login |

Nancy Drew: kezdett a 2. évad – írta Cleda

2021. 01. 29. 17:30 - Írta: vendegblogger

Szólj hozzá | kategória: kritika,

I was Nancy Drew, solver of everyone else’s mysteries. Then I learned I was the biggest mystery all along. 

A tavaly akarva-akaratlanul megvágott finálé után visszatért Nancy Drew és bandája, és előzetesen annyit írnék, hogy egyelőre hatalmas változásokkal nem kell számolni. Akinek eddig tetszett, annak valószínűleg ezután is fog, azt a tipikus rejtélyes és kissé ijesztő hangulatot könnyedén hozza magával. (A CW ráadásul egy spinoffot is tervez készíteni.)

A tovább mögött spoileresen beszélek a részről. 

Körülbelül néhány órával az első évad történései után vesszük fel a fonalat, ugyanis összeül a csipetcsapat, hogy megoldást találjanak az Aglaeca-átokra. Aztán kezdődik a szokásos nyomozgatás, hiszen Nancy megint egy újabb rejtély középpontjába kerül, ami az ő átkukhoz köthető. Egy ikerpár egyik tagját keresik, aki eltűnt és egy lopott tükröt adott volna el nekik. 

I’m afraid. I’m afraid of me. 

Persze hamar kiderül, hogy Nancy nehezen tud megszabadulni az igazi családjától, Hudsonéktól, hiszen a tükör is tőlük származik, Ryan pedig próbál valamiféle kapcsolatot kiépíteni a lányával. Nancynek egyre inkább szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy talán nem is különbözik tőlük annyira, mint azt hinni szeretné. Ezzel szemben Carson nem sokat szerepelt. Inkább biodíszlet volt, de őszintén ilyen formájában annyira már nincs is rá szükség, azon kívül, hogy Ryannel tud egy párszor veszekedni Nancy miatt. 

Újdonságként kapunk viszont két új szereplőt. Egy nyomozót, aki vagy mindig megnehezíti majd Nancy dolgát, vagy szerves részévé válik a csapatnak, mindenesetre mindkét alternatíva elég klisésen hangzik. A másik a fentebb már említett testvérpár egyik tagja, Gil Bobbsey, akiről egyelőre még nem tudunk meg túl sok mindent, de biztos hosszabb távra terveznek vele is.       

I’m not gonna let us die. 

Így egy évad után már tök összeszokott a csapat, nem érződik, hogy valamelyiküknek nincs ott a helye. Egész szórakoztató nézni, ahogy segítenek Nancynek.

Mint említettem, a kisvárosi hangulat és az ijesztő kísértetek, szörnyek még mindig tök korrektek. Itt egyáltalán nem lehet észrevenni, hogy a járvány következtében esetleg statisztákat szedtek volna ki, mert eddig sem voltak jellemzőek a nagy tömeget használó jelenetek.

Külön említést érdemel, hogy legutóbb még arról panaszkodtam, hogy mindenkit mindenkivel össze kellett boronálni, de most itt a nyitórészt látva vettem észre, hogy ez a szám kemény egy párra redukálódott, mert a többi páros mind leamortizálódott különféle okok miatt. Ez még akár pozitívum is lehet, ha így is marad.  

Őszintén szólva viszont kicsit aggaszt, hogy ezt az átkot nem zavarták le gyorsan, hogy egy újabb rejtély felé vegyük az irányt, mert jelenleg nincsen semmi más, ami úgy mellette vinné a sztorit. Ennek nyilván az lesz a hátránya, hogy nehezen fog lekötni, hiszen mind tudjuk, hogy nem fognak mindannyian ennek az áldozatává válni.

Nem mondom, hogy nem lehetne ebből kihozni valami izgalmasat, de egyelőre nem erre billeg a mérce. 7/10

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz