login |

Hírcsütörtök – The Wheel of Time 2. évad! Álarcos énekes 3. évad!

2021. 02. 11. 09:11 - Írta: winnie

46 hozzászólás | kategória: hírek, ,

 • Csak a szokásos időszakos emlékeztető: az HBO Max nem ugyanaz, mint az HBO, csak a nevük hasonló. Előbbi szolgáltatáson valóban megtalálható az utóbbi (és más Warner-csatornák) kínálata, de ugyanúgy gyártanak saját sorozatokat, amikkel nem az HBO-s prémium kategóriát lövik be maguknak. És az HBO Max-os sorozatokat sem feltétlenül az HBO veszi meg itthonra.
 • Mai magyar tévés premier: Életjelek: Egy igaz emberi történet 1. évad, Mr. Robot 4. évad + Netflix: Gyilkosság Manscheidben 1. évad
 • Premier: Tough As Nails S2, The Stand Up Sketch Show S3, Hypothetical S3, Crash Test World S1, Forensics The Real CSI S2 + Finálé: The Stand S1 (vendégblogger?), Kitchen Crash S1, Nature Gone Wild S1
 • Új a magyar Netflix-en: Capitani S1
 • Magyar premier – Comedy Central Family: 02.13 Amerika Huangjai (Fresh Off The Boat) 6. évad
 • Magyar premier – HBO GO: 02.16 John Oliver-show az elmúlt hét híreiről (Last Week Tonight with John Oliver) 8. évad
 • 02.22-től jön a Duna műsorára az Isztambuli menyasszony 2. évad.
 • A CW (egyelőre) 3 projektet rendelt be pilotnak 2021/22-re, és 1-et sorozatnak. Utóbbi a The 4400 több éve tervezett rebootja, amiről majd délután bővebben is írunk, a másik 3 pedig a DC-s képregény adaptáció Naomi (bővebben róla itt), az élőszereplős The Powerpuff Girls (itt írtunk róla még tavaly), valamint egy cím nélküli dramedy, ami két millennial apácáról szól, egy istenfélő, igaz hívőről, és egy novíciáról, aki még nem esküdött fel. A lényeg, hogy idegenekként indulnak és nővérekké válnak egy vicces és spirituális utazás során, ami segít számukra megérteni a hitüket, és a helyüket a katolikus egyházon belül. A készítő Claire Rothrock és Ryann Weir, executive producer: Jennie Snyder Urman.
 • Pedro Pascal és Bella Ramsay lesz az HBO-s Last of Us-sorozat két főszereplője.
 • Az In Treatment 4. évadjában Uzo Aduba pszichiáterének a páciensei lesznek állandó szereplőként: Joel Kinnaman, John Benjamin Hickey és Quintessa Swindell – legalábbis utóbbi kettő biztosan, előbbi a főhős pasiját alakítja, de tippre ő is kapni fogja a tanácsokat.
 • Animációs Mr. Bean-film fejlesztése kezdődött el. A szinkronhang minden bizonnyal Rowan Atkinson lenne.
 • A készítők szerint a Bachelor in Paradise forgatására sor fog kerülni, így visszatérhet nyáron a reality, de még nincs konkrétum, viszont ők minden követ meg fognak mozgatni rennek érdekében.
 • A Grace & Frankie 7. évad 12 helyett 16 részes lesz.
 • Az HBO Max megvásárolta az izraeli Uri and Ella című sorozat amerikai jogait.
 • “Napi kirúgás”: Gina Carano-t legutóbbi közösségi médiás megnyilvánulása miatt elbocsátotta alkalmazásából a Lucasfilm, ami azt jelenti, hogy a színésznő nem fog szerepelni a The Mandalorian 3. évadjában.
 • Az HBO Max a IV. negyedévre 17,2M előfizetőt számlált, amivel megduplázta az előző negyedéves adatát. Ebből mondjuk olyanok is akadtak, akik csak egyszeri mozijegyként tekintenek az előfizetésre a Wonder Woman 1984 kapcsán, de hátha megfogta őket a kínálat.
 • Sharon Hoffman 6 hónap után távozik a Jimmy Kimmel Live! showrunner posztjáról.
 • A Queen of The South 5. évadja a II. negyedévben kezd a USA csatornán.
 • Az Amazon Prime berendelte a The Wheel of Time 2. évadját. Még premier előtt. (Ez még nem hivatalos, de a Produkciós Közlöny lehozta a forgatáskezdés időpontját, és az elmúlt egy évben ezek alapján megelőlegezett infók eddig elvileg mindig valósnak bizonyultak. De 100% csak akkor lesz mindez, ha hivatalosan is bejelentik. (A hivatalos bejelentésről nem lesz jelzés hírben, mert nem akarunk duplázni, csak akkor szólunk, ha véletlenül mégsem kerül sor rá.)
 • Az RTL Klub berendelte az Álarcos énekes 3. évadját.
 • Vendégszerep: Dee Wallace, Gregory Harrison – 911, Tim Guinee – Clarice, Seamus Dever – NCIS: Los Angeles,
 • Interjú:  Teyonah Parris (Geraldine – WandaVision), Emma Caulfield (Dottie – WandaVision), Chris Sheridan (a Resident Alien készítője), Shivaani Ghai (Safiyah – Batwoman),
 • Az “akkor most a Hunyadi-projekt film vagy sorozat?”-kérdéskörben lehet, hogy csak Kásler Miklós kavaradott meg, mert a készítő, Bán Mór a minap ilyet nyilatkozott: “A Hunyadi-sorozat fejlesztésében is dolgozom, hiszen a széria az én regénysorozatomra épül.” Szóval sorozat. Vagy van film is.
 • Emma Frost és Matthew Graham produkciós céget indított a Legendary Entertainment-tel, és rögtön 10 sorozatterv fejlesztésén kezdtek el dolgozni, melyek közül az egyik legismertebb Voyage To The Bottom Of The Sea (készítő: Chris Lunt és Michael Walker),  ami egy 60-as évekbeli sorozat újragondolása lenne, amiben egy tengeralattjáró védte a Földet minden belső és külső veszélytől. Ezek mellett fejlesztik: Hail, Satan! (Channel 4 – sötét  társadalmi komédia), Championess (a Legendary Comics nemsokára megjelenő képregénye alapján egy 18. századi csupasz öklű bokszolónőről), Roxana (Daniel Defoe regénye alapján egy sötét és vicces példázat a női identitásról), Matilda (középkori, női főszereplős politikai kalandsorozat), Heat (készítő: Sian Ejiwunmi-Le Berre, egy londoni lakótelepen játszódó ifjúsági (YA) dráma), The Alice (készítő: Ashley Pharoah, ausztrál családi, orvosi dráma), Amazonia (készítő: Misha Glenny, környezetvédelmi thriller)
 • Új sorozat: Cat the Cat’s Show the Show Show with YOU the YOU! – HBO Max, készítő: Kristen McGregor – Mo Willems regényein alapuló élőszereplős, immerzív performanszos sorozat a nagyon-nagyon kíváncsi fiataloknak.
 • Pilotszkript: Champagne Supernovas – csatorna nélkül (gyártó: AMC Studios), készítő: Rolin Jones és Sheila Callaghan – Maureen Callahan könyve alapján, a 90-es éveket meghódító divatikonok, tervezők, sztájlisztok, modellek, fotósok, patrónusok, múzsák felemelkedéséről és bukásairól, valamint a divat és a droghasználat alakulásáról.
 • A FOX márciusban vissza fogja hozni az America’s Most Wanted bűnügyi magazinját, amit még 2009-ben kaszált el, és később 1 évadra felélesztette a Lifetime.
 • Meghalt David Richardson, sorozatos író.
 • Az HBO-ra 27. évadjával visszatért Real Sports with Bryant Gumbel podcastet indított a műsorhoz The Real Sports Podcast címen.

46 hozzászólás Ne habozz!

GYV - 2021. 02. 11. 09:45

Daredevil – 3. évad, március 4, M2

Quantumleap - 2021. 02. 11. 09:50

De akinek HBO GO-ja van, az magától át fog majd váltani Max-ra, amikor megszűnik?
Disney Plusszal végül mi a helyzet? Jön a következő hónapban?

winnie - 2021. 02. 11. 10:10

Quantumleap: a disney+ kapcsán még nincs hivatalos hír, de mindig is az év második felére lőtték be a sajtóinfók. persze ettől még elindulhat, gőzöm sincs.

ha már disney+, akkor nekem fura, hogy nem nagyon vannak sajtóértesülések, sem egyéb infók. már csak azért is, mert tippre ők csak akkor indulnak el, ha magyar tartalommal tudnak jönni. ami, ha csak a mostani, saját gyártásaikat tekintjük, elég nagy mennyiség, van vagy 50 nemszkriptelt sorozatuk, amiket le kell fordítani. ehhez sok ember kell. akik csak járnak erre, de tőlük sem szivárgott fura módon semmi, pedig szinte mindig szoktunk kapni infókat. (arról nem is beszélve, hogy én arra gondolnék, hogy sok cucc magyar szinkronnal, illetve alámondással jönne, ami még több emberes meló.)

tud valaki valamit? csak köztük kérdezem, nem írnám meg:)

winnie - 2021. 02. 11. 10:11

(ja, az hbo max kapcsán, ahogy írtam múlt héten az hbo legutóbbi közleményéből nekem az jött le, hogy lecserélésre kerül a név és a felület és ennyi.

https://www.sorozatjunkie.hu/2021/01/29/hirpentek-sanditon-2-evad/

legalábbis egyelőre másra nem utalnak a hivatalos infók.)

checkmate - 2021. 02. 11. 10:25

“egy istenfélő, igaz hívőről, és egyről, aki még nem esküdött fel a hivatásra (hogy mondják ezt?)”

Novícia, azt hiszem.

speranza - 2021. 02. 11. 10:31

Igen, novícia, vagy apácanövendék. :)

GYV - 2021. 02. 11. 10:33

winnie: csak tippelni merek, de ismerve a disneyt, szigorú szerződéseik vannak, szerintem megkezdődött szinkrongyártásokról (amikor ez megtörténik) nem igazán fogunk kapni szivárgásokat.

winnie - 2021. 02. 11. 10:47

igazából csak abból indultam ki, hogy nagyon sok fordítót ismerek elég jól, ahonnan szoktam kapni infókat, és most nem nagyon jön, márpedig amennyi anyag van, számomra elképzelhetetlen, hogy közülük ne alkalmaznának párat. persze lehet óvatosság is, ez mindig benne van, és én sem zaklatok mindenkit egyenként.

dexike3 - 2021. 02. 11. 10:49

nagyon pörgetik szegény Pedro Pascalt. remélem a sok szerepe nem okoz fennakadást majd egyik sorozatánál sem. Bella Ramsay jó volt a His Dark Materials-ban is, de lehet picit túlkoros a szerephez, de cáfoljon rá.

OFF/NEM OFF:
nem tudom lesz e az Életjelekről külön poszt, de eléggé hatásvadász lett szerintem. nagy gyomrosokat visz be és lehet, hogy emiatt is a konstans nyomorérzet miatt egy idő után besokal az ember tőle. olyasmi mint ami meg is jelenik a sorozatban, hogy az első hullám idején mennyire kiálltak az egészségügyi dolgozók mellett (minden este taps, felajánlások, stb.)…
aztán mostanra nem maradt semmi belőle. kiégtünk (mint aki végigpörgeti ezt a dokut)?

heidfeld - 2021. 02. 11. 10:54

@GYV: Igazad lehet.
Kezd tele lenni a hócipőm – nem csak azért, mert itt 4 napja esik a hó, pár órás szünetekkel – a közösségi média megnyilvánulások miatti kirúgásokkal. Nem írhatom le a véleményem, a demokrácia fellegvárában?? 74 millió ember szavazott valakire, és bűn, ha kiállok mellette? Megáll az ész..India, ahol több, mint 30 millió előfizető van, és a legnagyobb piac lesz, érdekeli őket? Nem. Japán? Nem. És sorolhatnám..Oké. Ami vállalhatatlan, vagy a cég elveivel ellenkezik, megy a levesbe.
Tegnapi Paramount+ hír kapcsán. Sheridan és csapata, legalább 3 sorozatot fejleszt Yellowstone előzmény sorozata, illetve a kisvárosos-börtönös sorozatuk mellett.

winnie - 2021. 02. 11. 10:55

heidfeld: amellett, hogy elég kicsi lehet a hócipőd, mert minimális eset történt például tavaly, ahol valakit kirúgtak volna a közösségi médiás megnyilvánulásait miatt (persze kérdés, mennyi a “sok”? 4? 8? 24?), de pont az a lényeg, nem, hogy bárki leírhat bármit. pont a szólásszabadság a lényeg. mindenki olvashatta, amit írt – sőt, konkrétan ő maga törölte, szóval ha valaki gátolta a szólása szabadságát, akkor ő:)

viccen kívül, szerintem te azon akadsz ki, hogy léteznek következmények. ÓÓÓÓ! ez sem gyakori hollywoodban, hiszen nagyon sokan megúsznak dolgokat, de nehogy már ez fájjon bárkinek is. aki megnyilvánul, az tisztában van ezzel, vállalja a dolgokat. és nem szorul arra, hogy bárki random ember sírjon miatta. (tippre egyszerűen nem gondolt bele, hogy amit ír, az milyen asszociációkat ébreszt. vagy belegondolt és azt mondta, FCKIT!)

annak örülök, hogy követed az indiai és japán példákat (mert az meg sem fordul a fejemben, hogy hasra jelented ki, hogy ott ilyesmi nincs (indiait többet is tudnék linkelni), az viszont elszomorító, hogy ennyire felületesen tájékozódsz. számomra abszurd, hogy valaki azt hiszi (és tudom, hogy sokan vannak így azok közül, akiknek lövésük nincs a dolgokról és derogál számukra utánanézni), hogy itt bárkit vélemény vagy kiállás miatt rúgta ki. félre ne érts, azzal nem kell egyetérteni, ami történt, de a félremagyarázása sokkal károsabb (74M? wtf, ez nem politikáról vagy nézetekről szólt – van egy csomó ember, színész, filmes, aki ilyen-olyan nézeteket vall, és a világon semmi bántódás nem éri és nem is fogja érni – csak azon kevesek szívnak, akik mondjuk nem túl okosak, mert butaságot komementelnek, amivel nem igazságtartalomra célzok), mert ezzel lehet jól hergelni másokat.

Samott - 2021. 02. 11. 10:56

…a színésznő nem fog szerepelni a The Mandalorian 3. évadjában.

https://64.media.tumblr.com/38d16205e2c80b7dd8532908fda3695b/d75a42635d6f9e97-95/s1280x1920/a2a5561cd5e5152b983891f6bd33c9288da41c75.jpg

(en kerek elnezest) :)

winnie - 2021. 02. 11. 10:58

dexike3: a mai tévés premierről majd írok.

Tipca - 2021. 02. 11. 11:07

Bella Ramsay-nek annyira nem örülök. A Trónok harcában nagyon jó volt, de az Úr sötét anyagaiban valahogy furcsán ellenszenvesnek éreztem. Nagyon mesterkélten hozta a karaktert és kicsit túl is játszotta szerintem. Meg hát nem is igazán hasonlít Ellie-re.
Ugyanez a probléma Pedro Pascalra is vonatkozik, kanyarban sincs Joelhez. Arról nem is beszélve, hogy egyenesen irritál az az ember.

Szóval így most kicsit visszaesett a várakozásom a Last of us sorozat iránt, de majd kiderül, milyen lesz, ha már anyagot is kapunk belőle.

Egyébként Ellie korát várható volt, hogy kicsit felemelik, hogy kicsit jobban befogadható legyen pár sztoriszála.

winnie - 2021. 02. 11. 11:15

Tipca: érdekes ellenpólus lehet a botcsinálta boszi című gyereksorozat, ahol nyomta az elmúlt években: https://www.youtube.com/watch?v=Znpvf8PGJ0w

hirtelen nem találtam jobb videót, de egyébként máshonnan nem ismerve őt, nagyon nehezen tudom elképzelni a last of usban, bár minden bizonnyal a castingon mindenkit lenyűgözött:)

zolij - 2021. 02. 11. 11:46

oké, én egész eddig nem realizáltam, hogy Lyanna Mormontot és Angelicát ugyanaz a színész játszotta..

heidfeld - 2021. 02. 11. 11:49

Winnie: Lassan egy éve a Trump-melletti kiállása miatt támadták. Ez elment melletted, nyilván, mert nem érdekelhet a politika.. Nem félremagyarázás..
Következmények mindig vannak. Előbb-utóbb.
Disney, vagy másik cég kirakhat embereket, csak ez mostanában nagyobb számban megy, vagy nem volt ennyire kitárgyalva, közösségi felületeken.

winnie - 2021. 02. 11. 11:50

heidfeld: onnantól, hogy valaki képes leírni, hogy szólásszabadság egy ilyen ügy kapcsán, azonnal lehet tudni, hogy totális tudatlanságról van szó, aki még arra sem képes, hogy tájékozódjon. de látod a kommentedet pont erre célzok. mivel az emberek fogékonyak a neten olvasottakra, ezért lehet kártékony az informáltatlan összemosás. van egy téma, amit te összefüggés nélkül mással hozol kapcsolatba. ki támadta? “ők”. “azok”. IGEN! pár ember. ha jó helyen keresgélsz, akkor láthatod, hogy mindenkit támad valaki. x embernek szúrta őt a szemét. ÉS? Brie Larson is szúrja sokak szemét. Amy Schumer is. Jon Voight is. ilyen-olyan okból. és mégis, a színészek és más emberek 99,99%-a él és virul. a lucasfilm meg a színészek is tele vannak ezer meg egy féle nézetű és hozzáállású emberrel, senkit nem azért vesznek fel, mert megkérdezek, hogy hova húz. de hirtelen, mert valaki, aki valamelyik kutya kölyke (a mi kutyánké, vagy a másiké, tök mindegy) ostobaságot csinál, akkor hirtelen a jelenség áldozatának tekintjük, és nem azzal intézzük el, hogy “hülye volt, kirúgatta magát”? wtf.

nagyon lelombozó amikor valaki annyira a közösségi oldalak rabja, hogy hirtelen elkezd túlzott jelentőséget tulajdonítani némi zajnak, bibliaként tekinteni névtelen emberekre. vagy nevesekre, akiknek semmi közül ahhoz, hogy ki mikor kit alkalmaz. zaj mindig van. ha valakire berágnak, akkor lesz is. kit érdekel, hogy ki mit kiabál? senkit. a munkáltatóit sem érdekelte. nem ezért rúgták ki. sőt, konkrétan (ha most és ezért rúgták ki) nem rúgták. de mégis azt hozod fel. :fejfogás: ezért szomorú, amikor valaki nem néz utána dolgoknak, és utána csak a hangulatot gerjeszti. hogy miért, azt nem tudni. mert azzal biztos, hogy lehet, hogy mostantól félhet az, aki mást gondol random kérdésekről. de szerencsére ez nincs így.

Tipca - 2021. 02. 11. 11:51

Igen, mint mondtam, a Trónok harcában szerettem, szóval majd kiderül.
Viszont ez a Botcsinálta boszi eddig kimaradt, és ránézésre egész érdekesnek és aranyosnak (már-már Harry Potteresnek) tűnik, lehet ránézek, szóval köszi. :D

Jessica Hyde - 2021. 02. 11. 12:17

Azt meg szabad tudnom, mi volt a vállalhatatlan abban, amit Jennifer Aniston fotóiról írtam?

kiskiraly - 2021. 02. 11. 12:22

A Josh Whedon karrier vége? A Buffy tagjai (most legutóbb Charisma Charpenter) is jönnek elő a nem megfelelő munahelyi légkörrel a sorozat késíztése közben
Kemény.
https://www.cinemablend.com/television/2562690/buffy-the-vampire-slayers-charisma-carpenter-calls-out-joss-whedon-for-harassment-and-on-set-misconduct

Enzo - 2021. 02. 11. 12:23

4400 reboot: továbbra se érzem, hogy annyira szükség lenne erre

élőszereplős Powerpuff Girls: lol, ez érdekesen hangzik :D
*az outro beragad a fejembe 3..2..1..*

Gina Carano: hah, hát ez eléggé érett már, a Mando s2 Honest Trailerben konkrétan megjósolták :D
@Samott: lol :DD

“Cat the Cat’s Show the Show Show with YOU the YOU!”: egy jéghideg mit szeretnél?? :O

winnie - 2021. 02. 11. 12:36

Jessica Hyde: passz, lehet, hogy nem én moderáltam, de általában a moment of beauty posztoknál pár éve próbáljuk a pusztán “ez photoshop” kommenteket minimalizálni, mert naná. a többség már 2007-ben is tudta, hogy vannak képkorrigáló szoftverek, szóval nem adnak sok tartalmat, és kár leragadni itt:) ha más volt, akkor passzolom, nem emlékszem, hogy kellett volna törölnöm ott.

szk - 2021. 02. 11. 12:49

heidfeld:

Azért ez nem csak egyszerű vélemény. Arról nem is beszélve, hogy a szinésznőnek jelentős ismerethiánya van a témában. Az 1941-es lembergi pogromot ugyanis nem a kormány szervezte, hanem német sugalmazásra “spontán” kezdődött el.

Sorozatgyilkos - 2021. 02. 11. 13:24

A Bridgerton Netflix elsősége már 2 napja is hír volt :-)

Kati néni - 2021. 02. 11. 13:47

Itt nézek ki magamból és kérdezem, hogy ki az az Emma Frost, hiszen ez az egyik X-man neve.

winnie - 2021. 02. 11. 13:54

Sorozatgyilkos: mi a f* van már??? 10 évig semmi, most meg kétszer is pár nap alatt?:)

DarkEagle - 2021. 02. 11. 14:20

Nagyon érett már Carano kirakása a Mandoból. Teljesen megérdemelt. Az senkit sem érdekelt legalábbis nem annyi embert, hogy Trump pártoló de a maszk ellenes beszólására elvileg még a Disney is felfigyelt és szóltak neki miatta. Ő válaszul beszólt Twitter falvának. Igen, szólásszabadság van de ez nem azt jelenti hogy mondhatsz bármit büntetlenül. Vannak határok. Ha nem lennének akkor akár élhetnék állatokként is. És legyünk őszinték Carano karaktere semmi pluszt nem adott a Mando sorozathoz.

Egyébként ha már van casting hír a posztban. Ha meg akarják tartani Cara Dune karakterét tökéletes választás lenne Carano helyett Lucy Lawless.

Ami a Last of Us sorit illeti én nagyon örülök a castingnak. Szerintem tökéletes. A készítőkben nagyon bízom. Az egyik ugye a játék készítője a másik meg egy nagyon jó író. Sokan elfelejtik főleg a kockák hogy az adaptáció nem direkt másolatot jelent. Ha ugyan azokat a színészeket akarjuk látni ugyan azzal a sztorival akkor arra ott a játék. Nyilván én is örültem volna egy Hugh Jackman féle Joel-nek pl de én még Mahershala Ali-t is jó választásnak tartottam volna akit ugye tegnap rebesgettek. Nyilván a készítők nem másolatot akarnak hanem valami újat de ismerős szereplőkkel. És ez az adaptáció lényege.

Amúgy szerintem ez megérdemelt volna egy külön posztot de lehet hogy kap majd később nem tudom.

DarkEagle - 2021. 02. 11. 14:43

Nem tudom volt-e erről már hír de az HBO GO most tett ki egy promót hogy premierben jön a Superman és Lois sorozat itthon is.

Thomas - 2021. 02. 11. 15:00

Ez a Champagne Supernovas egész érdekesnek tűnik:) Bár ebből még bármi lehet ezek alapján, de legalább 90-es évek!:)

juhaszvik - 2021. 02. 11. 15:25

Érdekes, hogy az esettel foglalkozó egyik cikk azt pedzegeti, hogy a hölgyre épült volna az egyik star wars spinoff, történetesen a “Rangers of the new republic”.
Aki végig látta a Mandalorian s2-t: volt benne erre utalás, elágazás, bármi?

zolij - 2021. 02. 11. 17:33

juhaszvik: volt, de csak nagyon lazán.

yagami01 - 2021. 02. 11. 18:46

Vannak határok, de Carano semmi rosszat nem mondott. :) Csak rossz példát hozott fel, ami nem tetszett nekik. Ugyan ezt mással is írhatta volna, amire nem villan be a piroslámpa. A mondandója lényege az volt, hogy akkor is megkülönböztetés zajlott és sokszor most is megkülönböztetés zajlik. Csak míg akkor származási alapon, most politikai alapon, de megkülünböztetés-megkülönböztetés. Ennyi és nem több, s ezzel szerintem senkire nem mondott semmi rosszat, mellesleg van is benne igazság. A kirúgása EZÉRT f_szság volt és túlzás.
Legyen itt, hogy: szerintem.

alvering - 2021. 02. 12. 13:06

@kiskiraly : hát gyanús, mert azóta
SMG és Amber Benson s Michelle Trachtenberg is megszólalt. Sőt Michelle azt is írta, hogy rule volt arra, hogy ő és JW nem lehet kettesben a forgatáson.

Zidane66 - 2021. 02. 12. 13:37

Tök mindegy hogy kirúgták. Az első két évadban amúgy se voltak karakterek, mindenki csak díszlet volt, szóval játszhatja bárki.

Kargarosz - 2021. 02. 12. 14:23

Zidane66: +1 megy neked.

winnie - 2021. 02. 12. 14:25

yagami01: és épp ezért nem gonoszságról vagy rosszindulatról van szó, hanem színtiszta butaságról.

egy percig lépjünk túl a tartalmon (ami kapcsán egyébként az a kulcs, amit írsz, hogy “szerinted ezzel nem mondott semmi rosszat senkire” – itt bejön egyfajta vakság. mert az tök jó, hogy TE eldöntöd, hogy nem mondott (az értékrended) szerint senkire sem rosszat, de aki érintett, az azonnal jelezte, hogy mi a gáz a kommentjében. ezért írtam fent, hogy ennek érdemes utánaolvasni, tájékozódni hogy ki mit miért vett zokon. teljesen jogosan. ugyanis a jogosságot te vagy én jó eséllyel nem tudjuk megítélni, ha nem vagyunk érintettek. nagyon sok kulturális dolog van, ami x-nek semmiség, y-nak meg trauma), a fő gond a szócsövezés, a nem saját gondolat közlése a részéről, illetve a saját gondolat alátámasztása más példájával. sokan itt csúsznak el, mert nem gondolnak bele annak ártalmasságába, amit írnak vagy mondanak, mert a szemükben nincs abban semmi rossz. az informálatlanság pedig ennyire veszélyes. erre ő is rájött, törölte, már anyázza magát nyilván, és legközelebb, ha el akarja mondani, amit gondol, nem más forrásból vesz példákat. (azért feltételezek szócsövezést, mert például amikor választásos összeesküvés elméletekről írt, akkor sem azért, mert tapasztalatokat szerzett vagy utánajárt dolgoknak, egyszerűen csak valaki azt mondta neki, ő meg kritika nélkül elhitte, és terjesztette. aki okos ember, az nem tesz ilyet.

winnie - 2021. 02. 13. 14:34

itt egy random cikk: https://www.vox.com/culture/2021/2/12/22280565/gina-carano-fired-star-wars-mandalorian-social-media-conservative?

hátha még valakinek delíriuma van, hogy itt a pártállás szerepet játszott.

Cooper - 2021. 02. 13. 17:17

Hogy ne csak egy vox cikk legyen (balos liberális média), ami után el kéne dönteni kinek van igaza, legyen egy ellenpélda is:
Shapiro Reacts to Gina Carano Getting Canceled by Hollywood
https://www.youtube.com/watch?v=ujUYFlBEeMM

Ez az egész “cancel culture” egy hányinger.
Pedro Pascal miért nincs kirúgva a hasonló tweetje miatt?

winnie - 2021. 02. 13. 20:49

az már rég rossz, ha valaki címkékkel dobálózik, mert ugye akkor eldönti, hogy “EZEKKK!”-nek nem lehet igaza, és akik meg velük ellentéteset mond, azoknak mindenképp igaza van. véleménye embereknek van. és ember nem csak kétféle lehet. szerintem az az egészséges, ha az ember kételkedik, de azért kialakít egy véleményt, viszont érvekkel hagyja magát meggyőzni. nyilván tisztelet a kivételnek, de van egy olyan érzésem, hogy nagyon, nagyon sokan nem ezt teszik.

a gond ott kezdődik, hogy azt mondod, hogy bárkinek nincs igaza. itt egy ember mondott valamit, és valaki kirúgta. ennyi. megteheti. egyet lehet érteni vele és lehet nem egyet érteni. ez nem igazság kérdése. ami tény az az, hogy butaságot mondott. ez azért tény, mert a szótári definíció szerint az a butaság, amit ha kimondanak, akkor kirúgják az embert:)

ennyi, ezen nincs sok mindent ragozni. én nem keverek bele politikát, meggyőződéseket, ilyesmire magasról teszek. a következményekkel együtt kell élni.

(a sajátvéleményem, ha nagyon kell, hogy az nagyon gyenge, ha valaki, aki butaságot csinál, akkor áldozatnak állítja be, és arra hivatkozik, hogy a gondolatainak a színe miatt szív. még akkor is, ha esetleg ez a helyzet. ez szupergyenge. más kérdés, hogy valid dolog, mert a politikában is hatásos az efféle ellentámadás, a “jajj, bántanak!”-taktika, és nagyon sok embert meggyőz.)

winnie - 2021. 02. 13. 20:57

“”Pedro Pascal miért nincs kirúgva a hasonló tweetje miatt?”

nem tudom, mit írt, valaki valami általa mondottat a szívére vett, hogy elkezdett hashtagelni? viszont akkor most hányinger a cancel culture vagy sem? ez így diszkrepancia:) szerintem annak minden CC-ellenes akkor örülhet, hogy a jelenség nagyon, nagyon keveseket, vagy mondom azt, hogy viszonylag kis százalékot érint. hogy PP-t nem rúgták ki (mondjuk új sorozata lett és a mandalorianban nagyon keveset lesz idén, szóval lehet, hogy kirúgták:)

abszolut tamogatom, ha valaki (torvenyesen) kirugja az alkalmazottjat, mert az szerinte vallalhatatlan dolgot csinal. az viszont visszatetszo, amikor valaki valaki kirugasat koveteli valakitol, amikor koze nincs hozza, hogy mit tesz a ceg. bojkottaljon, ha akar. de azt kritizalni, hogy valaki kirugott valakit…

nekem sem nagyon szimpatikus a mobjelenség, amikor egy random kör rászáll egyes emberekre a megnyilvánulásai miatt, és ha lesz a megnyilvánulásnak következménye, akkor azt hiszik, hogy nekik volt köszönhető a következmény, de már csak a hashtagekből is azt látni, hogy az effélének nincs nagy hatása, sok mindenki kerül célkeresztbe, de nagyon hamar találnak a mobok új célpontokat. a “hibázók” többsége él és virul pártállástól függetlenül. ebből nekem az jön le, hogy akit valaki tényleg elmeszel nagyritkán, annak elég nagyot kell hibáznia. akinek van esze, az tudja, hogy vannak tabubb témák, amikbe ugyan bele lehet állni, de rohadtul nem érdemes.

de ettől még a cancel culture-t szapulni azért, mert olykor-olykor valaki áldozatul esik az szerintem csőlátás. én, ha szapulni akarnék valakit, akkor azt az ostoba embert szapulnám, aki képes élete nagy lehetőségét elcseszni. más kérdés, hogy mártírrá válik egyesek szemében, ráadásul segít abban, hogy embereket mások ellen hangoljon pusztán azért, mert nehezményeznek egy véleményt, szóval alapvetően a CC piszok jól jön azoknak, akik árkokat akarnak mélyíteni a kumbájjá, bújjunk össze, szeressük egymást gyerekek táborral szemben.

winnie - 2021. 02. 13. 21:11

a kérdés szerintem továbbra is az, hogy okos vagy buta ember gina carano – erre a válasz emberfüggő, és nem random nézetfüggő.

piszkosul nem nehéz jófej embernek lenni. ez nem ment gina caranonak, és (ha már szóba került), mint kiderült, anno nem ment joss whedonnak sem. utóbbi mondjuk alkotóként volt nem jófej, amit biztosan tud magyarázni azzal, hogy a zsenije csak így csilloghatott, de ezt itthon eszenyi enikő kapcsán már végigzongorázták sokan. (sok mindenre lehet hivatkozni, de valamiért a rendezők vagy showrunnerök nagy részét senki nem fogja elővenni, hogy mély sebeket ejtett rajta. és a színészek 99%-át sem fogják kirúgni azért, mert nézeteket vallanak.)

winnie - 2021. 02. 13. 21:21

adok egyébként egy újabb réteget abban a reményben, hogy mindent lehet politikamentesen kezelni.

a CC egyik új (közvetett) áldozata Chris Harrison, akit talán ugyancsak alkalmazni fog Ben Shapiro. Kérdés, hogy őt védelmébe veszi-e, mert tippre nagyon nem vallanak azonos nézeteket.

tapasztalatgyűjtésként érdemes megnézni, hogy ő miképp kezelte saját témába való beleállást. ő “önként lelép” (egy időre) a the bachelor műsorvezetéséről, miután az egyik korábbi játékos pár évvel ezelőtt ellentmondásos eseményen való részvétele kapcsán azt mondta, hogy “FCK CC”, meg hogy nem ér, hogy egy hiba miatt bántják az embereket. ezzel egyrészt húzott egy metoo-s lena dunhamet, mert a saját kutya kölykét védte, másrészt pedig tipikusan olyan dolgokat kommentált, amiknek a súlyosságát (legyen az vélt vagy valós) nem tudja eldönteni.

és itt jön megint az, hogy minden az informáltság mértékén múlik. ez kábé olyan lehet, hogy a törvény nem ismerete még nem jelent felmentést a bűncselekmény elkövetése alól. és sokakat az bőszít fel, hogy valakik bizonyos dolgokra (amik számukra fittyfenék), érzékenyen reagálnak. és ezért ők is érzékenyen reagálnak arra, ha ezeket az embereket retorziók érik.

nehéz ügy. de szerintem nagyon érdekes. egészen addig, amíg az ember képes elfogulatlanul, nem árokmélyítés taktikáját bevetve érvelni pro és kontra. csak azt látom, hogy sokan ágendákat lobogtatnak, és sajáthaszont lesnek az ügyekben.

winnie - 2021. 02. 13. 21:42

a legjobb a twitteren egyebkent az volt, hogy a gina carano kirugasa es a cancel culture elleni lepeskent trending lett a #canceldisneyplus hashtag.

Blanka - 2021. 02. 13. 22:27

Azt kell csak észrevenni, hogy a vita itt azon megy, hogy mi legyen tabu. Az alapvető BIG NO NO kategóriák mellett nagyjából a faji és a vallási kérdések, valamint a szexuális jellegű dolgok váltanak ki érzéknyebb reakciókat, ezeknek van ma következménye. És a nagy összevitatkozás azért van, mert van, aki szerint némelyiket nem kéne idesorolni. Nem a cancel itt a gond, mert az simán cancellál valakit más miatt, aki az ő értékrendje ellen vét.

Cooper - 2021. 02. 14. 11:15

Na igen, ez az egész hashtag-elés szánalmas, akár innen, akár onnan jön. Egyes emberek csak ennyit tudnak, hogy teljesen ismeretlenül habzó szájjal követelik mások fejét. Ha hülyeséget is írtak, mindenkinek joga van hülyeséget írni (kivéve, ha tényleg valaki vagy valami ellen uszít, vagy kirekeszt stb.). Carano semmi olyat nem írt, aminek ennyire ki kellett volna vernie a biztosítékot.
A Disney meg más nagy cég sem azért rúg ki embereket ilyenek miatt vagy állnak oda egy-egy ügy mellé, mert ők olyan jó arcok, hanem profit maximalizálás végett. Az álszentség mintapéldái.
Ha Gina Carano a twitteren szidja a Disneyt, a saját munkaadóját, megértem, hogy kirúgják.
De nehogy már egy cég, valakinek a munkaadója mondja meg, hogy ki mit gondolhat a világról, vagy bármiről!
Pedro Pascalnak is volt holokausztos hasonlata egyébként…
Nem azt mondtam, hogy őt is ki kellett volna rúgni, hanem ne legyen kettős mérce. Senkit nem kell kirúgni azért, mert egy hangos kisebbség ezt követeli.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz