login |

Call Me Kat: 3 rész után

2021. 01. 26. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2020/21, kritika, pilot-mustra,

Pedig a pilot után azt hittem, hogy a Miranda amerikai adaptációja lesz a 3 új országos szitkom közül a maradóm. De hiába tetszett az elején jobban a FOX-os Call Me Kat, mint az NBC-s The Mayor, utóbbi sokkal szellemesebb, és ha maradni fog egy, akkor az lesz. Ha maradni fog. (Az ugye magáért beszél, hogy az ABC-s Call Your Mother egy másodpercig nem szólt bele a fenti dilemmába?)

human már írt a pilotról, és alapvetően ez a poszt is tekinthető pilotkritikának, csupán némi sorozat-evolúciós pluszt kap a végén, mondhatni verdiktet. A technikai infók már ismertek szerintem, Mayim Bialik a főszereplő, és amolyan munkahelyi (macskakávézó), családi (anyu), (látszólag reménytelenül) romantikus (Cheyenne Jackson) baráti komédiáról van szó – ami úgy többkamerás, hogy nem élő közönség előtt veszik fel, mert… vírus.

A sokféle műfajból lejön, hogy a Call Me Kat a mindent bele-elv szem előtt tartásával készült, hogy idővel megtartsák vagy kidomborítsák azt az aspektust, ami a legjobban működik. És legjobban az eddig nem említett jellemző működik, miszerint a főhős diskurál velünk: kibeszél hozzánk, hangosan gondolkodik, szóval a szokásos gimmick-ről van szó, amit pár szokatlanabb elemmel dúsítanak.

Kár, hogy a végeredmény poénok szintjén csak mosolygós. Háttérben futva bőven megfelelő a sorozat, amiben nem nagyon találni szégyellnivalót vagy vállalhatatlant, de hiába képes olykor nagyon friss lenni, túl gyakran talál vissza a tipikus és fantáziátlan szitkomos panelekhez, és a lelkizéshez. A 3. részben az egyik fő humorforrás az, hogy a főhős berúg!

Igazából az nem tűnt fel, hogy a macskakávézós aspektusban a macskákat mennyire hanyagolják (de jogos!), viszont eleve a kávézós komponens is csak dísz, ami azért nem szerencsés, mert több szereplő is oda van kötve. Na, nem mintha osztana vagy szorozna, mert igazából Kat-en kívül nagyon érdektelenek a kiegészítő karakterek, csakis Kat-tel együtt ütik meg a megfelelő szintet – kivéve talán a fiktív francia barátnőt. Nyilván a két veterán, Leslie Jordan és Swoosie Kurtz hozza, amit megszoktunk tőlük, de épp ez a baj velük, hogy pont ilyen karaktereket kaptunk legutóbb is tőlük.

Marad tehát Mayim Bialik, aki nagyon megéli az epizódokat, szimpatikus és szimpatikusan bumfordi olykor, bevállalja a slapstick-et is, de egy fecske nem csinál nyarat. De neki köszönhetően és a Negyedik Fal miatt még maradtam volna az első két rész után, azonban az 1×03 teljesen szürke lett, itt nagyon kijött, hogy mennyire érdektelenek a mellékszereplők, és sajnos a kibeszélés is repetitívvé vált, nagyon vissza is vettek belőle, szóval már nem nagyon tart a sorozat mellett semmi.

A pilot 6/10-e után a folytatás 5-ös, illetve 4-es lett számomra, szóval mi búcsúzunk is egymástól. Ha már búcsúzás: az azért továbbra is nagyon jópofa, ahogy a részek végén elköszönnek a szereplők.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz