login |

16 hozzászólás Ne habozz!

Quantumleap - 2021. 02. 08. 14:50

Nem érhető el a hosszú előzetes.

winnie - 2021. 02. 08. 14:57

most már igen:)

LasDen - 2021. 02. 08. 19:15

Gyanítom Hannibalnak sem kell sok, hogy megérkezzen a sorozatba…

human - 2021. 02. 08. 19:27

mivel a nevét sem említhetik elvileg ebben a továbbgondolásban, így az első évadba nem várnám.

Quantumleap - 2021. 02. 08. 20:03

Nemcsak hogy Lecter nem lesz benne, hanem Jack Crawford sem, mivelhogy a jogok szerint senki olyan nem tűnhet fel, akinek a karaktere a Hannibal sorozatban is szerepelt. Mondjuk utóbbira kíváncsi leszek, hogyan határolódnak el tőle hitelesen, hiszen még a 2001-es Hannibal-filmben is ő volt Clarice főnöke az FBI-nál. Ez a sorozat pedig konkrétan kötődni fog a filmekhez, velük egy univerzum lesz, ha jól tudom.
Aztán később hátha mégis meg tudnak valahogy egyezni a karaktereket illetően.

winnie - 2021. 02. 08. 21:02

semmi értelme nem lenne, nem egy másik emberről akarnak sorozatot csinálni. teljesen felesleges összehasonlításoknak tennék ki magukat.

Quantumleap - 2021. 02. 09. 06:04

winnie: És a másik dolog? Hogy vezetik le hitelesen egy olyan karakter hiányát egy két film között játszódó sorozatban, aki a második filmben is benne volt, és a logika szerint ebben is benne kellene lennie? De még csak meg sem magyarázhatják a hiányát, mert a jogok szerint említeni sem szabad. (Ez az a része, amit hülyeségnek tartok.)

Quantumleap - 2021. 02. 09. 06:17

Amúgy meg, ha a Hannibal-sorozatot nézzük, nekem egy kicsit sántít ez a karakterekre vonatkozó jogdíjas dolog. Ők ugyebár a Vörös sárkány film jogait vették meg. De akkor mégis hogy szerepelhetett benne Mason Verger, aki ugyebár a 2001-es filmhez tartozik, ott láthattuk először?

winnie - 2021. 02. 09. 06:55

nem hiszem, hogy tudnánk, ki milyen jogot vett meg, hogy milyen karaktereket használhat a “futottak még” közül, de az biztos, hogy az más produkciós cég, mint ez, ezért vannak, amiket itt nem szabad.

winnie - 2021. 02. 09. 07:06

“Hogy vezetik le hitelesen egy olyan karakter hiányát egy két film között játszódó sorozatban, aki a második filmben is benne volt, és a logika szerint ebben is benne kellene lennie? De még csak meg sem magyarázhatják a hiányát, mert a jogok szerint említeni sem szabad. (Ez az a része, amit hülyeségnek tartok.)”

??? nem kell levezetni semmit, ami nem létezik, vagy aminek a létezésének nincs köze ahhoz, amit látunk. ez egy sorozat saját világgal.

az, hogy te valamikor láttál vagy olvastál másik sorozatot, amiben szerepelt ugyanez és/vagy másik karakter is, nem kell, hogy bármit is jelentsen. ha a sorozatban nem fognak valakit említeni, ha ott lehet, hogy nem is létezik, akkor nem kell semmit sem megmagyarázni. bármi, amit más művekben láttál vagy olvastál, az nem biztos, hogy megtörtént, vagy lehet, hogy nem úgy történt meg.

igazából tényleg nem értem a problémát. ez a sorozat egy fbi ügynökről szól, aki egy buffalo bill nevű sorozatgyilkos traumatikus elfogása után munkába áll. ennyi.

Quantumleap - 2021. 02. 09. 08:51

“…ez a sorozat egy fbi ügynökről szól, aki egy buffalo bill nevű sorozatgyilkos traumatikus elfogása után munkába áll. ennyi.”

Akinek a főnöke mind az időben korábbi A bárányok hallgatnak-ban, mind a későbbi Hannibalban Jack Crawford. Tehát itt is ő kéne, hogy legyen. Mivelhogy a sorozat A bárányok hallgatnak direktbe folytatása, csak más színészekkel.

winnie - 2021. 02. 09. 10:46

a sorozat nem “A” folytatása a filmnek vagy a könyvnek, hanem “EGY” folytatása. “A” folytatást csak könyv írója vagy a filmes jogok tulajdonosa írhat, és ha ír, az teljesen független lesz a sorozattól. ez egy folytatás. egy random ember tovább gondolja egy karakter történetét. később más fogja ezt megtenni. ha public domain lesz a karakter, akkor pedig nagyon sokan fognak írni is róla.

“mind a későbbi Hannibalban Jack Crawford.”

nincs későbbi hannibal, mert nem létezik hannibal című film, ami abban történik, az a sorozat jövőjében nem fog megtörténni. ha lesz a sorozatban jack crawford, bármikor elütheti egy autó és meghalhat, nem kell tovább élnie, hogy szerepelhessen olyasmiben, ami nem létezik ebben a világban.

Quantumleap - 2021. 02. 09. 10:59

winnie: Én úgy vettem ki, hogy ez A bárányok hallgatnak rendes folytatása lesz, nem kvázi folytatás. Vagy ha mégis, akkor miért helyezték a sztorit a kilencvenes évek elejére, miért nem modernizálták?

winnie - 2021. 02. 09. 11:23

azért 90-es évek, mert megtehetik – és mert vonzó volt számukra a nézőpont, hiszen abban az időben még sokkal több akadályba ütközött egy ügynöknő, ma már felvilágosultabban kezelnek olyan témaköröket, mint anno, ld. nem, bőrszín, miegymás. nyilván dönthettek volna úgy, hogy jelenes, de akkor is ugyanúgy lehetne direkt folytatás, ha arról lenne szó.

de ettől még pont ugyanolyan folytatás, mint a bates motel. mármint az előzmény volt, de ami történt benne, annak nincs köze a könyvhöz, és a filmekhez, még akkor sem, ha minden az ottani cselekményekhez vezet – ahogy itt minden az ottani cselekményekből indul ki.

Quantumleap - 2021. 02. 09. 11:49

winnie: Kvázi előzmény, kvázi folytatás, karakterelőzmény, karakterfolytatás, rebbot, remake. Meg a rebootolt karakterelőzmény kvázi folytatásának a részleges remakelése. Az ember minél többmindent néz, annál inkább belezavarodik.

Ellenpéldának ott van a Cobra Kai, ami egy az egyben folytatása a Karate kölyök-filmeknek, sőt, még flashbackek is vannak onnét. Persze erre lehet mondani, hogy az más, mert ott a régi színészek szerepelnek, ami ugye a post tárgya esetében nem igazán volna lehetséges. Kivéve, ha a jelenkori hatvanéves Clarice Starlingról készítenének sorozatot.

Quantumleap - 2021. 02. 10. 10:44

A legegyszerűbb nyilván az lenne, ha kijelentenék, hogy ez egy alternatív folytatása A bárányok hallgatnak-nak, aminek nem kell kifutnia a Hannibal-beli történésekhez. (Valahogy úgy, ahogy a Sarah Connor Chronicles viszonyult a legelső két Terminátor-filmhez.) De eddig ilyet nem mondtak, ha jól tudom.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz