login |

Legacies: kezdett a 3. évad – írta Zsuzsi

2021. 01. 27. 21:30 - Írta: vendegblogger

32 hozzászólás | kategória: kritika,

A vírus miatt kurtán-furcsán véget ért 2. évad után visszatértek a Vámpírnaplók és a Sötétség kora hőseinek örökösei. Amilyen semmilyen volt a Sötétség öröksége-finálé, olyan semmilyenre sikeredett a folytatás is. Aláírom, nem volt annyira kiábrándító, mint az előző szezon kezdése, de nem is hozott különösebben lázba.

Persze muszáj megkövetnem a készítőket, hiszen a terv nem ez volt, és nyilván megpróbálták a kényszerűségből a legjobbat kihozni, de ha alapvetően sem túl erős a storyline, nos, azért abból viszonylag nehéz maradandót alkotni, amitől aztán napokig magunkhoz sem térünk. Szóval a szokásos suta kezdést láttuk.

Kíváncsian várom a második részt, mert az elmúlt két évben az évad kezdéseknél és félévad-folytatásoknál is akkor indult be a történet, mintha az első rész inkább szintrehozó lenne, amolyan: “Figyeljetek, emlékeztek még? Ő meg ő van itt, vele ez volt, ő ezért gonoszkodik, ő nagyon erős, ő mindig meghal, ő a vámpír, most ilyen szerelmi háromszög lesz, most ő fog megsértődni, ezúttal az ő élete van veszélyben, stb.” Nagyjából ugyanazoknak a lapoknak az újraosztása folyik.

Közben persze az egész aranyos, a karakterek nagyrészt kedvelhetőek, igaz még mindig nagyon sokan vannak, és kötelezően mindenkinek kell pár perc játékidő, így ha a teljes gárda szerepel, széttöredezik a történet. Alapvetően humoros a sorozat hangulata, némi drámával és azzal a nem kicsi erénnyel nyakon öntve, hogy meg sem próbál több lenni annál, mint ami. Egy természetfeletti, vámpíros, varázslós, véres tini romkom, amit nem lehet túl komolyan venni.

Ha pontoznom kell, akkor legyen ez 6/10 volt, és ebben megelőlegezem a második rész felívelését is. A tovább mögött spoileresen folytatom.

Az iskolában tehát folytatódik az élet, és bármilyen meglepő, ismét egy rendezvény keretében mozgatjuk meg a társaságot. Josie nehéz helyzetbe került, mert a fekete mágiás kaland után sokan neheztelnek rá, emiatt ő maga is bűnhődni szeretne. Lizzie persze nem hagyhatja, hogy a testvérének baja legyen, így a maga módján akarja visszahozni a társadalmi életbe. Ez pedig a szokásos kalamajkákhoz vezet, amihez a mellékszereplők jelentős része asszisztál.

Malivore sem rest, és okádja magából továbbra is a szörnyeket, ezúttal az Artúr-mondakör kerül egy kicsit más megvilágításba az Excaliburrel és a Tó asszonyával. A főszörnyeteg kinézetére és a vele kapcsolatos tényekre, információkra inkább nem mondok semmit, de végig fogtam a fejemet.

Azon nem lepődtem meg, hogy Alaric rejtegeti az Excaliburt, azt már nehezebben hittem, hogy simán odaadja a kövér tündérfiúnak szerepjátékozni. De hogy negyvenakárhány perc kell ahhoz, hogy egy szörnyeteg odaérjen egy ötméteres szakaszon egy kősziklához, hogy kihúzza belőle a kardot, nem más, mint lustaság az írók részéről. Méghozzá azért, mert így sokkal egyszerűbb volt a munkájuk, hiszen ezzel a lassítós húzással nem kellett mást kitalálni, a helyszín is adott volt, és nem elvoltunk azzal a hat szereplővel egész rész alatt?

Kedveseim, konkrétan fityiszt mutattak ezzel nekünk, úgyhogy nagyon remélem, nem ez lesz a szint a továbbiakban.

Eközben Alaric és Rafael mindet elkövettek, hogy Hope-ot és Landont visszahozzák az élők közé. Nem szokásom lelőni a poént, de ezt nem bírom magamban tartani. Szóval Landon sajátmaga nem akart visszajönni, mert akkor a Josie-ból elszívott fekete mágia a Nekromantáé lesz. Nem tudom, ezt honnan vette, volt erről szó, csak én nem emlékszem? (Írjátok meg, ha lemaradtam valamiről!) Hope meg azért nem ébredt fel, mert annyira szereti Landont, hogy nem akar élni nélküle, így nem akar visszatérni egy olyan világba, ahol ő nincsen.

Sajnos ez sem volt túl eredeti, kifejezetten béna, értelmetlen, túlmagyarázott. Ezerszer jobb sztori lehetett volna ebből, látszik, hogy ideiglenes megoldás volt, amire gyors elintézés kellett, mert a főhősökre ezután már szükség van, így találtak is módot rá, de nem a legjobbat és a legkidolgozottabbat. Csak ismételni tudom magam, remélem, nem ez lesz a szint ezek után.

Nekromantát csípem, egy nagyon teátrális és rendkívül szórakoztató szörnyeteg, akinek minden megnyilvánulása telitalálat. Folyamatos sziporkák, fordulatok, vicces beszólások jellemzik. Sosem tudni, éppen kinek az oldalán áll, mi áll az érdekében. Feltételezem, hogy mások is nagyon bírták, ezért tért vissza a karakter, és maradt azóta is. Nyugodtan, használják csak bátran, még, még.

Az első rész után elképzelésem sincs, miről fog szólni ez az évad a szokásos körökön kívül, mert úgy tűnik, azokból nem engednek. Azért itt megjegyezném, hogy se Összeolvadás, se igazi Malivore-probléma – a heti szörnyön kívül – nem volt megemlítve, de arra volt kapacitás, hogy a nyomi van-Remény-nincs-Remény poénokat századszorra is ellőjék.

Hope és Landon visszatértek, egy nagyon romantikus Csipkerózsikás megoldással, de az nem tiszta, hogy a fekete mágiát megszerezte-e Nekromanta Landon felébredésével, mert az utolsó percek alapján nem úgy tűnt, vagy ha igen, akkor tőle szokatlanul csendesen konstatálta új segítőjével a fejleményt. Vagy most megint megakadályoztak valamit, valahogy, csak nekünk felejtették el megmutatni? Nem lenne példa nélküli.

Azért persze nézem tovább, hátha a következő iskolai rendezvény után okosabb leszek.

32 hozzászólás Ne habozz!

Daniella - 2021. 01. 23. 15:54

Nekem tetszett elege Tvdfan vagyok így a To és a Legaciest alap dolog hogy meg nézem először ismerős volt a hely és az alapsztori de hiányoztak a szereplők…. Viszont minél jobban bele merültem egyszerűen megfogott. Tetszik imádom nincs valóság alapja igaz, de imádom egyszerűen a Tribid bevonásával izgib lett

Kecske - 2021. 01. 24. 00:55

Én is várom a folytatást, vannak ám ott dolgok rendesen. A sorozattal vegyesen állok, szeretem is meg nem is. A Vámpírnaplók és a The Originals közelébe sem érhet, de szerintem egyszer megnézhető.

Zsóka - 2021. 01. 27. 22:50

Ez sajnos így van. Limonádé volt.

Pribi - 2021. 01. 28. 00:23

TK teljesen egyetértek. Csak egy hozzáfűznivalóm van: Nekem kifejezetten jól jött ez az emlékeztető rész, mert én azt is elfelejtettem, hogy Josie kinyírta Alyssát. Bár ez egyéni probléma, fel kellett volna vennem a fonalat.
Én is türelmesen várok a továbbiakra. A tavalyihoz hasonló hirtelen beindulásra számítok, amikor elkapták a fonalat, és zsinórban 6 nagyon izgalmas epizódot szállítottak. (Amelyeket Julie Plec nem felügyelt, ha helyes az utólagos kutatásom.)

e-batta - 2021. 01. 28. 12:59

Sajnos a 2. évad sem úszta meg a járványt, úgyszólván kettévágták az évadot, vagy inkább hirtelen és váratlanul fejezték be, gondolom az eredetileg tervezett cliff vagy kuka, vagy ennek az évadnak a végén jön, a 3. évad kezdése ezért teljesen felemásra sikerült. Tölteléknek nézem a sorozatot, mert a TVD-t és a TO-t is végignéztem, utóbbit rendkívül nagy élvezettel, míg a TVD-t inkább fanyalogva, ez a sorozat nekem inkább csak jóleső érzést nyújt, ha egy régi ismerős (néha-néha) bekopogtat, illetve Alaric és Hope, mint veterán karakterek, sokat jelentenek nekem. De Alaric ebben a részben mérhetetlenül sovány alakítást villantott fel, Hope meg csaknem az egészet átaludta, úgyhogy kizárólag Nekromanta jelenetei dobták fel az évadkezdést. Szerencsére rájöttek, hogy a fickó karaktere zseniális, a legcoolabb gonosz, ha lehet ilyet mondani.

Timi - 2021. 01. 30. 08:59

Tini limonádé az egész. Szinte sose jön olyan (fő)gonosz, ahol picit is aggódni kellene, hogy a főhösök veszélyben vannak.

Janka - 2021. 02. 07. 09:24

A Salvatore Musical rész emlékeztetett, hogy anno mennyire vártam a pénteki napokat a Vampire diaries miatt. A Legacies nem találja a hangját, a karaktereket hagyja lógni. Hope pedig nagyon depresszív újra. A Necromancer helyett kereshetnének valami újat is végre mert igazából eléggé kínos karakter.
Szerintem sokan várták azt, hogy a TVD és a TO szereplői fel-fel bukkanak, de sajna hiába várunk arra úgy tűnik.
Némi reményt adott, hogy Caroline hangján lett felolvasva a levél amit Lizzie kapott.

Mom - 2021. 02. 12. 21:31

Nálam guilty pleasure-ként elcsordogál a sorozat. Az első 3 részt mondjuk összevártam, mert nem tudam, meddig fognak vergődni, de egész hamar kijöttek belőle. Bár szerinte azok, akik egyszer évek múlva fedezik fel maguknak a sorozatot, fogják kapkodni a fejüket rendesen.

A CGI rettenet, és pl a negyedik részben valahogy Danielle-nek sem ment a színészkedés, pedig kapott hozzá pár jelenetet (jó, mi tudtuk, hogy vissza fogják csinálni, de ő nem tudhatta, szóval valami érzelmet jó lett volna látni az arcán a könnyes szemén túl is), illetve az új szerelmi háromszög is baromi tipikus tinidráma-húzás. De cserébe a sorozat sem veszi magát túl komolyan. Pl a 4. részben a beszólás, hogy kifogyhatatlan készletük van Benett vérből és milyen mázli, hogy az a szupernóva még mindig nem tűnt el… :D Hát én is pont erre gondoltam, hogy milyen kényelmesen kezükre játszanak a körülmények. Örülök, hogy ki is mondatták az egyik karakterrel :D

Összességében arra akarok kilyukadni, hogy nem kéne megerőltetni magam ahhoz, hogy szét tudjam szedni a sorozatot válogatott szempontok mentén. De jelenleg a szórakoztató faktor ezeket még elviszi a hátán. Hosszú távon azonban nem ártana kicsit több következetesség és kevesebb ad hoc húzás, mert ha elveszíti a “báját” a néző szemében, akkor bizony ordító hiányosságai vannak mind a színészeknek, mind a forgatókönyvnek, mind a látványnak.

Réka - 2021. 02. 16. 14:31

Végre sikerült utolérnem magam. Mikor kezdett a Legacies (1. évada) akkor nagyon vártam, mert óriási TVD fan vagyok/voltam, de akkor csalódást okozott hogy az évad felénél abbahagytam.
Most újra elkezdtem nézni mert azért érdekelt kicsit és hiányzott is ez az univerzum. Hát összességében nem annyira rossz de marad guilty pleasure-ként nekem is.

Nem tudom ki hogy van vele de én a legelső rész óta várom hogy Landon meghaljon, annyira idegesítő és unszimpatikus számomra a karaktere.
Illetve szerintem amióta Hope visszatért – a nagyon romantikus Csipkerózsika megoldással – furán viselkedik. Van egy sejtésem hogy végre aktiválódott a vámpír énje is és full tribrid lett.

Összegezve a szörnyek borzasztóan gagyin vannak kivitelezve továbbra is, ugyanazokat a köröket futják a karakterek de azért még élvezhető főleg amiatt mert odavoltam a TVD-ért és a TO-ért is.

Pribi - 2021. 02. 16. 15:09

Landon halálát én is várom, Rafael kiírásának is örültem. De behoztak helyette egy másik háromszöget. Alyssa állandóan a farkas srácra volt ráakaszkodva, mégis mióta jön be neki MJ? Emiatt most nézhetjük Lizzie cívódását gondolom.

Ez a Landon meghal, de mégsem dolog, már nagyon zavaró így sokadszorra, ahogy a börtönvilágokat is rendesen túlzásba vitték már.

Egyébként nagyon nyálas, mégis hétről-hétre várom az új részeket, mert minden hibája ellenére szeretem. Szóval nálam is guilty pleasure.

Nem akarom ismételni az előző kommenteket, de ha már Réka megemlítette, hogy Hope furcsán viselkedik mióta felébredt – ami nekem nem tűnt fel, de több amerikai kommentet is láttam erről – akkor én a legutóbbi rész kapcsán megemlíteném, hogy szerintem nem Landon támadt fel a hamvaiból, hanem Malivore, vagy legalábbis Katherine átveszi Elena testét szitu áll fent, ezzel tudnám magyarázni a végét. Amire amúgy a rész eleje óta vártam. Annyira nyomták a romantikát, hogy számítottam valami rosszra.

Mom - 2021. 02. 19. 20:46

Na, az ötödik részból tutira kivágtak pár jelenetet…már azt a medencés bulit sem értettem, hogy jött a képbe, miközben Landont kellene keresni (a suli bezárása megintcsak milyen kényelmesen kapóra jött – kevesebb szereplő), de aztán minden jelenet, amiben Kaleb érintett volt, teljesen random volt. Az is, ahogy elment, miután meglátta a farkasok vezérét hogy kijött a pizzájáért(?) (he? mit tudott, amit mi nem?), de az főleg, ahol MJ-vel beszélgetett (most akkor miért is nem akarta Landont keresni?). A börtönvilág meglátogatásának is kb egyetlen célja volt, hogy a Lizzy-MJ beszélgetés egy másik díszletben történjen meg… hacsak azt nem számítom ide, hogy közben mutathattak bár szörnyű CGI szörnyet lébecolni a nagy semmiben. Alaric meg előbb elkábítja Hope-ot, majd pontosan azt csinálja, amit ő is tervezett, a boltos meg Hope-tól, a vérfarkastól nem ijed meg, és nem adja oda a dobozt, de Alarictól, az embertől igen (WTF?).
Kizárt, hogy ezeket valaki így összefüggő eseményeknek gondolta volna, amik iadnak egy kerek történetet.

Arra egyébként én is gondoltam, hogy miután Landon alkut köt Malivore-ral, lesz valami testrablós csavar, de egyrészt eddig nem lett, másrészt láttuk Malivore-t rohangászni a börtönvilágban, nem?

Rafaelt teljesen kiírták? Nem bánnám, ha igen, bár én Landont sajnálnám, mert szerintem ő legalább hoz pár poénos jelenetet időről időre.

Danielle Rose Russell elvileg tud színészkedni, nem? Vagy ezt csak álmodtam? Az utolsó, félhomályban állós jelentet leszámítva, ahol nem láttuk az arcát, megint semmi érzelmet nem lehetett leolvasni róla…

Ravagedseducer - 2021. 02. 21. 23:20

Távol álljon tőlem hogy védjem a sztorit,mert amilyen jópofa volt az első èvad, annyira idegesítő és unalmas most.

@Mom

De mivel kérdezted, gondolom a Jed-es jelenet lényege az volt, hogy meztelenül jött ki, ergó Alyssa (aki szintén nem volt a részben) megcsalta MG-t.

A parti jelenet meg kb egy az egyben az előző részből volt, gondolom így akarták mutatni hogy ugyanakkor járunk mint a 3×04 végén (ugye ez lett volna az évadnyitó.)

Az meg hogy már megint nem emlékeztek Hope-ra Malivore miatt, és már az sem érdekelte a készítőket hogy ezt feloldják… (gondolom az időugrás alatt eszükbe jutott ki is ő vagy nem tudom.)
De annyira minimális amit csinálnak, és kezd nagyon nagyon önismétlővé válni.
Mondjuk a harmadik évadra lehetne már kicsit más a sztori középpontja mint Malivore.

DarkEagle - 2021. 03. 03. 12:13

Poénból mert unatkoztam ladaráltam a 2. évadot meg a 3. eddig megjelent részeit de továbbra is azt tudom mondani hogy 1-2 résztől eltekintve ez FOS ahogy van! Ahogy látom másnak is feltűnt hogy Danielle nem színészkedik nagyon. Nos erre csak azt tudom mondani hogy nem is kell megerőltetnie magát hiszen már 3. évada hogy nincs saját sztorija. Itt van egy zseniális történet, tribid, az utolsó Mikaelson leszármazott gyakorlatilag hiszen Freya gyereke nem tudni mennyire saját vagy örökbe fogadott bár ha jól rémlik akkor Vincenttel “csinálták”, szóval a lényeg hogy lenne bőven alapalanyag egy jó sztorira de Julie Plec-hez méltón nincs más a főszereplő körül csak a szerelmi dráma ergo nem igazán van mit kihoznia magából. Én sem vagyok egy Landon rajongó nyilván sose voltam az de tetszett hogy nem egy tipikus macsó csávot kapott Hope mint az szokott lenni ugye. Aztán köré írták ezt az egész jó alapot hogy ő egy Főnix majd ezt is elvetették és most megint az van hogy őt kell megmenteni.

Egy mondattal össze lehet foglalni a sorozatot:
Ez egy Julie Plec féle fanfiction!

Mi sem bizonyítja jobban mint az a béna musical rész. Nincs semmilyen egyénisége a sorozatnak csak egybe mosták az összes ismert fantasy filmeket, sorozatokat a TVD-vel és kész is a Legacies. Az Originals teljes mértékben ignorálva van.

Nekem pl ez a legnagyobb gondom. 3 évad alatt egyetlen egyszer sem láttuk hogy Hope mitől is olyan erős. Míg az Orignals-ban ezt kifejtették és megmutatták nem is egyszer itt csak rinyál a pasija miatt. Az egyetlen problémája hogy Landon Josie-val kavart miközben a családja ki tudja mit csinál.

Eskü ha nem utálnám magam érte 2 nap alatt írnék egy bármikor jobb részt mint ennek a sorozatnak a legjobbja. És ezzel nem is túloztam. Sok szar sorozatot néztem az évek alatt de guilty pleasure-nek nem tudnám nevezni hiszen ahhoz élveznem kéne. Összesen van három színész kb akik miatt belenéztem. Danielle, Matt és Jenny. Talán még Kaylee is de ő is pont olyan mint Nina volt anno. Csak akkor volt értelme a karakterének ha a gonosz verziót játszotta. Anélkül csak egy nyávogó liba volt. 3 évad alatt több csajjal és pasival kavart mint én 33 év alatt. És akkor el is mondtam mindent a sorozatról. :D

A sorozatnak egyetlen egy lényege van, a szerelmi kavarások.

Mate4182 - 2021. 03. 09. 19:14

Mivel epp ujradaralom a Vampire Diariest gondoltam megnezem mit mondanak a kommenthirek a Legaciesrol es leszurtem egy tucat kommentbol hogy ezt kb mindenki csak guilty pleasure-bol nezi :D

e-batta - 2021. 03. 13. 14:57

Bő egy hónapos szünet után ezzel a résszel folytatni (3×06) mindennek a legalja. Egyedül Landon szála mutatott érdekességet, de ott meg rettenetesen írták meg a dialógot.
A sulit meg szívem szerint felgyújtanám és hagynám leégni.

Mom - 2021. 03. 14. 15:48

Ravagedseducer: igen, nekem is lett a végső tippem, de egyrészt teljesen random volt az egész, másrészt mégis miből kellett volna ennek lejönnie?

A Hope-ra való visszaemlékezéshez kellett szerintem az a bűbáj Josie-tól, amit rögtön kért, miután belépett a szobába.

DarkEagle: valóban igazad van, hogy nincs saját sztorija… de azért én nem bánnám, ha legalább azt amit kap, azt átéléssel eljátszaná… Biztos nem ez a legnagyobb kihívást jelentő szerep, amit egy fiatal színésznő kaphat, de azért nyugodtan alakíthatna emlékezeteset, vagy legalábbis nem kirívóan semmilyet, abban a pár jelenetében, ahol nem hősködni, vagy az érzéseit magába fojtani kell.

Mate4182: szerintem jól szűrted le :D Már persze a tinilányok nevében nem tudok nyilatkozni, nekik lehet, hogy más is nézőssé teszi.

Nekem kicsit olyan ez az évad, mint az életünk most: kivárásra játszik. Csak míg azt tudom, hogy mit várok attól, ha a korlátozásokat végre fel lehet oldani, arról fogalmam sincs, hogy a Legacies készítői mire apellálnak a negyedik évadra. Mert ezt a harmadikat már láthatóan elengedték sajnos.

Janka - 2021. 03. 21. 08:10

Azt hiszem eljött az idő a kiszállásra. Egyszerűen semmi újat és izgalmasat nem tud már adni. Azon kívűl, hogy 40-43 percet rabol az időmből.
Egyik karakterért sem aggódom már. Semmi tét nincsen benne. Egy kérdésem viszont akad: hányszor játszák ki a prisonworld kártyát? Vagy ide is jön a multiverse?

Mom - 2021. 03. 21. 20:23

Hát ez az egész elég zavaros volt… Miért rejtegette MG az aszcendenst? Egyáltaán hogy került hozzá? És miért álcázta az exe anélkül, hogy tudta volna, mi az?

És miért ne hasnzálhatnának mágiát a pénz megszerzésére? Ez a mesterséges konfliktusgenerálás iskolapéldája volt.

Lizzie karakterfejlődésén kívül ez az évad eddig kb kuka.

A Leprikón pedig a leggagyibb szörny volt eddig mind közül. A maszkja, az effektjei, jajj, de rossz volt az egész megjelenítése!

Mom - 2021. 03. 27. 21:44

Na jó, ha a múlt héten leírtam, hogy a Leprikón ultra gáz volt, akkor úgy fair, ha leírom, hogy ezen a héten egészen korrekt munkát végeztek a CGI-al. Kharón ugyan sok mindent nem kellett, hogy csináljon, de legalább egész pofásan nézett ki.

Ami viszont a történetvezetést illeti… kezdünk belecsúszni a kritikán aluli tartományba. Lizzie és MG kapcsolatát tudnám csak a pozitívumok közt említeni, egész szépen adják rá a rétegeket.

De legalább végre megoldódni látszik Landon ügye. Azért azt sem zárom ki, hogy lesz még benne két-három csavar, meg jó pár utózönge, nem várt következmény, stb.

Bár ez nem tartozik szorosan a témához, de Danielle Rose Russel mellei összementek? Vagy csak érzékcsalódást keltettek az öltözékei? Ez a kérdés most őszintén megfogalmazódott bennem nő létemre, annyira szembetűnő volt a különbség… Másnak is feltűnt, vagy szememmel van baj?

e-batta - 2021. 03. 28. 10:41

@Mom:
Engem is zavart, hogy bármit adtak Danielle-re, a hatalmas mellei miatt minden ruha hordhatatlannak tűnt rajta, most meg olyannak néz ki, mint bármelyik tizenéves, fejlődésben lévő szervezet.

Pribi - 2021. 03. 29. 00:29

Oké, mi a fészkes fene volt ez a 3×07?
A természetfelettieknek komolyan a pénzszerzéssel van gondjuk?
Alaric és Vera?
Kamion rabló kobold?

Mégis jobban tetszett, mint a 3×06, hamarosan behozom magam a nyolcadik résszel is.

Pribi - 2021. 03. 31. 19:49

Felzárkóztam. Én már unom ezt a Landon témát. Ma megfogalmazódott bennem, hogy ő olyan mint Bonnie és Elena egyszerre. Bonnie, mert mindig feltámad vagy visszahozzák, és Elena, mert mindig meg akarják menteni (legalábbis Hope)

Hope nagyon önző. Nem is értettem, mit van úgy oda mindenki, hogy MG-re haragudjanak. Ez meg, hogy az aszcendens majdnem átittata Josiet, Lizziet és Hope-ot feketemágiával, aztán végül mégsem lett belőle semmi, elég komolytalan.

Valószínűleg úgyis nézni fogom, de ahogy már előttem írták korábban, darabokra lehetne szedni a sorozatot logika alapján (khm, kifogyhatatlan Bennet-vér), de én esküszöm még élvezném is, ha hanyagolnák ezt a Landon vonalat, vagy legalább gatyába ráznák. És azért történhetne lassan valami új is, de lehet hogy már csak jövőre fog.

Mom - 2021. 04. 17. 12:48

A 9. és a 10. nem volt rossz. Legalábbis a korábbiakhoz képest felüdülés volt. Landon amikor éppen nem MIA, vagy halálos veszélyben van, akkor egészen szórakoztató ellenpólus.

Viszont a szörnyek még mindig borzasztó gagyik és randomizáltak. De legalább az átívelő szál, – amit ezek szerint mégiscsak írtak – végre mozdult előre egy picit. Mondjuk így a 10. résznél már épp idje volt, hogy kiderüljön a léte…

Nem mondom, hogy minden elfelejtve, de legalább eszembe juttatták, hogy mik azok a momentumok, amikért megbocsátottam a sorozat eddig is létező hibáit.

Mom - 2021. 04. 17. 13:00

Ja, és a 9. rész végén aranyos volt a Damon-Elena-Gilbert-ház “cameo”. Értékelem, hogy ha a színészeket nem is tudják megszerezni, azét legalább így off-camera nem feledkeznek meg a gyökereikről.

e-batta - 2021. 05. 23. 12:36

Ha még egyszer meglátom Landont a buszmegállóban… sikítok. Jó lenne, ha nem a régi jeleneteket ismételnék újra meg újra.
Amúgy a Landon volt az egyetlen akinek normális karakterfejlődést írtak. Mindenki más egy helyben topog.

DarkEagle - 2021. 05. 23. 16:35

Amúgy ja végre Landon kap valami normális szerepet. Kicsit azért javult a szint mióta Plec átadta a szerepet másnak. Viszont nagyon remélem hogy ezzel hope végre nem csak Landon mentő akciókat csinál. Ezúttal tényleg jó lenne már ha megkapna a full tribid erőt mert felesleges olyan hülyeségekkel foglalkozni hogy gyereket akarhat később stb. Kit érdekel? Nem fog 10 évig menni ez a sorozat meg bármikor megoldhatják arról nem beszélve hogy a hibrideknek is lehet gyerekük lásd Klaus ergo neki is lehet majd és nyilván öregedhet is majd max nem úgy mint az átlagember. Na meg amúgy is ráférne már valami normális sztori a főszereplőre. Mondjuk ha tényleg tribid lesz akkor valószínű túl op lesz de akkor meg ne beszéljenek róla ha nem akarják megcsinálni. viszont ez azú j Landon bejön végre nem a szokásos töketlen majom.

DarkEagle - 2021. 06. 11. 12:15

Klaus és Hayley azért halt meg hogy a lányuk a fiú után rinyáljon és Panda legyen. Jövőhéten meg 2 részen át nézhetjük ahogy lemásolják a Legends of Tomorrow-ot és csinálnak egy Star Wars részt. Kaptak egy újabb esélyt mert szeretem a castingot de 3 éve megy ez a gyökér sztori Malivorról és Hope sehová se fejlődött gyakorlatilag. Azért nálam is van egy határ.

e-batta - 2021. 06. 18. 16:17

Nem tudom, hogy mit szedtek a 3×15 rész írói (vegyük hozzá a 14-et is), de nem kérek belőle!

Mom - 2021. 06. 20. 17:53

Nekem is a Legends of Tomorrow jutott eszembe erről a pandás-star warsos epizódról, de én ezt sokkal jobban élveztem, mint a korábbi rinyálósakat.

Teljesen jogosak a felettem leírtak: a szotri nem halad, a karakterfejlődés meg Hope-nál gyakorlatilag nem létezik, de a többieknél sem sokkal jobb a helyzet. Ez a három évad alatt feloldott gyermeki rivalizálósdi elég nevetséges. Mármint hogy ehhez 3 évadnyi közös munka kellett! (és esküszöm már korábban is többször lefutottuk ezeket a köröket)

Én már csak abban bízom, hogy az évad végére Hope tribriddé válik, és legyőzik végre Malivore-t, hogy kénytelenek legyenek tiszta lapot nyitni a negyedik évadra. Mellesleg ez a harmadik évad így visszatekintve tényleg olyan, mint fentebb írtam: kivárásra játszik. Teljesen az jön le belőle, hogy nem akartak egyetlen új ötletet sem elhasználni erre az átmeneti és gondolom megszorításokkal terhelt évadra. Vagy elnyújtották az egyébként könnyedén lezárhatóvá vált szálakat, vagy újrahasznosították a régebbieket.

Ebben a sok önismétlő zagyvaságban nekem kifejezetten üdítően hatott ez az elborult trip :D

Janka - 2021. 06. 26. 11:34

Szóval Landon végig Malivore volt, aki kiszökött a prison worldből…Most már érthető a fura viselkedés. Bár nem értem akkor miért állt össze Cleoval.
Jó volt újra Clarke-ot látni. A Triad ezek szerint nem szűnt meg teljesen. Hope idegesítően viselkedik, mintha nem lenne célja. Valószínűleg most a küldetése Landon szétválasztása lesz a Malivore-tól. Nem szívesen látnám full trybridként. Boszinak és vérfarkasnak jobb, hiszen ha vámpír lesz akkor megszűnik boszinak lenni. Remélem a következő évadban már más téma is lesz…

Martina1 - 2021. 06. 27. 21:03

@Janka: Nem fog megszűnni boszinak lenni, azért is nevezik tribridnek, mert egyszerre boszi, vérfarkas és vámpír.

Janka - 2021. 06. 28. 07:44

@Martina1
A vampire diariesben ha a boszik vámpírok lettek, akkor nem tudtak már varázsolni. Kivéve a heretic boszik. Hope pedig nem gemini, hogy lehet egyszerre boszi és vámpír. De végülis azért tribrid, egyedül ilyen, szóval simán megmagyarázható. ;-)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz