lehet megnézni.
 • Mai magyar premier: Losing Alice 1. évad, Legacies – A sötétség öröksége 3. évad + Netflix: Jurassic World: Krétakori tábor 2. évad (vendégblogger?), Végzet: A Winx Saga 1. évad, Felfújva 2. évad, Megvagy! 3. évad + holnapi magyar premier: Eufória-különkiadás 2, Lewis – Az oxfordi nyomozó 2. évad, Ez bűn 1. évad, Festés Johnnal 1. évad
 • Premier: Legacies S3, Walker S1, grown-ish S3 (téli), Back S2, Selena + Chef S2, Toddlers & Tiaras: Where Are They Now? S1, Extreme Paranormal Witness S3 (folytatás), Chrisley Knows Best S8 (téli), The Rev S1, Life Below Zero Northern Territories S1, Inside Phuket Airport S1 + Finálé: Jessy & Nessy S1, Gold Rush: Freddy Dodge’s Mine Rescue S1
 • Teljes évados premier: 3 Caminos S1 (Amazon), Fate: The Winx Saga S1 (Netflix), Jurassic World: Camp Cretaceous S2 (Netflix), Blown Away S2 (Netflix), Busted! S3 (Netflix), Looney Tunes: Cartoon S1 (HBO Max – folytatás), Pixar Popcorn S1 (Disney+)
 • Új a magyar Amazon-on: Star Trek: Lower Decks S1
 • Magyar premier – Duna: 02.01 A besúgó (Informer) 1. évad
 • Magyar premier – Cartoon Network: 01.25 Victor és Valentino (Victor and Valentino) 2. évad
 • Lehet, hogy elment mellettem az infó és hivatalos is a dolog, lehet, hogy csak a költségvetés nagyságából következtettek rá, de múlt héten azt írták, hogy az Amazon Prime minimum 5 évadosnak tervezi az egyelőre cím nélküli Lord of The Rings-sorozatot, 8-10 résszel évadonként. Az biztos, hogy az első két szezont egyszerre forgatják.
 • Már a tévés és filmes produkciós sem kapnak felmentést a brit utazási tilalmak alól, azaz 10 napos önkarantént kívánnak meg a beutazóktól, ami természetesen logisztikai problémákat vethet fel, illetve költségeket is növel.
 • Az NBC két új komédiája, a Young Rock és a Kenan 02.16-án érkezik, kedd 20:00-s időpontra. Emiatt a Zoey’s Extraordinary Playlist le is fog pihenni, de még tavasszal folytatódik.
 • A Superman & Lois mégsem a The Flash felvezetésével fog debütálni a CW-n február végén, hanem a pilot mellé kap egy különkiadást Superman & Lois: Legacy of Hope címmel, ami interjús, színfalak mögöttis lesz, ami egyben azt is jelenti, hogy a The Flash 7. évadja csak 03.02-án kezd.
 • Annabella Sciorra szerepelni fog a Law & Order: Criminal Intent-es karaktereként, Carolyn Barek-ként a Law & Order: SVU-ban.
 • Még mindig tervbe van véve a brit Friday Night Dinner amerikai adaptációja.
 • A Call Your Mother című ABC-s újonc szitkom a koronavírust túlélő világban játszódik, szóval nincs járvány, de volt.
 • M. Night Shyamalan elmondta, hogy az eredetileg 6 évados tervük a Servant kapcsán 4 évadosra módosult.
 • R-es korhatár-besorolást kapott a The Sopranos-előzményfilm, a Many Saints Of Newark.
 • A Netflix elég komolyan gondolja a dél-koreai jelenlétét, ugyanis két új, produkciós ingatlankomplexumot bérelt ki magának. (A platform 5 év alatt 700M dollárért gyártott koreai tartalmakat.)
 • Ez egy érdekes Twitter-thread, ami megmutatja az Xfinity kábelszolgáltató streaminges nézettségeit hónapokra lebontva, nem csak a sorozatokat, hanem a realityket is. És ezeken látszik, ahogy a kábelsorozatok az országosok elé kerülnek.
 • Készítői szerződés: Matt Miller – Warner Bros. TV, Bruce W. Smith és Ralph Farquhar – Disney,
 • Az Amazon Prime berendelte a The Legend of El Cid 2. évadját.
 • Az HBO elkaszálta a High Maintenance-t.
 • Diane Frolov és Andrew Schneider, a Chicago Med showrunnerjei beszélnek a múlt heti epizódról.
 • Tracy Spiridakos és Jesse Lee Soffer (Halstead és Upton) beszélnek a Chicago PD múlt heti részében történtekről.
 • Vendégszerep: Usman Ally, Jim O’Heir – Call Me Kat, Jay Leno – Last Man Standing (megint)
 • Az NBC által pilotnak most berendelt La Brea-pilot új szereplőgárdával jön majd, de Michael Raymond-James ismét csatlakozhat a sorozattervhez.
 • Interjú: Craig Plestis (a The Masked Dancer executive producere), Ellen Mirojnick (a Bridgerton jelmeztervezője), Tayshia Adams és a választottja (The Bachelorette), Lisa Edelstein (Gwyneth – 9-1-1: Lone Star)
 • Nemrég még arról volt szó, hogy Bán János Hunyadi János-sorozatot készít, Kásler Miklós Facebook-posztja azonban a minap már filmként hivatkozott a projektre. Csak nehogy végül fogpiszkáló legyen belőle? Viccen kívül, igazából nem tudom, hogy valóban változás történt, vagy csak elírás.
 • Pilotszkript: East Nasty – Freeform, készítő: Jamie Rosengard, executive producer: Karen Gist, egy kelet-nasvhille-i közösségről, ahol a vibráló, intézményellenes zenei közeg megpróbálja a countryzenei hangzást megreformálni a határok kitolásával. A középpontban két jóbarát áll, egy queer fekete dalszövegíró-zeneszerző, és egy mélyen vallásos családból származó, látszólag tipikus country énekesnek tűnő srác, akik más kvázi kitaszított zenészekkel dolgoznak együtt a konzervatív műfaj ellenében, és küzdenek, hogy hallathassák egyéni hangjukat.
 • Új sorozat: For Life – norvég, készítő: Gjermund S. Eriksen és Helena Nielsen, több idősávban játszódó történet egy nyomozónőről, aki a jelenben ügyeket old meg, a jövőben pedig börtönben ül. Minden rész egy esetét dolgozná fel, és apró szeleteket kínálna a börtönbe kerülésének hátteréről.
 • A PKM Productions megvásárolta Robin Rinaldi emlékiratainak, a The Wild Oats Project-nek a tévésorozatos adaptációs jogait. A középpontban egy 44 éves nő van, akinek csodálatos lakása, magazin újságírói karrierje és 18 éve monogám házassága van. Azonban úgy érzi, hogy a teljes élethez szüksége van a vágyai kiteljesítésére, ezért “megnyitja” házasságát.
 • A 90 Day Fiancé-univerzum vetélkedővel is bővül. A Love Games-ben (ami a Discovery+-on indul) 24 pár fog versenyezni (mindegyik 90 Day-es) annak kapcsán, hogy milyen jól ismerik egymást. Műsorvezető: Sukanya Krishnan – itt az előzetes. Mint látható, “Zoom-os” lesz. Meg kiesős rendszerű.
 • Az MGM és a Tadmor Entertainment dokusorozatot készít Adolf Eichmann-ról, a Holokauszt egyik atyjáról az izraeli KAN csatornának Eichmann – The Devil Speaks címmel.

28 hozzászólás Ne habozz!

wickee - 2021. 01. 22. 09:13

A Riverdale 5×01 a magyar felületű Netflixen nem elérhető? Vagy csak félreértettem valamit arról, hogy hetiben jön? Elvileg tegnap kellett volna felkerülnie, de még mindig nincs…

Shannen - 2021. 01. 22. 09:22

Azért most mosolyogtam kicsit, hogy egyszerre fut egy Finding Alice és egy Losing Alice című sorozat. :)

Deny - 2021. 01. 22. 09:23

Elhunyt Mira Furlan színésznő (Rousseau a Lostból). Nyugodjon békében!

winnie - 2021. 01. 22. 09:27

wickee: reméljük a hétvége során megérkezik a magyar felirat hozzá. tudtommal elkészült, vagy legalábbis készül hozzá.

dexike3 - 2021. 01. 22. 09:27

sajnos az Euphoria csak holnap lesz elérhető az HBOGo-n :(

wickee - 2021. 01. 22. 09:30

winnie: Mondjuk gyanús is volt, hogy a Netflix Magyarország se reklámozta sehol, hogy elérhető… Reméljük tényleg még a héten felkerül és hogy jövő héttől már rendes ütemben érkezik majd.

asd - 2021. 01. 22. 09:45

Én már olyat is olvastam hogy akár 20 részes is lehet egy Gyűrűk ura évad.

kiskiraly - 2021. 01. 22. 10:03

Deny : halkan merem mondani: Babylon 5 átok? Hányadik ember hal már meg idő előtt? huh :(

Richard Biggs (Doctor Stephen Franklin) -2004
Andreas Katsulas (G’Kar) -2006
Jeff Conaway (sergeant Zack Allan) -2011
Michael O’Hare (Commander Jeffrey Sinclair) -2012
Jerry Doyle (Michael Garibald) -2016
Stephen Furst (Vir Cotto) -2017
Mira Furlan (Delenn) -2021

winnie - 2021. 01. 22. 10:06

asd: 8-10 részes lesz. többnek nem lenne értelme. plusz, ha több lenne, akkor évenként adnák, és akkor megint csak 10 részes évadról beszélnánk:)

csb - 2021. 01. 22. 10:37

wickee: érdekes, mert amikor tegnap átállítottam angolra a netflix felületét, ott mutatta a magyar feliratot, csak akkor nem volt időm megnézni a részt. Később pedig onnan is eltűnt.

heidfeld - 2021. 01. 22. 10:42

@asd: Akkor már ketten is olvastuk ezt a lehetséges 20 részt/évad.
Értelme pont, hogy ennek lenne. A világ egyik legdrágább új sorozatáról beszélünk, aminek a jogaiért olyan összeget fizettek, amiből több sorozatot is simán csinálhatnának. Nagyot akarnak dobni, bár nekem is akadnak kétségeim.
Hatalmas neveket nem hangoztak el casting híreknél. Másfelé igazán nincsenek elkötelezve. És nem hiszem, hogy gázsijuk igen magas összege elrettentő lenne, Amazon/készítők számára. Világ végén forgatnak, és elhúzódó pandémia is hatással van rá.
Igazán arra leszek kíváncsi, egyben, vagy hetiben adja majd az Amazon?
For Life érdekesen hangzik.

winnie - 2021. 01. 22. 10:52

heidfeld:

” Igazán arra leszek kíváncsi, egyben, vagy hetiben adja majd az Amazon?”

ahogy a 20 résznek nem lenne semmi értelme, úgy az egészben való premierjének, pláne nem sok lenne azok után, hogy az amazon most látványosan hetire áll át a hype-os sorozataival.

de tetszik a gondolatkísérlet. bele is gondoltam, hogy mennyire racionális döntés lenne úgy eltékozolni egy IP-t, hogy 3 évente kiadnak egy szezont, amit a nézők egy nap alatt megnézhetnének, és utána 1000+ napot várnak a következő évadra. minden bizonnyal robbantana a szolgáltató.

wickee - 2021. 01. 22. 11:22

csb: Netflix Magyarország Facebookján azt írják, hogy a felirat nincs kész még. Fura akkor…

519 - 2021. 01. 22. 11:24

Az It’s a Sinnek elvileg ma lesz a premierje a Channel 4-on, nem? Az mintha nem lenne ott a listában.

winnie - 2021. 01. 22. 11:56

wickee: azzal ne foglalkozz, akik kezelik a netflix közösségi jelenlétét (gondolom a pr cég), az kevesebbet tud, mint mi. a válaszaik egy sablon alapján vannak, a lényeg, hogy nem mondanak semmit, ami nincs bejelentve, egyébként pedig egyendumákat adnak, pl. “majd kiderül”, “dolgozunk rajta”. szóval ilyen szempontból, ha fent volt a felirat, akkor nem fura, mivel ők azt sem tudják, hogy kész a felirat, és hogy mi történt vele.

winnie - 2021. 01. 22. 11:57

Az It’s a Sinnek elvileg ma lesz a premierje a Channel 4-on, nem? Az mintha nem lenne ott a listában.

a listában csak azokat a premiereket szoktuk feltüntetni, amikre már sor került – ezek azok, amiket érdemes keresni. a magyar premierek esetében pedig kiemeljük, hogy “maiak”, mert azokat lehet elkapni mindenféle platformokon. így az its a sin majd vasárnap lesz kiemelve.

heidfeld - 2021. 01. 22. 12:02

Igen, legnagyobb esélye a hetinek lesz.
Szerinted nincs értelme, szerintem van./Pont a Hype/marketing miatt/ Na, ez pont egy-egy… Mindegy, de bődületes pénzt költenek, ere az egy sorozatra.
Nem egy “listás” név kiköti a szerződésben, mennyi epizódot vállal. /The Good Place/, és egyszerre 2 évadot leforgatni sem egyedi példa /Las Chicas Del Cable/
Egyértelmű irány a rövidebb évadok felé megy, sajnos.

Enzo - 2021. 01. 22. 12:06

“bele is gondoltam, hogy mennyire racionális döntés lenne úgy eltékozolni egy IP-t, hogy 3 évente kiadnak egy szezont, amit a nézők egy nap alatt megnézhetnének, és utána 1000+ napot várnak a következő évadra.”
^^
ígyígy. WORD.
átvehetnék más platformok is a normális heti release-re való visszaállást :)

Lezuziusz - 2021. 01. 22. 12:18

@kiskirály

Sztem nincs átok. Jerry Doylet szívroham vitte el, Andreas Katsulas pedig tüdőrákban ment el. :( Szóval nem átok ez, hanem csak az élet menete. Bár most Richard Biggs-re is rákerestem, és nála meg ha jól értettem keringési rendellenesség volt.
Szomorú, de azt hiszem idén újra érdemes a B5-t elővenni darára.

Diapolo - 2021. 01. 22. 12:46

@Enzo: szerintem is jobb lenne az a megoldás, viszont meghagynám azt az opciót is, hogy legyenek évados premierek is. Mindig azon kapom magam a sok sorozat között, hogy ha túl gyorsan -és túl sok – jönnek az évados premierek, akkor könnyebben elengedem a nem kiemelkedőket, míg az országosoknál hajlamosabb vagyok megengedőbb lenni a heti vetítések miatt.

Flanker - 2021. 01. 22. 12:53

Kásler “Mátyás puzzle” Miklósnak azt se hiszem el amikor levegőt vesz :D

Platschu - 2021. 01. 22. 13:21

Elhunyt Mira Furlan (Babylon 5, LOST). :(

Marcos - 2021. 01. 22. 13:30

“bele is gondoltam, hogy mennyire racionális döntés lenne úgy eltékozolni egy IP-t, hogy 3 évente kiadnak egy szezont, amit a nézők egy nap alatt megnézhetnének, és utána 1000+ napot várnak a következő évadra.”

Régen az ilyet filmnek hívták.

winnie - 2021. 01. 22. 13:35

igen, csak ugye nem mindez, hogy 2 evet vagy 2 hónapig forgatnak:) a kulcs az, hogy itt van opcio, hogy heti vagy teljes evados premier legyen.

Ayrons - 2021. 01. 22. 15:47

A 20 részes Lotr sorozat egy félreértésből jött. Akivel készítették az interjút, azért mondott 20 részt, mert az első két évadot egyszerre forgatják, és így 20 részt forgatnak. Ebből jött ki az, hogy első évad 20 részes lesz. De nem.

Geza Kovacs - 2021. 01. 22. 21:14

Hunyadi-film: már előre rettegek. A múltkor megnéztem a nagyon újszerűnek szánt Post mortem c. rettenetet, amit az első magyar horrorként futtatnak. Hát borzalmas volt, nincs mit szépíteni. Szóval előre rettegek a Hunyadi-film miatt, mert ha a szokásos nulla pénzből, a lehető leggagyibb megvalósítással, normális szöveg és forgatókönyv nélkül készül, akkor inkább el se készítsék. Már ott tartok, hogy a Sacra Coronát meg a Hídembert is visszasírom lassan, mert ott legalább még nagyprodukciót hajlandóak voltak készíteni, a szereplőket elmaszkírozták , írtak rendes párbeszédeket, volt díszlet, csak a történet tanmesésnek szánt jellege ölte meg a filmeket. De mostanában már alibiből készülnek ezek a filmnek nevezett valamik, mintha a bürokráciának néha kötelező volna kiköpnie a jogszabályok mellett egy-egy filmet is, és pont ennyire lelkesek is a készítők (lásd még pl. Trezor).

Diapolo - 2021. 01. 22. 22:52
winnie - 2021. 01. 23. 12:52

Terwu: ha nem került ki a kommented, akkor reggel engedélyeztem. ha ezt kommentelted, akkor nem volt vele semmi gond, csak kiszűrte. ha mást kommentettél, és a kommented lett szerkesztve (ez nagyon ritka), akkor arra nem emlékszem, hogy mit csináltam, vagy nem én csináltam, de ha elmondod, hogy mi volt benne, akkor lehet, hogy tudok rá válaszolni.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz