login |

Pilot-mustra: Call Your Mother – 1×01

2021. 01. 22. 15:57 - Írta: winnie

3 hozzászólás | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

A Call Me Kat után itt van még egy többkamerás, azaz nézőtér előtt, de néző nélkül felvett új komédia. Ezúttal az ABC-től, és ez is a főszereplőjére alapoz. Lehet, hogy Kyra Sedgwick nagyobb név, mint Mayim Bialik, és sokan csak miatta fogják elviselni ezt az újoncot, mert egyébként nem sok mindent találni benne, ami miatt érdemes lenne nézni. És Sedgwick sem zseniálissá teszi, inkább csak örülhetünk, hogy ott van. Már persze, aki kedveli őt.

CALL YOUR MOTHER – 1×01 – 3,5/10

Ha lehántjuk a körítésről a sallangot, akkor megállapíthatjuk, hogy nem először és nem is másodjára kapunk az elmúlt években kiürült fészkes komédiát. Jelen esetben arról van szó, hogy az ohio-i anyuka felnőtt gyerekei Kaliforniában élnek, ő meg utánuk megy, amikor az egyikről nem hall egy ideje. És aztán ott marad egy bérelt lakásban, mert bár neki is szüksége volt a fiára és a lányára, úgy tűnik, hogy azok mégis csak rászorulnak olykor a segítségére.

Kicsit ugyan de van konstruálva a családi felépítés, de igazából unalomig ismert, s mindezt (megint csak a Call Me Kat-hez hasonlóan) megszórják haveros és romantikus aspektussal, sőt, az 1×02-ben még egy munkahely lehetősége is felmerül, hogy kipipáljanak minden rubrikát. A végeredmény pedig ennek megfelelően eléggé semmilyen, mert a sorozat maga sem tudja, hogy mi szeretne lenni első sorban.

Ebben a műfajban elég szerencsétlen dolog, ha pont a gyerekek nem működnek, és nálam itt abszolút ez volt a helyzet. A beléjük csimpaszkodó anyukával nincs gond, és az ő szálán a szállásadójával kapcsolatos aranyos romantika lehetősége még érdekes is lehet, de Sedgwick karakterének fia és lánya… Ehh, majdnem azt írtam, hogy egypoénosak, de ez nem igaz, mert nem poénosak, viszont cserébe tényleg egy karakterjellemzővel rendelkeznek.

A helyzetüket csak az menti meg, hogy mindkettejük mellett van valaki (a lány mellett a lakótárs, a fiú mellett a barátnője), aki dob valamit a részek poénsűrűségén. Más ugyanis nem nagyon veszi ez ügyben a fáradságot, és ez, az eredetiség hiánya mellett erős válók számomra, főleg, hogy az 1×02 sem hozott semmilyen pozitív változást.

3 hozzászólás Ne habozz!

human - 2021. 01. 22. 17:01

“ez is a főszereplőjére alapoz. Lehet, hogy Kyra Sedgwick nagyobb név, mint Mayim Bialik, és sokan csak miatta fogják elviselni ezt az újoncot”

hahaha, nooooo, soha

Diapolo - 2021. 01. 22. 20:57

Nem szeretem Mayim Bialikot, de ez az eddigi leggyengébb újonc volt eddig, senki és semmi nem menthette meg. Süt róla az ötlettelenség, tényleg pocsék.

FrankLuck - 2021. 02. 10. 17:41

Nagyon bírom Patrick Brammallt, így remélem, hogy ez gyors kasza lesz (és a No Activity következő évadja már nem lesz animált).

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz