login |

Hírhétfő – The Bold Type-kasza! Trickster-kasza!

2021. 02. 01. 09:05 - Írta: winnie

7 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • A későbbi félreértések elkerülése véget: a limitált sorozat nem minisorozatot jelent. (Eleve az elnevezés kvázi jelentés nélküli, nem sok értelme van használni, ha az ember nem tudja, hogy mit jelent, hiszen sokakat csak félrevezet – erről itt írtam bővebben. Max annyit lehet leszűrni belőle, hogy kerek, azaz lezárt évadjai vannak, de ugyanúgy folytatólagos lehet, azaz több szezon is készülhet belőle.)
 • Mai magyar premier: A besúgó 1. évad, A hölgy és az autó 1. évad, Dobd be magad 2. évad, Szarvas osztag 1. évad, Bréking 2. évad
 • Premier: Desus & Mero S3, Nostradamus: End of Days S1, Star Tunez S1, The Lady and The Dale S1, Heartland Docs DVM S3 + Finálé: Alaska: The Last Frontier S10, Who Wants To Be a Millionaire? S12 (téli), Card Sharks S2 (téli), Secrets of The Vikings Stone S1, Vengeance: Killer Millionaires S4
 • Teljes évados premier: Bucket List S1 (Crackle),
 • Új felirat a magyar Amazon-on: House S1-S8
 • Lekerül a magyar Netflix-ről: The Mortified Guide (02.13)
 • Magyar premier – AMC: 04.12 Fear The Walking Dead (Fear The Walking Dead) 6. évad (folytatás)
 • Magyar premier – HBO GO: 02.01 A hölgy és az autó (The Lady and The Dale) 1. évad
 • A Deer Squad szinkronhangjai.
 • Változtat az RTL Klub az estéin: a New Amsterdam 2. évados epizódjai egy órával későbbre csúsznak, és a helyén A mi kis falunk ismétlései lesznek láthatóak a Keresztanyu után. A Barátok közt csak éjfél után lesz látható.
 • “Heti reboot”: Még csak pletyka, de akár megbízhatónak is mondható, mert Kevin Smith beszélt arról, hogy folytatódhat az HBO Max-on a Batman The Animated Series.
 • Pár ABC-s midseason premierdátum: 04.07 Home Economics S1 (szerda, 20:30), 04.08 Rebel S1 (csütörtök, 22:00) + 03.30 Pooch Perfect S1 (kedd, 20:00), ami azt jelenti, hogy az A Million Little Things 04.07-től visszakerül szerda 22:00-ra, és mellékesen a Grey’s Anatomy és a Station 19 a tervezettnél egy héttel később, csak 03.11-én tér vissza.
 • Állandó szerep: Anne Hathaway, Jared Leto – WeWorkplace (AppleTv+), Tony Revolori – Willow (Disney+)
 • A CBC elkaszálta a Trickster-t. A már berendelt 2. évad sem fog elkészülni. (Az okokról azt hittem, hogy írtam, de ahogy rákerestem, nem így történt. Mindenesetre a készítő őslakosi származása kapcsán merültek fel kétségek, és ez eszkalálódott. Eleinte úgy tűnt, hogy csak lecserélik, de végül ez lett a vége. Itt lehet utánaolvasni a lényegnek, ez pedig a fő tényfeltáró cikk.)
 • Az HBO (miután a Disney 10 SW-sorozatos bejelentése megihlette a csatornát) újabb Game of Thrones-spinoffokon kezdett el dolgozni, csupa előzményen. A sajtó egyet emelt ki, de valójában többről van szó, amelyek kapcsán top írók ötleteit hallgatják meg, többek között Bruno Heller-ét. A projektek között biztosan ott van egy előzmény sorozat Robert lázadásáról, a Vastrónért vívott háborúról, ami pár évtizeddel a GOT előtt játszódott, és ott vannak a The Dunk and Egg-történetek is, amik Ser Duncan the Tall és a fiatal Aegon V Targaryen kalandjainak krónikái 90 évvel a GOT előttről. A tervezett (de egyelőre még fejlesztés alatt sem lévő) széria alapját jelentő A hét királyság lovagja-sorozat első kötete A kóbor lovag (The Hedge Knight), ezt követi A felesküdött kard (The Sworn Sword), és A rejtélyes lovag/Az álneves lovag (The Mistery Knight).
 • A Saturday Night Live 5 részt tervez zsinórban szállítani. Műsorvezetők: 01.30 John Krasinski (+ Machine Gun Kelly), 02.06 Dan Levy (+ Phoebe Bridgers), 02.13 Regina King (+ Nathaniel Rateliff).
 • A The Mandalorian 3. évados forgatása áprilisban indul.
 • A Bridgerton Netflix-es sikere az alapul szolgáló könyvet 18 évvel annak kiadása után a The New York Times bestseller listájának élére röpítette.
 • A 2000-es évek 21 legnagyobb hatású tévésorozata a Deadline gyűjtésében.
 • A WGN America márciustól NewsNation néven fog futni.
 • Az A Teacher lett a legnézettebb FX on Hulu-sorozat, a Mrs. America és a Devs előtt.
 • Lou Diamond Phillips Prodigal Son-epizódot rendezett.
 • A Freeform elkaszálta a The Bold Type-ot. A már berendelt 5. évad lesz az utolsó.
 • Malcolm Jamal-Warner (AJ) beszél a The Resident legutóbbi részéről.
 • Maria Sten, a múlt heti Big Sky-epizód írója beszél a részben történtekről.
 • Vendégszerep: Mena Massoud – 9-1-1: Lone Star, Michael Rady – The Equalizer, Alan Van Sprang – Clarice,
 • Interjú: Emma Paetz (Martha – Pennyworth), Javicia Leslie + még egy + még egy (Ryan – Batwoman), Debra Jo Rupp (Mrs. Hart – WandaVision), Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez + még egy (a WandaVision dalszerzői),
 • Meghívást kapott a Berlini Filmfesztivál sorozatos pitchfórumára, a Co-Pro Series Pitch-re egy magyar terv is, ami azért nagy szó, mert a több száz nevezettből 10-et válogatnak csak be. Krigler Gábor és Enyedi Ildikó közös projektje (további írók: Lovas Balázs és Lengyel Balázs) a Joyrider gyártásában készülne, a címe Balaton Brigád, ami “egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A Stasi különleges egysége a tónál nyaraló keletnémet turisták megfigyelésére szakosodott. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.” (Az esemény lényege a támogatók szerzése érdekében történő prezentáció.)
 • Új sorozat: Sylvia – francia, 6 rész, készítő: Bénédicte Charles és Olivier Pouponneau – Sylvia Kristel életrajzi könyve, a Nue alapján, a francia, a 70-es években Emmanuelle-ként elhíresült színésznő felemelkedéséről és tragikus bukásáról.
 • Pilotszkript: The Resort – csatorna nélkül (gyártó: Universal Cable Productions/Anonymous Content), készítő: Andy Siara, executive producer: Sam Esmail, a szerelemről és arról, hogy milyen fura dolgot teszünk meg a nevében, s mindezt true crime összeesküvős körítéssel. Minden évad egy egyedi, festői helyszínen játszódna – az első például a maja Riviéra egy all inclusive üdülőhelyén, ahol egy válás küszöbén álló házaspár belebonyolódik a Yucatan egyik legbizarrabb, megoldatlan rejtélyébe. Mindez részben metafizikai detektívsztori, részben Indiana Jones-os kaland, részben pedig coming of age románc lenne.
 • A Secret Hideout megvásárolta Jackson Ford könyvének, a The Girl Who Could Move Sh*t’ With Her Mind-nak a tévésorozatos adaptációs jogait. Alias + X-Men egy sötét Los Angeles-ben. A történet egy telekinetikus képességgel bíró nőről szól, aki titkos kormányügynökként dolgozik, és olyan feladatokra küldik, amiket más nem oldhat meg. Más kérdés, hogy a nő inkább szeretne lazítani, inni egy sört, és úgy tenni, mintha normális lenne. Amikor viszont egy melója során előkerül egy hulla, akit úgy öltek meg, ahogy csak a nő tudná, 24 órát kap arra, hogy tisztázza a nevét. A tát azonban nem csak az ő élete, hanem egy föld alatti harc székén lévő Los Angeles-t is megmenti, hogy felgöngyölíti az összeesküvést.
 • A brit The Great Celebrity Bake Off celebes változatában sütni fog többek között Daisy Ridley és James McAvoy is. Valamint Kelly Holmes, John Bishop, Stacey Dooley, Tom Allen, David Baddiel, Jade Thirlwall, KSI, Ade Adepitan, Philippa Perry, Nick Grimshaw, Rob Beckett, Alexandra Burke, Anneka Rice, Reece Shearsmith, Dizzee Rascal, Anne-Marie, Nadine Coyle és Katherine Ryan.
 • A Jeopardy!-ben vendégműsorvezető lesz Aaron Rodgers mellett Katie Couric, Mayim Bialik és Bill Whitaker is.

7 hozzászólás Ne habozz!

Csillagvadasz2 - 2021. 02. 01. 09:35

*A hét kiralyság lovagja (egy lovagról van szó)
**A rejtélyes lovag (a legújabb kiadásokban ez a címe a harmadik novellának)

Bocsánat a szőrszálhasogatásért.

winnie - 2021. 02. 01. 09:41

köszi!

dexike3 - 2021. 02. 01. 10:25

remélem a sok GoT tartalom nem megy a minőség rovására.

ez a Balaton Brigád egész izgalmasan hangzik, jó lenne ha összejönne. szerintem a német piacon is lehetne értékesíteni.

juhaszvik - 2021. 02. 01. 11:29

dexike3: sok minden a “minőség rovására” mehet egy tartalom előállítása közben, de az, hogy mások, másmilyen projekttel mit csinálnak, az nem. Ha esetleg arra gondolsz, hogy kevesebb erőforrás jut egy projektre, az más kérdés, de ebben az esetben sem feltétlenül egymással versengenek a got sorozatok, hanem a büdzséből az adott időszakban finanszírozott mindenféle gyártással.

Számomra inkább az a kérdés, hogy milyenek az alapanyagok. Képesek-e rá, hogy olyan alapsztorit rakjanak le elénk, amelyet elvárnánk az eredeti után?
A megvalósítás miatt nem aggódom, az hbo nem fog gagyi látványt elénk rakni, erre akár most befizetek egy ötezrest.

Diapolo - 2021. 02. 01. 15:46

Winnie, arra van esetleg lehetőség, hogy legyen egy külön poszt a Te 2021-es toplistáddal? Annyira nem követem a facebookot, de most láttam épp, és ez a rovat érdekelne időről időre, meg talán többeket is.

winnie - 2021. 02. 01. 16:56

persze, tervezem, de tavaly is félbemaradt, de akarok havi jelentéseket.

Mom - 2021. 02. 01. 18:09

Szerintem ez a deadline cikk kicsit félreértelmezi az infliential melléknevet…

Van rajta több olyan cím is, amit nem láttam, vagy kaszáltam, de egyértelműen ott a helye egy ilyen listán. Ugyanakkor van olyan is, amit ugyan láttam, de nem értem, mit keres ott és sajnos több olyan is van, amiről még csak nem is hallottam. Akkor mégis mekkora “hatásról” beszélhetünk, ha még olyan ember sem tudja, miről van szó, aki az átlagnál jóval több sorozatot fogyaszt?
Ha azt mondta volna a cikk írója, hogy számára ez a 21 sorozat a legemlékezetesebb a 21. század első ötödéből, akkor semmi gond. De azt a címet adni neki, hogy “The 21 Most Influential TV Series Of The…” és utána olyan sorozatot odatenni, mint a Lovecraft Country, aminek nagyjából semmi hatása nem lehetett még semmire, az egyszerűen nevetséges. Ez így már nem szubjektivitás kérdése, hanem ezt egyszerűen képtelenség még kijelenteni, annyira kis pont volt ez az elmúlt 20 évben. Simán lehet, hogy később valóban influenszer lesz (kétlem, de nem zárom ki a lehetőségét), de most még egész egyszerűen nem lehet az. Mintha csak a kötelező kisebbségi kvótát kellett volna vele kipipálni…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz