login |

Második blikk: Walker

2021. 02. 03. 20:00 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: 2020/21, kritika,

Nem jött be a jóslatom, és nem esett akkorát a Walker jókora nézettsége a második részre, a jelek szerint a CW-szinten kifejezetten idős nézőtábornak bejön a stílus, és talán a fiatalabbak sem bánják a nagyon visszafogott, érzelem- és családközpontú megközelítést.

A teljesen korrekt, de általam döbbenetesen unalmasnak talált pilot után az 1×02 ugyanazt hozta, mint a kezdés pepitában. Egy valójában komolyabb tét nélküli, sokat lelkizős, de cserébe mélyebb érzelmi síkokba lenyúló családi (melo?)drámát, ami megmutatja, milyen rangernek lenni. A végeredmény abszolút visszafogott, annak tökéletes, ami akar lenni, nem is nagyon tudnék belekötni.

Ez persze azon nem változtat, hogy számomra továbbra is rettenetesen közömbös a végeredmény, és annak is az lesz, akit a heti nyomozás vagy az akciózás érdekelne. Efféle lesz persze minden részben, de előbbit most is lerendezték 2-3 jelenetben (az első 20 percre konkrétan csak az első, az ügy ismertetése jutott azok után, hogy a cold open az volt, hogy kigyullad egy istálló – ami egyébként mindent elmond az írói hozzáállásról, mert azért manapság nem egy “ég a tűz, menekülnek az emberek”-jelenet fogja a részek elején berántani a legtöbb embert, hanem valami harsány, mint a 9-1-1-ok esetében), utóbbi pedig most egy lovaglós, autóra ugrálós zsenge volt. Kvázi payoff azoknak, akik nem lőtték ki az első 10 percben a részt.

Minden más csak és kizárólag a karakterekről szól (a családtagokról, és a főhős, Lindsey Morgan által alakított társának életéről), illetve a nemes hivatásról, az azzal járó elkötelezettségekről és kihívásokról – andalító zene kíséretében.

A stílusra remek bizonyíték, amikor Walker szülei teljesen lazítva pár percig eldiskurálnak egymással, vagy amikor Jared Padalecki egy lovat keresve több, mint egy percen át random sétál a természetben – ennyire sehová sem rohanós, hátradőlős tempót manapság ritkán látni, tetszik, hogy a készítők be merték vállalni, annak pedig külön örülök, hogy beválni látszanak a számításaik.

A jelek arra mutatnak, hogy a Walker az elmúlt évek legnagyobb sikere lehet a CW-n, hiszen nem lenne túl logikus, ha a sorozatot remekül definiáló pilot után az azt tökéletesen lemásoló 1×02-t követően jönnének rá tömegek arra, hogy mégsem ilyen lovat akartak, de persze láttunk már furább dolgokat is. Részemről, mint írtam, azonban instant felejtős az egész. Nem azért, mert herótom van az érzelmektől, inkább az alacsony fordulatszám tompít el teljesen, valamint az, hogy érdekes figurákat nagyítóval sem sikerült találnom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz