login |

Hírcsütörtök – The Split 3. évad!

2021. 02. 04. 09:05 - Írta: winnie

20 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • A CW éjszakai berendelései megvoltak?
 • Csak a szokásos Netflix-infó: Akinek magyarra van állítva a felülete, az csak azokat a tartalmakat látja, amikhez van magyar specifikáció. A teljes kínálathoz angolra érdemes állítani a felületet, ami 99%-ban csak annak éri meg, aki angolul is tud sorozatot nézni, de akadnak olyan szériák, ahol későbbi szezonoknak van magyar feliratuk, és ezek egy része sem jelenik meg a magyar bontásban azért, mert mondjuk az 1. évadhoz nincs.
 • Mai magyar tévés premier: Festés Johnnal 1. évad
 • Premier: Coroner S3, Pretty Hard Cases S1, The Fixers S2 (téli), Europe’s New Wild S1, Reset S1, Restoration Garage S7, Mary McCartney Serves It Up S1, The Weekly With Charlie Pickering S7, Aftertaste S1, Foreign Correspondent S30, Mel Giedroyc Unforgivable S1 + Finálé: The Real Housewives of Salt Lake City S1, Selena + Chef S2
 • + elérhetővé vált a Resident Alien – 1×03 is
 • Teljes évados premier: Esme & Roy S2 (folytatás – HBO Max), Haute Dog S1 (folytatás – HBO Max)
 • Magyar premier – COOL: 02.14 Privát kopók (Private Eyes) 3. évad
 • Magyar premier – HBO GO: tavasz Pray, Obey, Kill 1. évad
 • Egy világjárvány kellett ahhoz, hogy csökkenjen az egy naptári évben bemutatott szkriptelt amerikai sorozatok száma. 532-ről 493-ra. 2009 óta először történt ilyen.
 • Nagypál Orsi a The Outpost 4. évadjában is rendezett két epizódot.
 • Nem csak mozifilmes adaptációt terveznek csinálni a Dungeons & Dragons-szerepjáték alapján, hanem tévésorozatosat is, amin Derek Kolstad dolgozik az eOne gyártásában. Sőt, a stúdió konkrétan több D&D-projekthez is keres írót, amik a D&D-univerzumban játszódnának.
 • 1984-sorozat készül, de nem olyan? A wiip ugyanis megvásárolta Robert Icke és Duncan Macmillan színpadi Orwell-adaptációjának a tévésorozatos adaptációs jogait, ami elég újszerű (és durva, ld. ájulások és hányások a nézők között) megközelítése a könyvnek. A terv egy 5 részes minisorozat, mely sokkoló megvalósítása lenne Orwell víziójának a tagadásról, a propagandáról, a végtelen háborúról és a tömeges megfigyelésről.
 • Szó volt arról, hogy esetleg teljes évados premiert kapjanak a Marvel-sorozatok a Disney+-on, de végül a platform maradt a hetinél. Ami… szerintem a The Mandalorian-t igencsak támogatta.
 • Alan Tudyk nem fog “szerepelni” az Andor-sorozatban, azaz karaktere, K-2SO sem lesz benne. De. A színész elmondta, hogy később már ott lesz a helye. Elvileg.
 • A New Amsterdam 3. évadjának premierje az NBC-n 03.02-n lesz.
 • A Chess.com lehetőséget ad arra, hogy a The Queen’s Gambit-es Beth Harmon AI-vel játsszon a játékos – ráadásul a többféle nehézségi fokozatos, a különböző életkorú Beth-ek biztosítják.
 • A Bridgerton 2. évadjának középpontjában Anthony lesz.
 • Az AFI (American Film Institute) 2020-as sorozatos top10-es listája: Bridgerton, Ted Lasso, The Crown, The Mandalorian, The Queen’s Gambit, Unorthodox, Better Call Saul, Lovecraft Country, The Good Lord Bird, Mrs. America.
 • Angliában a Marcella 3. évadjának tévés premierje 2,8M nézőt (15,4% SHR) hozott az ITV-nek, ami kevesebb, mint az S2-es 3,4M. A második rész már csak 1,9M nézőt hozott.
 • A BBC berendelte a The Split 3. évadját.
 • Nem fog folytatódni a spanyol The Mess You Leave Behind. Mert igazából komolyabban nem is volt tervbe véve, hiszen könyvadaptációról van szó.
 • A Search Party évadzárójáról beszél a két készítő, Charles Rogers és Sarah-Violet Bliss. Itt is és itt is. Meg itt is.
 • Tamzin Merchant, az eredeti Game of Thrones-pilot Daenerys-e beszél arról, hogy milyen volt a munka.
 • Vendégszerep: Nikohl Boosheri – The Bold Type (megint – visszatérő), LaMonica Garrett, Lyriq Bent, Michael Curiel, Nigel Gibbs – Delilah (visszatérők), Will Chase, Jaime Ray Newman – Dopesick (visszatérők),
 • Állandó szerep: David Magidoff, Michael Cyril Creighton, Julia Jones, Alano Miller, Johnny Sequoyah, Jack Alcott – Dexter S9, Chris Coy, Julia McDermott, Carter Jenkins – Women of the Movement (ABC)
 • Interjú: Ayelet Zurer (a Losing Alice főszereplője), Nkechi Okoro Carroll (az All American showrunnerje), Russell Tovey (a The Sister főszereplője), Marcos Santana (a Telemundo főnöke),
 • A Life TV-s Összezárva Hajdú Péterrel 2. évadjában vendég lesz többek között Stohl András, Köllő Babett és Zámbó Krisztián.
 • Új sorozat: Davos – svájci, 6 rész, készítő: Adrian Illien, kosztümös kémthriller, az I. világháború alatt játszódó történet egy svájci városról, ahol a háborús hatalmak vezetői találkoznak. Hivatalosan orvosi kezelés miatt, de egyébként azért, hogy a konfliktus végkimenetelét megbeszéljék. A főhős egy ápolónő, akit egy kémnő fogad fel, és akinek a ténykedése megváltoztatta a 20. század történelmét.
 • Pilotszkript: Good Serial – csatorna nélkül (gyártó: 20th Century Fox TV), készítő: James Roday Rodriguez és Todd Harthan, sötét tónusú, kissé kifacsart, több műfajt ötvöző komikus, horroros projekt, ami három lakótársról szól, akiket egy tragédia kovácsol egybe, és elkezdenek bosszút állni bizonyos ügyekben a Dexter és a Three’s Company szellemében.
 • A ChangeUp Productions megvásárolta Jeffery Deaver könyvének, a The Never Game-nek tévésorozatos adaptációs jogait – a készítő Michael Cooney, a rendező Ken Olin lenne, a főszereplő pedig Justin Hartley. A történet egy férfiról szól, aki a lakóautójával utazza az országot és segít a rendőrségnek meg átlagembereknek bűnügyeket megoldani, eltűnt személyeket megtalálni. A legfrissebb ügye személyessé válik, és még a nyomában is liheg valaki közben.
 • A Keeping Up With The Kardashians 03.18-én kezdi meg 20., egyben utolsó szezonját az E!-n.
 • A The Goldbergs-es Hayley Orrantia saját otthonfelújító sorozatot készít. A Legacy Builds-ben kiterjedt családjával fogja céges ügyfeleinek otthonait újraálmodni.

20 hozzászólás Ne habozz!

kiskiraly - 2021. 02. 04. 09:14

A helyi szolgáltató magyar nyelvű csatornacsomagokat(kb 32 csatorna) fog ajánlani a cseheknek és a szlovákoknak. Utóbbinál egy alapcsomagra is el kell fizetni.
https://www.broadbandtvnews.com/2021/02/03/skylink-launches-hungarian-package/

Franky - 2021. 02. 04. 09:38

Sziasztok.
Nem tudja valaki hogy A nagy pènzrablàs tovàbbi èvadaihoz mikor èrkezik/èrkezhet szinkron?
Vagy majd èrkezik hirtelen ? Vagy hogy szokott lenni…mert úgy tudom mèg nincs mindegyik èvadhoz magyar hang

winnie - 2021. 02. 04. 09:40

mivel nem volt soha, semmilyen kommunikáció a netflix és a felhasználók között (ami a közösségi oldalakon van, az egy nulla infót ismerő és közlő PR cég kommunikációja), ezért azt sem lehet tudni, hogy melyik szinkron mikor válik élessé. ha ez ismert infó lenne, akkor jeleznénk, de ugyanígy azt sem lehet tudni, hogy egy alkalmazott mikor fog megnyomni egy gombot, ami egy feliratot élesít. van, ami több hónapja kész van és még nem éles., van, ami sosem lett éles, és a hozzátartozó sorozat már le is került a netflixről.

ezt még a szinkronosok sem tudják, az ilyesminek nem hiszem, hogy lenne határideje. ami ismert infó lehet, az az, hogy valami készül.

Franky - 2021. 02. 04. 09:43

Köszi a gyors választ!

Devy - 2021. 02. 04. 10:46

Van valami esélye hogy az M2Petőfi tv elkezdi majd adni a Megtorló sorozatot is?ha màr elkezdte adni a Daredevilt..

Kati néni - 2021. 02. 04. 11:08

Justin Hartley-t kiírják vagy -ták a This Is Usból vagy sztahanovista és a nyári szünetben forgat?

Pont tegnap kerestem rá a Grey’s Anatomyre Izzy/Heiglt miatt, Ellen Pompeo nyilatkozott olyat nemrég, hogy reméli, a pandemia után a az országos sorozatos ipar át fog alakulni, mert nagyon kulimunka 22-24 részt leforgatni évente 10 hónap alatt, heti hatszor napi 16 órás munkaidőben, ez tette a kezdeti castot tönkre. (És a hatvanas-hetvenes években bizony az sem volt ritka, hogy szezononként 30+ epizód készült egy sorozatból).

Enzo - 2021. 02. 04. 11:54

“Szó volt arról, hogy esetleg teljes évados premiert kapjanak a Marvel-sorozatok a Disney+-on, de végül a platform maradt a hetinél.”
Naaaagyon helyes! *taps*

winnie - 2021. 02. 04. 12:25

“nagyon kulimunka 22-24 részt leforgatni évente 10 hónap alatt, heti hatszor napi 16 órás munkaidőben, ez tette a kezdeti castot tönkre”

a munka kemény, de ugye nem a konkrét munka, hanem az üldögélés és a készenlét, a teljesen inaktív várakozás, de egyrészt éppen ezért nem kell a legtöbb szereplőnek ennyit dolgoznia, ennyi napon készen állnia (nem véletlen, hogy hoznak be új szereplőket, amikkel kevesebb munka jut a régieknek), másrészt, és ez a legfontosabb: aki ilyesmit vállal, az pontosan tudja, hogy ez mivel jár, és a többség ölne egy állandó státuszért. arról nem is beszélve, hogy pompeo könnyen beszél, hogy neki elég év kevesebb rész is, de másoknak nagyon, nagyon sokat jelent az, hogy évi 20 epizódért kapnak pénzt állandó szereplőként. és az évi 20+ epizód sokkal több lehetőséget is jelent vendégszereplésre a színészeknek.

pont a 30+ részes példából jön le, hogy nem a színészeknek nehéz igazán a meló, hanem mondjuk az íróknak, akiknek másféle kreatív energiákat mozgósítanak.

Shannen - 2021. 02. 04. 12:32

Meglepődnék, ha Hartley-t kírnák a This is us-ból. Szerintem itt ugye az van hogy vagy nyári szünetben forgat idén, vagy várnak egy évet (nem tudom mikor forogna ez az új projekt) mert ugye úgyis a 6.évadig van berendelve az előbbi, és én nem nagyon hiszem, hogy azon túl folytatnák a sorozatot. Persze a családi dráma aspektus miatt akár 20 évig is lehetne mesélni a sztorit.

winnie - 2021. 02. 04. 12:59

jaja, ventimigliának is volt tavaly tavaszra egy minisorozatos projektje, amit kinyírt a vírus.

juhaszvik - 2021. 02. 04. 13:02

Ezek az Ellen Pompeo-féle számok nekem eléggé sántítanak (-> csúsztatás). Ha egy színész a jelenetek negyedében van benne, akkor máris ott tartunk a fenti számok alapján, hogy két hét alatt kell dolgoznia 4

turosz - 2021. 02. 04. 13:06

Ma indul a Filmbox Plus-on a Golyóálló (Bulletproof) 2.évada, ez talán még nem ment le eddig.

winnie - 2021. 02. 04. 13:21

miért nem tudok kiszúrni soha filmboxos premiereket, és miért nem reklámozzák ezeket sehol?:) olykor eszembe jut, hogy megnézzem a műsorukat, de akkor sosem látok semmi újat, bezzeg, amikor nem nézek, akkor lemaradok minden premierjükről:)

juhaszvik - 2021. 02. 04. 13:22

Ezek az Ellen Pompeo-féle számok nekem eléggé sántítanak (-> csúsztatás). Ha egy színész a jelenetek negyedében van benne, akkor máris ott tartunk a fenti számok alapján, hogy kb. két hét alatt kell dolgoznia 40 órát, ami normál emberek munkájának pont a fele (részmunkaidős állás?). Jó, értem én, hogy más hírességek kevesebb munkával keresnek ugyanennyit vagy többet, és ez feszültséget generál, de ezt nem illene lenyilatkozni, mert az emberek többsége többet dolgozik náluk kevesebbért pénzért, és nem lesz túl szimpatikus figura ezáltal.
Azokat a stábtagokat sajnálom, akik tényleg végigcsinálják a fent leírt maratont, de nyilván az újságíró nem őket kérdezi. :(

juhaszvik - 2021. 02. 04. 13:25

Bocsi, eltört a kommentem :(

Deny - 2021. 02. 04. 13:44

Van egy olyan érzésem, hogy Pompeo itt egyébként nem saját magára, hanem Justin Chambersre utalt burkoltan. Ő amúgyis kihagy X epizódot minden évadban, szóval nem hiszem, hogy zavarná a beosztás.

De ha jól rémlik, ezt a választ pont arra a kérdésre adta, amikor Chambers távozásáról kérdezték. Ugye a színész bevonult egy pszichiátriai intézménybe, miután kiderült a távozásának híre. Simán el tudom képzelni, hogy kimerült/összeomlott/depressziós lett, szerencsétlent elég ramaty állapotban látták a környékbeliek.

turosz - 2021. 02. 04. 14:02

winnie: én meg korábban sokszor innen tudtam meg az ottani premiereket:) Akartam is kérdezni anno, hogy mi volt az a hosszú időszak, amikor szimplán kihagyták a műsor”újságok” a 21.órás sávjukat. Egyébként is legendásan megbízhatatlan az évadjelölésük, A küldetés itt is jelzett 2. évada pl. akkor nem ment le.

Ellenben ha már szó volt róla múltkor, a Babilon Berlin 3. évada nem tv-s premier, a HBO-n lement tavaly.

winnie - 2021. 02. 04. 14:09

jaja, írta valaki facebookon is, csak nem értem, hogy az hogy ment el mellettem, amikor viszont az hbo abszolút jól közli a premierjeit, még közleményei is vannak, de mindig hónapra előre frissíti a műsorújságját.

kiskiraly - 2021. 02. 04. 22:45

Ha már Amerikába jöttem 2:
Itt van az első rész sikere után egy évvel (1989-ben) bemutatott szitkom pilot (a CBS Summer Playhouse részeként adták le)

https://www.youtube.com/watch?v=dTJeF61J8oM
(nem a legjobb minőség, de jobb mint a semmi)

Mom - 2021. 02. 05. 06:24

Én értem, hogy vacak dolog az idénymunka, de én ezt inkább amolyan first world problemnek érzem. Persze van az a megkeresett pénz, ami után ez teherré válik, meg már nem motivál, de elég sokan adnának oda egy végtagot, hogy ilyen stabilan legyen munkájuk 15 éven át a sorozatos iparban. Illetve ha úgy érzi, hogy neki most szünetre van szüksége, akkor nyugodtan kiléphet, és pihenhet, amennyit akar. Azért ez nem rabszolgamunka, nem kötelező belerokkanni. Egyébként sem érzem ezt olyan általánosnak, mert ritka az a sorozat, ami ekkora epizódszámmal ennyi évig elhúzódna, meg ahogy fentebb is írták, azért az a 16 óra sem egészen 16 óra, mert annak egy jó része inkább csak a készenlétben állás. Tényleges színészkedés ennél jóbal kevesebb történik.

Én inkább azt látom (a nagyon nagy nevektől, meg azoktól, akik tényleg hosszú éveket húznak le ilyen sorozatokban eltekintve), hogy a színészek amint befejeznek egy melót, kezdenék a következőt. Rengeteg riportot hallottam, amiben a színészkedés legidegőrlőbb részeként a meghallgatásokra járást írták le. Inkább ezt szeretnék elkerülni, nem a stabil szerepeket.

Szóval Pompeo gondolatmenetét értem, de én ezt abszolút nem érzem általános problémának. Sőt sokkal többen lennének, akiknek ez azt jelentené, hogy még több munkát kellene elvállalni ahhoz, hogy kijöjjön az éves mennyiség/pénz.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz