login |

Burden of Truth: kezdett a 4. évad

2021. 02. 11. 19:30 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: Kanada odavág, kritika,

Az itthon tavaly bemutatott (2 évad ment le nálunk) Az igazság terhe című jogi drámáról elég régóta nem írtam, és szerintem a megszállott Kristin Kreuk-rajongókon kívül kevesen naprakészek belőle, de azért kapjon említést, hogy COVID ide vagy oda, leforgatták a járvány alatt berendelésre került 4. évadot, pedig megtehették volna, hogy az S3 végén befejezettnek nyilvánítják a sorozatot, hiszen történt benne egy-két olyan dolog, ami erre utalhatott.

De nem így történt, a Burden of Truth visszatért egy erősen megváltozott status quo-val, ami Joanna kedvelői számára mindenképp érdekesnek ígérkezik, még akkor is, ha az új körülmények sokkal több lehetőséget ad a látszatdrámák és a szappanhabzás behozására. “Szerencsére” a 4×01 végi tragikus események abba az irányba mutatnak, hogy idén talán (megint?) a jogi vonal kap nagyobb hangsúlyt, minden más csak kísérőként lesz jelen.

Sok vád érheti ugyanis a sorozatot, hogy a jogi megközelítés után inkább családi dráma lett belőle. És most is eleinte a fő átívelő szál csak mellékesnek tűnt, amolyan átvezető sztorinak, legalábbis nem törődtem sokat azzal, hogy Joanna segíteni próbál egy rég lezárt bánya ismételt megnyitása ellen tiltakozóknak, mely a területen lakók életterét tenné tönkre, inkább azt hittem, hogy csak fel akarnak vezetni egy személyes szembenállást, de a cliffhanger rávilágított arra, hogy ezúttal is lesznek komolyabb disznóságok a háttérben, és hogy ismét Dávid fogja Góliát ellen felvenni a harcot.

Persze hamar kiderül, hogy a magánélet terén is van olyan titok, ami veszélyeztetheti a jövő optimális alakulását, de a jogi szál megint csak sokkal érdekesebbnek tűnik – kár, hogy nincs biztosíték arra, hogy valóban sikerül most azzá is tenni: az első évad, szemben a későbbiekkel, rámutatott arra, hogy ez nem feltétlenül sikerül a készítőknek. Ráadásul az is pikantériát hoz, hogy Joanna pontosan ismeri az ellenfele taktikáját, hiszen egykor ő állt azon az oldalon.

Az meg hogy az anyasággal és a férje igényeivel is birkózó Joanna és a jogi harc mellett az évadnyitóból ítélve bőven kapnak majd teret a mellék karakterek is, kinek pozitív, kinek negatív lesz – engem első blikkre csak Taylor helykeresése fog lekötni valamennyire, de talán Luna karakteréből is kihoznak valamit. Remélhetőleg ezek a vonalat nem csak egymás mellett fognak futni, jó lenne valahogy összehozni őket.

A potenciál megint megvan a Burden of Truth-ban, hogy olyan legyen, mint az első évadban, de nem fogok két kézzel kapaszkodni bele, ma már csak az nem fog megtartani, hogy a közel sem elhasznált Winnipeg és Manitoba a forgatási helyszín.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz