login |

Emlékeztető: Rex Kanadában 1. évad

2021. 02. 10. 17:30 - Írta: winnie

2 hozzászólás | kategória: ajánló, kampány, Kanada odavág,

Ma. 19:40. Duna. Hudson & Rex – 1×01 (pilotkritika + szinkronos promó + hosszú, eredeti előzetes + szinkronhangok) – minden hétköznap

Végre egy angol nyelvű Rex felügyelő-feldolgozás? (Mármint adaptáció, hiszen csak az alaphelyzet egyezik.) El kell ismernem, rácsodálkoztam a jelenségre, hogy Kanadában pont pár éve gondolták úgy, hogy kell nekik egy heti, főműsoridős kutyás sorozat. Hogy is írtam a fenti kritikában?

2019-et írunk, és már az Alvilág kapcsán is kicsit furcsállottam, hogy egy 2010-es sorozat feldolgozásával próbál az RTL Klub a komoly drámák közé betörni. Akkor vajon milyen esélye van az észak-amerikai piacon az 1994-es Komissar Rex, azaz Rex felügyelő remake-jének 25 évvel később?

A kérdés költői volt, a sorozat viszonylagos siker lett, pedig az évadonként 16 epizód még Kanadában is sok. Bevallom, a 2. rész után nem is nagyon néztem vissza, hogy azóta kilépett-e a komfortkajás lötyögés státuszából a sorozat, a most indult 3. szezonról pont akartam is írni, de én valahogy a magasabb téttel bíró darabokért lelkesedem. A hivatalos leírás a követekezőket tartalmazza:

Charlie Hudson nyomozó mindig számíthat csapatára. A St. John’s-i Kiemelt Bűnügyek Egysége nem ismer lehetetlent. Charlie állandó társa az egykori K-9-es német juhászkutya, Rex, aki már többször is megmentette a nyomozó életét. Ő az egység szíve, melynek állandó segítője Dr. Sarah Truong, a Törvényszéki Patológia fiatal és vonzó vezetője, aki talán Charlie számára nem csupán kolléga. Az egység vezetője a vasmarokkal irányító Joe Donovan főfelügyelő, aki sosem törik meg a nyomás alatt. Velük van még Jesse, az informatikai elemző, aki valóságos számítástechnikai zseni. Rex tartja a lelket csapatában a városi bűnözés elleni mindennapos küzdelem során. Nem csupán Charlie kitartó erőfeszítései teszik különlegessé a csapatot, Rex elszántsága, emberfeletti érzékei, ügyessége és gyorsasága gyakran segítenek a St. John’s partjaira vetődő bűnözők kézre kerítésében. Legyen az emberrablás, gyilkosság, túszejtés, csalás, vagy akár a legmagasabb helyeken tapasztalt korrupció, az elkövetőknek számolniuk kell Charlie-val, Rexszel és csapatukkal.

2 hozzászólás Ne habozz!

jade - 2021. 02. 10. 23:30

egy kutya, vagy több kutya játssza Rexet, mint a régi sorozatban?

winnie - 2021. 02. 11. 05:05

nem tuodm, mi a helyzet mostanság, de egy kutyanevet szoktam emlegetni, amikor a színészek beszélnek a sorozatról., llegalábbis az 1. évadban egyet emlegettek.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz