login |

Charmed: kezdett a 3. évad

2021. 01. 31. 21:30 - Írta: Necridus

6 hozzászólás | kategória: kritika,

Átfutottam az évadzárós kritikám a poszt megírása előtt, és felnevettem, mert pont ugyanúgy szerettem volna bevezetni a bejegyzést, ahogy akkor is tettem. A Charmed-os lányok egyike indította az epizódot, amint visszaemlékszik, mi is történt az előző szezonban, én meg mintha kihagytam volna egy évet, úgy hatottak rám a jelenetek.

A járvány miatt az új Bűbájos boszorkák is kénytelen volt korábban lezárni tavasszal az S2-t, a maradék részeit pedig a következőben pótolni, így nem is véletlen, hogy a premierrel kapcsolatban is hasonló érzéseim vannak, mint tavaly. Cserébe most “belefért” a napomba, és nem csak úgy ment a háttérben. Na, nem mintha az én időbeosztásom és hozzáállásom lenne a probléma.

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Tényleg csak mosom kezeimet, mert én a sokak szemében legalja szintnek (vagyis a CW-nak) is mindig adok egy tiszta lapot (főleg azért, mert ha tisztában vagyunk a csatorna és a stúdió közti különbséggel, akkor tudhatjuk, hogy egy csatorna kínálatában is vannak igen eltérő sorozatok), mert nem mindenben az HBO-minőséget kell keresni, de a Charmedban lassan nemigen lehet mit találni.

Félreértés ne essék, ahogy a bevezetőben is írtam, nem változott semmit a sorozat a tavalyi zárás óta. És ez a baj. Nem kell minden epizódnak megváltania a világot, de azért tizenvalahány rész után most már tényleg jöhetne egy olyan, ami felkelti az érdeklődést, amiben látni valami nyomát annak, hogy ezt a sorozatot szeretik és akarják készíteni, és nem az érződik, hogy csak a játékidőt akarják mindenfélével kitölteni.

Elenyészve, de voltak pozitívumai az évadnyitónak: végre egy kicsit (de tényleg csak kicsit) több varázslást kaptunk, Jordannel is végre kezdtek valamit, ahogy Abigail is belebegtetett egy félmondatával egy ígéretes szálat. A Darklighter Harry Jimmyt sem hiszem, hogy most láttuk utoljára, ha jól vettem le a ködös zárójelenetét. Az erőviszonyok pedig ismét változtak, hiszen Julian rájött, hogy nagynénje átverte, és a Charmed-lányok mellé állhat.

De akkor miért nem ezekkel foglalkozunk gőzerővel? Miért nézzük másfél szezon óta azt, ahogy Harry és Macy kínlódnak, hogy együtt legyenek vagy ne, miközben az ígéretes szálak csak úgy tengnek ide-oda, mert nem kapnak elég fókuszt. Ahogy Maggie és Mel sem kapott igazán teret, inkább csak a kötelező játékidejüket töltötték, pedig velük is lehetne mit kezdeni, ahogy Abigail-lel is, aki tavalyi évad legjobb figurája.

Fura, mert eddig kettőből kettőször bejött az évadnyitó, és csak a szezon közepefele kezdett baromira untatni és lankadni a lelkesedésem. Most viszont már a premiernél is ezt éreztem, egyáltalán nem hozta meg a kedvem a folytatáshoz. Mondjuk nem promózták agyon az évadot, így még az évadnyitóról is csak a ma reggeli hírekben lettem figyelmes. Mintha nem is akarnának túl sok energiát fektetni a sorozat népszerűsítésébe. Meglepődnék, ha nem morzsolódna le nálam a sorozat néhány hónap múlva.

Ja, és itt van Peyton List (akinek meglepődtem a jelenlétén, de utánanézve láttam, hogy már három részben is kapott szerepet), akit mintha üldözné valami átok, egy-két évadon belül kaszát kapnak a sorozatok, amikben megjelenik. Kivéve a The Flash, az túlélte.

6 hozzászólás Ne habozz!

Natália - 2021. 01. 31. 22:38

Ha kaszánlják a sorozatot az nem Peyton List miatt lesz, hanem, mert nezhetetlen es ertelmetlen a sorozat.

gnx - 2021. 02. 01. 01:02

Azon csodálkozom, hogy be lett egyáltalán rendelve. Sokkal jobb sorozatok kapnak kaszát pár évad után, ez a csoda meg, már a harmadik évadot kezdi. Azok között vagyok, akiknek az első sorozatos élményei között az eredeti Charmed is ott volt. 12-14 évesként iszonyat lekötött, mindig kértem a szüleimet, hogy vegyék fel kazettára, amiröl lemaradnék. Manapság visszanézve, látom a hibáit, meg, hogy mennyire tul lett huzva az is. De ez a mostani még igy se közeliti meg.. ami szerintem elég durva, mert annyira nincs magasan a léc.

winnie - 2021. 02. 01. 05:34

attól eltekintve, hogy a személyes megítélés itt nyilván irreleváns (attól, hogy valami szerintem rossz, más szerint lehet jó, ergó fura lenne megkérdőjeleznem egy imádott és elismert sorozat folytatását a saját véleményem alapján), nem a jóság, hanem az érdeklődés kell a csatornának, és ha az van, akkor jöhet a folytatás, de igazából lehet, hogy ez a kulcs, hogy sokaknak ez az első sorozatos élménye ebben a stílusban. mások pedig nosztalgikusan nézik. nem tudom, bármi lehet. ilyenkor én mindig elolvasok rajongói véleményeket, hogy lássam, mi az, ami leginkább megfogja a sorozatból az embert.

Sunabubus - 2021. 02. 02. 00:43

Hát ez rosszabb, mint amire emlékeztem. Nálam most pangás van, ezért mindent megnézek, ami szembejön, de ez a sorozat egyszerűen nem tudja, mi akar lenni, nem tudja milyen korosztálynak van.

winnie - 2021. 02. 02. 07:45

Nagyon fura olvasni egy pangós kommentet, mert én a mostani 20 januári újoncból (ami ugye tavaly 40+ volt) is egy tucat nézőset találtam, és akkor az előző hónapok rengeteg jó új sorozatáról nem is beszéltem – szóval továbbra is az a gondom, hogy szimplán jó sorozatokat kell kivágnom, ezért nagyon fura belegondolnom, hogy valaki olyasmit is néz, ami konkrétan rossz (vagy rosszabb). így azért már érthető, hogy sokak mellett miért mennek el nagyon jó sorozatok.

Sunabubus - 2021. 02. 15. 17:26

Nálam a trailer megnézésekor kiesik ezeknek a többsége. :) Pedig minden hónapban megnyitom a kis sorozattrekkelőmet, valami jóra várva.
Megnéztem például a Resident alien trailerjét, de én ettől a fickótól a Dollhouse óta rosszul vagyok, mellékszerepben még csak-csak elnézegetem, nade főszerepben? Kösz nem.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz