login |

Pilot: Resident Alien

2021. 01. 28. 21:30 - Írta: human

49 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Itt a Dexter utódja! Na, erre az összehasonlításra senki nem számított Alan Tudyk űrlényes, sokszor vicces sorozatánál, mi? A Syfy hozta nekünk, de…, és ez lehet, hogy most szentségtörés lesz az anno Battlestar Galacticát is sugárzó csatorna kapcsán: jóval a szokásos B-filmes gagyijuk fölött van a megvalósítása.

A képregény-adaptáció történetének középpontjában egy űrlény van, aki a megbízatása miatt érkezett a Földre, de ott lezuhant, és közben elvesztette azt a cuccát, amivel el tudja végezni a küldetését. A fajtája lenézi az embereket, gyíkok értelmi szintjére sorolják az intelligenciánkat.

Hogy ne bukjon le, amíg keresi az elvesztett eszközt, megöl egy a környéken elvonultan élő orvost (lehet, hogy kiderülnek majd dolgok), és átveszi a helyét, kinézetét. Mindez a világvégén, Patience városban történik, Colorado állambanban, a hegyek között, ahol sok hó esik, a legközelebbi nagyobb város pedig 3 órányira van autóval. És ahol idővel történik egy gyilkosság, amiben segítséget kér tőle a helyi rendőrség.

A kisváros orvosát ölik meg, ez lesz az átívelő rejtély szál, és közben a polgármester pótolni is akarja az áldozatot, szóval a epizodikus elem az lesz, hogy a főhős Űrlény orvososkodik. És ezalatt nyilván közelebb kerül az eddig lenézett emberekhez is. Ez lenne a felépítés.

Az egészet pedig a Dexter-hangulat dobja fel, hiszen egyrészt onnan indulunk, hogy a főszereplő megöl valakit, és átveszi a helyét (később is vannak hasonlóan agresszív ötletei), másrészt pedig csak rejtőzködik közöttünk, igyekszik imitálni az emberi viselkedést, szokni az etikettet, ami sok komikumra is kinyitja az ajtót, ahogy erővel igyekszik természetesen viselkedni, csak folyamatosan elszólja magát. Ha már hasonlítgatom, akkor a House és a Miért éppen Alaszka? is beugrott közben.

Ami meglepett, hogy bár van a gyilkosság, és nyilván sor kerül a helyiek ellátására is, de a kisvárosi hangulat és a különcség erőteljesen ráfeküdt a dramedy-ból a medy, avagy a komédia részre. Nem “háhá”-szinten emlegethetőek a poénok, de a sötétebb tónusú alapok mellett végigvigyorogtam az egészet, itt drukkolunk egy nem túl békés Űrlénynek. Lehet, hogy a lelkem is ilyen. Ritkán értek egyet a poszterekre írtakkal, de basszus, tényleg pont erre volt szükségem.

Még a kidolgozásról akartam pár szót mondani, mert a hóval körülvett, jéghideg idős, de mégis kisvárosi hangulat eléggé bejött. És nem a szokásos Syfy-kinézetet kaptuk, hanem rendesebben van fényképezve, nem erőltetik a filtereket, meg nem minden 2 szobában játszódik, legalábbis egyelőre.

Az nem lepett meg, hogy Alan Tudyk végig vicces, a furcsa figura eljátszásában kiélhette magát, de az emberi oldali kapcsolatot életre keltő Sara Tomko is elvolt, rajta keresztül főleg a dráma erősödött. De a Big Black-et alakító Corey Reynolds-ot is tudnám emelgetni, benne van egy Doakes karakter.

Rég talált be nálam ennyire pilot. Mármint nem azt mondom, hogy ez volt a legjobb, amit mostanában látni, csak felülmúlta az előzetesek által sugallt minőséget. 8/10, de tippre a rutinba süllyedéssel majd ebből veszíteni fog. Aztán lehet, hogy ott is meglepnek.

49 hozzászólás Ne habozz!

Kati néni - 2021. 01. 28. 21:45

Hú, de izgalmasan hangzik, ezt nekem látnom kell.

winnie - 2021. 01. 28. 21:53

aranyos volt, 6,5/10, ezt el tudnám nezni, ha érdekes marad, de ugye most vége a felfedezésnek.

igazából azért nem magasabb, mert megiscsak tudyk fizikai humora jött be, és az nem túl magasröpt, ha röhögök a teszetoszaságán, meg a különcségein, de ahogy táncol, az teljesen kész volt. és a karakteretk nagyon kellemes meglepetést jelentettek. big black teljesen wtf, a társa is jópofa, a polgmester és a csapos lány is jó, az ápolónő meg teljesen normális, és mégis az jutott eszembe, hogy nem sok ilyen típusú karakter rémlik, friss lehelet volt. és mindez nyakon öntve a darkosabb vonallal, meg a megölni tervezett gyerekkel…, érdekes elegy.

Kati néni - 2021. 01. 28. 21:57

Huhu, human, most olvasom, hogy ez egy képregényadaptáció, nagyon izgalmasan hangzik az eddig megjelent öt sztori. Ebből ki lehetne hozni akár egy új Monkot is VÁÁÁ. Vagy Mo…nk és Mindyt.

elmebaj - 2021. 01. 28. 22:31

Ez magyarorszagon elerheto valamelyik streaming szolgaltatonal?

abc - 2021. 01. 28. 22:37

Koszi sracok, mar a trailer is erdekes volt, remelhetolwg hasonloan elszallt lesz, mint pl. Happy :)

Llew - 2021. 01. 28. 23:07

Nagyon jó volt. Narrálás + Alan Tudyk + ez az ember utánzás. Az egész tényleg tök jó egyveleg. Jó hogy nem full vígjáték, de azért a darkossága inkább csak egy kis árnyák a kisvárosi idillen. A gyerek elleni akció nyilván sose fog megvalósulni, de jó poén volt ahogy oda jutott.
A helyzetből fakadó poénok, meg a dumák is jók voltak. Párszor hangosan nevettem, de az egész végig vigyorgós szerintem is.
A mellékszereplők is jók a kisváros különféle fura figurái szinten. Az mondjuk egy kicsit fura volt, hogy az asszisztens csaj a lehülyézéstől a piálni hívós szimpatizálásig két jelenet alatt eljutott.
A hely fagyos hangulatáról nekem a Wind River film ugrott be.

Kíváncsi leszek a folytatásra. Tudyk egy interjúban azt mondta 1 év eltelt a pilot és a folytatás forgatása között. Meglátjuk észrevehető lesz-e a hangulatban.

Nikki - 2021. 01. 28. 23:51

Előrevettem, mert megfogott az előzetese, és milyen jól tettem. Hát ez valami veszett jó volt, komédián nem tudok ennyit röhögni, mint most ezen. Nagyon remélem, hogy tartja a szintet, mert nagyon jól szórakoztam és hát a főszereplő (úgy a színész, mint a karakter) állat :D

El-ahrairah - 2021. 01. 28. 23:57

Jópofa volt, bár kicsit olyan érzésem van, hogy a készítők maguk sem akarták pontosan mit akarnak. A következő pár részből valószínűleg majd kiderül milyen irányba mennek vele.
Néhol kicsit túltolta a blődséget, néhol meg a darkot (a végére a nagy releváció nagyon nem kellett volna) ha mindkettőből kicsit visszavennének majdnem tökéletes sorozat lenne.

Shyllard - 2021. 01. 29. 00:11

Tudyk nagyon jó benne, de sajnos nekem rajta kívül minden más ezerszer lerágott csont. Majd kíváncsi vagyok hogy alakul az évad, azt ha jók a visszajelzések, visszatértek. A kocsmás jelenet különösen zseniális volt.

winnie - 2021. 01. 29. 07:03

Ez magyarorszagon elerheto valamelyik streaming szolgaltatonal?

nem. minimális az olyan tévés premierek száma, ami azonnal érkezik, cserébe van némi esélye, hogy talán a netflixre felkerül valamikor az évad második felében.

winnie - 2021. 01. 29. 07:52

ehh, a law and orderes aspektust nem is említettem a kommentben. na, majd ha írok én is a kezdésről.

miles - 2021. 01. 29. 14:08

Nagyon jó volt. A Lovagregény óta nem láttam filmben, ahol ne tetszett volna.

Peti - 2021. 01. 29. 17:36

Nagyon jó volt az első rész. Tudyk-ot már a Firefly óta nagyon bírom (a redneckes darabolós vígjátékban is zseniális volt, a címe nem jut eszembe) , ezek az apró poénok, és a történet, na meg a kisvárosi setting miatt mindenképpen nézni fogom. Nekem bejött :)

Eltiron - 2021. 01. 29. 18:30

Tetszett, de túl sok volt benne az érzelmes zongoraszóra szívhez-szóló érzelgős jelenet. Nagyon csapongó volt a pilot, remélem inkább a poénos/morbid vonal lesz erősebb, nem a “csillagemberes”.
Így csak 6.5/10, de mindenképp várós a folytatás.

Sawyer - 2021. 01. 30. 11:32

A betboxos seriff és a kissrác jelenetei hatalmasak, de a drámai szálat kicsit háttérbe szoríthatnák, és az űrhajós effektekből sem kéne ennyi, mert nem néz ki olyan jól.
Ötletes pilot, végig lekötött, a képi világ és operatőri munka nagyon igényes, kis csiszolás, üresjáratok mellőzése és remek sorozat lesz ebből.

7/10

humorpalanta - 2021. 01. 30. 18:18

Nagyon vártam az első előzetes óta. Amint volt időm, meg is néztem az első részt, és ….

Nekem nagyon bejött. Imádom Tudyk-ot és azt a tipikus szerepet, amit tud hozni. Ez megfejelve a kisvárosi hangulattal és őszintén szólva nem láttunk sokat belőlük, de nagyon érdekesnek és mélynek tűnnek a karakterek. Látszik, hogy ki vannak dolgozva. A Big Black egyszerűen zseniális, a helyettese cuki, a nővérke meg összetett, de hihető.

Egy dologról még nem beszéltem. A fényképezés, kameramunka egyszerűen zseniális. Egyszerre van ilyen északi krimisorozatos hangulata, nagyköltségvetésű krimi hangulata és egy bohókás comedy hangulata.

A kedvencem a másnap reggel volt. Remélem még ráveszik a piálásra, mert látom benne a totálisan őrült pillanatokat.

Yooja - 2021. 01. 30. 21:31

Hát ez marhajó lett!
Nem hallottam még a sorozatról, köszi az ajánlót!
Az kicsit zavar hogy a főhős egy gyilkos, remélem azért megjavul.
Mentségére, ő csak bogaraknak látja az embereket egy laborban.

“Az emberekre biztos nem így hat az alkohol, különben sose innának.”
“Ne mondja hogy már megy is!” “Jó, nem mondom.”
“Először is, maga egy köve.” “Ez csak egy volt.”

Zseniális!

zagloba - 2021. 01. 30. 22:46

Ez valami borzalom volt.
Kicsit olyan érzésem van, hogy a készítők akartak egy űrlényes sorozatot, de, hogy “egyedi” legyen, keverni akarták valamivel. Így jutott eszükbe, hogy legyen kisvárosi orvosos.
Vagy akartak egy kisvárosi sorozatot, de mivel ezekből is elég sok készült, kitalálták, hogy legyen “űrlényes”.
Szóval maguk a készítők sem tudták, hogy mit is akarnak kihozni belőle.

Próbálnak itt erőlködni a fura földi szokásokkal, meg az ebből adódó helyzetkomikummal, de a végeredmény egy kínos zagyvalék.
Elég sok komédiát nézek, de ezen el sem mosolyodtam.

A lényeg, hogy szerintem nem volt sem vicces, sem koherens. A készítők egyszerűen csak keverni kezdtek műfajokat, beletették, ami az eszükbe jutott, de nem áll össze. Az egész csak annyira eredeti, mint egy porcelán “Búsuló juhász” szobor.

Tudyk jó, megérdemelne egy jó sorozatot. De ez nem az.

elmebaj - 2021. 01. 31. 01:01

@winnie

thx, valahogy volt egy ilyen erzesem :(

heidfeld - 2021. 01. 31. 08:13

Már a kézikönyvnél szakadtam a nevetéstől. Különösen a piros x tetszett:D. Tudyk nagyon jó, de ez nem újdonság. Kicsit sem humánus beszólások, minden közösségi médiából örök kitiltást vonna maga után.
Eddig minden karakter oké, kocsiban a rádió pótlása kifejezetten tetszett. Fényképezés, narráció külön erőssége. Picit lehetett volna feszesebb a tempó, illetve miért fordult vissza?
Lucifer, Upload-pilotok nézése közben éreztem utoljára, milyen szórakoztató az első nekifutás.
Erős 8.5/10

d - 2021. 02. 01. 07:14

meghaltam Big Black es a rendor csaj beatboxolasan ;D

Dudli - 2021. 02. 01. 08:22

Szerintem is nagyon jó volt a pilot. Vicces az alapszitű is. Nekem a 80-as évek űrlényes filmei, sorozatai ugrottak be, egy ponton meg is említik E.T.-t. :D És persze Sheldon, mivel ő sem érti az emberi interakciókat. Ami még különösen vicces számomra, amikor eredeti alakjában mutatják emberi ruhába öltözve és ennek kapcsán a kisfiú, aki egyeduliként látja az igazi alakját. Remélem ők inkább barátok lesznek, mint a másik verzió.
Ami annyira nem jott be, az a gyilkolós rész, illetve az emberi belsosegek mutogatása. Utóbbit egyik filmben sem szívlelem, bár egyre merészebbek ilyen téren a készítők. De amíg egy korházsorozatban talán elmegy, addig itt indokolatlan volt. Mert akárhogy is, ez a sorozat inkább a cukibb kategóriába tartozik, mintsem hogy beleket mutogasson, vagy legalábbis jobban állna neki ha oda tartozna.

Diapolo - 2021. 02. 03. 11:56

Ez szerintem teljesen jó kezdés volt, tetszett a felvezetés, a végén pedig nagyon mosolyogtam, amikor besétált Max-hoz…:D

Azzal egyetértek, hogy majd idővel veszít az erejéből, de nem számítottam ilyen jó kezdésre. A 8/10 tőlem is jár, és szurkolok, hogy így menjen továbbra is.

Peti - 2021. 02. 04. 17:54

“It was a selfie.”

Az első három rész után azt kell mondjam, kilóra megvett a sorozat. Zseniálisan adja elő a karaktert, jók az apró morbid poénok, beszólások, nekem egy ilyen év után, mint 2020, pont erre van szükségem. Eddig egy nagyon kellemes meglepetés. :)

Llew - 2021. 02. 04. 20:11

Hogy hogy a 2-3 egyszerre jött ki?
Minden esetre a 2. rész simán hozta az első szintjét. Szétröhögtem magam a rendeléses jeleneteken.
Tudyk egy zseni ezt eddig is tudtam, de marha jó amit itt művel.

Llew - 2021. 02. 04. 20:14

Megvan, online kinyomták a 3. részt azért nézhető.

winnie - 2021. 02. 04. 20:24

igen, jeleztem a hírekben is, hogy felpakolták magukhoz.

majd írok róla, de ez a két rész nagyon bejött, sokkal jobban, mint a pilot.

Nikki - 2021. 02. 05. 14:40

Tegnap este megnézem, és a 2-ik meg a 3-ik rész is ugyanolyan jó…igazából teljesen kész :D

heidfeld - 2021. 02. 06. 17:53

Határozottan nem szabad túlzásba esni, bár nagyon csábító volt, hogy péntek este, már nézzük is a következő részt.
“It was a selfie.” :D:D:D
Hét idézetének kiváló esélye van..
Tarolnak a karakterek, mert a rendőr-csaj is, ahogy nézte a tévét.. Borultam a nevetéstől. Seriff meg egy külön történet. És sorolhatnám, szerencsére.
Remélhetőleg, nem fog nagyon humánusba átmenni, megkedvelve pár embert! Pont az a jó, Luciferben is, amikor nem értik az embereket, beszólogatnak, lenézik őket. Istenektől-földönkívüliektől nem is várnák mást.
Biliárdozás nagyon tetszett, pláne, ahogy a két csaj beszélt egymással. Kisfiúval meg, amit leműveltek.. Barátnőm viszonylag ritkán esik le az ágyról a nevetéstől, de most igen.
Simán 9/10.
Melyik streaming veszi meg? Nagyon kíváncsi leszek.

Cave - 2021. 02. 06. 18:31

Az első rész elég zavaros volt, de a második zseniális. ” látom, ráült a fülbevalójára ” :D

heidfeld - 2021. 02. 06. 19:06

Bowlingozás volt az jobban, 1×02-ben, természetesen.

Desmond Wallace - 2021. 02. 07. 20:09

Ez eddig nagyon tetszik.
Az 1×02 különösen jó volt, de mindhárom eddigi epizód kimondottan szórakoztatóra sikeredett.

Divide - 2021. 02. 09. 21:00

Nem rossz, de lássuk be, a humorfaktor 97%-át az adja, hogy egy fickó hülye fejeket vág. A nagy hájp alapján ennél kicsit többet vártam.

winnie - 2021. 02. 10. 05:18

a hype lehet ilyen, mennyiségi is, hogy valami majdnem mindenkinek tetszik, ahhoz elég 7/10-esre is tetszenie. és te is végülis pozitívan reagáltál:)

de persze, ahogy írod, ezt írtam én is a pilotnál, viszont a folytatásban már abszolút nem ez volt a lényeg, sok minden másból is fakadt. sőt, már a pilotban sem volt igaz, legalábbis konkrétan mindegyik mellékkarakterben voltak vicces dolgok.

Sawyer - 2021. 02. 11. 11:05

Az első részt én is 8/10-nek lőttem be, a két folytatás már inkább 7-es.
Jó kis sorozat, de valami mégis hiányzik belőle, talán egy kicsit nagyobb merészség. Mert ja, mutatnak belsőségeket, akad morbid poén, de öléggé’ finomkodva.
A kisgyerek és a zsaruk továbbra is a kedvenceim, a polgármester a kis jámborságával elmegy kategória, a csajokkal viszont nem igazán tudnak mit kezdeni. A combos csaj drámázásai nem igazán jönnek át, az első részt nálam ez is húzta le a végével.
Tartalmilag két dolog zavart: a kisgyerek elég meredek fordulattal nyugodott bele, hogy egy rá vadászó idegennel kell egy városban élnie, illetve az ufó miért nem nyírta ki a lovas-kalapos fószert?
Persze akkor nem lenne a harmadik rész végi cliffhanger, amihez egyelőre csak annyit fűzök hozzá, hogy nem vagyok biztos benne, hogy színészileg jó párost választottak erre a két szerepre.
Azt lehet tudni, hogy Linda Hamilton tényleg szerepel benne?

Shannen - 2021. 02. 14. 18:23

Most volt időm bepróbálni és aztán fel is hozni magam a három résszel. Ez tényleg szuper szórakoztató. Jó a sztori, a poénok is ülnek, és a karakterek is remekek, a kedvenc nálam is a seriff meg a kissrác, illetve az utóbbi főleg akkor, mikor Tudyk-kal van interakcióban. Remélem kitart végig ez a szint.

winnie - 2021. 02. 16. 18:38

” Azt lehet tudni, hogy Linda Hamilton tényleg szerepel benne?”

ha írtuk, akkor igen:) valami tábornok lesz.

ayren - 2021. 02. 16. 18:49

A pilot lecsúszott, és… végre. Egy sorozat, ami egyszerre aranyos és hajszálnyit morbid humorú. Eddig nem is tudtam, hogy pont erre a kombinációra vágyom. Határozottan Twean Peaks és Miért éppen Alaszka rezonanciákat keltett bennem.

ilyr - 2021. 02. 17. 01:50

Kedvenc jelenetem belőle… :D

https://youtu.be/Q0ozwvHe-0Y

Arcane - 2021. 02. 17. 16:07

Látom ez a történet is Wayward Pines-ban játszódik :P Ugyan az a város, utca részlet és díszlet mint abban a soroaztban. :)

SHP - 2021. 02. 18. 02:19

A pilotot neztem egyelore csak meg (most vegeztem vele), mindenkepp folyatni fogom. Naaaagyon Dexter jellege volt neki. Kifejezetten jo, nem banom, hogy hasonlit a Dexterre :)

Bar termeszetesen, mint az emlitett sorozatnal egy ido utan (erdekesseg, hogy afaik a konyveknel ott nem tortent ilyen), feltetelezem itt is arra mennek majd ra, hogy humanizaljak a fohost es vegul ne akarja elvegezni a kuldeteset.. Amivel nincs baj, csak kicsit ront rajta, ha mar most latni, hogy hova tart a dolog. De ne legyen igazam, lepjen meg! (Bocsanat ha valaki felvetette mar ezt, nem merem olvasni a kommenteket amig fel nem zarkozok a reszekkel!)

schray - 2021. 02. 18. 12:37

Megnéztem a negyedik részt, több lett egy kicsit a dráma, elég egyértelműen az “egyre érzelmesebb” irányba viszik el. Szerintem azért lesz ebben még csavar azért… viszont még mindig haláli az egész. A kedvenc mondatom:
– Oh no! They are still alive!

Őszintén szólva a beatboxolás óta azt gondolom, hogy kult klasszik lesz, tessék random sorrendben leadni a részeket, egy évad után kaszálni és mozival befejezni… :)

Llew - 2021. 02. 18. 20:40

Továbbra is marha jó.
A fickóról meg a csajról azt hittem az derül ki, hogy ellenséges idegenek.
A nem fogadunk el nemet, na mit mond, nem részen sírva röhögtem.
Ha ilyen ütemben sokasodnak a rész végi nehézségek, Harry hamar nagy bajban lesz.
Feleség. Pont mikor elmondja Astának, hogy meghalt.

humorpalanta - 2021. 02. 18. 20:41

Negyedik rész zseniális lett :D
Oh no, Rigor Mortis. My penis is dead :D

AuroraBorealis - 2021. 02. 20. 19:16

Jajj, a negyedik rész hangosan vihogós, tuti megnézem még egyszer… :-DDD

Yooha - 2021. 02. 22. 06:22

Köszönöm a Cheers főcímet, kedves emlék :)

A feleséggel nem tudom mit kezdenek, mert 5 másodperc alatt lebuktatja az alient, szóval vagy megöli, vagy elrabolja / memóriatörlés / belemegy a játékba mert utálta a férjét.

heidfeld - 2021. 02. 22. 19:42

Könyörgöm: Ne kezdje kedvelni/szánni az embereket! Legnagyobb ereje veszne el a sorozatnak…
Óriásiak a karakterek! Seriff a gyerekekkel..:D Pultos-csaj színésznője is nagyon jó. New York, ahogy mesélt róla.. Könnyeztem a nevetéstől.

polovcev - 2021. 02. 25. 11:59

Szerintem ez a sorozat egyre jobb lesz. Egy kicsit sajnálom, hogy a szivatás a gyerekkel nem megy úgy tovább, mint eddig, de várható volt, hogy nem húzzák el az évad végéig.

A feleség behozatalával meg jön valami eddig nem látott New York-szál, amely gyanítom az évadzáróra fog egyértelművé válni.

A Sam Neill-es cuccon pedig szakadtam.

JKJ - 2021. 02. 25. 12:56

Ez a sorozat ami mostanában igazán kikapcsol. A hangulatot nagyon eltalálták és valahogy nem veszi az egész túl komolyan magát. Nyugodtan próbálja be aki még nem tette.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz