login |

12 sorozata folytatását kérte be a CW

2021. 02. 03. 22:46 - Írta: winnie

19 hozzászólás | kategória: hírek, , , , , , , , , , , ,

A CW ismét berendelte év elején minden futó (és évadkezdés előtt álló), nem kaszált sorozatának folytatását. Csak a premier előtt álló újoncok (Superman & Lois, Republic of Sarah, Kung Fu + Stargirl) sorsa kérdéses, és az, hogy a lentiek közül melyek kaszáját fogják bejelenteni az elkövetkező félévben, azaz azt, hogy a lent jelzett az utolsó szezonjuk lesz.

Tehát jövőre, vagyis 2021/22-ben biztosan lesz:

 • Walker 2. évad
 • Batwoman 3. évad
 • Nancy Drew 3. évad
 • Roswell, New Mexico 4. évad
 • In The Dark 4. évad
 • All American 4. évad
 • Charmed 4. évad
 • Legacies 4. évad
 • Dynasty 5. évad
 • Riverdale 6. évad
 • Legends of Tomorrow 7. évad
 • The Flash 8. évad

19 hozzászólás Ne habozz!

Necridus - 2021. 02. 03. 23:29

A Stargirl vajon miert maradt ki? Marmint nnem a posztbol, hanem a csatorna bejelenteseibol. Megsem ugy kezelik, mint a tobbi CW sorozatot? Mert ha megis, akkor pont ugyanugy egy uj evad premierje elott allo sorozat, mint jo nehany a berendeltek kozul.

winnie - 2021. 02. 03. 23:43

á, való igaz, azt elfelejtettem.

synrew - 2021. 02. 04. 04:48

Batwoman 3. évad, gurulok a nevetéstől.Ki és meddig fogja állni ezeket a csakazértis számlákat? :)

Mom - 2021. 02. 04. 06:23

Egykoron a CW-n volt a legtöbb nézős sorozatom, ma már csak a Legacies-t (egyelőre), meg a LoT-t nézem innen, ezeknek örülök és remélem nem jelentik be a kaszájukat. Bár a LoT kezdő színészeinek szerződései most járnak majd le, ugye? Hát, akkor bármi is elképzelhető, sajnos.

Magáról a koncepcióról, ami szerint mindent, de tényleg mindent a végsőkig berendelnek, nem tudom mit gondoljak. Néha az az érzésem, hogy amíg 5 dollár hasznot is el tudnak könyvelni, addig elégedettek. Ami nyilván a nézőknek pozitív hozzállás. Ugyanakkor alternatívaköltség szempontjából lehetne sokkal jobb is. Mind pénzügyileg, mind nézettségileg (a nézők szempontjából érdeklődéstkeltőbb).

Azt viszont egyértelműen dícésretesnek tartom, hogy a kaszákat előre bejelentik, mindenkinek adva időt a belenyugvásra.

winnie - 2021. 02. 04. 07:28

“Batwoman 3. évad, gurulok a nevetéstől.Ki és meddig fogja állni ezeket a csakazértis számlákat? :)”

pont ezt elkerülendő posztoljuk a nézettségeket minden reggel, mert kissé kínos ilyet olvasni:) mármint ezt írhattad volna több cw-sorozatra is, de a batwoman tavaly és idén is az egyik legnézettebb volt a csatornán. érdemes hatványozottan szem előtt tartani, hogy ha valakinek valami nem tetszik, akkor 1. attól még lehet, hogy sokaknak tetszik (és ez számít), 2. az azt jelenti, hogy nézi, ergó hozzájárul a nézettséghez, a sikerhez, a berendeléshez, és egy hate viewer pont annyit és, mint egy rajongó,

4+ alapján – 18-49-ben a 4. a 2. helyre ugrik előre. (és a Legacies ugye elég komoly felvezetéssel bír.)

Walker (CW, 20.00) – 2,11M (18-49: 0.3, #14) (0.34)
Legacies (CW, 21.00) – 713e (18-49: 0.2, #16) (0.18)
Batwoman (CW, 20.00) – 708e (18-49: 0.2, #18) (0.16)
All American (CW, 20.00) – 662e (18-49: 0.2, #11) (0.23)
Riverdale (CW, 20.00) – 520e (18-49: 0.1, #14) (0.13)
Charmed (CW, 21.00) – 417e (18-49: 0.1, #19) (0.09)
Nancy Drew (CW, 21.00) – 401e (18-49: 0.1, #15) (0.08)

Thomas - 2021. 02. 04. 08:12

De miért rendelnének be mindent a végsőkig, Mom? A legrégebbi sorozatuk 7. évados:) Ugyanannyit kaszálnak, mint korábban, csak most átálltak arra, hogy év elején csípőből mindent berendelnek, aztán majd később jelentik be, hogy mi lesz kasza a következő évad után, mondhatni nézőbarátabb megoldás.

A nézettség meg olyan, amilyen, már nem csak az számít. Minden 0.1-0.2 az egy szem Walkeren kívül, de mégsem kaszálhatnak mindent, mert a következő adag jó eséllyel még kevesebbet hozna. Ha 3-4 új sorozat fejlesztésére van lehetőség évente, akkor ennyit kell kaszálni, azt meg már ők kisakkozzák, hogy melyek azok, amik a legkevésbé érik meg nekik.

És igen, lehet piszkálni őket, hogy a már most alig 0.1-es Nancy Drew-t minek kellett, vagy az In the Darkból még két évad, amikor eddig is harmatgyenge volt, de a Batwoman? Az a kezdete óta az erősebbek között van.

Lori - 2021. 02. 04. 08:33

Szerintem In to the Dark, valszeg a LoT, meg a Flash utolsó évadjukat fogják jövőre hozni. Még nagy eséllyel a Riverdale is pár színész nyilatkozata alapján 6 évados szerződésük van és egyesek már nagyon akarnának lelépni.
Elképesztő a Dynasty, az a Netflixes deal sokat számít, de végül is nem bánom nagyon jó kis guilty pleasure.
Legaciesnek örülök, meg Nancy Drewnak is.
Walker nem volt kérdés.
Stargirl esetében pedig gondolom majd megakarjak nézni,hogy a CW-sebb változata hogy fog teljesíteni, bár kétlem hogy különbség lesz benne.

len90 - 2021. 02. 04. 08:40

Szerintem azért perspektívában is kell nézni, mert hiába kardoskodtok azzal, hogy a 3. legnézetebb a Batwoman, de azért figyelembe kell venni, hogy az akciósorozatok forgatási költségei a special effect-ek és a kaszkadőrök miatt jelentősen magasabbak, mint mondjuk egy All-American, Dynasty vagy Riverdale esetében. Szóval drága sorozatot mikroszkopikus nézetséggel szerintem tök felesleges előállítani. Kíváncsi vagyok egyébként miben lehet annyival jobb a Batwoman a CW-nek, mint pl. a Black Lighting volt, ami hasonló kategória, ugyanúgy volt nemzetközi értékesítés (azt hiszem az a Netflixen volt, Batwoman meg az HBO Go/Max-on megy nemzetközileg)…

Mind1, egyedül a Dynasty-t nézem tőlük, és annak örülök, hogy folytatódik a 4. évadon túl is! Tényleg nem semmit mehet Netflixen, itthon is hetekig Top10-es volt, amikor megjelent a 3. évad…

winnie - 2021. 02. 04. 08:50

len90: ez tiszta sor, még véletlenül sem arról van szó, hogy hasít a sorozat, vagy aláz, látni, hogy nem nagyon a különbségek, de ennek kapcsán folyamatosan olvasni ilyen kommenteket (amiket majd a walker kapcsán is biztosan fogunk mindig), holott a nézettségi adatok alapján az lenne inkább a rácsodálkozást kiváltó dolog, ha kaszát kapna.

egy dolog, hogy vannak sorozatok, amikbe be van építve valami eredő utálat (vagy azért, mert nem tetszik az illetőnek, vagy azért, mert létezik, vagy mert az jön le neki pár visszajelzés alapján, hogy mindenki utálja (ami ugye abszurd)), de ez nem kell, hogy a tényeket elhomályosítsa. lehet nem szeretni, de a számokat el kell fogadni. (és azért ezzel érvelek, mert nem olvasok olyat, hogy valaki az in the dark miatt gurul a nevetéstől, pedig azt sem nézi a kommentelő, és az sokkal lejjebb van. szóval itt az elfogultság a katalizátor, és a korporét döntéseket nem saját vélemény alapján érdemes véleményezni, hanem a big picture ismeretében.)

(batwoman hbo-s dealje nem ugyanaz, mint a netflixes black lightning, az, hogy az hbo europe megvette, inkább azzal egyenértékű, hogy pár ország lecsapott a sugárzási jogokra, csak itt csomagban történt, nem egyenként. a BL esetében teljesen globális a deal.)

Jack - 2021. 02. 04. 08:51

A Kung Fu is kimaradt a premier előtt álló újoncok közül. Bár az úgy is valamikor a nyáron lesz, hacsak át nem csúszik a következő szezonba.

winnie - 2021. 02. 04. 08:52

Jack: köszi!

heidfeld - 2021. 02. 04. 11:19

Batwoman 3. része elég tűrhető volt, bár én “erős kényszer hatására” – ha el nem alszom – nézem. Ja, meg Júlia Pennyworth, tök jó karakter.
Legends of Tomorrow. Erősen hullámzott előző évad színvonala, de nagyon szórakoztató tud lenni. Túl sok a varázslás és kevesebb karakterrel jobban működne. Nyilván kevesebb marad, ahogy The Flash esetén is. Riverdale lehet komolyabb veszélyben, mert többen kívánkoznak másfelé.
Valamit kell adni a CW-n, meg értékesítik a jogokat. Igaz, előbb-utóbb mind megy HBO-Max-ra.
“Nem nagy fogás.” – vélted, Winnie. Minden, amit a konkurenciától veszünk el, veszteség nekik, illetve néhány millióan, csak nézünk DC-sorozatot.

winnie - 2021. 02. 04. 13:20

” Minden, amit a konkurenciától veszünk el, veszteség nekik, illetve néhány millióan, csak nézünk DC-sorozatot.”

miért lenne bármilyen veszteség az, aki nem is elkötelezett, csak alkalmi, könnyen befolyásolható? az ilyen előfizető nem bír sok értékkel egy adott platformnak. semmilyen veszteséget nem jelent, mert ilyen alapon az is veszteség lenne, ami nem az adott platformon kerül bemutatásra, például a mandalorian veszteség a netflixnek és az amazonnak, a firefly lane pedig a disney+-nak. és minden veszteség mindennek, ami nem az adott csatornán megy. és a fortnite veszteség minden sorozatos platformnak, mert játék. a búgócsigáról nem is beszélve.

épp az a lényege a streaming szolgáltatásoknak, hogy nem egy sorozat hajtja a bevételt, hanem a kínálat. aminek része az egy sorozat is, de senki nem pár bizonyos dologhoz vásárol hozzáférést, annak nem lenne értelme.

Mom - 2021. 02. 04. 19:23

“De miért rendelnének be mindent a végsőkig, Mom? A legrégebbi sorozatuk 7. évados:) Ugyanannyit kaszálnak, mint korábban, csak most átálltak arra, hogy év elején csípőből mindent berendelnek, aztán majd később jelentik be, hogy mi lesz kasza a következő évad után, mondhatni nézőbarátabb megoldás.”

Thomas: elismerem, számaszkilag igazad van. Akkor úgy fogalmazok, hogy az az érzésem, hogy a CW-n nem ismerik az első évados kasza fogalmát (de biztosan volt már kivétel). Mintha mindent legalább egy évvel tovább húznának, mint bármelyik csatorna. És itt most nem olyan összehasonlításban értem, hogy mondjuk az ABC kaszáit meg a CW kaszáit hányan nézték, hanem inkább úgy, hogy az ABC kaszált és nem kaszált sorozatai közötti különbség, meg a CW-nél ugyan ez valahogy bennem azt az érzést keltik, hogy itt minden kap időt a kibontakozásra. Akkor is, ha nem él vele. De ez valóban inkább szubjektív meglátás a részemről, a számok nem feltétlenül támasztják ezt alá. De mondjuk a többi csatornánál úgy érzem, hogy nem várják meg amíg valami belecsúszik a nézhetetlen kategóriába. A CW-nél jóval toleránsabbak etéren.

Thomas - 2021. 02. 05. 14:43

Kaszálnak azért pedig újoncokat is, tavaly a Katy Keene, 2 éve mondjuk semmi (vagy mondhatjuk, hogy az I Ship It), 3 éve a Life Sentence és a Valor hullott el. Annyi lehet a különbség, hogy míg mondjuk egy ABC kaszálgathat rendesen, mert minden évben fejleszt vagy 10-12 új sorozatot, a CW csak 3-4-et szokott, és ha ezt a kvótát kitöltik a valamilyen okból befejeződő veteránok, akkor néhány újonc gyengébb nézettséggel is továbbmehet.

Tibi - 2021. 02. 05. 19:34

“a CW-n nem ismerik az első évados kasza fogalmát”

Szipp Katy Keene és Life Unexpected. Lucy Hale-nek nincs szerencséje a The CW-nél, pont ez volt az a két sorozat, amit egy évad után elkaszáltak nemrég.

Nézőként nekem nagyon szimpatikus amúgy a CW modellje, ha előre bejelentik a kaszát, legalább kaphatunk lezárást.

Necridus - 2021. 02. 05. 19:44

Na, ezek miatt sem jöhet a Green Arrow & The Canaries….?:)

Azért valahol fáj, hogy a Flash tovább fog futni, mint az Arrow. Nem érdemli meg.
Legends-nek és Dynastynek kimondottan örülök, de még nézős a Batwoman és a Walker is. Charmednál és In The Darknál rezeg a léc. Riverdale-nél a flashforward miatt visszatértem, de nem biztos, hogy sokáig maradok.

Egyévados kaszák: Áh, The Tomorrow People. Imádtam. De ott van még a Significant Mother meg a Melrose Place, amiket szintén néztem volna még tovább.

Thomas - 2021. 02. 06. 12:38

Necridus: A Melrose Place nekem is fájó:( Meg a Hellcats. A legjobb CW-sorozatok között voltak:)
Ma már csak az All Americant és az In the Darkot nézem, de mindkettőnél rezeg a léc. Még szerencse, hogy jön ide a Stargirl, remélem, hozza majd ugyanazt a szintet.

len90 - 2021. 02. 07. 15:11

@Tibi amire te gondolsz az inkább a Life Sentence, a Life Unexpected már több mint 10 éve futott és az ha jól emlékszem kapott 2. évadot, csak utána lett kasza.

CW-s elsőévados kaszák közül nekem is a Significant Mother, a Melrose Place és a Life is Wild fájt annó.

És ezeket bár nem néztem/kaszáltam, de sokaknak fájt az első évados kasza híre: The Secret Circle, Emily Owens M.D., Ringer, Aliens in America…

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz