login |

2020 a színészek szerint – a jelöltek

2021. 02. 04. 19:30 - Írta: Shannen

3 hozzászólás | kategória: díjátadó

A színészek céhének, azaz a Screen Actors Guildnek idei jelöltlistáját valószínűleg kevesebb kritika fogja érni, mint a Golden Globe-ot, sőt idén több új sorozatból is érkeztek jelöltek, de ahogy már korábban is mondtam, nem ez a legnaprakészebb szakmai díjátadó.

A legtöbb jelölést idén a The Crown és a Schitt’s Creek gyűjtötte be. Előbbi tavaly már elvitte a legjobb drámai színészgárdának járó elismerést, úgyhogy idén akár duplázhatnak is. Az egyéni kategóriáknál is van esélyük, bár a SAG esetében nincsenek mellékszereplői kategóriák, így a The Crown mindhárom színésznője egy kategóriában versenyez, mellettük pedig egy másik Netflix sorozatból, az Ozark-ból Laura Linney és Julia Garner jutott jelöléshez. Korábban Claire Foy kétszer is behúzta ezt a kategóriát, kérdés, hogy Olivia Colmannek sikerül-e szépítenie, vagy a szavazatok elaprózódnak a kollégái között és egy Ozark-os színésznő örülhet majd.

Tavaly volt az első év, hogy a színészek “tudomást vettek” a Schitt’s Creek létezéséről, ám akkor még csak a csapat és Catherine O’Hara jutott jelöléshez, míg idén mindenki. A komédia színészeknél konkrétan az egész ötös fogat lecserélődött tavalyhoz képest, így most itt van például Ted Lasso maga, azaz Jason Sudeikis és az orosz cár, Nicholas Hault (The Great) is.

Azt biztosan kijelenthetjük, hogy a színészek szeretik a brit kosztümös sorozatokat. Anno a Downton Abbey-nek is a SAG volt a leglelkesebb rajongója (sem az Emmy-n, sem a BAFTA-n nem volt ekkora sikere), a színészgárdája háromszor vitte el a főkategóriát és Maggie Smith is rendszeresen ott volt a jelöltek között (és egyszer nyert is).  Most pedig itt a Bridgerton, ami nem csak mint csapat kapott jelölést, hanem Rege-Jean Page egyéniben is bekerült a legjobbak közé.

Ami a limitált egyéni kategóriákat illeti, egyrészt a SAG, szemben a Golden Globe-bal, nem feledkezett meg Michaela Coel-ről (I May Destroy You), másrészt kicsit máshova sorolta a Hamilton című Broadway-musical színházi felvételét, ami a Disney+-on érhető el nyár óta, és amely a Golden Globe-on mint mozifilm, itt viszont mint tévéfilm került besorolásra és említésre is hála Daveed Diggs-nek (Snowpiercer, The Good Lord Bird), aki többek közt Thomas Jefferson-t alakítja a darabban.

A Game of Thrones befejeztével pedig megnyílt a lehetőség, hogy egy új sorozat kapja a legjobb kaszkadőrgárdának járó elismerést. Kérdés, hogy ez vajon a Cobra Kai, a The Mandalorian vagy a The Boys lesz-e.

A díjátadó április 4-én kerül majd megrendezésre, valószínűleg virtuálisan.

Színészgráda (Dráma)
“Better Call Saul”
“Bridgerton”
“The Crown”
“Ozark”
“Lovecraft Country”

Színészgárda (Komédia)
“Dead to Me”
“The Flight Attendant”
“The Great”
“Schitt’s Creek”
“Ted Lasso”

A színész- és egyéb kategóriákat a tovább mögött találjátok.

Színész (Dráma)
Jason Bateman, “Ozark”
Sterling K. Brown, “This Is Us”
Josh O’Connor, “The Crown”
Bob Odenkirk, “Better Call Saul”
Rege-Jean Page, “Bridgerton”

Színésznő (Dráma)
Gillian Anderson, “The Crown”
Olivia Colman, “The Crown”
Emma Corrin, “The Crown”
Julia Garner, “Ozark”
Laura Linney, “Ozark”

Színész (Komédia)
Nicholas Hoult, “The Great”
Dan Levy, “Schitt’s Creek”
Eugene Levy, “Schitt’s Creek”
Jason Sudeikis, “Ted Lasso”
Ramy Youssef, “Ramy”

Színésznő (Komédia)
Christina Applegate, “Dead to Me”
Linda Cardellini, “Dead to Me”
Kaley Cuoco, “The Flight Attendant”
Annie Murphy, “Schitt’s Creek”
Catherine O’Hara, “Schitt’s Creek

Színész (Tévéfilm/Limitált sorozat)
Bill Camp, “The Queen’s Gambit”
Daveed Diggs, “Hamilton”
Hugh Grant, “The Undoing”
Ethan Hawke, “The Good Lord Bird”
Mark Ruffalo, “I Know This Much Is True”

Színésznő (Tévéfilm/Limitált sorozat)
Cate Blanchett, “Mrs. America”
Michaela Coel, “I May Destroy You”
Nicole Kidman, “The Undoing”
Anya Taylor-Joy, “The Queen’s Gambit”
Kerry Washington, “Little Fires Everywhere”

Kaszkadőrgárda
“The Boys”
“Cobra Kai”
“Lovecraft Country”
“The Mandalorian”
“Westworld”

3 hozzászólás Ne habozz!

DarkEagle - 2021. 02. 04. 21:38

Egyedül Josh miatt vagyok szomorú a Crown-ból ő kimaradt ahogy látom. Elég hülyén van összeállítva ez a lista amúgy mert így elég sokan nem férnek be sajnos. Mondjuk a színésznőknél nem fukarkodtak két sorozatot láttak ezek szerint összesen. :D

szk - 2021. 02. 04. 21:48

Egyik kategóriában 3 jelölt egy sorozatból? Továbbra is hiányolom a Normal People két főszereplőjét, akiknek helyük lenne itt. Grant jó volt, de azért annyira nem, Kidman arca pedig a botox kezelés miatt olyan mint egy maszk, csak árnyéka régi önmagának, de úgy látszik ez csak nekem tünt fel, pedig az arcjáték is a színészet fontos része.

winnie - 2021. 02. 04. 21:59

és, ha olyat játszott, akinek ilyen az arca?:) viccen kívül, amikor olvastam kommentben, hogy van, akit ez zavar, akkor direkt figyeltem, hogy mi a helyzet, és nem lattam problémát, sőt, kifejezetten az ellenkezőjére utaló jeleneteket lattam. vagy legalábbis amikor direkt erre koncentráltam parszor, akkor pont olyan pillanatokat fogtam ki. nyilván van, aki nézőként érzékenyebb erre, de a jelek szerint a szakma és a filmesek, akik vele dolgoznak elégedettek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz