login |

The Mallorca Files: kezdett a 2. évad

2021. 02. 12. 15:50 - Írta: winnie

Szólj hozzá | kategória: Anglia lecsap, kritika,

Mennyire ég és föld a különbség a The Mallorca Files és a másik brit, napfényes, szigeten játszódó krimisorozat, a Death in Paradise között! Komolyan zongorázni lehet, és mindez azt is bizonyítja, hogy egyetlen szép környezet nem csinál…, ööö, nyarat. Oké, ez hülye mondás, mert nyarat valóban csinál 45 percre ebben az időben is, de csak azért nem lesz jó valamit, mert felidézi bennük a plusz fokokat.

A Britbox és a BBC közös nyomozósa azt is megmutatja, hogy tényleg nem mindegy, hogy egy krimi heti, főműsoridős, vagy napi, napközbeni. Utóbbiakra is vannak jól sikerült példák, azonban tavaly már elég konkrétan leírtam, hogy ez a sorozat miért vérzett el nálam szinte a startnál. És mondanom sem kell, hogy most, másodjára is megtette, igazából esélye sem volt.

Annak ellenére, hogy ha jók a főszereplők, egy évődős, lazulós krimit kis túlzással bármeddig el lehet nézni, a The Mallorca Files már ezt az alapvető akadályt sem ugorja meg. És nem vagyok benne biztos, hogy azért, mert a karaktereik nem lennének normálisan megírva. A színészek nem lennének jók? Nincs kémia? A fene tudja, de valahogy nagyon nem áll össze ez a két karakter, a nagyon különböző angol és német nyomozó a csodálatos spanyol szigeten.

Ráadásul az évadnyitóban (egy operaénekest szúrnak le) még a Mallorca-faktor is le lett csavarva, legalábbis nem annyira a természetes szépségét emelték ki a tájnak, inkább a “városi” oldalát láthattunk meg szép belsőket (és olykor a nagy vizet, az eget és a napot). A gond csak az, hogy ha mindezt a legtipikusabb “helyszínről helyszínre megyünk és kikérdezünk” nyomozással súlyosbítják, amiben nem sok fantázia van, akkor nem sok mindennel lehet érvelni a sorozat mellett.

Oké, a végén a megoldást kísérő jelenet tetszetős volt, és végülis behoztak új szereplőként két zizzent halottkémet, akik szállították a humort, bennük lehet is fantázia, de nyilván nem fogják túlzásba vinni a szerepeltetésüket, de legalább akkor fognak megjelenni, amikor technikai infókat kell sorolniuk, és azt fel fogják dobni. Valami hasonlót kellene a kikérdezésekkel is tenni, hogy kevésbé legyenek szárazak.

It was me.

A főcím még mindig James Bond-os, és még mindig jó, csak nem értem, hogy illik oda.

Ide írd


kötelező

(kötelező, de nem adjuk ki senkinek)

Ezeket a HTML parancsokat használhatod:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ennek a posztnak külön RSS feedje van a hozzászólásaihoz