login |

Hírkedd – Friday Night Dinner-kasza? Queen Sugar 6. évad!

2021. 01. 26. 09:06 - Írta: winnie

16 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Jelenleg ezek a sorozatok érkeznek hetiben a hazai Netflix-re és Amazon-ra, az amerikai sugárzással egy időben. (Ugye a platformok a vásárolt cuccokat szinte mindig évados premierként adják ki.)
 • Mai magyar premier: Snowpiercer – Túlélők viadala 2. évad, A holnap legendái 5. évad, Abby Hatcher kedvencei 2. évad + tévés premier: Romulus 1. évad + Netflix: Gyerünk, kutyus! Gyerünk 1. évad
 • Premier: Snowpiercer S2, Deer Squad S1, ATL Homicide S3, Incredible Journeys with Simon Reeve S1, The Big Questions S14 + Finálé: Love & Hip Hp Secrets Unlocked S1
 • Teljes évados premier: Go Dog Do S1 (Netflix)
 • Magyar premier – NatGeo: március Géniusz (Genius) 3. évad (Géniusz: Aretha Franklin (Genius: Aretha Franklin))
 • Magyar premier – Disney Csatorna: 01.30 Green család a nagyvárosban (Big City Greens) 2. évad (folytatás)
 • Az RTL Klub komolyan tilitolizott a Keresztanyu-val, most a későbbre csúsztatások után inkább korábbra pakolta a telenovellát, így 19:55-kor fog kezdődni.
 • Az AppleTv+ a február után egészen 2021. júliusig terjesztette ki ingyenes időszakát a korábbi előfizetői számára, akik közé az induláskor előfizetők tartoznak, valamint azok, akik Apple-készülék vásárlásával ingyenes 12 hónapos előfizetést kaptak.
 • A Hulu 02.12-én folytatja az Into The Dark 2. évadját. Elég hosszú kihagyás után, de ugye járvány.
 • A CW újabb Riverdale-spinoffot tervez, de egyelőre még nincs szkript és koncepció sem.
 • Az HBO Max kezdeni akar valamit a Harry Potter IP-vel, és az első ötlet egy élőszereplős sorozat a Harry Potter-univerzumban, aminek kapcsán már elkezdtek írókat meghallgatni. Egyelőre még nem dolgoznak semmin, minden csak előzetes.
 • Napi “NEMkirúgás”: Kiszivárgott videófelvételek után az állatvédő PETA dörgedelmes levelet írt az Amazon Prime Video nemszkriptelt tagozata vezetőjének a The Pack című kutyás-gazdis világkörüli realityverseny kapcsán, mondván az egyik feladat közben az állatok szorongásnak voltak kitéve. Az Amazon szerint a kaszára nem ezért került sor. (Azt látatlanban ki lehet jelenteni, hogy az egész forgatás során kiemelt figyelmet szenteltek az állatoknak, vigyáztak rájuk…, de ez tényleg nem a lelki dolgokra vonatkozik.)
 • Kevin Feige nem zárta ki, hogy a Netflix-es Marvel-karakterek felélesztésre kerülhetnek. Amolyan “soha ne mondd, hogy soha”-elvet vall a kérdésben. (A kérdés egyébként konkrétan Luke Cage-re és Jessica Jones-ra vonatkozott, így nem kellett hazudnia akkor sem, ha esetleg tényleg igazak a pletykák Daredevil filmes szerepvállalása kapcsán.)
 • Az ABC pilotszkriptet rendelt be az angol Timewasters című komédia adaptációjához.
 • Az All American 3. évadjának amerikai focis jeleneteit buborékban forgatták, illetve fogják forgatni két nekifutásban, azaz hermetikusan elzárt közegben vannak a stábtagok jó ideig, és így tudják felvenni a vírustól óvva magukat a sokfős jeleneteket. Az első adagot már rögzítették, és nemsokára a másodikra is sor kerülni.
 • A When Calls The Heart 8. évadjához a Hallmark bekért két plusz epizódot, így a 12 részes lesz.
 • Amerikában a CW újoncai, a Walker és a The Republic of Sarah az HBO Max-ra fognak felkerülni az évadzárójuk után valamikor.
 • A 2020-as nézettségi adatok alapján a legnézettebb amerikai országos csatornák (4+): 1. NBC 6,11M, 2. CBS 5,36M, 3. FOX 5,26M, 4. ABC 5,04M, 5. CW 0,73M.
 • Az ABC-s Women of The Movement rendezői Gina Prince-Bytewood mellett Tina Mabry, Julie Dash és Kasi Lemmons lesznek.
 • Ugyan a Channel 4 hivatalosan nem kaszálta el a Friday Night Dinner-t, de lenyilatkozta egy illetékes, hogy (egyelőre) nincs tervbe véve további epizódok készítése.
 • Az OWN berendelte a Queen Sugar 6. évadját.
 • Kate Mara (Claire) az A Teacher fináléjáról beszél.
 • A Bridgerton stábja (készítő, rendező, intimitás koordinátor) nyilatkozik a nászutas montázs elkészítéséről.
 • Vendégszerep: Sanaa Lathan, Linda Emond, Jihae – Succession (visszatérők), Nathan Lane – Only Murders in the Building (visszatérő), Sam Morgan – Shameless (visszatérő),
 • Állandó szerep: Chukwudi Iwuji – Peacemaker (HBO Max), Donna Murphy – Gossip Girl (HBO Max)
 • Interjú: Ian McShane (Mr. Wednesday – American Gods), Sean Murray (McGee – NCIS), Gillian Anderson (Margaret – The Crown), Jared Padalecki + még egy (Walker – Walker),
 • Az MTVA 2020-as szerződéseiből itt lehet mazsolázgatni – a 74. oldaltól.
 • Új sorozat: Glow & Darkness – spanyol, angol nyelvű, 3 évad, készítő: Alejandro Gillermo Roemmers, rendező: Jose Luis Moreno, Assisi Szent Ferenc életéről, amiben olyan történelmi figurák is szerepet kapnak, mint Oroszlánszívű Richard, Aquitániai Leonóra vagy II. Orbán pápa. Szereplők: Denise Richards, Jane Seymour, Joan Collins, Mira Sorvino, Geraldine Chaplin és Bruce Davison.
 • Pilotszkript: Girl A – csatorna nélkül (gyártó: 3000 Pictures), készítő: ??, rendező: Johan Renck – Abigail Dean megjelenés előtt álló könyve alapján, erőteljes dráma egy New York-i ügyvédről, aki az országos híradóba is bekerült, amikor gyerekként megszökött vallási fanatikusok családjának fogságából. Anyja halála után tudatosul benne, hogy nem menekülhet múltja elől, és fel kell idéznie ismét gyerekkorát, amit testvéreivel osztott meg.
 • A Sister megvásárolta James McBride könyvének, a Deacon King Kong-nak a tévésorozatos adaptációs jogait. A készítő maga az író lesz. A történet 1969. szeptemberében játszódik és egy brooklyni lakótelepi közösség életét követi egy olyan korban, amiben Amerikát harag és gyász tölti el, ott viszont együttérzésre ée empátiára, valamint a szeretet diadalára emlékeztetik egymást. A sztorit egy öreg esperes indítja be, aki lelövi a lakótelepi drogdílert, a könyv pedig feltárja az erőszakos tett olykor komikus, olykor komoly okait és következményeit.
 • A Disney+ a Wall To Wall-tól berendelte a Growing Up Animal című dokusorozatot, amiben 6 részben mutatnak be bébiállatokat születésüktől addig, hogy megteszik első lépéseiket a függetlenné válásuk irányába. Minden rész más állattal fog foglalkozni, és a világ minden táján forgatnak majd.
 • A Netflix 4 részes dokusorozatot rendelt be Ferenc pápa könyve, a Sharing The Wisdom of Time Simona Ercolani és a Stand By Me produkciós cég készítésében. Ebben 70 fölöttiek fogják a világ minden tájáról történeteiket megosztani a 30 alatti filmesekkel – és természetesen a pápa is megszólal majd, hogy a saját, igen egyéni nézőpontját közvetítse.
 • Kicsit megkavarodtam egy tegnapi komment kapcsán, de tényleg csak FB-on írtam ki a szomorú hírt, így most itt is jelezném, hogy meghalt Mira Furlan.

16 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2021. 01. 26. 09:42
Kati néni - 2021. 01. 26. 10:33

Egy jó kis Daredevil-sorozatot megnéznék, ha lenne, egy olyat, amelyben nem downplayed Matt szuperképessége. Persze a régi gárdával.

Platschu - 2021. 01. 26. 10:47

Egy jó Harry Potter spinoffot bármikor néznék.

Mom - 2021. 01. 26. 11:24

Én sosem értettem, hogy a HP univerzum miért nem mozgatta meg a sorozatkészítők fantáziáját komolyabban. Szerintem nagyon sok ember elnézegetné mondjuk a Roxfort, vagy éppen a Mágiaügyi Minisztérium mindennapjait. Előbbit inkább fiataloknak, utóbbit felnőtteknek szóló sorozatként tudnám elképzelni, akár HP előtt-alatt-utáni időkből is. Rengeteg alapanyag van hozzá, szerintem még a Harry Potter 7 konkrét évéből is tudnának újat mutatni (persze itt a fő szálak megtartása mellett, akár csak a háttérben is), de akár előtte, akár utána egészen biztosan úgy, hogy az koherendsen illeszkedjen az univerzumba.

kiskiraly - 2021. 01. 26. 11:57

On the spot sorozat alkotóitól dokumentumfilm
Born In Auschwitz
https://hvg.hu/elet/20210126_on_the_spot_Kenytelenek_voltunk_belatni_hogy_letezik_a_holokausztfaradtsag
Premier: Spektrum holnap 22:00

Platschu - 2021. 01. 26. 12:09

Az új PS5-re kiadott HP játék bíztató prequelnek néz ki, mert belevonták a Fantastic Beast állatkáit is.

A nyolcadik kötet (Az elátkozott gyermek) is ott lenne még filmalapanyagnak, bár az inkább volt fan fiction.

winnie - 2021. 01. 26. 12:21

szerintem, ha lesz valami (és miért ne lenne), akkor új (mikro)mitológiát fognak kreálni, vagyis inkább a világot veszik alapul, és annak kisebb részére fognak koncentrál, mondhatni kapunk egy random varázslós fantasyt, amibe be-bevonhatnak valamit a kánonból.

Mom - 2021. 01. 26. 12:28

“ha lesz valami (és miért ne lenne)”
Mivel a filmek sikere óta elég sok idő telt el, és ez idő alatt tudtommal nem fejlesztettek sorozatot az univerzumban, bennem az is felmerült már, hogy talán Rowling nem adja jogokat. Nekem legalábbis úgy rémlik, hogy ő mindig is megválogatta, hogy kinek, milyen szabadság mellett hajlandó jogokat adni a világához.

Enzo - 2021. 01. 26. 12:31

“Az All American 3. évadjának amerikai focis jeleneteit buborékban forgatták” – ezen mindig nevetek magamban, mert elképzelem, ahogy ténylegesen ilyen buborékfoci zajlik, azokkal a felfújható izékkel, amit ki lehet próbálni itthon :D persze tudom, hogy nem ezt jelenti, de olyan viccesen nézne ki :D

@Kati néni: “egy olyat, amelyben nem downplayed Matt szuperképessége” -> ööö, a netflixes Daredevil nem ilyen? hát az alapból egy elég OP képesség, hogy vakon valaki így tudjon harcolni meg mindent hallani/érezni, és ezt szerintem eléggé jól is ábrázolták a sorozatban, ennél még erősebbnek kéne lennie Daredevilnek?

Dani - 2021. 01. 26. 14:22

Kicsit off, de a Search Party nincs fent HBO GO-n? Nem találom, pedig azért sok HBO Max sorozat elérhető.

winnie - 2021. 01. 26. 14:40

dani: itt nincs off:)

az hbo maxnak nincs még “sok” sorozata, de itthon az eddigi sajátnak mondható szériáik szórnak (3 hbo-s, 2 cartoon networkös, 1 netflixes lett – 2 nem kapott még premiert), de az tény, hogy az élőszereplőseik eddig mind az hbo-ra jöttek. viszont a search party más tészta olyan szempontból, hogy az a TBS csatorna sorozataként indult, csak ide került át, így nem feltétlenül várható el, hogy lesz itthon. (azért bízzunk benne.) a doom patrol is mondhatni ebben a cipőben jár, de az ugye már az hbo maxra való átkerülése előtt volt itthon az hbo-n, így kicsit más a helyzete.

Ferenclabda - 2021. 01. 26. 14:58

Az HBO max, hogy “beérje” a Disney+-t, be kéne jelentenie vagy 10 HP sorozatot, meg vagy 10 GoT sorozatot, és még vagy 10 Matrix univerzumában játszódó sorozatot is. ;)

heidfeld - 2021. 01. 26. 16:33

Június 1-től HBO MAX-ra kerül az Arrowverse franchise Amerikában, ha jól olvastam. Comcast szerződéseket sem újítják meg, Európában. Angliában 2024-ben jár le, ha jól emlékszem.
Nagyon komolyak a terveik. Majd kiderül, mire jutnak.

winnie - 2021. 01. 26. 17:14

csak az amerikai kínálatok nem hiszem, hogy túl érdekesek, főleg nem ezeknél a sorozatoknál, amik a sugárzásuk után rögtön elérhetőek a cw seed-en, és nem kell a fináléig várni rájuk, amikor felkerülnek a netflixre is, de ilyenkor forrást kellene pakolni az infó mellé, mert anélkül csak rácsodálkozok, hogy a futó sorozatok esetében az szokott lenni a rendszer a netflixnél, hogy a kasza utáni 3 évig náluk maradnak a sorozatok.

de ettől eltekintve sem tűnik komoly kapásnak egy arrowverse.

kiskiraly - 2021. 01. 27. 03:18

Televíziós Újságírók Díja nyerteseinek teljes listája

Legjobb nagyszabású show-műsor: X-Faktor (RTL Klub)

Legjobb vetélkedő: Exatlon Hungary (TV2)

Legjobb reality: Cápák között (RTL Klub)

Legjobb gasztro reality: Gasztroangyal (Duna)

Legjobb talkshow: Lakástalkshow (Sony Max)

Legjobb zsűritag: ByeAlex (X-Faktor)

Legjobb női műsorvezető: Ördög Nóra (TV2)

Legjobb férfi műsorvezető: Till Attila (TV2)

Legjobb sorozat: A mi kis falunk (RTL Klub)

Legjobb mellékszereplő: Anger Zsolt (A Tanár)

Legjobb színésznő: Balsai Móni (Alvilág)

Legjobb színész: Nagy Ervin (A Tanár)

https://24.hu/kultura/2020/09/11/nagy-ervin-televizios-ujsagirok-dija-szfe-tanar-till-attila-anger-zsolt-rtl-klub-tv2-mi-kis-falunk-tv-sorozat/

fajro - 2021. 01. 27. 10:15

De jó lenne egy HP sorozat!
A Főnix rendje adná magát: a Voldemort elleni harcból lehetne sorozat. Meglennének az ismert karakterek, de rengeteg újat be lehetne hozni.
Nekem legalábbis kellene, hogy legyen valami kötődés, pont egy random varázslós világú sztori nem érdekelne.
A Fantastic Beasts is onnantól lett érdekes (számomra), hogy belekerültek a kánonból már ismert figurák.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz