login |

Legacies: kezdett a 3. évad – írta Zsuzsi

2021. 01. 27. 21:30 - Írta: vendegblogger

12 hozzászólás | kategória: kritika,

A vírus miatt kurtán-furcsán véget ért 2. évad után visszatértek a Vámpírnaplók és a Sötétség kora hőseinek örökösei. Amilyen semmilyen volt a Sötétség öröksége-finálé, olyan semmilyenre sikeredett a folytatás is. Aláírom, nem volt annyira kiábrándító, mint az előző szezon kezdése, de nem is hozott különösebben lázba.

Persze muszáj megkövetnem a készítőket, hiszen a terv nem ez volt, és nyilván megpróbálták a kényszerűségből a legjobbat kihozni, de ha alapvetően sem túl erős a storyline, nos, azért abból viszonylag nehéz maradandót alkotni, amitől aztán napokig magunkhoz sem térünk. Szóval a szokásos suta kezdést láttuk.

Kíváncsian várom a második részt, mert az elmúlt két évben az évad kezdéseknél és félévad-folytatásoknál is akkor indult be a történet, mintha az első rész inkább szintrehozó lenne, amolyan: “Figyeljetek, emlékeztek még? Ő meg ő van itt, vele ez volt, ő ezért gonoszkodik, ő nagyon erős, ő mindig meghal, ő a vámpír, most ilyen szerelmi háromszög lesz, most ő fog megsértődni, ezúttal az ő élete van veszélyben, stb.” Nagyjából ugyanazoknak a lapoknak az újraosztása folyik.

Közben persze az egész aranyos, a karakterek nagyrészt kedvelhetőek, igaz még mindig nagyon sokan vannak, és kötelezően mindenkinek kell pár perc játékidő, így ha a teljes gárda szerepel, széttöredezik a történet. Alapvetően humoros a sorozat hangulata, némi drámával és azzal a nem kicsi erénnyel nyakon öntve, hogy meg sem próbál több lenni annál, mint ami. Egy természetfeletti, vámpíros, varázslós, véres tini romkom, amit nem lehet túl komolyan venni.

Ha pontoznom kell, akkor legyen ez 6/10 volt, és ebben megelőlegezem a második rész felívelését is. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az iskolában tehát folytatódik az élet, és bármilyen meglepő, ismét egy rendezvény keretében mozgatjuk meg a társaságot. Josie nehéz helyzetbe került, mert a fekete mágiás kaland után sokan neheztelnek rá, emiatt ő maga is bűnhődni szeretne. Lizzie persze nem hagyhatja, hogy a testvérének baja legyen, így a maga módján akarja visszahozni a társadalmi életbe. Ez pedig a szokásos kalamajkákhoz vezet, amihez a mellékszereplők jelentős része asszisztál.

Malivore sem rest, és okádja magából továbbra is a szörnyeket, ezúttal az Artúr-mondakör kerül egy kicsit más megvilágításba az Excaliburrel és a Tó asszonyával. A főszörnyeteg kinézetére és a vele kapcsolatos tényekre, információkra inkább nem mondok semmit, de végig fogtam a fejemet.

Azon nem lepődtem meg, hogy Alaric rejtegeti az Excaliburt, azt már nehezebben hittem, hogy simán odaadja a kövér tündérfiúnak szerepjátékozni. De hogy negyvenakárhány perc kell ahhoz, hogy egy szörnyeteg odaérjen egy ötméteres szakaszon egy kősziklához, hogy kihúzza belőle a kardot, nem más, mint lustaság az írók részéről. Méghozzá azért, mert így sokkal egyszerűbb volt a munkájuk, hiszen ezzel a lassítós húzással nem kellett mást kitalálni, a helyszín is adott volt, és nem elvoltunk azzal a hat szereplővel egész rész alatt?

Kedveseim, konkrétan fityiszt mutattak ezzel nekünk, úgyhogy nagyon remélem, nem ez lesz a szint a továbbiakban.

Eközben Alaric és Rafael mindet elkövettek, hogy Hope-ot és Landont visszahozzák az élők közé. Nem szokásom lelőni a poént, de ezt nem bírom magamban tartani. Szóval Landon sajátmaga nem akart visszajönni, mert akkor a Josie-ból elszívott fekete mágia a Nekromantáé lesz. Nem tudom, ezt honnan vette, volt erről szó, csak én nem emlékszem? (Írjátok meg, ha lemaradtam valamiről!) Hope meg azért nem ébredt fel, mert annyira szereti Landont, hogy nem akar élni nélküle, így nem akar visszatérni egy olyan világba, ahol ő nincsen.

Sajnos ez sem volt túl eredeti, kifejezetten béna, értelmetlen, túlmagyarázott. Ezerszer jobb sztori lehetett volna ebből, látszik, hogy ideiglenes megoldás volt, amire gyors elintézés kellett, mert a főhősökre ezután már szükség van, így találtak is módot rá, de nem a legjobbat és a legkidolgozottabbat. Csak ismételni tudom magam, remélem, nem ez lesz a szint ezek után.

Nekromantát csípem, egy nagyon teátrális és rendkívül szórakoztató szörnyeteg, akinek minden megnyilvánulása telitalálat. Folyamatos sziporkák, fordulatok, vicces beszólások jellemzik. Sosem tudni, éppen kinek az oldalán áll, mi áll az érdekében. Feltételezem, hogy mások is nagyon bírták, ezért tért vissza a karakter, és maradt azóta is. Nyugodtan, használják csak bátran, még, még.

Az első rész után elképzelésem sincs, miről fog szólni ez az évad a szokásos körökön kívül, mert úgy tűnik, azokból nem engednek. Azért itt megjegyezném, hogy se Összeolvadás, se igazi Malivore-probléma – a heti szörnyön kívül – nem volt megemlítve, de arra volt kapacitás, hogy a nyomi van-Remény-nincs-Remény poénokat századszorra is ellőjék.

Hope és Landon visszatértek, egy nagyon romantikus Csipkerózsikás megoldással, de az nem tiszta, hogy a fekete mágiát megszerezte-e Nekromanta Landon felébredésével, mert az utolsó percek alapján nem úgy tűnt, vagy ha igen, akkor tőle szokatlanul csendesen konstatálta új segítőjével a fejleményt. Vagy most megint megakadályoztak valamit, valahogy, csak nekünk felejtették el megmutatni? Nem lenne példa nélküli.

Azért persze nézem tovább, hátha a következő iskolai rendezvény után okosabb leszek.

12 hozzászólás Ne habozz!

Daniella - 2021. 01. 23. 15:54

Nekem tetszett elege Tvdfan vagyok így a To és a Legaciest alap dolog hogy meg nézem először ismerős volt a hely és az alapsztori de hiányoztak a szereplők…. Viszont minél jobban bele merültem egyszerűen megfogott. Tetszik imádom nincs valóság alapja igaz, de imádom egyszerűen a Tribid bevonásával izgib lett

Kecske - 2021. 01. 24. 00:55

Én is várom a folytatást, vannak ám ott dolgok rendesen. A sorozattal vegyesen állok, szeretem is meg nem is. A Vámpírnaplók és a The Originals közelébe sem érhet, de szerintem egyszer megnézhető.

Zsóka - 2021. 01. 27. 22:50

Ez sajnos így van. Limonádé volt.

Pribi - 2021. 01. 28. 00:23

TK teljesen egyetértek. Csak egy hozzáfűznivalóm van: Nekem kifejezetten jól jött ez az emlékeztető rész, mert én azt is elfelejtettem, hogy Josie kinyírta Alyssát. Bár ez egyéni probléma, fel kellett volna vennem a fonalat.
Én is türelmesen várok a továbbiakra. A tavalyihoz hasonló hirtelen beindulásra számítok, amikor elkapták a fonalat, és zsinórban 6 nagyon izgalmas epizódot szállítottak. (Amelyeket Julie Plec nem felügyelt, ha helyes az utólagos kutatásom.)

e-batta - 2021. 01. 28. 12:59

Sajnos a 2. évad sem úszta meg a járványt, úgyszólván kettévágták az évadot, vagy inkább hirtelen és váratlanul fejezték be, gondolom az eredetileg tervezett cliff vagy kuka, vagy ennek az évadnak a végén jön, a 3. évad kezdése ezért teljesen felemásra sikerült. Tölteléknek nézem a sorozatot, mert a TVD-t és a TO-t is végignéztem, utóbbit rendkívül nagy élvezettel, míg a TVD-t inkább fanyalogva, ez a sorozat nekem inkább csak jóleső érzést nyújt, ha egy régi ismerős (néha-néha) bekopogtat, illetve Alaric és Hope, mint veterán karakterek, sokat jelentenek nekem. De Alaric ebben a részben mérhetetlenül sovány alakítást villantott fel, Hope meg csaknem az egészet átaludta, úgyhogy kizárólag Nekromanta jelenetei dobták fel az évadkezdést. Szerencsére rájöttek, hogy a fickó karaktere zseniális, a legcoolabb gonosz, ha lehet ilyet mondani.

Timi - 2021. 01. 30. 08:59

Tini limonádé az egész. Szinte sose jön olyan (fő)gonosz, ahol picit is aggódni kellene, hogy a főhösök veszélyben vannak.

Janka - 2021. 02. 07. 09:24

A Salvatore Musical rész emlékeztetett, hogy anno mennyire vártam a pénteki napokat a Vampire diaries miatt. A Legacies nem találja a hangját, a karaktereket hagyja lógni. Hope pedig nagyon depresszív újra. A Necromancer helyett kereshetnének valami újat is végre mert igazából eléggé kínos karakter.
Szerintem sokan várták azt, hogy a TVD és a TO szereplői fel-fel bukkanak, de sajna hiába várunk arra úgy tűnik.
Némi reményt adott, hogy Caroline hangján lett felolvasva a levél amit Lizzie kapott.

Mom - 2021. 02. 12. 21:31

Nálam guilty pleasure-ként elcsordogál a sorozat. Az első 3 részt mondjuk összevártam, mert nem tudam, meddig fognak vergődni, de egész hamar kijöttek belőle. Bár szerinte azok, akik egyszer évek múlva fedezik fel maguknak a sorozatot, fogják kapkodni a fejüket rendesen.

A CGI rettenet, és pl a negyedik részben valahogy Danielle-nek sem ment a színészkedés, pedig kapott hozzá pár jelenetet (jó, mi tudtuk, hogy vissza fogják csinálni, de ő nem tudhatta, szóval valami érzelmet jó lett volna látni az arcán a könnyes szemén túl is), illetve az új szerelmi háromszög is baromi tipikus tinidráma-húzás. De cserébe a sorozat sem veszi magát túl komolyan. Pl a 4. részben a beszólás, hogy kifogyhatatlan készletük van Benett vérből és milyen mázli, hogy az a szupernóva még mindig nem tűnt el… :D Hát én is pont erre gondoltam, hogy milyen kényelmesen kezükre játszanak a körülmények. Örülök, hogy ki is mondatták az egyik karakterrel :D

Összességében arra akarok kilyukadni, hogy nem kéne megerőltetni magam ahhoz, hogy szét tudjam szedni a sorozatot válogatott szempontok mentén. De jelenleg a szórakoztató faktor ezeket még elviszi a hátán. Hosszú távon azonban nem ártana kicsit több következetesség és kevesebb ad hoc húzás, mert ha elveszíti a “báját” a néző szemében, akkor bizony ordító hiányosságai vannak mind a színészeknek, mind a forgatókönyvnek, mind a látványnak.

Réka - 2021. 02. 16. 14:31

Végre sikerült utolérnem magam. Mikor kezdett a Legacies (1. évada) akkor nagyon vártam, mert óriási TVD fan vagyok/voltam, de akkor csalódást okozott hogy az évad felénél abbahagytam.
Most újra elkezdtem nézni mert azért érdekelt kicsit és hiányzott is ez az univerzum. Hát összességében nem annyira rossz de marad guilty pleasure-ként nekem is.

Nem tudom ki hogy van vele de én a legelső rész óta várom hogy Landon meghaljon, annyira idegesítő és unszimpatikus számomra a karaktere.
Illetve szerintem amióta Hope visszatért – a nagyon romantikus Csipkerózsika megoldással – furán viselkedik. Van egy sejtésem hogy végre aktiválódott a vámpír énje is és full tribrid lett.

Összegezve a szörnyek borzasztóan gagyin vannak kivitelezve továbbra is, ugyanazokat a köröket futják a karakterek de azért még élvezhető főleg amiatt mert odavoltam a TVD-ért és a TO-ért is.

Pribi - 2021. 02. 16. 15:09

Landon halálát én is várom, Rafael kiírásának is örültem. De behoztak helyette egy másik háromszöget. Alyssa állandóan a farkas srácra volt ráakaszkodva, mégis mióta jön be neki MJ? Emiatt most nézhetjük Lizzie cívódását gondolom.

Ez a Landon meghal, de mégsem dolog, már nagyon zavaró így sokadszorra, ahogy a börtönvilágokat is rendesen túlzásba vitték már.

Egyébként nagyon nyálas, mégis hétről-hétre várom az új részeket, mert minden hibája ellenére szeretem. Szóval nálam is guilty pleasure.

Nem akarom ismételni az előző kommenteket, de ha már Réka megemlítette, hogy Hope furcsán viselkedik mióta felébredt – ami nekem nem tűnt fel, de több amerikai kommentet is láttam erről – akkor én a legutóbbi rész kapcsán megemlíteném, hogy szerintem nem Landon támadt fel a hamvaiból, hanem Malivore, vagy legalábbis Katherine átveszi Elena testét szitu áll fent, ezzel tudnám magyarázni a végét. Amire amúgy a rész eleje óta vártam. Annyira nyomták a romantikát, hogy számítottam valami rosszra.

Mom - 2021. 02. 19. 20:46

Na, az ötödik részból tutira kivágtak pár jelenetet…már azt a medencés bulit sem értettem, hogy jött a képbe, miközben Landont kellene keresni (a suli bezárása megintcsak milyen kényelmesen kapóra jött – kevesebb szereplő), de aztán minden jelenet, amiben Kaleb érintett volt, teljesen random volt. Az is, ahogy elment, miután meglátta a farkasok vezérét hogy kijött a pizzájáért(?) (he? mit tudott, amit mi nem?), de az főleg, ahol MJ-vel beszélgetett (most akkor miért is nem akarta Landont keresni?). A börtönvilág meglátogatásának is kb egyetlen célja volt, hogy a Lizzy-MJ beszélgetés egy másik díszletben történjen meg… hacsak azt nem számítom ide, hogy közben mutathattak bár szörnyű CGI szörnyet lébecolni a nagy semmiben. Alaric meg előbb elkábítja Hope-ot, majd pontosan azt csinálja, amit ő is tervezett, a boltos meg Hope-tól, a vérfarkastól nem ijed meg, és nem adja oda a dobozt, de Alarictól, az embertől igen (WTF?).
Kizárt, hogy ezeket valaki így összefüggő eseményeknek gondolta volna, amik iadnak egy kerek történetet.

Arra egyébként én is gondoltam, hogy miután Landon alkut köt Malivore-ral, lesz valami testrablós csavar, de egyrészt eddig nem lett, másrészt láttuk Malivore-t rohangászni a börtönvilágban, nem?

Rafaelt teljesen kiírták? Nem bánnám, ha igen, bár én Landont sajnálnám, mert szerintem ő legalább hoz pár poénos jelenetet időről időre.

Danielle Rose Russell elvileg tud színészkedni, nem? Vagy ezt csak álmodtam? Az utolsó, félhomályban állós jelentet leszámítva, ahol nem láttuk az arcát, megint semmi érzelmet nem lehetett leolvasni róla…

Ravagedseducer - 2021. 02. 21. 23:20

Távol álljon tőlem hogy védjem a sztorit,mert amilyen jópofa volt az első èvad, annyira idegesítő és unalmas most.

@Mom

De mivel kérdezted, gondolom a Jed-es jelenet lényege az volt, hogy meztelenül jött ki, ergó Alyssa (aki szintén nem volt a részben) megcsalta MG-t.

A parti jelenet meg kb egy az egyben az előző részből volt, gondolom így akarták mutatni hogy ugyanakkor járunk mint a 3×04 végén (ugye ez lett volna az évadnyitó.)

Az meg hogy már megint nem emlékeztek Hope-ra Malivore miatt, és már az sem érdekelte a készítőket hogy ezt feloldják… (gondolom az időugrás alatt eszükbe jutott ki is ő vagy nem tudom.)
De annyira minimális amit csinálnak, és kezd nagyon nagyon önismétlővé válni.
Mondjuk a harmadik évadra lehetne már kicsit más a sztori középpontja mint Malivore.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz