login |

Ázsia a Netflixen: The Uncanny Counter / A démonvadászat mestersége

2021. 02. 01. 14:50 - Írta: human

3 hozzászólás | kategória: ajánló, Ázsia sorozatozik, kampány, video,

A Netflixre vasárnap magyar specifikációkkal felkerült és A démonvadászat mestersége címen futó koreai sorozat a humorra is rámegy a démonos téma mellett.

A hivatalos leírás:

A Szembenállók nappal egy tésztázó alkalmazottai, éjszaka démonvadászok, akik különleges képességeik segítségével harcolnak az emberekre vadászó gonosz szellemek ellen.

A tovább mögött, a plakát alatt előzetes. Szereplők: Cho Byeong-kyu, Yu Jun-sang, Kim Se-jeong.

3 hozzászólás Ne habozz!

LambSkewers - 2021. 02. 01. 16:37

2020 top 10 K-dráma listámon rajta van.

Viszont iszonyatos a magyar felirat. Angolul peeps, csak angolul, vagy más nyelven nézzétek. Tele van félrefordításokkal, nagy gondok vannak a többes és egyesszám használatával és ami szuper amatőr, az a felszólító “Hey!” folyamatosan “Szia” valamiért. A szövegkörnyezetre sincs figyelve..ez a hölgy nem kezdő pedig. Netflixen a fordítók nem látják a videót? Én Vikire fordítok és mi látjuk, szerintem ez alap dolog lenne. Nagyon sokat számít, hogy egy színész hogyan hangsúlyoz, vagy akár milyen zene megy a háttérben.

Binky - 2021. 02. 02. 12:56

@LambSkewers: Sajnos a legtöbb koreai sorozathoz ultra gagyi Netflixes magyar felirat készül, ezért akik ilyen sorikat néznek, a rajongói feliratokat megvárják.
Egyébként ha jól tudom, óriási nézettséggel futott a sorozat, bár én csak pár percet bírtam belőle megnézni, aztán le is kapcsoltam.

LambSkewers - 2021. 02. 02. 18:05

@Binky Igen, láttam a többinél is, hogy nem valami jók a feliratok, de itt nem csak az a probléma, hogy a fordító nem ismeri a kultúrát (Nyugati és keleti sorozatot fordítani, baromira két különböző dolog). Nem érdekelte a fordítót milyen munkát tesz le az asztalra, és ez a bosszantó. Karenkedtem és jeleztem a Netflixnél, hogy félre vannak fordítva dolgok, de nem hiszem, hogy átnézik. Ezért is írtam, hogy ezt magyarul ne, sokat ront a minőségből.

Írtam róla kritikát a junkie-ra, majd valamikor megjelenik. Szerintem az 1. rész végére beindul a dolog, de ha az első 2 rész nem bejövős, akkor persze érdemes dobni. Az elején könnyedebb a sorozat, de aztán sötétebb fordulatot vesz. Jól írtad, hatalmas nézettsége volt, be is rendelték a 2. évadot szinte egyből. Fejből úgy rémlik, megötszörözte a 16. rész végére a kezdő nézettségét (azt hiszem 2% körüli arányból indult) és 10+%-kal az OCN valaha volt legnézettebb drámája lett. 10% egy kábeles csatornán ritka.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz