login |

WandaVision — 1×03: Már színes!

2021. 01. 22. 18:11 - Írta: human

32 hozzászólás | kategória: kritika,

Komolyan csak az a kérdés van megint bennem, hogy “Ez elég?“.

Nyilván igazán nem tudom eldönteni, hogy milyen lenne, amit látunk az MCU-körítés nélkül, de abban benne léve sem az igazi. Lassan arra jutok, hogy pont ez a bajom vele, ismerem az alapokat, és “újoncként” tök jó lenne. Már persze az első két rész összevonása után, ahogy a pilotnál írtam.

Emlékszem korábban winnie folyamatosan azzal jött, hogy a Disney+-ra készülő MCU-minisorozatok valójában széthúzott Marvel-filmek. Bár ezt főleg a költségvetésre értette, és nyilván írtak hozzájuk, a WandaVision mindegyik részének van íve eddig, nem csak random szétvágott sztori, de Now In Color közben tovább erősödött bennem, hogy ez egy másfél-két órás filmként jobban működött volna (9 rész lesz, szóval 3 óra fölötti a sorozat összessége).

Mindezt arra is értem, hogy oké, előreléptek időben, mint látjuk 2 fekete-fehér rész után immáron színes a sorozat, de nem mozgat meg, mit idéznek ezzel, mert a benne levő sitcom humor nem igazán lépett előre a múlt héthez képest, sőt, talán még rosszabb is lett, így már 3 résznyit kellett élveznünk. Csak most többször tartották ki a kamerát a furcsa dolgokon.

Itt jön be a képbe, hogy StacyMarkként, avagy ismeretlen karakter sorozatként lehet mostanra jobban mozgatna a sok utalás valami nagyra, de itt meg csak húznak azzal, hogy miképp kapcsolódik rendesen az MCU-hoz, hogy illik az eddig látottakhoz, miképp bővül vele az univerzum. Tudom, kicsit átfordulás részemről a múlt héthez képest, de akkor is, értitek, randomként egy teljesen újat kapnánk, aminek persze koppanás is lehet a vége, itt meg csak mehet a bólogatás.

Ehhez mindhez hozzá jön, hogy mintha ismételgetnének dolgokat, iszonyat kicsiket hozzátéve. Volt ugye a helikopter, meg a kézmegvágás, meg most két hasonló utalás a kisvárosi lét korlátaira és a fürdés fontosságára, mind ugyanoda vezetett, a kevesebb több lett volna. Valahogy túl lassú, mármint ahhoz képest, ami ténylegesen benne van. Egy Sztalker lehet lassú, mert egyszerűen mélyebb, ez viszont egy kicsit komolyabb popcorn, ami erőltet valami mást.

A lényeg persze az, hogy a rész végére egyrészt előkerült a képregényes ikrek téma (talán ezzel jól kerültem a spoilereket), utaltak a kisváros lakóinak helyzetére, és kaptunk egy igazi nagyobb képes cliffhangert is, ami felfedte nagyjából, hogy mi ez. Mégis valahogy csalódott voltam. Talán nem vagyok egyedül ezzel.

32 hozzászólás Ne habozz!

Jesustomer - 2021. 01. 22. 11:58

Jó volt a harmadik rész is, itt már azért kezdett valami erősebb dolog kibontakozni.
És ez amúgy azért fura mert 9 rész van és az 1/3 részében már tusvalevő, hogy itt valami nagyon el van rontva, hogy szépen fejezzem ki magam.
Szépen berántott ezzel

DarkEagle - 2021. 01. 22. 12:14

3. rész: Röviden és tömören spoiler mentesen: Agyam eldobtam tőle, tökéletes volt. 10/10 de tényleg. Életemben nem adtam még Marvel cuccra 10 pontot az MCU-n belül de szerintem más Marvel cuccra sem. Akik ismerik ezt a két karaktert azoknak ez a rész nagyon sokat fog jelenteni. Viszont akik nem ismerik őket azok most talán kicsit még így is fellélegezhetnek mert ezúttal azért nem csak bohóckodás volt. Ezúttal ugye a ‘The Brady Bunch’ sitcomot elevenítették meg és folytatódtak az események a terhességgel. Zseniális ahogy megidézik a különböző évtizedeket. A két főszereplőre nincsenek szavak lassan már.

SPOILERES AZOKNAK AKIK A FELIRATRA VÁRNAK!

Ahogy fentebb is írtam a képregények ismeretében vált igazán zseniálissá és érzelemdússá a rész hiszen pl a baba nevének kitalálása semmit sem fog jelenteni az átlagos nézőknek és elég sok jelenet a rész első felében szintén értelmezhetetlen lesz, hogy miért történik ha nem ismerjük a gyerekeiket hiszen ugye ikrek. Persze nem újdonság sorozatoknál hogy a születendő gyerek hatással van a világra, mármint szó szerint, láttunk már ilyet pl a Charmed-ben is de itt durvább azért. Amikor pl Vision feleszmél hogy valami nincs rendben a világgal rögtön megakad kép és visszatérnek az előző helyre. Na, ott két dolog lehet, az egyik Wanda bár elnézve az arcát nem ő csinálta. A másik a fiúk Billy. Esetleg még a Hydra ha tényleg ők irányítják Wandát már amennyire tudják. A pillangók meg a többi mozgó tárgy viszont már egyértelműen a fia volt.

Még annyit hogy az “esős” jelenet az valami fergeteges volt. :D

És az a jelenet mikor Wanda megemlíti hogy neki is volt egy ikertesója, te jó Isten, az a jelenetsor gyomorba vágó volt. Először szomorú, aztán elkezdi énekelni a gyerekeknek az altatót az anyanyelvén, beleborzongtam. És ezzel nem is érték be. Monica benyögi hogy Ultron ölte meg Pietro-t akinek a nevét egyébként Wanda már az eredeti akcentussal mondta ki, és onnantól elszabadul a pokol kb. Wanda átmegy félelmetesbe, tiszta Omen feelingem volt tőle amúgy ami nyilván nem véletlen hiszen az 1. film szintén a 70-es években készült. Szóval szépen fogta és kirepítette Wanda Monicát a világból. Szóval itt is látható azért hogy neki is van némi szabadsága úgymond ebben a világban.

A Hydra szappan is erre utal amúgy mert ezúttal a jelenre utalt hogy ha egy kis szabadságra vágyna akkor használja a Hydra szappant. Ami arra is utalhat hogy irányítják, konkrétan be akarnak hatolni az elméjébe. Ezért lehetett az is hogy a szomszéd csávó pl szó szerint átvágta a kerítésüket mintha be akarna hatolni ő is. És az már látható elég jól hogy a szereplők tudják mi folyik itt hiszen Agnes ugye leállította a csávót hogy ne mondjon semmit Vision-nek.

A rész végén meg ugye végre megkapták az átlag MCU fanok amit akartak, láthatták hogy ez nem egy szimpla sitcom utánzat lesz.

SPOILER VÉGE!

Egyelőre ennyit vettem észre de majd úgyis megnézem ezt is párszor mert tuti hogy ebben is megvolt a szokásos 60+ easter-egg meg utalások.

Dave - 2021. 01. 22. 13:51

Érdekes az egész. Egyebet nem tudok hozzátenni :)

Denisa - 2021. 01. 22. 13:56

Továbbra is értékelhetetlen és dögunalmas. Igazából a műfaji stílusgyakorlat tökéletes, ezt nem is vitatom, de rettenetes érdektelen 3 percen túl, ez meg vagy 30 perc, képtelenség végignézni egy-két nekifutásra.

zolij - 2021. 01. 22. 14:53

We just don’t know what to expect

Amúgy jó volt, ebben a részben már a sitcom elemek is jobban bejöttek, mint az első kettőben.

Ayrons - 2021. 01. 22. 16:07

DarkEagle :

A Hydrának végleg vége, de az tény, hogy valaki irányítja. De kétlem, hogy a Hydra lenne.

Bikuci - 2021. 01. 22. 17:57

Nyilván a Sword próbál hatolni Wanda világába, mert a látomásával babrál a földdel, ami veszélyes. Lásd Musk, Zuckerberg stb…

Terwu - 2021. 01. 22. 19:15

Az első két rész blőd unalmas volt. Ez a mostani szimplán vontatott cringe. Ami előrelépés, asszem. Nem sok, de legalább kevés. Néha mondjuk megmosolyogtatott, ami már önmagában több érzelmi reakció, mint bármi az első 2 részből.

Montag - 2021. 01. 22. 19:43

Ez még mindig olcsó bóvli. Bejáratott karakterek, százmilliós nagyságrendű rajongótábor, mi mehet itt félre – gondolhatták. Hát sok minden. Kellett volna mondjuk sztorit írni, érdekeset. Nem elhúzni a bevezető 15 percet egy fél évadra, vagy akár egy egészre, ha pesszimista akarok maradni. Nem olyan zsánerbe helyezni a szereplőket, aminek nincs közös metszete a fantasztikus, szuperhősös akciófilmek közönségének érdeklődésével. Repülni fog néhány a kreatív szakember, a sorozat meg kasza lesz egy bukott évad után, meglássátok.

winnie - 2021. 01. 22. 20:04

Montag: a bukás érdeklődés függvénye, és egyelőre sokan nézik olyanok, akiknek nem tetszik, ergó meglepő lenne, ha bukna. viszont arra mérhet lehet venni, hogy nem fog kreatív szakember repülni. az egy dolog, hogy a készítő felel a sorozatért (aki jac schaeffer), de ugye mindent, mindent a sorozat kapcsán a kvázi vezérkar hagyott jóvá, szóval ha valami szó érheti a marvel studios részéről a sorozaton dolgokat, akkor az nem a kreatív oldalt fogja, mert kvázi ők felelnek érte, ők hagyják jóvá. maximum a gyakorlati megvalósítást végzőkön lehet leverni a dolgokat, ha nem lennének elégedettek. és…, én, mint aki abszolút nem tudtam ráhangolódni a sorozatra nem marvel nézőként, a megvalósításba nem tudok belekötni, szerintem az nagyon rendben van, abszolút hiteles. a mostani részből csak pár félpercet néztem meg, de körítés, színészek, hangulat, mind nagyon rendben volt szerintem.

human - 2021. 01. 22. 20:38

“Ahogy fentebb is írtam a képregények ismeretében vált igazán zseniálissá”

ez az érved annyira bicskanyitogató, hogy el nem tudom mondani (és elitista, ami extrán vicc egy képregényfekldolgozásnál). Sőt, igazából a sorozatról lebeszélő egy ilyen, hiszen akkor lehet szar, mert az 1%-nak aki olvasta annak HÚHA

“a szokásos 60+ easter-egg meg utalások.”

ha az MCU univerzum többi részére utalnak az nem easter egg, a John Wickben sem Easter Egg az aranypénz, amivel fizet

human - 2021. 01. 22. 20:41

“maximum a gyakorlati megvalósítást végzőkön lehet leverni a dolgokat”

nincs mit, a készítői víziót tökéletesen hozza.

Geza Kovacs - 2021. 01. 22. 21:06

Rettenetesen borzalmas. Kb. 10 perc elment volna ebből 1 részben az elején. De most már olyan, mint ha egy 5 év alatti kisgyerek rászívja magát a kedvenc játékára, és napokig vagy hetekig csak azzal foglalkozik, csak ezt a környezete betudja a fiatal korának. Itt viszont nem találok semmi magyarázatot.

csakegysrac - 2021. 01. 22. 22:13

Számomra a nézhetetlenség határát súrolja az eddigi részek minden másodperce, ami ebben a “szitkomdimenzióban” játszódott, a legbugyutább vígjátéksorozatok értelmi szintjén. És a kretén Strucker, Stark, Hydra stb. easter eggektől sem fostam le a bokám. De akárhányszor komolyra fordult a cselekmény, azok a pillanatok egyszerűen maradásra késztetnek. És mert megkedveltem ezeket a karaktereket a filmek során, hiába kapok az itteni viselkedésüktől sikítófrászt. Remélem, jövő héttől minimum 5 fokozattal feljebb kapcsolnak a realitás felé visszaindulásukat illetően.

korum - 2021. 01. 22. 22:50

Meg is lenne az idei “sorozat, amit a legtöbb olyan ember néz, akinek nem is tetszik” díj győztese?

jesustomer - 2021. 01. 23. 09:19

Ahogy most leírtátok páran hát igen, nekem se jön be annyira mint azt az elején gondoltam.
Valamiért nem jön be a sitcom rész, sokkal jobb lenne pl olyat csinálnának mint az Agents of Shield-ben. Nekem jobban fekszik az akcióval teli sorozat, ezért is várom jobban a Winter Soildert, meg a Lokit. Tudom tudom, ez egy sitcom de kb élvezhetetlen. Azért tart még magánál mert tudom, hogy milyen volt Wanda és Vízíó az Ultron Kora óta, 2 badass karakter akik kb mindenkit le tudnának győzni és az ujjukat nem kell megmozdítani ahhoz, hogy legyőzzék az ellenséget.
Na de m1, nézem mert Marvel, és tudom, hogy ez a legrosszabb és el kéne engedni de érdekel, hogy hova fut ki a 2 kedvenc karakterem.
Lehet inkább újra meg kéne nézni a Patrick Melrose-t, el kéne kezdeni más sorozatokat is és akkor elfelejthetetem ezt a képregényes vonalat.

Terwu - 2021. 01. 23. 10:02

Szeretnék érdeklődni, hogy már megint mi a franc volt a baj a kommentemmel? Nincsen napi hírek poszt, ezért itt érdeklődöm.

Freelancer - 2021. 01. 23. 12:15

Nem átlag Marvel fanboy fejjel nézve botrányos. Nem vagyok az agyatlan akció híve, szeretem a lassúfolyású filmeket, különleges koncepciókat, művészfilmeket.
A Disney nagyon szeretett volna valami nagyot alkotni, tök jó hogy ki mertek lépni a komfortzónából, de ez… Nem.

Ha legalább vicces lenne, vagy gyorsabban adagolnák az infókat, gyorsabban pörögne.
Ha nem Wanda meg Vision lenne ebben a sorozatban, illetve nem Marvel logó lenne az elején, úgy lenne eltiporva a sárga földig a cringe faktor (illetve az erőltetett “ez művészet” megvalósítás) miatt, hogy kaszálnák 5 rész után a francba. Ezt a koncepciót nem gondolták át. Illetve lehet, hogy igen, de miért ilyen bődületesen irritáló az egész?

Tény, hogy sose szerettem a sitcomokat, de láttam jópárat több korból is, és ez a sorozat eddig kimaxolja a genre minden negatív vonulatát. Tudom, ez volt a cél részben, de direkt szart csinálni, is szart eredményez. A direkt trash se sokkal több, mint a trash, csak ha nagyon meg akarjuk ideologizálni.

Persze nagy dolgok vannak itt a háttérben… Oszt akko? Hogy érdekeljen valami, ami mindent elkövet azért, hogy mindenki agykukacot kapjon mire eljutunk valahova? Nem hiszem, hogy ezért kampányol a sok fáradt Marvel rajongó, akiknek feltűnt hosszú idő után végre, hogy a Disney mit is művel pontosan a filmjeivel.

Ez a sorozat egy Marveles önkielégítés, amire lehet majd mutogatni 5 év múlva, hogy “nézd csak, nézd, mi sokoldalú banda vagyunk ám”. Nem borzasztó, de bár inkább az lenne. Egyszerűen olyan, mint anno azok a hülye délutáni sorozatok, egy kis extra érdekesség faktorral, amiből majd lesz valami majd 3 rész szenvedés után.
Köszi, nem. Kiszálltam, majd spoileresen valaki magyarázza el évad végén (elfogultságtól nentesen lehetőleg), hogy mire ment ki a játék. Azt a 3 percet szívesen rászánom, de nem lehet olyan magyarázat, meg fordulat, ami indokolja ezt a 3+ órás álművészeti alkotást.

Bocsi, nem állt szándékom megsérteni senkit, de ténylegesen felhúztam magam a 3. rész után.

winnie - 2021. 01. 23. 12:50

Terwu: van napi hír poszt, lehet korábbiba is. látom fent a kommentedet, de válaszoltam a hírpéntekbe is neked, ha nem a megjelenésével volt gond.

Réka - 2021. 01. 23. 12:57

Freelancer kommentjét nagyon adom. Eddig ugye ez a másfél óra 2 percben összefoglalható lett volna, és mondjuk max 10-ben megmutatható, hogy milyen jópofa, de az is kétszer annyi lett volna, amit el lehet viselni. Én egyedül attól félek, hogy a végén a “valódi” történet (mert az még nem volt eddig) ugyancsak összefoglalható lesz 5-6 mondatban.

Deeroy - 2021. 01. 23. 16:37

Ha meg 5 perben mutatnàk be Wanda parahalu trauma feldolgozó haluvilàgát, akkor az lenne a baj. Sztem zseni ez a sorozat eddig.

Fentebb valaki flashelt valami tuti kasza 2. Évadról. De hát ez a cucc alapból 1 évadra van tervezve tudtommal.

Nikosz - 2021. 01. 23. 17:42

Hát ha a következő 6 rész is ilyen lesz akkor kár volt elkezdeni.
DarkEagle: olyan vagy mint Trump. A te kommentjeidet is meg kellene jelölni hogy mi az elfogult és elfogulatlan, ami meg benyalós azt nem engedni ki az oldalra. Soha nem ajnároztad eddig egyik sorozatot se. Viszont ez képregénysorozatnak is rossz, nemhogy paródiának. Én azt értem, hogy nagyon sok utalás van benne, sok a megválaszolatlan kérdés, nagyon sok dolog van ami felkelti az érdeklődésünket. De. Azért ez elvileg egy önálló sorozat, és se kezdete se közepe nincs. A színészek jól hozzák a fura, eltérő dolgokat de ezt bárki megoldja, főleg egy sitcomban. Csak az a baj, hogy ez se nem sitcom se nem egy sitcom paródiája. Hasonlítani akar rá de ennyi. És az hogy képregény karakterek vannak benne… a képregényekben is több dimenziósak a karakterek.

punyapapa - 2021. 01. 23. 18:06

Nekem tetszik a sorozat, igaz nem hibátlan.
Egy megjegyzésem lenne DarkEaglenek
“Amikor pl Vision feleszmél hogy valami nincs rendben a világgal rögtön megakad kép és visszatérnek az előző helyre. Na, ott két dolog lehet, az egyik Wanda bár elnézve az arcát nem ő csinálta. A másik a fiúk Billy.”
Szerintem Wanda tekeri vissza a valóságot. Nem akar szembenézni a valósággal, ezért ha valami történik, ami emlékezteti a veszteségeire, akkor visszatekeri az eseményeket. Ez történt a második rész végén is.
Amúgy az én teóriám a következő:
Wanda összeomlott, és ezért kreált magának egy valóságot. Az évad végére a kinti világ is bajba kerül.
A Loki sorozatban, kiderül, hogy Wanda nemcsak a saját idővonalán hanem, más idővonalakban, univerzumokban is egyre nagyobb károkat okoz.
Pókember 3-ban Peter depresszióban van, mivel a világ gyűlöli Mysterio miatt. Strange a segítségét kéri, hogy beszéljen Wandával. Azért Petert választja, mert őt is sok veszteség érte, a szülei, Tony. Emiatt megértheti Wandát. Van egy elmélet, hogy a harmadik Pókember film, olyan lesz, mint Az élet csodaszép, Strange megmutatja neki, hogy milyen lenne a világ nélküle, vagy miképpen alakulhatott volna az élete.
Strange 2 itt meg megoldják Wanda problémáját. Mindenki happy lesz.

ilyr - 2021. 01. 23. 19:36

A langyos/érdektelen témán még túltenném magam, tudván, hogy késöbb valószinüleg/remélhetőleg jobb lesz, de az piszkosul zavar, hogy nagyon rövidek az epizódok. Ráadásul ha ez csak 9 résszel párosul, nagyon felejtős lesz… :(

fajro - 2021. 01. 23. 20:29

Most hoztam fel magamat, és azt kell mondjam, most kisebbségben vagyok, mert nekem tetszik.
Nem vagyok hatalmas Marvel-rajongó, de megnéztem a filmeket, kb képben vagyok a két karakterrel, és hát Paul Bettanyt bárhol bármikor…

A nagyon prominens utalásokon kívül én nem veszem észre a Marveles dolgokat, de nekem így is működik, kvázi laikusként.
Lehet, hogy az én humorommal van baj, de az első rész vacsora jelenete alatt még nevettem is sokat. (Mondjuk ez a bűvészműsor már nekem is sok volt…)

Nagyon várom a folytatást, kíváncsi vagyok, hol kötünk ki – sztoriban is, és hogy milyen korokat csinálnak még meg.
(Már csak ki kéne várnom, hogy az összes részt leadják, mert darálni jobban szeretek, mint hetiben nézni, de úgysem fogom kibírni…)

Yooha - 2021. 01. 24. 14:11

Azt nem gondoltam, hogy ennyi mindenkinek nem tetszik, de persze ízlésről nem szabad vitatkozni.
Nekem eddig bejön. Nem érzem láassúnak vagy unalmasnak, nem is túl hosszú egy rész. A “valami nem stimmel”-ből pont elég van benne.
A korszak jellemző sorozatait nem ismerem eredetileg, így nem tudom ööszehasonlítani, de jól néz ki, biztos “hiteles”.
Az utalások közül biztos nem ismerem mindet, pl. Wanda gyerekei, de az MCU-sakat (Ultron, ikertesó) igen.
Most akkor Wanda tisztában van a képességével, de nem emlékszik ki ő, honnan ismeri Víziót, stb. Vízió még nem tudom hogy igazi-e, vagy a program része, mert ő is mintha gyanakodna, de lehet ez csak wanda kivetülése.
Én kiváncsi vagyok mi ez az egész. Eddig azt hittem, valami pszihokisérlet/dolofedélzet, de a 3. rész vége alapján inkább Truman-show.

Janka - 2021. 01. 24. 19:25

Egyre érdekesebb a sorozat.
Én is azt gondolom, hogy Wanda depressziójának kivetülése ez a világ. Minden követ a helyére jutatott Amerika Kapitány, a kő ott van Vision fején, mi van ha Wanda megszerezte azzal pedig stabilabb “világot” teremthetett magának. A mind stone a jogarban volt, de mivel Asgard megsemmisült, gondolom Valkűrnél van a jogarral együtt amit Wanda megszerezhetett.

Bikuci - 2021. 01. 25. 10:57

Janka: Az nem az igazi kő lesz szerintem, csak így emlékszik rá Wanda.

Nézőke - 2021. 01. 25. 15:24

..hát én nem is tudom.
Eddig tényleg van 60 perc sitcom, és 2 perc valóvilág.
A problémám az,hogy laikus nézőnek nem élvezetes, mert pl a mostani részben semmilyen humor nem volt. Érdekelne,hogy a nem marveles néző egyáltalán rákattint-e (minek tenné,ha ő meg azt nem élvezi,hogy mindenféle eredettörténet nélkül valami boszorkány meg robot, ezt látja,de hogy miért vannak együtt stb, azt nem. Ez még a Jeanny-ben is meg volt oldva anno,amikor a lakatlan szigeten először találkoztak)

Aki meg a Marvel miatt nézi, az már tűkön ülve várja a való világot, mert hát mi a fenének ült volna ide a tv elé ugye.

Szóval én utóbbiak közé tartozom, ezért tartok még ki, és remélhetőleg mielőbb, mondjuk a következő részben már rátérnek a mostani helyzetre, még úgy is elégedett lennék,ha Wandát csak valami kabinban, leszedálva látjuk.

Bíztató jel,hogy szélesvászonra váltottunk

Bikuci - 2021. 01. 25. 15:39

Sajna, ha egy rész 10 évet ugrik, akkor jó ha két részben a végén fog történni valami. Mert eddig valóban semmi, az sem túl látványosan. Lehet épp erről szól, hogy meddig bírják a nézni nézők a semmit.

Enzo - 2021. 01. 26. 01:30

1×03 (pótlás péntekről)

Nehéz bármit írni a részről: jó volt végre színesben látni (’70-es évek, ha jól számolom), Wanda szülése és a hangulatingadozásai által okozott érdekes hatások szórakoztatóak voltak, főleg a gólya :D Na meg jöttek a furcsa creepy jelenetek megint: a kerítést vágó szomszéd, a “Small towns, you know. So hard to…escape.” kijelentés a dokitól, és persze Geraldine jelenete (“He was killed by Ultron, wasn’t he?”), akit aztán Wanda…öööö, kidobott a valóságba?
Ja meg képarány váltás is volt a végén 4:3-ból szélesvásznúba, nice touch.

#hétidézete is kell, mert nem igaz, hogy ennyi vicceskedésből nem tudok egyet kiemelni, úgyhogy legyen ez:

“-Phil? Do these earrings make me look fat?
*elmegy az áram, minden sötétbe borul*
-Oh, thank God.” :DD

Montag - 2021. 01. 26. 16:20

winnie: Végül is igazad van, ha ezt kérte a vezérkar, akkor senkinek sem kell a szőnyeg szélére állnia. A Marvel büdzséjébe belefér, ha nekem nem jön be ez az öncélú stílusgyakorlat. Megvárom, míg lemegy az évad, és akkor pillantok majd rá újra. Szerencsére szerdán American Gods, pénteken The Expanse.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz