login |

Hírszerda – Shrill-kasza! Rosehaven 5. évad!

2021. 02. 03. 09:19 - Írta: winnie

28 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Minden késve kezdődő és újrainduló forgatásról próbálunk hírt adni. Érdemes rákeresni a “Karanténforgatás” szóra és a sorozat címére, vagy szimplán CTRL+F-ezni.
 • Mai magyar premier: – Netflix: Firefly Lane – Szentjánosbogár lányok 1. évad + tévés premier: Daredevil 2. évad
 • Premier: Home Again with The Fords S1, One Week To Sell S1, See No Evil S7, The Bachelorette New Zealand S2, Bump Birth Baby S2, Britain’s Lost Masterpieces S5, Wanted A Simple Life S1, Joanna Lumley’s Home Sweet Home S1, Interior Design Masters S2, Holey Moley AUS S1 + Finálé: The Expanse S5 (vendégblogger?), Struggle Gourmet S1, Made From Scratch S2
 • Teljes évados premier: Firefly Lane S1 (Netflix)
 • Új a magyar Netflix-en:
 • Magyar premier – Netflix: 03.01 Szép új világ (Brave New World) 1. évad
 • Magyar premier – Netflix: nyár Lupin (Lupin) 1. évad (folytatás)
 • Áprilisi premier lesz Joss Whedon új sorozata (több, mint egy évtized után az első!), a The Nevers az HBO-n.
 • A CW-nak 3 vagy 4 új sorozatra van helye 2021/22-ben. És ugye ezekre pályázik pár eredeti projekt, valamint egy Nancy Drew, egy All American, három Arrowverse, és talán még egy Riverdale spinoff is, illetve a The 4400 rebootja (ami a jelek szerint még nem halott!), meg az élőszereplős Powerpuff Girls.
 • Mivel egyetlen értesülésen alapszik (via Giant Freakin Robot), ezért nem több, mint pletyka az, hogy a Disney+ Firefly-rebootot tervez. A lap családi, PG-korhatáros, nem folytatásként funkcionáló szériáról ír, ami inkább lenne kalandjellegű. Arról nem írnak, hogy Joss Whedon benne lenne-e, és a valódi reboot jelleg arra enged következtetni, hogy nem a régi színészekkel készülne. De, még egyszer: ezt más forrás nem hozta le.
 • Szeretjük a Super Bowl-t, mert menő sorozatos reklámok is láthatóak alatt, de sajtóinfók szerint az ideit ki fogja hagyni az HBO Max, a Peacock, az Apple TV+ és a Netflix is a streaming szolgáltatók közül. Disney-s spotok lesznek, szóval jó eséllyel Disney+-osak is.
 • Megvannak a The Umbrella Academy 3. évadjának új szereplői, a “Verebek”: Justin Cornwell, Britne Oldford, Jake Epstein, Genesis Rodriguez, Cazzie David, és persze Justin H. Min, valamint… egy CGI kocka.
 • Az NBC pilotszkriptet rendelt be a Kate & Allie című 80-as évekbeli komédia modern adaptációjához.
 • A Szex és New York folytatása a COVID-hatást is magában fogja foglalni, hiszen az is kihatással van a barátságokra.
 • A The Flight Attendant 2. évadjára is vissza fog térni helyszínként Cassie feje. vagy legalábbis valamilyen formában jelen lesz ez a mágikus realizmus szál, persze Sokolov karaktere nélkül.
 • Nem csak a PEN15-ös Maya Erskine vár gyereket, hanem a PEN15-ös Anna Konkle is. Ez milyen már!
 • Sajtóforrások szerint a Servant 2. évadjának premierheti nézettsége több, mint a duplája volt az S1 premierheti nézettségének az AppleTv+-on.
 • Készítői szerződés: Michael Waldron – Disney, Samantha Taylor Pickett – Sony Pictures Television (3 év)
 • A Hulu elkaszálta a Shrill-t. A már berendelt 3. évad lesz az utolsó.
 • Az ausztrál ABC berendelte a Rosehaven 5. évadját.
 • Vendégszerep: Jen Landon – FBI: Most Wanted (visszatérő), Dan Bucatinsky – Rebel (visszatérő), Melanie Lynskey – Young Sheldon,
 • Állandó szerep: Tony Goldwyn, Daniel Dae Kim – The Hot Zone: Anthrax (NatGeo), Holland Taylor – The Chair (Netflix),
 • Lauren Ambrose (Dorothy) beszél a Servant múlt heti epizódjáról.
 • 48 showrunner beszél arról, hogy melyik sorozat nézése segítette át őket 2020-on.
 • Interjú: Rob Mills (a The Bachelor executive producere), Zach Robinson és Leo Birenberg (a Cobra Kai zeneszerzői), Nell Tiger Free (Leann – Cobra Kai), Steven Knight (a Peaky Blinders készítője),
 • Animációs sorozat készül magyar szentekről a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, Békési Sándor református lelkész rendezésében, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió gyártásában. A 2022-es premier már biztosan tartalmazni fog 3 részt (Szent István, Szent László, Szent Margit), de itt vannak további részletek a szériáról, többek között a megközelítéséről, miszerint ők fogják narrálni saját életüket a haláluk előtt egy utolsó imádság keretében.
 • Új sorozat: God’s Favorite Idiot – Netflix, komédia, 16 rész, készítő: Ben Falcone, főszereplő (és executive producer): Melissa McCarthy és Ben Falcone, rendező: Michael McDonald, munkahelyi komédia egy tech supportos férfiról, aki pont akkor lesz szerelmes munkatársába, amikor tudtán kívül kívül isten üzenetének közvetítőjévé válik. De persze van itt még görkorizás, egy égő tó és közeledő apokalipszis is.
 • Új sorozat: Wild Republic – német, 8 rész, készítő: Jan Martin Scharf, Arne Nolting és Klaus Wolfertstetter, egy, az Alpok lábainál levő intézetről, ahol a fiatal bűnelkövetőket egy kísérleti oktatási program keretében próbálják átnevelni. Az egyik fiatal halála után a többiek előtt két választás van: vagy megvárják, hogy a hatóságok intézkednek, vagy a saját kezükbe veszik sorsukat.
 • Pilotszkript: cím nélküli dráma – csatorna nélkül (gyártó: Universal Cable Productions), készítő: Eisa Davis, executive producer: Seth McFarlane, Chadwick Boseman – Carlotta Walls LaNier emlékiratai, az A Mighty Long Way: My Journey to Justice at Little Rock Central High alapján, az 50-es évekből egy 14 éves lányról, aki első fekete tanulóként felvételre kerül egy full fehér Little Rock-i középiskolában, a legfelsőbb bíróság egy döntése következtében. Természetesen az efféle iskolai integráció erőszakos tiltakozást szült, aminek hatására a lány és fekete diáktársai polgárjogi ikonokká váltak, szó szerint az élete kockáztatásával ért az fel, hogy leérettségizzen. Ennek ellenére próbálta megőrizni emberségét, ami persze nem volt egyszerű.
 • Alan Carr műsorvezetése, és Michelle Ogundehin zsűrizése mellett az angoloknál elindult az Interior Design Masters 2. évadja. A belsőépítész versenyreality majd érkezni fog a Netflix-re is.
 • Nem rémlik, hogy írtam volna róla, bár lehet, hogy csak kiment a fejemből, de látva a mostani premiereket, kiderül, hogy a Holey Moley-nak elkészült az ausztrál változata.
 • Meghalt Jamie Tarses.

28 hozzászólás Ne habozz!

Fragohol1C - 2021. 02. 03. 09:40

Hú a 4400 rebootot nagyon adnám, nagyon birtam azt a sorit, ráadásul nem is lett befejezve rendesen.

Tom Vajner - 2021. 02. 03. 09:48

A Brave New Worldnél arra is van esély, hogy a Netflix a kasza ellenére folytatja?

winnie - 2021. 02. 03. 09:56

esély mindig van, de nem tudhatjuk, hogy a szerződések lejártak-e. mert, ha igen, akkor hiába sikeres a dolog. nem nagyon olvastam egyébként róla, tegnap láttam a felületen, az is meglepetésként ért, hogy jön, mert nem rémlik, hogy írtuk volna.

Tibi - 2021. 02. 03. 10:00

Brave New World nézők lenne egy kérdésem. Mennyire volt függővéges az első évad vége?
Szeretném megnézni a Netflixen, de ha semmi lezárása nincs, akkor inkább hanyagolnám.

Dregnarr1 - 2021. 02. 03. 10:17

Firefly “reboot”? Na ebből lesz ám igazi felzúdulás.

Diapolo - 2021. 02. 03. 10:49

Megint ez a magyar történelem… tök jó, hogy próbálkoznak, érdekes dolog ez, hasznos megismerni a történelmünk. De továbbra is azt gondolom, hogy nem Szent László, a Honfoglalás, vagy Mátyás király lenne a fontos. Ezeknek vajmi kevés köze van a jelenhez. Mikor jutunk el oda, hogy valaki elég tökös legyen ahhoz, hogy a 20. századi történéseket megkapargassa? Volna mit, és szerintem iszonyú nagyot robbanna, közönsége pedig nem is akármekkora lenne…

kiskiraly - 2021. 02. 03. 10:58

A link címével ellentétben Pindroch Gábor interjú (bár többnyire filmes érintetségű)
https://nullahategy.hu/andy-etelei-utanozhatatlanok-voltak/

Enzo - 2021. 02. 03. 11:02

Új hétidézete posztot kirakjátok oldalsávba plz? :) köszi!

A 4400 rebootra elsőre felcsillant a szemem, de jobban meggondolva azért ilyen eltűnős-visszatérős emberes témában jópár sorozat készült azóta is.

Ez a God’s Favorite Idiot meg egészen érdekesnek tűnt, amíg meg nem láttam, hogy Melissa McCarthy a főszereplő…

Llew - 2021. 02. 03. 11:08

The Expanes finálé is ma van.

Firefly reboot:
nem, nem, gorram Disney, tetszőlegeskínikáromkodás

4400 reboot
ez sem kéne, igaz nem volt vége, de akkor se jó volt az úgy

kiskiraly - 2021. 02. 03. 11:23

Buffy-sorozat ?
Firefly-sorozat ?
Mint spinoff, bővíteni a sorozat univerziumát. Simán.

Reboot? NEVER.EVER.EVER.

juhaszvik - 2021. 02. 03. 11:51

Diapolo: pont a tegnapelőtti hírekben volt szó egy magyar projektről (Balatoni Brigád). 80-as évek, ügynökök, stb., és elég jól hangzik a leírás alapján.

Amúgy van egy probléma a XX. századdal: nem igazán passzol a jelenlegi p-környezet elképzeléseihez. Vagy mi aláztunk másokat vagy mások minket, a maradék időben pedig Tutajos és Bütyök horgásztak a Kis-Balatonnál, arról pedig már készült sori.
Viccet félretéve, elég sok önreflexió kellene a múlt századi történetekhez, az pedig túl bonyolult és problémás egyesek számára.

Tipca - 2021. 02. 03. 12:22

Tényleg, Buffy reboot/spin-off/akármi sorozatról mostanában nem olvastam semmi. Teljesen elhalt, vagy a háttérben azért még dolgoznak rajta?

Mz/x - 2021. 02. 03. 12:22

Nem hiszem, hogy kell reboot a 4400-ból, de ha lesz azt ne a CW csinálja. Egyébként szvsz annak a sorozatnak volt az egyik legjobb soundtrack-je.

Enzo - 2021. 02. 03. 12:35

@Mz/x: téényleg, mennyire jó volt az a főcímdal, szerintem máig tudom a szövegét!
Vagy legalábbis a címét tuti: Amanda Abizaid – A Place In Time

winnie - 2021. 02. 03. 12:43

jajj, nekem, kinyitottam egy can of wormot:) most hirtelen azt hittem, hogy még nem írtunk a 4400-as tervelről, de megnyugodtam: https://www.sorozatjunkie.hu/2018/11/08/hircsutortok-good-behavior-kasza/

igazából a reboot nem személyes “kell” kategória. sőt, szerintem univerzálisan sincs olyan, hogy valamiből “kell” vagy “nem kell”, mármint úgy értem, hogy nincs olyan sorozatjellemző (siker, bukás, lezáratlanság, akármi), ami alapján rá lehet ilyesmit aggatni. az kell, hogy jó legyen? vagy nem elég jó? vagy kult? vagy tág, bővíthető univerzum? nem, elég, ha valami ismert és kedvelt cím, szóval érdemes bármelyik időpillanatban gondolkodni azon, hogy visszahozzák a köztudatba, ld. lost, desperate housewives és minden jó kis cím. az meg még jobb, ha van készítő, akit megihlet.

nyilván lesz, akit érdekel, más meg nem, de azzal egyetértek, hogy a sztorijához hasonló azért volt már párszor az elmúlt években, így ha jönne, akkor nem azért, mert újat hozna. cserébe viszont jó megközelítéssel és karakterekkel akár jól is elsülhet. de cseppet sem lenne olyan, ami nagyon izgatna, inkább csak kíváncsi lennék rá, hogy mit tud.

winnie - 2021. 02. 03. 12:45

Tényleg, Buffy reboot/spin-off/akármi sorozatról mostanában nem olvastam semmi. Teljesen elhalt, vagy a háttérben azért még dolgoznak rajta?

szerintem utóbbi, de ha nem nyilatkozik róla a készítő mellékesen, vagy egy tweetre válaszolva, akkor szerintem sosem fogjuk megtudni, hogy ha elhalt.

ld. pont most, egy key & peele oral history félmondatában olvastam arról, hogy a substitute teacher szkeccsből végül nem lesz mozifilm. ha nem olvasom el, akkor sosem derül ki számomra. (persze az is lehet, hogy csak elmentem a hír mellett.)

juhaszvik - 2021. 02. 03. 13:05

Nem tudnék mondani egy rebootot/remaket sem, ami jobban sikerült volna a közepes átlagnál (itt most sorozatokra gondolok), ezért egy ideje ezek már csak amolyan kézlegyintős hírek számomra.
Megrendelő oldaláról egyértelműen az a cél, hogy az eredetire nosztalgikusan visszagondolókban pengessék a húrokat, csak éppen így végképp elmegy a fókusz arról, hogy valami minőségit tegyenek le az asztalra.

Egyébként eltűnt egy kommentem (egy másik témában).

juhaszvik - 2021. 02. 03. 13:06

juhaszvik: bocs, azóta előkerült :)

winnie - 2021. 02. 03. 13:23

mindjárt előszedem a régi reboot/remake/revival posztomat, mert a remake kifejezéssel óvatosan kell bánni, hiszen a valódi remake, az a másik nyelvű változatra (vagy másik ország közönségére) való átültetés, ami esetében szerintem mindenki tud mondani jobbat.

de szerintem egyébként is sokan tudnak mondani olyat, ami jobb, főleg, ha a nézői elfogultságot vesszük, azaz ha pont egy reboot/remake-et nézel először (és szereted), akkor az eredetit sok esetben überelni fogja nálad. tényleg dobálhatnám a példákat, de ott a battlestar galactica vagy nálam a 80-as évekbeli mission: impossible, ami az egyik nagy kedvencem, és bár tudom, hogy vannak lojalisták, akik szerint a gyors kasza reboot, de még a tom cruise filmek sem szagolhatnak a 60-as évekbeli változat lábnyomába, engem erről nehéz meggyőzni. lehet, hogy csak várni kell egy generációt, hogy a korábbi változat elavultnak tűnjön?

na, majd délután jön a walker – 1×02-kritika:)

Deny - 2021. 02. 03. 13:29

One Day At A Time, esetleg? Szerintem az simán jobb, mint az eredeti.

Cleda - 2021. 02. 03. 13:30

Tibi: én amondó vagyok, hogyha nem érdekel különösebben, akkor ne pazarold rá az idődet, mert elég vontatott és unalmas, ráadásul ködös a vége. De a kérdésedre válaszolva van benne cliffhanger, nem is egy (mondjuk én nem tudom, mik lettek volna a jövőbeli tervek).

Kati néni - 2021. 02. 03. 14:01

Ez olyan, mint amikor én a Joan Hickson-féle Marple-t elavultnak és lassúnak találom, az ITV-set pedig szeretem, pedig a régi BBC sokkal jobban hasonlít a könyvekre. De Julia McKenzie olyan aranyos volt a szerepben!

——-

Izé. Akkor Stranger Things idén nem lesz, csak Umbrella Academy?

Csillagvadasz2 - 2021. 02. 03. 14:02

Egy hét kérdése poszt alatt jó lenne összegyűjteni a junkie-k szerint jól sikerült rebootokat. :)

juhaszvik - 2021. 02. 03. 14:10

winnie: a BSG tényleg egy jó ellenpélda… 2004-ből. Khm, 2004-ből :)
Na, ha úgy nyúlnának régebbi témákhoz, mint ennél, akkor egye-fene, de ez sajnos a kivétel.

Az M:I témában nem tudok mit mondani. Gyerekként láttam, akkor nem volt olyan szórakoztató, mint a Knight Rider és a Szupercsapat :)

Egyrészt az a véleményem, hogy ahhoz, hogy valami jó legyen, ahhoz sok mindennek össze kell jönnie, ami javarészt a készítőkön múlik. Ha ebbe belejön az összehasonlítgatás, akár fogyasztói, akár készítői oldalról, az máris nem arról szól, hogy alapvetően mennyire szórakoztató/élvezetes, amit csinálunk.
Másrészről viszont én a minősítésemmel (->középszer) nem egymással versenyeztetem az eredetit és az újrajátszást, hanem utóbbit az adott sorozatos kínálathoz. Ehhez nem találok jó példákat. Oké, BSG, 1 pont a Griffendélnek :)

winnie - 2021. 02. 03. 14:18

Csillagvadasz2: felírtam! most már csak a rovatot kéne rebootolnom.

juhaszvik - 2021. 02. 03. 14:20

Kati néni: nálam Miss Marple = Geraldine McEwan (szívecske emojit ide)

gromit - 2021. 02. 03. 16:02

A “holland BBC” (BBC First) decemberben “új sorozat”-ként hozta az ITV-s Marple-t :D

Egy-kettőt tuti láttam régebben szinkronnal, de akkor is az volt a konklúzió, hogy nekem a gyerekként megismert Joan Hickson marad továbbra is. Ez most se dőlt meg, de érdekes volt egy csomó ismerős arcot fiatalon/fiatalabban :)

M:I én is a 80-as évekbeli Szupercsoporton nőttem fel, úgyhogy nekem is már csak az marad meg igazinak :)

Thomas - 2021. 02. 03. 16:22

Mit találtam:) Michael Orland, aki az az American Idol első 16 évadjának zenei rendezője volt, minden héten egy régi Idolossal beszélget Instán:) Mivel már nem új a dolog, van mit visszanézni, voltak itt már egy páran az igazi ősidőktől kezdve, Clay Aikentől és Kim Caldwelltől David Cookon át Maddie Poppe-ig:)

https://www.instagram.com/michaelorland/channel

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz