login |

Charmed: kezdett a 3. évad

2021. 01. 31. 21:30 - Írta: Necridus

15 hozzászólás | kategória: kritika,

Átfutottam az évadzárós kritikám a poszt megírása előtt, és felnevettem, mert pont ugyanúgy szerettem volna bevezetni a bejegyzést, ahogy akkor is tettem. A Charmed-os lányok egyike indította az epizódot, amint visszaemlékszik, mi is történt az előző szezonban, én meg mintha kihagytam volna egy évet, úgy hatottak rám a jelenetek.

A járvány miatt az új Bűbájos boszorkák is kénytelen volt korábban lezárni tavasszal az S2-t, a maradék részeit pedig a következőben pótolni, így nem is véletlen, hogy a premierrel kapcsolatban is hasonló érzéseim vannak, mint tavaly. Cserébe most “belefért” a napomba, és nem csak úgy ment a háttérben. Na, nem mintha az én időbeosztásom és hozzáállásom lenne a probléma.

A tovább mögött spoilerekkel folytatom.

Tényleg csak mosom kezeimet, mert én a sokak szemében legalja szintnek (vagyis a CW-nak) is mindig adok egy tiszta lapot (főleg azért, mert ha tisztában vagyunk a csatorna és a stúdió közti különbséggel, akkor tudhatjuk, hogy egy csatorna kínálatában is vannak igen eltérő sorozatok), mert nem mindenben az HBO-minőséget kell keresni, de a Charmedban lassan nemigen lehet mit találni.

Félreértés ne essék, ahogy a bevezetőben is írtam, nem változott semmit a sorozat a tavalyi zárás óta. És ez a baj. Nem kell minden epizódnak megváltania a világot, de azért tizenvalahány rész után most már tényleg jöhetne egy olyan, ami felkelti az érdeklődést, amiben látni valami nyomát annak, hogy ezt a sorozatot szeretik és akarják készíteni, és nem az érződik, hogy csak a játékidőt akarják mindenfélével kitölteni.

Elenyészve, de voltak pozitívumai az évadnyitónak: végre egy kicsit (de tényleg csak kicsit) több varázslást kaptunk, Jordannel is végre kezdtek valamit, ahogy Abigail is belebegtetett egy félmondatával egy ígéretes szálat. A Darklighter Harry Jimmyt sem hiszem, hogy most láttuk utoljára, ha jól vettem le a ködös zárójelenetét. Az erőviszonyok pedig ismét változtak, hiszen Julian rájött, hogy nagynénje átverte, és a Charmed-lányok mellé állhat.

De akkor miért nem ezekkel foglalkozunk gőzerővel? Miért nézzük másfél szezon óta azt, ahogy Harry és Macy kínlódnak, hogy együtt legyenek vagy ne, miközben az ígéretes szálak csak úgy tengnek ide-oda, mert nem kapnak elég fókuszt. Ahogy Maggie és Mel sem kapott igazán teret, inkább csak a kötelező játékidejüket töltötték, pedig velük is lehetne mit kezdeni, ahogy Abigail-lel is, aki tavalyi évad legjobb figurája.

Fura, mert eddig kettőből kettőször bejött az évadnyitó, és csak a szezon közepefele kezdett baromira untatni és lankadni a lelkesedésem. Most viszont már a premiernél is ezt éreztem, egyáltalán nem hozta meg a kedvem a folytatáshoz. Mondjuk nem promózták agyon az évadot, így még az évadnyitóról is csak a ma reggeli hírekben lettem figyelmes. Mintha nem is akarnának túl sok energiát fektetni a sorozat népszerűsítésébe. Meglepődnék, ha nem morzsolódna le nálam a sorozat néhány hónap múlva.

Ja, és itt van Peyton List (akinek meglepődtem a jelenlétén, de utánanézve láttam, hogy már három részben is kapott szerepet), akit mintha üldözné valami átok, egy-két évadon belül kaszát kapnak a sorozatok, amikben megjelenik. Kivéve a The Flash, az túlélte.

15 hozzászólás Ne habozz!

Natália - 2021. 01. 31. 22:38

Ha kaszánlják a sorozatot az nem Peyton List miatt lesz, hanem, mert nezhetetlen es ertelmetlen a sorozat.

gnx - 2021. 02. 01. 01:02

Azon csodálkozom, hogy be lett egyáltalán rendelve. Sokkal jobb sorozatok kapnak kaszát pár évad után, ez a csoda meg, már a harmadik évadot kezdi. Azok között vagyok, akiknek az első sorozatos élményei között az eredeti Charmed is ott volt. 12-14 évesként iszonyat lekötött, mindig kértem a szüleimet, hogy vegyék fel kazettára, amiröl lemaradnék. Manapság visszanézve, látom a hibáit, meg, hogy mennyire tul lett huzva az is. De ez a mostani még igy se közeliti meg.. ami szerintem elég durva, mert annyira nincs magasan a léc.

winnie - 2021. 02. 01. 05:34

attól eltekintve, hogy a személyes megítélés itt nyilván irreleváns (attól, hogy valami szerintem rossz, más szerint lehet jó, ergó fura lenne megkérdőjeleznem egy imádott és elismert sorozat folytatását a saját véleményem alapján), nem a jóság, hanem az érdeklődés kell a csatornának, és ha az van, akkor jöhet a folytatás, de igazából lehet, hogy ez a kulcs, hogy sokaknak ez az első sorozatos élménye ebben a stílusban. mások pedig nosztalgikusan nézik. nem tudom, bármi lehet. ilyenkor én mindig elolvasok rajongói véleményeket, hogy lássam, mi az, ami leginkább megfogja a sorozatból az embert.

Sunabubus - 2021. 02. 02. 00:43

Hát ez rosszabb, mint amire emlékeztem. Nálam most pangás van, ezért mindent megnézek, ami szembejön, de ez a sorozat egyszerűen nem tudja, mi akar lenni, nem tudja milyen korosztálynak van.

winnie - 2021. 02. 02. 07:45

Nagyon fura olvasni egy pangós kommentet, mert én a mostani 20 januári újoncból (ami ugye tavaly 40+ volt) is egy tucat nézőset találtam, és akkor az előző hónapok rengeteg jó új sorozatáról nem is beszéltem – szóval továbbra is az a gondom, hogy szimplán jó sorozatokat kell kivágnom, ezért nagyon fura belegondolnom, hogy valaki olyasmit is néz, ami konkrétan rossz (vagy rosszabb). így azért már érthető, hogy sokak mellett miért mennek el nagyon jó sorozatok.

Sunabubus - 2021. 02. 15. 17:26

Nálam a trailer megnézésekor kiesik ezeknek a többsége. :) Pedig minden hónapban megnyitom a kis sorozattrekkelőmet, valami jóra várva.
Megnéztem például a Resident alien trailerjét, de én ettől a fickótól a Dollhouse óta rosszul vagyok, mellékszerepben még csak-csak elnézegetem, nade főszerepben? Kösz nem.

Sakholis - 2021. 03. 21. 12:36

Az a baj, hogy itt ez nem évadnyitó volt, hanem előző évadzáró epizódok a covid miatt. Valójában a negyedik résszel indult el az új évad, ami sokkal nagyobbat ugrott szerintem, mint az előző évadok szórakoztatásban és minőségben. A második évad második felét én már végig szenvedtem, de akkor jöttek a 4 rész utáni epizódok és itt már újra érzem azt, amiért anno nekikezdtem a sorozatnak. Utóbbi részek nálam 8/10et kapnak. Ez az “évadnyitó” itt viszont csak 6/10et max.

Necridus - 2021. 03. 21. 13:10

Sakholis:

Én pont a 3×04-et várattam vagy 2 hétig (és tudtam, hogy az lesz valójában az új szálakat megindító epizód), majd végre megnéztem, és megerősítettem a kaszám. Az a szörny azért nem volt rossz, ott végre történt valami, de egyébként egyáltalán nem éreztem, hogy ezt a sorozatot azért veszem előrébb hete és tologatom újak bepróbálását, mert tényleg szórakozásnék a nézése közben. Ez a félévem nem a legegyszerűbb, úgyhogy szanálni kezdtem, és a Charmed egyértelmű kieső volt. Talán belenézek egy-két epizódba később, de egyelőre nem bántam meg a kaszát (úgy, hogy amúgy át szoktam olvasni a review-kat az új epizódokról az általam kaszált sorozatok esetében).

Ravagedseducer - 2021. 03. 30. 00:43

Szerintem nem először fordult elő hogy a rész végi cliffhangert a köv részben meg sem említik, de ahogy a 3×07-nek vége volt és aztán a 3×08-ban egy szóval sem méltatták? Most vagy én nem értek valamit vagy nem tudom.

winnie - 2021. 03. 30. 05:14

kellett volna a sztoriba is, és így nem volt annyi értelme, vagy csak arra a szálra nem tértek ki? (nem nézem, csak ugye egy ideje van az a trend, hogy egy cliffet nem 1, hanem 2 rész után oldanak fel, de ilyenkor úgy oldják meg, hogy az adott szál nem kerül elő a soron következő részben)

Ravagedseducer - 2021. 03. 30. 11:24

Konkrétan úgy lett vége múlt héten, hogy a három nővér és az fényőrük a szokásos “a rész konklúziója” jelenetben beszélgettek, mikor az egyik állandó szereplő berontott; mert egy szörny,vagy akármi üldözte; és becsapta előtte az ajtót.

Erre az új rész elején mindenki más jelenetben szerepelt, még az a szereplő is, aki berontott az ajtón, és nem magyaráztak meg semmit. Vagy csak én nem figyeltem valami apróbb részletre ami megmagyarázná, vagy nem tudom.

Ravagedseducer - 2021. 03. 30. 11:24

https://youtu.be/kYXkGn_Hpww itt van, ahogy vége lett múlt héten.

ArpHalliwell - 2021. 06. 22. 22:40

Az évadot most kezdtem el, a 3×01 egész kellemes volt a sorozathoz képest. Mivel az eredeti sorozaton nőttem fel és máig kedvencem így 2 utalást is észrevettem ebben az epizódban, nem tudom ez mennyire volt direkt vagy véletlen.

-Macy és Harry a démoni fekete piacra mennek;
Paige az 5.évadban ment oda szintén inkognitóban

-Abby és Jordan a festménybe zárt nőn segítenek;
Prue-hoz a 2.évadban, mikor az aukciós házban dolgozott került egy elvarázsolt festmény, a benne rekedt férfi segitséget kért tőle, kiszabadította, azonban kiderült róla, hogy démon

Zoli - 2021. 08. 02. 20:41

Oké ez több mint jó évad volt.
Bugyuta még mindig de erős karakterek vannak benne .Nagyon várom a folytatást.
2.évad után ez visszahozta hozzá a kedvem

Necridus - 2021. 08. 02. 21:24

Zoli:

Basszus, pedig otthagytam a 7. rész után, miután továbbra is úgy éreztem, hogy a semmiről szól. Na majd ha érkezik vendégírás, átolvasom:)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz