login |

Riverdale: kezdett az 5. évad – írta Cleda

2021. 02. 10. 19:40 - Írta: vendegblogger

7 hozzászólás | kategória: kritika,

– Later, bro.
– Don’t “bro” me.

A tavalyi semmilyen finálé után őszintén szólva nehezen tudtam nekiállni az új évadnak (ami kis késéssel, de megérkezett magyarul is a Netflix-re itthon), és még nehezebb volt összeszedni a gondolataimat, így végül megvártam, amíg lezárták a tavalyról megmaradt szálat.

Az eheti rész (5×04) már ugye hét évvel később veszi fel a fonalat, így jobbnak találtam ezt a három részt egybe kötni, az évadnyitó önmagában amúgy sem állja meg a helyét. A tovább mögött kisebb spoilerekkel folytatom. 

You need a break from Riverdale and Riverdale most definitely needs a break from you.

Már nézek pár sorozatot, amiknek a járvány keresztbe tett, de talán egynél sem tűnt fel ennyire, mint itt. Tény és való, hogy nehéz egy ekkora kaliberű változást szépen beintegrálni a sztoriba, de így egyik pillanatról a másikra nagyon fura hatást kelt majd, hogy pár nap leforgása után már huszonéves fiatalokként térnek vissza a szereplők. 

Mondjuk ezen még bőven túl lehetne lépni, már csak az a probléma, hogy a felvezetés emellé elég gyatra. Eleve ezt a kukkolós/rendezős szálat nagyon érdektelennek és olcsó húzásnak éreztem, mintha csak azért lett volna ott mellékszálként, hogy kitöltsék valamivel a játékidőt.

Az idei első rész is erre fókuszált, hogy aztán az 5×02 végén kiderüljön, hogy Jellybean és pár kölyök áll az egész mögött. Mivel nem különösebben érdekelt a dolog, így inkább csak elengedtem a Jughead marasztalására tett kísérletet.  

A harmadik rész a búcsúzásról szólt, és ha tényleg ez lett volna az évadzáró, még akár azt is mondtam volna, hogy tök korrekt. A sok drámázás mellett még ők is megkapták a méltó befejezést a közel sem átlagos gimis életük befejeztével, és szépen felvezették, hogy ki mit akar csinálni és hova sodorja az élet.  

So, please, stay young for as long as you can. Stay innocent for as long as you can, even if it’s for one more moment.

Ebben a három részben tényleg figyeltek arra, hogy ne maradjanak elvarratlan szálak és mindenki tiszta lappal induljon. Kvázi így megadják az esélyt, ha valaki esetleg vissza akarna szállni, hiszen a nézők sem tudják, hogy mi történt az elmúlt hét évben.

Csütörtök reggel mindenesetre jön az időugrás, meglátjuk, mit hoznak ki belőle a készítők. 

7 hozzászólás Ne habozz!

Ravagedseducer - 2021. 02. 10. 20:39

” ha tényleg ez lett volna az évadzáró, még akár azt is mondtam volna, hogy tök korrekt”

Nem védem a sorozatot mert sokszor iszonyat amivel előjönnek (bár az érettségizős rész nekem tetszett), de te magad is írod hogy a vírus tett keresztbe, szóval igazából is ezt szánták az évadzárónak. Arról meg tényleg nem tehetnek hogy végül így jött ki, sztem öket idegesítette a legjobban, mert tényleg jó ötlet az ugrás, gondolom ők is szívesen kezdtek volna azzal a tök átlagos 5×01 helyet ami kb 4×20 lett volna.

Mom - 2021. 02. 10. 21:18

Sajnálom, hogy nem vetted számba a terveiket, mert ennyire még érdekelt volna a sorozat. Visszatérni már nem hiszem, hogy vissza fogok hozzá, kicsit PLL érzést kelt bennem ez az időugrás, és ahhoz sem tértem már vissza utána.

Esetleg ha majd írsz az időugrásról, akkor kitérhetnél legalább egy bekezdésben arra is, hogy mit terveztek az életükkel és mit valósítottak meg a 7 év alatt.

Cleda - 2021. 02. 11. 00:14

Habár tényleg kihagytam, de tervezek írni az időugrásról, ezért nem mentem bele a részletekbe, és Archie-n kívül kb. senkiről nem tudunk meg semmi konkrétat. Elég halványan rémlik egyeseknek egy-két opció mint esetleges karrierlehetőség, de a promoból több minden kiderül már. Mindenesetre félreértések elkerülése végett gondoltam kiegészítem :)

RTLG - 2021. 02. 21. 19:30

Valaki esetleg tudja,hogy miért nem elérhető Netflixen az 5×5 rész???

Mzperiksz - 2021. 02. 23. 09:40

@RTLG

Nem tudom, mi lehet nalad a problema, en csutortokon meg tudtam nezni, es most is elerheto.

Amugy meglehetosen meglehetosen hulye okot talaltak arra, hogy ismet Riverdale-ben marasztaljak a szereploket, de nehez is lenne termeszetesnek ható tortenetszallal elorukkolni, hogy huszoneves emberek miert is ternek egyszerre vissza.

wickee - 2021. 02. 24. 20:48

@RTLG: A magyar felületű Netflixen folyamatosan meg vannak csúszva az epizódokkal, elvileg mindig feliratprobléma miatt… Most vagy ilyen lassú a fordítójuk, vagy ez csak egy kifogás és egyéb problémáik vannak.

Mellee - 2021. 04. 08. 21:25

Lehet tudni hogy az 5.evad hány részből fog állni?

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz