login |

Pilot: Pretty Hard Cases

2021. 02. 10. 21:14 - Írta: human

5 hozzászólás | kategória: Kanada odavág, kritika, pilot-mustra,

Már csak a haverzsarus felépítése miatt is mindenképp akadtam esélyt adni a kanadai CBC dramedyjének. Vagyis inkább úgy mondom, hogy a poént csak a két főszereplő szállítja, mellette egy komoly nyomozós témával megy el az idő.

Előre szólok, hogy az osztályneveket biztos elrontom, de a Pretty Hard Cases középpontjában egy a szervezett bűnözésen dolgozó karót nyelt szabálykövető nő van, és egy a drogokkal foglalkozó “szürke zónalakó” kolléganője. Klasszikus felállás, Murtaugh és Riggs-dinamika, csak ugye nőkkel.

Nyilván nem dolgoztak még közösen, de egy ügy összehozza őket. Eleinte összecsapnak a hatáskörökkel, de aztán nyilván kicsit közelebb kerülnek egymáshoz, hogy a megoldás felé már együtt száguldjanak a lazább musztángjában. Tetszett az egymás felé enyhülésük bemutatása, meg úgy összesen amikor együtt voltak, azt simán nézném.

Igazából a klasszikus kérdés jön egy ilyesmi sorozatnál: a zsarupároson kívüli percek elcipelik-e a sorozatot, vagy azok időrablásnak tűnnek? Például ott a The Good Guys, ami a stílusával megmentette még a gyengébb bűneseteket is, hát itt ez utóbbi semmiképp sem áll fenn.

Részemről a pilotban levő ügy a tökéletes közepes. Nyilván sok mindent be kellett mutatni mellette, és kicsi spoiler, nem zárul le masnival a tetején, szóval talán ez lesz az átívelő, miközben mást is megoldanak a hősök. Viszont egy átlagos krimi epizódnak elment, amin a két főszereplő bőven tudott emelni.

Nem tudom megmondani, hogy mi tenné igazán nézőssé, de erről biztos lesz másik vélemény, amivel winnie jön a napokban. Tényleg nehezen tudnék igazán belekötni, még a kinézete is korrekt volt, nem érződött a kicsit olcsóbb kanadaiság, ami például egy Private Eyes-ban simán szemet szúr (kivéve az utcai montázs csapatot).

A két főszereplőt is eltalálták, ha már nők, az a Sandra Bullock & Melissa McCharthy-film ugrott be (The Heat?), de fegyvert szorítanának a fejemhez, akkor biztos a Pretty Hard Cases-t választanám helyette. Oda akartam eljutni, hogy főleg a karót nyelt nyomozó volt szimpatikus így elsőre, de gondolom idővel a társát is rendesen kibontják, és akkor jobb lesz ő is.

A pilot sima 7/10, akinek hiányzik egy szórakoztató dinamikás nyomozós, az adjon esélyt, de szerintem én nem maradok velük.

Ui: a korábbi cím nekem jobban tetszett: Lady Dicks.

5 hozzászólás Ne habozz!

winnie - 2021. 02. 10. 21:17

hogy lehet elrontani? guns and gangs, annyira vicces, hogy folyton ezt mantrázza:))

szuper volt, majd írok én is a második rész után, eskü, a 8,5 fele hajlok. nálam mondjuk színtiszta komédiaként működött, annyira erős a két főzsaru dinamikája és pörögnek a dialógjaik.

miles - 2021. 02. 11. 11:19

Sandra Bullock & Melissa McCharthy nekem teljesen megalapozta a nemfüggetlen haverzsarus témákat.
Köszönöm az összehasonlítást, így már kedvet kaptam ehhez is.

winnie - 2021. 02. 11. 11:46

az a film mennyire épült verbális és mennyire fizikai dolgokra? melyik dominált?

Aratnok - 2021. 03. 10. 23:51

winnie: Nem tudom, ennyi idő elteltével ezt látod-e, de szerintem a The Heat tökéletesen vegyítette a kettőt. Rengeteg fizikai (esős-kelés, meg a többi klasszikus) poén volt, viszont ment a pörgősre megírt adok-kapok is rendesen (McCarthy pofázós típuskarakterének szájába itt kimondottan jó odaszólásokat adtak, de Sandra Bullock is a maximumot kihozta a karót nyelt karakteréből). Zsarukomédia kedvelőként abszolút érdemes tenni vele egy próbát.

Réta - 2021. 04. 11. 08:25

Jó kis sorozat, nekem nagyon bejön a két karakter. Őszintén szólva meglepődtem néhány fordulaton. Szerintem inkább a nyelvi humor erősebb, bár nem tudom, hogy az átlagnéző tudja-e, hogy ki Karen és Marie Kondo.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz