login |

Zoey’s Extraordinary Playlist: kezdett a 2. évad

2021. 01. 25. 19:20 - Írta: winnie

12 hozzászólás | kategória: kritika,

Great. My powers are back.

2021-ben nagyon ráfüggtem az országos sorozatokra. Először azt hittem, hogy az elvonási tünetek miatt, hiszen sok mindent tavasszal láthattunk utoljára, de mivel voltak őszi visszatérések, amellett lyukadtam ki, hogy ez annak köszönhető, hogy két visszatérő széria olyan hangulatos visszatérést produkált, mely visszarántott egy nagyon távolinak érzett időszakba.

Az egyik ilyen sorozat természetesen az NBC tavalyi újonca volt, mely nem csak szerintem volt a 2020-as év egyik legjobb új sorozata, hanem szerintetek is. A ZEP-nek (brr…) nem kellett sok idő, hogy felidézze számomra azt, hogy miért is szerettem annyira, és mire a nagyon kellemes és feelgood kezdést felváltották a drámaibb pillanatok, már rég berántott, és nem bántam azt sem, hogy megint hullámvasutat helyeztek kilátásba.

You look like a sad Emma Stone Halloween costume.

Azonban feelgood ide, dráma oda, a jelek (és a már lement 2×02, valamint a 2×03) arra mutatnak, hogy az idei évad igencsak a romantika jegyében fog zajlani. Ami egyrészt nem biztos, hogy jó, hiszen a szívküldi huzavonára csak az írók hiszik, hogy a nézőket érdekli hosszútávon (inkább egy folyamatosan fejlődő, de stabil kapcsolat, nem?), másrészt viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy a két srác+Zoey felállásból nem születtek volna remek dalok. (Jane Levy pofavágásait (és a rohangálásait) nem vagyok képes megunni.)

Mondanom sem kell, hogy a 2×01-ben is az egyik legjobb jelenet volt, amikor Max-ék deklarálták, hogy nem lesz itt semmiféle versengés, hogy aztán dalra fakadjanak, s tették mindezt epic végeredménnyel. De nem csak ez a dalolás volt emlékezetes, hanem majdnem mindegyik, és számomra itt a szomorúbb szálak is működtek (szemben a tavalyi fináléval, ami még mindig bosszant, hogy nem jött be annyira).

A tovább mögött folytatom.

Szóval azok után, hogy az első dal kíméletlenül berántott, maximális elfogódottságomban csak arra térnék ki, hogy mennyire jó a kémia Max és Zoey között (bár visszaemlékezve a korábbi sorozataira, lehet, hogy Skyler Astin esetében mindig ez a helyzet), és milyen jó volt látni megint Aput, illetve, hogy örültem, hogy az ő szálát anélkül sikerült prezentálni, hogy depissé vált volna a sorozat.

– This isn’t exactly easing.
– No, this is jumping in the deep end during a raging fire while vultures circle your head, and just hoping that you don’t drown, or get burned, or have your head pecked to death.

Bár a Zoey számomra akkor a legjobb, amikor határtalanul feelgood, azt hiszem, azzal sem lenne bajom, ha ez a sírva-nevetős megközelítés maradna a folytatásban is, azaz lennének komolyabb szálak, csak ne a szerelmi huzavona kapcsán, ha lehet kérnem. Az, hogy a jelek szerint Zoey választott (a csókkal), nem tudom, hogy ennek esélyeit növeli vagy csökkenti.)

Zoey oldalán a(z írók szempontjából) kényszerből meghúzott előléptetés nem tudom, hogy mennyi lehetőséget rejt, én inkább attól félek, hogy szűkíteni fogja a karakter mozgásterét, de szerencsére az írók általában rá szoktak cáfolni ilyenkor az aggodalmaimra. A munkahelyi szálba ráadásul megérkezett Guillermo is – lehet nem szeretni Harvey Guillén-t? Kíváncsi vagyok, hogy mit terveznek vele, és persze a többiekre is.

És egy bekezdés erejéig Lauren Graham-et is elsiratnám. Ő számomra elég sokat hozzátett ehhez a sorozathoz. Akár kap helyettest, akár beépítik a távozását Zoey sztorijába, sajnálni fogom, hogy odaveszett az ő dinamikájuk. Oké, a “keresztneves” cégtulajjal kapcsolatos dolgai teljesen hidegen hagytak, de a többi saját szála önmagában is poén volt. (Azért bízom abban, hogy jövőre visszatérhet.

– And I just wanted to say, Zoey Anne Clarke…
– Not my middle name.
– What?
– I don’t know why I thought that. Really?
– Nope.
– Okay. Agree to disagree.

Ha a fentiekből nem lett volna nyilvánvaló, akkor le is írom: nagyon bejött a Zoey idei kezdése, és már előre rettegek attól, hogy már csak pár részt láthatunk egy huzamban, mert minimum egy hónap szünetre el fog vonulni a sorozat. Az, hogy milyen lett a második rész, már más kérdés, erre valóak a kommentek.

12 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 01. 25. 20:37

Teljesen egyetértek. Nagyon örültem a visszaétérésnek, az első epizód remek volt. A második számomra már kicsit kínlódással telt, nekem nem jött be, hogy ennyit szenvedtek a közösülés miatt, bár nyilván pótolni kell valahol Apu szálának hiányát. Örülök, hogy Max-et választotta Zoey, nekem a Simonnal való kapcsolata csak olyan fellángolás, Max-szel viszont van kémia köztük és szorosabb a kötelék, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét előkerül a szerelmi háromszög – pls don’t.

Örülök, hogy leírtad Jane Levy pofavágásait és rohangálásait, ezek azok, amiken én is vigyorgok folyamatosan. Imádom, hogy ez a nő akkor is teljes mértékben színészkedik és életet lehel a karakterbe, amikor a háttérben, fókuszon kívül, félig kitakarva látszik csak.

Lauren Graham nekem nagyon hiányzik, nem is éreztem méltónak a búcsúját, szerintem túl gyorsan eltűnt. Remélem, újra feltűnik, mert amennyire ellenszenves volt az elején (nagyon), annyira megszerettem és a sorozat szerves részének tekintettem.

Anyu karaktere is félő volt, hogy elmegy a felesleges irányba, de nekem az ő fájdalma mindig remekül átjön, a hangjában is érezni, mennyire meggyötört, nagyon hatásos és minden alkalommal működik, így részemről még nyugodtan gyászolhat egy ideig – hú, ez elég szadistán hangzott. A kissé pörgő rokon megjelenése miatt eleinte fogtam a fejem, viszont hamar átcsapott pozitív karakterbe, remekül illik a családi szálakba, hozza a frissességek és a humoros pillanatokat.

A kissé nyögvenyelős 2×02 után a 2×03 ismét tetszett, úgyhogy most megint örömmel várom a következő részt.

Ja igen, az Emma Stone beszólás, azon akkorát nevettem:)

Deny - 2021. 01. 25. 21:46

Nekem a szuper premier után eléggé lejtmenetbe ment át, sajnos. Mindkét részt végiguntam, még a dalok közül sem jött át mindegyik. A második részben lévő szexjelent ugyan tartalmazott vicces pillanatokat, de egy idő után iszonyú cringe-be csapott át.

Szerintem nagyon érződik apu és Joan hiánya, mert a szerelmi háromszög engem egyáltalán nem köt le. Remélem, hogy helyrerázódik a továbbiakban, különben szomorú leszek.

Valahol sajnos számítottam rá, hogy ez lesz, mert az első évad irtó magasra tette a lécet.

Diapolo - 2021. 01. 26. 15:17

Az első rész szerintem jól sikerült, a második inkább kínos lett a szexjelenet miatt, a harmadik viszont valahol az első kettő közé talált be. Eddig gyengébbnek érzem, mint az első évadot, vagy kicsit vesztett a bájából, de valamiért ez most nem olyan erős. Szerintem Lauren Graham hiánya érezhető, de főleg az apja az, ami bántóan hiányzik, nagyon szép történet volt, és kicsit a sorozat is olyan, mint a család: nem tudja még betölteni az általa hagyott űrt és nem igazán van meg az irány, amerre haladni kellene.

Python - 2021. 02. 02. 17:11

Na ez nekem tavaly valahogy kimaradt! Most pótoltam gyorsan, az 1. évad zseniális, nálam 10/10!!! Egyszerűen imádtam, pedig nem én vagyok az elsődleges célközönség! :) Jane Levy persze nálam azért egy erőteljesen jó pont a Kertvárosba száműzve óta, így adtam neki egy esélyt, és milyen jól tettem! :) Mert bizony nagyon berántott.

A 2. évad azért egy kicsit gyengébb lett így 4 részt letudva, de még így is 8/10 környéke, szóval ha nem lett volna az igen magas mércét megütő első évad, akkor is szeretném ezt a sorozatot. Egyszerűen spontán szerethetőek a karakterek, a történet, azok a bizonyos arcvágások a főszereplőtől, a történet, stb.!
Kíváncsi vagyok, hogy a COVID ellenére hogyan is fut ki ez az évad a sok táncolós, éneklős jelenettel. És a szerelmi szál sem alakul olyan simán, és ugye a Zoey is érdekes lelki állapotban van, amire az a bizonyos álomjelenet is utalt, amikor végre kibírta nyitni a lakás bejárati ajtaját az álmában. Na az azért ütős volt, főleg aki járatos némileg a pszichológiában.

Diapolo - 2021. 02. 04. 09:07

Így 5 rész után érzek némi gyengülést már, a 3. rész óta folyamatosan azt érzem, hogy lefele tart a sorozat, ez az évad történet szempontjából szerintem messze elmarad a korábbitól. A javulásra van esély, de nálam már rezeg a léc a folytatást illetően.

gebe2001 - 2021. 02. 14. 22:43

Örültem a berendelésnek, mint majom a farkának, de lehet jobb lett volna, ha lezárják az első évadban, mert ez az évad eddig egyszerűen nem méltó a tavaly látottakhoz, semmilyen tekintetben. Szerintem.

Nic91 - 2021. 02. 15. 15:06

Én is csak azt mondhatom, hogy amennyire szerettem az első évadot és örültem a berendelésnek, most ott állok hogy kaszálom 6 rész után, mert egyszerűen elvesztette a báját, a történet se igazán köt le, nincs az a első évados lendület, ami miatt vártam mindig a következő részt.

Tiktor - 2021. 02. 22. 22:35

Így a s02e06 után… létezik kifejezés az anti cliffhanger-re? Mert ezt most szerintem megtapasztaltam. Sikerült minden szálat a teljes érdektelenségbe futtatni. Ráadásul ez a rész nagyon kínos volt. Mintha a készítők szeme előtt nem az lebegett volna, hogy hogyan vegyük rá a nézőket a visszatérésre pár hét szünet után, hanem épp ellenkezőleg. Hogyan tegyük teljesen érdektelenné és közömbössé a közönséget… mintha nem is érdekelne senkit mi lesz a sorozattal…
Bízom benne hogy a szünet után felvesz valamilyen irányt a sorozat, mert ezt a nyüglődést már nem lehet sokáig bírni. Ennél már az is jobb lenne ha Zoey felmondana és elmenne nyomozónak vagy helyszínelő halottkémnek…hé ez nem is rossz… lehetne Gulliermo a társa…🤔🧐😁

Deny - 2021. 02. 22. 23:34

Az utolsó rész tetszett, mert végre volt valami mondanivalója, de egyébként totál érdektelen sajnos.

Tiktor: az anti-cliffhangerre nem tudom, de a 2. évados visszaesésre van: sophomore slump. És ez itt bizony nagyon megmutatkozik. Nem tudom, lesz-e harmadik évad, de ha a második félévad nem villant valamit az első szezon minőségéből, akkor nem hiszem, hogy maradok :/

e-batta - 2021. 04. 07. 16:03

Nem értem a készítőket! Hová lett a sorozat bája? Egyre jobban irritál mindenki a sorozatban, egyedül Mo tartja még bennem a lelket (Alex Newell egyszerűen frenetikus minden jelenetben – saját sorozatot neki!), mindenki mást a kukába hajítanék, a döntésképtelen Zoey-val az élen!
Nem tudom, hogy merre fog menni a sorozat, de már az első évadban is nyüglődött a két pasi között, végre választott a 2. évad elején, erre jól elszúrja és ott vagyunk ahonnan indultunk. Igazán szólhatna már valami másról is a történet, nemcsak Zoey párkapcsolati nehézségeiről (úgy viselkedik, mint egy óvodás, ha már megkapta a játékát, akkor már nem kell neki, hanem a másikéra ácsingózik).

e-batta - 2021. 04. 15. 12:04

Bár az oldalsávból valamiért ki lett akolbólintva (talán azért, mert alig van hozzászólás, de azért ez egy jelenleg futó sorozat), a legutóbbi 2×09. rész igazán jól sikerült, főleg Zoey hirtelen diszfunkcionálissá vált képessége miatt. Engem kifejezetten szórakoztatott, hogy együtt találgathattam Mo-val és Zoey-val, hogy az éppen énekelt dal kié lehet.
A rókás dalon meg tényleg nagyon tudtam röhögni :D, a kisfiú meg elképesztő hangtartománnyal rendelkezik.

Pudlika - 2021. 04. 27. 13:21

A készítők biztosan olvassák a kommenteket, mert az utóbbi két részre (s02/e09-10) nagyon felpörögtek. Jó kis hullámvasút volt mindkettő és most várni kell a következőre … kell ez nekem?:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz