login |

Last Man Standing: kezdett a 9. évad

2021. 02. 04. 17:54 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: kritika,

Airborne virus? That’s against the rules!

Lehet, hogy a FOX rosszul kommunikálta le a sorozat kaszáját, és néhány író azt hitte, hogy a 8. évaddal ért véget az Apa csak egy van? Mert a kezdés (tudom, már megvolt pár hete, de csak most sikerült kiraknom az írást…) nagyon petyhüdt volt, mint nem 12, hanem csak 6 ember írta volna… (A magyar cím kapcsán szerintem már senki sem emlékszik, hogy ez anno ment itthon is, és meg is lep, hogy nem lett sikeres, mert szerintem simám beleillene a Comedy Central-os rotációba.)

Pedig nem indult rosszul a villámtréfákkal a sorozat, ahogy pár perc alatt átvették a járványt, majd ugrottak pár évet előre az időben, azonban annak ellenére elfogyni látszik a szufla a sorozatban poénok terén, hogy teljesen új helyzetbe kényszerítettek pár szereplőt, vagyis komolyan változtattak a status quo-n, és ezzel papíron új lehetőségeket teremtettek.

Koncepció terén nincs gond, az ötlet jó volt, mint ahogy az is nagyon jópofa elképzelés volt, hogy a 9×02-be behozták Tim Allen másik sok évados szitkomjának, a Home Improvement-nek a főszereplőjét, hadd dumáljanak egy kicsit egymással amolyan pszeudo crossover keretében. Főleg így, hogy nem élő közönség előtt veszik fel a részeket, így a helyszínieknek sem kell hülyén nézniük maguk elé, amikor Tim Allen egy standinnel adja elő a jeleneteinek az egyik, majd a másik felét.

Az ötletek megvoltak (Jay Leno is vissza fog térni), a poénok viszont nagyon öregecskékké váltak, még a politikai meggyőződésen alapuló villantások is szinte teljesen lenullázódtak (pedig volt, hogy domináltak – sajnos). Maradtak a karakterek, akik közül még Vanessa is visszaesett, a többiek pedig ugye sosem voltak jók. Mármint Mandy olykor még az új énjével is működött, de ettől még sosem tudtam úgy gondolni rá, hogy ugyanaz a karakter most, mint akkor, amikor Molly Ephraim alakította. (Ez utóbbi kapcsán most el is gondolkoztam, hogy MENNYIVEL érdekesebb lenne az, hogy pár éves gyerek mellett anyukáskodik a karakter az ő alakításában, az ő habitusával.)

– We’re different like snowflakes.
– Yeah, yeah, okay.
– You know, in a good way.
– Yeah.
– Not the whiny liberal way.

Á, nem is érdemel sok szót ez a kezdés. Volt idő, amikor hétről-hétre néztem a sorozatot, ennek ugye hamar vége szakadt, de még az elmúlt években is érdemesnek éreztem megnézni némelyik részt nosztalgiázás gyanánt. Szerintem a 9. évadot teljes egészében hanyagolni fogom, mert végképp elszürkült a széria.

Oké, ez a pillanat nagyon aranyos volt. Ezért még majdnem meg is érte. Annyiban visszavonom a fentieket, hogy ha ráerősítenek az unokás szálra, akkor még lehet potenciál a sorozatban.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz