login |

Pilot: Bridge and Tunnel

2021. 02. 04. 21:30 - Írta: human

2 hozzászólás | kategória: kritika, pilot-mustra,

Kell még egy kis 80-as évek hangulat? Az Epix szállítja. Az első rész alapján többet nem nagyon tudnék mondani, és a második után sem változott sokat a helyzet, vagyis a fenti mondat tökéletesen leírja a lényeget, hiszen egyelőre felszínes élet-dráma számomra a sorozat.

A korábban a Public Morals című sorozatért felelős, sokak számára inkább színészként ismerős Edward Burns ezúttal az élet elkezdéséről mesél nekünk, főiskolát végzett, egyetemet és karriert kezdő fiatalok a hősei a történetnek, ami a 80-as években játszódik. Ha jól veszem ki, akkor a “Bridge and Tunnel” amolyan leszólása a származásuknak, annak, hogy külvárosi “parasztok”, beutazók, akik mit keresnek a nagyvárosban, New Yorkban.

A tényleges történet nagyjából arra megy el, hogy ki-mit kezd az életével, na meg kibe szerelmes. A fő pár például nagyon nem illik össze, mivel a fiú a NatGeo fényképésze akar lenni (ami a 80-as években még nagyobb presztízs volt), kapott is egy gyakornoki állást Alaszkában, ami miatt nem igazán lehet együtt a középiskola óta barátnőjével, hiszen látszik, hogy másfelé tart az útjuk.

Efféle magánéleti problémák repítik előre a cselekményt, az hogy ki-kivel van, és miért, és miért nem lehet. Aki bírja az ilyet, az dörzsölheti a kezét, amolyan elvagyunk “lógós” az egész hangulata, hiszen összejárnak inni a baráti társaság tagjai, aztán külön-külön elmennek a saját párosukba, problémáikba.

Az egészet az színezi még, hogy a pályakezdés kínja is áthatja a részeket. Mindenki panaszkodik a munkájára, hogy nem veszik komolyan, semmi kis munkákat kap. Igazi pályakezdő hangulat!

Nekem tényleg a szereposztás a legfurcsább, mert 25 és 30 közötti színészekkel van tele. Mármint a főiskola végzésre még rá tudnám fogni, de kettejük is olyat alakít, aki most megy tovább egyetemre, és láthatóan nem azért, mert kitérője volt az életének, ami miatt pár évig mással foglalkozott.

Egyszerűen a kreatív és casting döntést nem értem, valahogy a felvetett problémákhoz nem annyira illett a színészgárda, de mivel egységes, így semmiképp sem mellényúlásról van szó, hanem egy cél alapján kiválasztottakról. Ez legyen a legnagyobb bajom vele?

A másik gondom a fényképezés lesz. Ez a digitális, minden iszonyat éles kinézet túl modernné, művivé teszi az egész sorozatot, nem működik miatta a koridézés. És ezt szerintem a forgatókönyv is aláhúzza, amolyan információátadós minden párbeszéd. Nehéz elmondanom, de mintha a “Hogyan írjunk sorozatot 101” szabálykönyvet követnék centire.

Ott van minden információ az első két részben, de kiszámítottá válik tőle az egész. Emberek nem így beszélnek, van amit nem így kéne átadni, hogy “gyerekkorod óta a NatGeo-nak akarsz dolgozni” “Menni fogsz a NatGeonak dolgozni”. Mindig csak a konkrét tények, amik előreviszik a konfliktust, semmi színesítés.

Az Bridge and Tunnel első két részének pontszáma mellé tényleg csak a korábban elsütött művi felé tudok visszakanyarodni. 6/10, kihagyhatónak tűnik ennyi alapján, de valahogy mégis el lehet lenni vele (mehet a poszterre az idézet!:) amolyan limonádéként.

2 hozzászólás Ne habozz!

Shannen - 2021. 02. 04. 23:09

Egyetértek teljesen. Eddig ezt a két részt elnéztem, de már a másodikban is egyébként ugyanazokat a köröket futották, mint az elsőben. Ez így hosszútávon nem fog lekötni.

És igen valahogy nem stimmel a casting. Mármint szerintem a színészek jók klön-külön is meg együtt is, de nekik ugye kb 21-22 évesnek kellene max. lenniük ha most végeztek a főiskolán. De közben a nyári szünetben pont úgy lógnak otthon és viselkednek, mintha még gimiben lennének.

Meg én azt is kicsit hiányolom, hogy NY-ból eddig nem láttunk semmit, holott egy csomó minden fontos dolog ott történik a szereplőkkel. Így elmesélve, hogy “jaj, lenéznek a többiek az irodában”, annyira nem jön át.

És a fénképezés se jött be nekem se, tényleg mű és egyébként a 80-as évek hangulat se jön át annyira, mint elvárható lenne.

Nem tudom, szerintem adok még 1-2 rész esélyt, de ha nem villantanak valami ütőset, akkor valószínűleg ennyi volt nekem.

Shannen - 2021. 02. 14. 18:17

Három rész allatt semmi, de tényleg semmi nem történt, ugyanott toporog a sztori. Ez így csak egy üres szappan, amire még a heti fél órát is sajnálom, úgyhogy ez most így kasza.

Kicst kár, mert különben a színészek szerintem elég jók voltak, sőt még a karakterekekel se lenne nagy gond, ha mondjuk csinálnának is valamit az állandó nyavalygáson kívül.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz