login |

9-1-1: Lone Star: kezdett a 2. évad

2021. 02. 01. 17:50 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: kritika,

Texas-ban vagyunk, mi mással indíthatnánk idén, mint egy elrabolt tankkal, és a sürgősségi hívásokhoz érkező kőkemény tűzoltókkal és mentősökkel. Így gyorsan be is mutatják, hogy miben mások az itteniek, mint az anyasorozat 9-1-1-esei, de közben összességében eléggé hasonlítanak egymásra, így aki abban el tud merülni, annak heti plusz egy óra jut kvázi ugyanabból.

A kezdés maga csak megalapozta az új helyzetet. Liv Tyler kilépett a sorozatból, így a mentősök élére kellett egy új ember, akit Gina Torres alakít, kapott is rögtön kis magánéletet. Érdekes, ahogy valós problémákat félsorokban behoz a sorozat, például Torres karakterénél azt, hogy csak a férfi nem tudja ellátni a családot a jelenlegi világhelyzetben. De igazából a premier amolyan vihar előtt csend volt.

Az új karakter mellett feloldottak egy első évados szálat is, na meg a COVID-ra is reflektáltak, nem csak a maszk meg távolságtartás szintjén, hanem az egyik ügy is erőteljesen kapcsolódott. Mondjuk itt be is jön, hogy nem elég mély egy ilyen sorozat, hiszen ha tényleg tenni akarna valamit az összeesküvés hangulat ellen, akkor a következményeket is mutatnia kéne. Nyilván egy tűzoltó nem tudja, hogy mi történik az eseteiben a munkájának elvgézése után, szóval nem igazi negatívumként mondom a fentit, csak amolyan lábjegyzetként.

Ellenben a 2×02 már emlékeztetett arra, hogy valójában lehet utoljára néztem bele a 9-1-1-be, annyira durva horror volt. Vulkanikus tevékenység van a környéken, aminek kapcsán jelentkeznek esetek, és ÚRISTEN, miért akarnánk emlékeztetni magunkat arra, hogy teljesen átlagos, mindennapi dolgok végzése közben milyen borzasztó módokon halhatunk meg? Nyilván amúgy gondolnunk kell rá, hogy nem végtelen az időnk, na de nem így, mint egy 50 Ways To Die-dokusorozatban!

Nem rémlik, hogy ennyire naturalista volt eddig a 9-1-1: Lone Star, de jobban hatott rám, mint akármelyik hirtelen dologgal ijesztgető horror mostanában. Az első részt csak untam, de a 2. kikészített kicsit. Végtére is ez azt jelenti, hogy kilépett a háttértévé — vagyis inkább rutintévének fogom hívni az ilyesmi közepes sorozatokat, amik semmibe nem mernek elmerülni igazán — mivoltából, na de milyen áron?! Bezzeg, ha Eli Roth csinálja, akkor fel lehet háborodni.

Részemről erre biztosan nincs szükségem a továbbiakban, de valahol mégis érdekes volt visszanézni, meg nyilván így lett kibeszélő is, a blog nélkül azért valószínűleg kibírtam volna nélküle.

Ugye a rész vége ismét felvezette, hogy mi lesz a folytatásban, gondolom szerteágazó, és nem valami gyorsan letudott szál lesz a hatalmas erdőtűz.

5 hozzászólás Ne habozz!

Deny - 2021. 02. 01. 18:43

Nekem ez a vulkános rész már sok volt. Olyan volt, mint azok a gagyi katasztrófafilmek, amik a Film +-on szoktak menni délutánonként.

A naturalizmus eddig is a védjegyük volt, talán ezért is futott 18-as karikával pár epizód az anyasorozatból a TV2-n.

Egyébként nekem a Lone Star továbbra is elég meh, hiába ugyanaz a recept alapján készül, valahogy a nyomába sem ér a 9-1-1-nak. A karakterek korántsem olyan érdekesek, attól a színtelen filtertől, vagy mi a csudától meg már herótom van. 6/10 az első két rész (az anyasorozaté pedig 8/10).

spamdog - 2021. 02. 01. 19:24

Jó volt a West Wing óta először együtt látni
Lisa Edelsteint és Rob Lowet

Deansam - 2021. 02. 26. 03:58

Kedvenc sorozatom. Vajon mikor lesz szinkronban a 2.évad?Ryder-t alakító színész a True Blood óta nem láttam.
Rob Lowe-tól pedig szuper alakítás a 9-1-1-ben.

winnie - 2021. 02. 26. 06:45

Persze, hogy lesz.

Deansam - 2021. 02. 26. 20:32

Winnie, szuper. Akkor várom. :)

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz