login |

Pilot: Fate: The Winx Saga – írta Zsuzsi

2021. 01. 24. 21:15 - Írta: vendegblogger

27 hozzászólás | kategória: Európa is létezik, kritika, pilot-mustra,

Egy újabb fantasy, amivel elbűvölhetnek bennünket. Szó szerint, mivel főszereplőink tündérek. A Netflixre szinkronnal érkezett Végzet: A Winx Saga egy tinidráma, ami egy varázslatos iskolába kalauzol el bennünket, ahol nem minden az, aminek látszik.

A történetet egy fiatal lány, Bloom szemszögéből ismerhetjük meg, aki emberek között nőtt fel, és nem olyan régen derült ki, hogy tündérereje van. Ekkor találta meg őt az Alfea igazgatónője, Farah Dowling, és ajánlotta fel, hogy jöjjön a tündérek közé Solariába, és tanulja meg kezelni az erejét.

A lány a Winx lakosztályba kerül, ahol négy másik tündérlánnyal osztja meg a mindennapokat : Aisha víztündér, Terra földtündér, Stella fénytündér, míg Musa elmetündér. Aisha barátságos, segítőkész strébernek tűnik első blikkre, aki reggel korán kel, és úszással tartja karban erejét. Terra nagyon sokat beszél, és virágokkal veszi körbe magát, kicsit duci csaj, aki nagyon szeretné, ha a virágok helyett végre barátok vennék körül. Musa magának való lány, aki hallja és érzi mindenki érzéseit, emiatt nem kedveli különösebben a nagy társaságot.

Stella pedig..., nos ő egy igazi b*tch karakter, aki láthatóan magányos, de újabb csalódások helyett inkább mindenkit elmar maga mellől a viselkedésével. Az oka megvan rá, hiszen magasztosabb célokkal kellene foglalkoznia Solaria hercegnőjeként, mint gimis problémákkal. Feltűnik még a csapat körül egy hatodik lány is, Beatrix, aki egy különc tündér, ő az elektromossággal bánik jól. Amerre Bea jár, ott mindig történik valami, és egyértelmű, hogy folyamatosan rosszban sántikál.

Bloom kissé ellenséges, vagy legalábbis bizalmatlan mindenkivel, és ahogy a visszatekintésekből megtudjuk, otthon is ilyen volt. Nem voltak barátai, nem mozdult ki, és a szüleivel sem volt éppen felhőtlen a viszonya. Bűntudat gyötri, amelynek nyilvánvaló, hogy az erejéhez van köze, és azért jött el a tündériskolába a Másvilágba, hogy megzabolázza.

Az iskolában azonban nem csak tündéreket képeznek, hanem harcosokat is, specialistákat, akiknek a feladata a tündérek védelme. Közülük is kiemelnék három fiút, Sky-t, Rivent és Dane-t, akik valószínűleg fontosabb szereplői lesznek a további eseményeknek.

Az iskolát egy hatalmas erőkör veszi körbe, aminek a feladata, hogy megállítsa a világban ólálkodó “perzselteket”. 16 éve ért véget a háború, amit ellenük vívtak, és bár évek óta nem láttak, és hallottak róluk, mégis egy újabb hasonló veszedelemre készítik fel a diákokat.

Az Alfeát három karizmatikus tanár irányítja, a fentebb említett Dowling igazgatónő, Harvey, aki Terra édesapja, szintén földtündér, valamint a harcosok kiképzője, Silva, aki pótapa-fia kapcsolatban van Sky-jal, ugyanis a fiú édesapja a férfi legjobb barátja volt, de az egyik utolsó csatában elesett.

Szóval ez egy fantasztikumra építő, varázsvilágban játszódó, tinédzser főszereplőket felvonultató dráma, amiben a vártakkal ellentétben a nyelvezet erősebb, nem kerüljük el a gyilkolást, és közel sem csilingelő-kacagó szárnyas lények repkednek a lányok körül, akik igenis esendőek. A sorozat sötét, olykor lehangoló, és nem törekszik arra, hogy mindenképp megkedveljük a hősöket. Mindenkiben van valami visszataszító tulajdonság, amiért sajnálod, és valami érdekes, ami miatt nézni akarod, és kíváncsi vagy rá, mi lesz ebből.

A kezdés nem volt valami mozgalmas, nyilván Bloom erejének megismeréséről és múltjának felfedéséről lesz, mert kizárt, hogy ember szülőktől tündér gyermek szülessen. Az erejét láttuk, biztosan erős a vérvonala, már csak az a kérdés, honnan származik.

Legyen 6/10 az értékelés így elsőre. Az évad 6 epizódból áll, vagyis, ha az embert megfogja a hangulata, gyorsan darálható. Én már túl vagyok rajta, de még emésztem, így a teljes egészről nem tudtam írni.

Akik az alap, a Winx Clun rajzfilm-sorozat miatt érdeklődnek, nos, nekik nem tudom, mit is mondhatnék. Az én életemből a széria már kimaradt, én még Sailor Moonosat játszottam a barátnőimmel szünetben. De azért vettem a fáradtságot, és az első epizódot megnéztem, mielőtt az élőszereplős verzióba belefogtam volna, de gyakorlatilag semmilyen adalékot nem jelentett, és az alapokon és pár karakteren kívül nem is egyezett, így talán azt mondhatom, hogy ne várjátok, hogy annak a leirata lesz ezúttal jobb grafikával és eyecandy színészekkel. Arról nem is beszélve, hogy a kisgyerekeknek ez a sorozat semmiképp sem ajánlható, annál azért felnőttesebb több szempontból is.

27 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 01. 22. 14:19

hát, mellettem sajnos teljesen elment. pedig érdekelt, de sem a karakterek, sem a világ, sem a sztoriszálak nem fogtak meg. nem a “rossz”, inkább csak a “számomra nem érdekes” kategóriát képviselte. de aki szereti a műfajt, annak akkor is bejöhet, ha szűz még ebben a világban.

Florabell - 2021. 01. 22. 23:23

Hát ez a 6 rész gyorsan elment. Korántsem volt hibátlan, de az érzelmek, a karakterek jók voltak. Eve Best nagyot alakított Faragonda szerepében. A cselekmény elég kiszámítható volt, de az utolsó epizód hozta azt az igazi Winx Club hatást, és a befejezés egy egészen váratlan új helyzetet teremtetett. Mondhatni a 2.évad garantáltan érdekfeszítőbb lenne, mint az első volt. Kérdés, hogy berendelik-e.

Evike - 2021. 01. 23. 10:47

Szerintem is nagyon jó sorozat csak ajánlani tudom mindenkinek szívesen néznèm mèg tovább akár èn is6 évadon át

FabricLeila - 2021. 01. 23. 13:07

Számomra is az utolsó rész adta meg a lökést, az igazi Winxt.
A kialakult párosoknak én kifejezetten örültem,azonban nem gondoltam volna hogy a két főszereplő között ilyen nehéz lesz látnom az on-screen kémiát.
Pedig minden elismerésem a színészekhez, mert nagyon jól játszották a szerepeket!

Különösen Danny! 👀

Wanheda - 2021. 01. 23. 18:47

Mekkorát ment ez a film! :-) Az első rész uán azt gondoltam: Óatyaég egy 7983. Legacies szintű baromság. De hát mondom mégiscask varázsolnak, meg Netflixes, nem is volt dolgom, megnézem a mások részt, aztán a döntök. A második rész már nagyon izgalmas volt, a 4.-nél már félig lerágtam a karom, annyira teljesen belefeledkeztem és izgultam, meg elképesztő sok kérdés volt, a végére meg … Egyszerűen ütött, csapott, szikrázott. Áhh. Én hatalmas rajongó lettem. Nem olvastam semmit e körben, nem láttam semmit, soha nem hallottam, de most mindent meg akarok tudni, amit lehet.

Trallala - 2021. 01. 23. 20:15

Jöhet a folytatás, tetszett.

Merma - 2021. 01. 24. 00:42

Fényévekre áll tőlem az ilyen, a szofisztikáltabb , intelektuálisabb sorozatokat szoktam darálni, ezért úgy indultam neki, hogy valami sz*r tini-sitcom lesz, de banyek ez a sorozat jó! Limónak indult, de a végére egész komplex sztori kerekedett belőle. Részről-részre egyre jobban beszippantott, az utolsó részre az egész meglehetősen dark lett. Én csodálkozom legjobban magamon hogy egyben ledaráltam az egészet. Sokkal jobb mint amire számítottam!….

Scat - 2021. 01. 24. 21:43

Tegnap szúrtam ki netflixen. Már a címből és az előzetesből is tudtam, hogy soha nem nézem meg, de az írás csak megerősít abban, hogy jól döntöttem.

A cikk amúgy tök jó, mindent olyat megtudtam belőle, ami még inkább meggyőzött arról, hogy nem nekem való :)

Kati néni - 2021. 01. 24. 22:11

Két részt megnéztem belőle, rögtön feltűnt a Harry Potter-párhuzam, amit el is vicceskedtek, de attól még túlságosan hasonlít rá több szempontból is. Túl sablonos, túl giccses, a szereplők gyengék, szerintem az ilyen szintű drámázáshoz (nyáladzáshoz) ezek a fiatalok már idősek, Dawson-casting, lerí róluk, hogy elmúltak bőven 20, a színészek zöme 23-27 éves, nem is tudom, hogyan várják el, hogy ezzel befussanak.

Florabell - 2021. 01. 24. 22:30

Az első rész nagyon sablon, de utána csak egyre jobb lesz. A karakterek sokat fejlődnek. És az évad második felétől már simán be tud rántani.

Citrom - 2021. 01. 24. 23:11

Gyerekkoromban nem olvastam a képregényeket, de a rajzfilmsorozatot láttam. (Azt hiszem, az összes részt)

Netflixen egy délután alatt lecsúszott :)
Igazából, ha feleannyi idős lennék, mint most, nagyon bejönne.
Felnőttként mivel nem én vagyok a célcsoport, annyit tudok mondani, korrekt lett:

– A történetet aktualizálták.
– Jó alibit találtak ki arra, miért nem változnak át tündér formába
– A szereplőket picit idősítettèk.
– Nekem nagyon hiányzik Techna ( a tech- tündèr, a felelőssèg- felelős ) a csapatból.
– Bloom karakterèt jócskán melyitettek a forráshoz képest, ami nagyon jót tesz a sorozatnak.
– Stella viszont elég távol áll az eredeti, sziporkázó karaktertől.

Bessie - 2021. 01. 24. 23:50

Nekem ugyan egy nap kellett a darához, igaz azért mert volt más dolgom is. Rajzfilmet láttam, nagyon rég. Pár dolog megmaradt bennem. Először amúgy azt hittem olyasmi lesz, mint a Shadowhunters, de hála az égnek tévedtem. Először is, a szöveg néhol szörnyen otromba, nem odavaló. Nem is csoda, hogy a színészek nem mindig tudtak hitelesen játszani. Az, hogy a rajzfilmmel ellentétben ez darkosabb, jót tett neki, e nem ezt várták a rajongók, tuti.
Szörnyen unszimpatikus volt, hogy a szárnyakat egy mondatban kitárgyalták az elején. WTF? Több karakter másképp kezeltek, de ez még belefér a sztoriba.
Viszont az a rész is szörnyen sántított, hogy ugye a tüzes tragédia után Bloom-ot, hogy találta csak úgy meg az igazgatónő?
Beatrix története is fura. A Trixre emlékeztet, de itt más történetet adtak neki, igaz Rivent megkapta.
Az a fura amúgy, hogy a sok furcság mellett haladt a történet, és izgalmas is lett. Végére ütött igazán, az valóban visszahozta a Winx hangulatát (rajzfilmes hangulat). Az évad végi csavar tetszetős volt, remélhetőleg kap folytatást és megtudjuk milyen lehetőség rejlik még Alfeában.

U.i.: a specialistája harcosoknak hívni? Brrrr.
Plusz Kiko nagyon hiányzott, habár itt lehetetlenség lett volna szerepelnie, akkor is az egyik kedvencem volt. :D

e-batta - 2021. 01. 25. 04:01

Nem láttam a rajzfilm sorozatot, úgyhogy én teljesen tudatlanul ültem le megnézni. Az első részből még semmi nem derült ki, azt hittem, valami Legacies-ba oltott Vámpírakadémia lesz, de a 3. résztől egyre komorabb és egyre darkosabb lett a hangulat, az 5. részre meg teljesen eltűnt a “fura” gimis báj, a 6. részre pedig semmi sem maradt a Harry Potteres könnyedségből. Ráadásul szinte senki sem maradt meg az eredeti karakterében, innen lesz szép nyerni, főleg, hogy többen, akik halottak voltak, mégsem halottak, Beatrix-ről érdekes dolog derült ki a végén, bár addig se volt egyszerű teremtés (kíváncsi vagyok, hogy ezzel hogyan fog megbirkózni Sky), Bloom végre megbékélt az igazgatónővel, de mire visszaér a vakációról, már más igazgat (és itt talán tényleg végleges a halál), érdekes történetekről derül ki félúton, hogy nem is úgy van, később meg még kacifántosabb lesz, csak győzze az ember nyomon követni, megtartani a fonalat, és pláne, eldönteni ki mond igazat és ki ferdíti el a múltat. Szóval a 6. rész rendesen alágyújtott a későbbieknek.

totoro - 2021. 01. 25. 06:37

A sok pozitív értékelés után én is nekiálltam. Három rész után még nem tudtam miért is nézem, a negyedik végre jó volt, aztán az utolsó kettő gyenge közepes. Emlegettek a végére egy álleejtős cliffhangert, csak azért tartottam még ki, na én abból unalmas kötelezőn kívül semmit nem vettem észre. 10/4

Succ - 2021. 01. 25. 08:02

Nálunk cringewatchnak indult, de bingewatch lett belőle és nem volt rossz. Sajnos a Supernatural végeztével és a Sabrina kaszájával nem maradt természettfeletti sorozatunk, így ez nagyon jól pótolta a hiányt

Rainmagic - 2021. 01. 25. 11:56

Tegnap fejeztük be. Úgy foglalta össze a férjem, hogy nem egy szájbarágós cucc… Néha csak kapkodtam a fejem, hogy most ez hogy és mint? Messze nem tökéletes. Sok volt benne a megmagyarázhatatlan, megmagyarázatlan, adhoch jellegű történést… Viszont a szabadszájúsága tetszett. Végre nem egy steril akármi. Összességében nem volt rossz, remélem hamar jön a következő évad. :)

Shaalfi - 2021. 01. 25. 12:41

Éppen befejeztem a Sabrinát és feldobta a Netflix….megnéztem mert 6 rész ugye nem sok….de jaj de rossz volt! :D

artumicu - 2021. 01. 25. 13:29

A lányommal kicsi korában hatalmas Winx Club rajongók voltunk. Világfájdalom volt, mikor a Bloom babáját elhagytuk egy nyaraláson. Nagyon örültünk hát az élőszereplős változatnak, és nem okozott csakódást. Igazi anya-lánya programként együtt izgultuk végig. Szerintem igen jól sikerült az adaptáció, felnőtt fejjel is lehet együtt izgulni a szereplőkkel. Várjuk a folytatást!

Brian - 2021. 01. 25. 18:15

Sziasztok! Felnőtt fejjel, HP rajongóként kezdtem nézni, a lányok karakterei egész jók, nekem 7/10. És csak még annyit, ha jól tudom a Netflix eleve 3 évadot rendelt be előre.

Quinn - 2021. 01. 26. 06:19

Nem rossz ez csak a igy 4 resz utan az az erzesem, hogy lattam ugyanezt csak – szerintem – jobb kivitelben Motherland Fort Salem cimmel.

Korosifb - 2021. 01. 27. 18:27

Számomra az egyik legrosszabb sorozat volt amit láttam.Mr Silvát egész sorozatban tologatták össze vissza és nem csinált semmit. Bloom meg az egészet végighisztizte és minden döntését erre alapozta.Beatrix az elején szintén úgy tűnt hogy fontos karakter lesz aztán őt is elkezdték a készítők össze vissza rángatni.Utolso részben nem is tudom volt e valami értékelhető mozzanata.A perzseltekre felépített sztori maga a katasztrófa volt.Sikerült 3 percben elintézni az egészet.És közben végig elvileg mindenki az iskolabn ücsörgött.Borzasztó volt az egész a saját vélményem szerint.

Lupus - 2021. 01. 27. 21:24

Korosifb-bal értek egyet.

Pár gondolat azért miért is értek egyet (Az utolsó két rész cselekménye):
(SPOILER)

Bloom összefog a gonosz tündérrel. Kiakarja szabadítani a várhatóan még gonoszabb és erősebb öreg tündért. Ezért feltölti a varázseszközt amivel kiszabadítaná a gonosz tündért. Barátai megakadályozzák (Itt fellélegeztem). Igazgatónőtől kap válaszokat…De nem most mert jönnek a perzseltek. Bloom-nak ez persze nem elég. Főleg mivel a barátai rájönnek hogy rossz barátok ha nem engedik neki hogy önkényesen döntsön mások jövőjéről és felelőtlenül veszélybe sodorjon mindenkit és segítenek neki a zseniális tervében. Egy lány közülük felnyomja őket. Ő később megkapja hogy milyen rossz barát

Szerintem öreg vagyok már ehhez a sorozathoz. Tizennégy-hat évesen még lehet élveztem volna a hormonoktól vezérelt döntéseket vagy a “helyes” pasikat, a mai zenékre való smárolást. De így kiborított hogy ezen kellene megállnia egy sorozatnak.

Egyébként, mi funkciója volt a sokszor gusztustalan beszédnek és cselekménynek? A mai fiatalok ilyenek? Milyen volt ennek az iskolának a biztonsága? Varázsgimiben szabad inni, drogozni, vakítani vagy növényi indákkal fojtogatni? Bloom még egyszer büszke is magára hogy nem gyújtotta fel a kőtemplomot (Miután a nevelőszüleit sikerült majdnem élve elégetni)!

“Kurva sok”
“Mi a faszt tehetnének?”
“Kire gondolsz recskázás alatt?”
“Mi a faszt kezdjek ezzel?”

Ilyen nagyszerű pillanatokat ad ez a hat rész.

Sajnálom mert az évad alatt azokat a karakterek erőltették akik ostobák és egysikúak még azokat akikben volt potenciál háttérbe tolták. Többször jegyeztem fel jó gondolatokat és párbeszédeket is de ezek ritkaságok voltak az irritálóan közhelyes mondatok között.

Sky egyébként megtudja mi történt apjával. Először az apjára dühös mert ártatlanokat veszélyeztet (Ölt). Majd arra aki megölte (De nem ölte! Micsoda logikus és előre látható csavar volt ez is!). De később már együtt sétálnak.

Perzseltekről. Motivációkról. Az egész évad főbb szálairól semmit nem sikerült felfedni. Borzasztó volt. Nem szoktam írni. Pláne nem ennyit. De annyira friss még bennem ez a düh és értetlenség amit ez a sorozat maga után hagyott hogy muszáj volt kiírnom.

(Azokat nem kívántam bántani akiknek tetszett)

Korosifb - 2021. 01. 27. 22:53

SPOILER!!

Lupus írását kiegészítve számomra még az volt érthetetlen hogy mikor kiderült hogy Beatrix nem mondott igazat illetve kiderült hogy megölt valakit,Bloom ennek ellenére sem kérdőjelezte meg hogy ki kéne szabadítani
úgy hogy előtte pont az igazgató őszinteségének a hiányára volt kiakadva.Így számomra ez a rész se volt logikus mivel másnak ezt meg elnézte.A másik amit hiányoltam hogy az egész sorozatban több visszapillantás volt de azt nem sikerült megmutatni hogy Rosalindát hogy zárták be.

Denisa - 2021. 01. 28. 09:43

Nagyon bejövős! Egy este alatt ledaráltam, várom a 2. évadot.
A rajzfilmet anno láttam, de semmi nem maradt meg belőle, így elvárások és emlékek nélkül álltam neki, nem is bántam meg. Igaz, nekem Stella nem szimpatikus, jobban vártam volna tőle, hogy negatív szereplő lesz.
Összességében egy kellemesen pihentető szórakozás, ha nem a mélyelemzéssel van az ember elfoglalva :)

sunny - 2021. 01. 29. 20:28

SPOILER!!

Egyetértek Lupus írásával.

Én az utolsó 2 részt alig bírtam végig nézni fogtam a fejem mindentől.
Az átalakulást vártam már csak azert neztem végig gondoltam hátha jó kis effektekkel zenével megcsinaljak talán még libabőrös is leszek hát a röhöges kapott el nagyon miután meghallottam a forza horizon4 zenét 😄a röhögèst alig bírtam vissza tartani. Aztàn a vègèn meg rosalind meg a kiralynö… jó hogy vége lett, ha lesz folytatása köszi nem.

fffff12 - 2021. 02. 04. 12:08

Nekem bejött a sorozat, annak ellenére hogy tele volt hibával, az utolsó két rész lett nagyon gyenge, az első 4 rész az jó lett, a negyedik rész volt a legjobb az évadban sztem.
5.-6. rész tele volt ostobasággal(Lupus és Korosifb leírta a legtöbbet), emellett jópár dolog számomra érthetetlen volt, ilyen a hirtelen kialakuló nagy barátság Stellával,vagy hogy Dane Beatrix ölebe lett, ezek nem voltak rendesen felépítve sztem.
Az átalakulás meg gáz lett föleg a zene nagyon nem illett hozzá, azt nagyon elrontották. Cliffhanger meg tipikus klisés lezárás lett.
Ennek ellenére egy amúgy szerethető sorozat(az utolsó két részt leszámítva) amiben van potenciál, így maradok a második évadra.

Alice - 2021. 02. 14. 18:16

Lelkesen kezdtem bele nulla előzetes infóval. Amikor először megláttam Robert James-Colliert, azaz Thomast a Downton Abbeyből, nem kicsit meglepődtem! Na mondom, vajon milyen lesz egy teljesen más szerepben? Hát nem igazán derült ki…

Jól indult a sorozat, de nagyot csalódtam. Sajnos nem valami igényes young adult darab. Zavaros, nincs felépítve sem a sztori, sem szegény karakterek sem, de még a szerelmi szálak is teljesen sótlanok. A baráti kapcsolatok is furák. Az iskola mint oktató-intézmény semmit nem ad. Nem aranyos és nem humoros.

Hogy pozitívumot is írjak, a látványra nem lehet panasz, az nagyon bejött. Akadtak izgalmas szálak is és egész normális karakterek. Bloom karizmatikus tudott lenni, a színészeket tehetségesnek láttam, a történet volt rém gyenge. Nekem ez eléggé egyszernézős, 5/10 jóindulattal az első benyomás.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz